Actuele Vangstberichten tot dinsdag 31 mei 2011


... tot dinsdag 31 mei 2011

Een goede start van het roofvisseizoen met mooie vangsten ondanks de zware wind van afgelopen zaterdag en zondag kwam op vele plaatsen lekker de zon erdoor. Met de start van het roofvisseizoen en de zomergasten aan zee die massaal de kust bereiken én de kaper die langzaam loskomt, kunnen we zeggen dat het seizoen echt van start is gegaan! 


Een drukte van jewelste langs de waterkant met dit mooie weer.



Hallo broeders en zusters in Petrus!

Bootvisserij
Afgelopen week was het nog tijdelijk goed te noemen qua bootvisserij, echter de wind werd spelbreker en zodoende werd menig trip afgelast vanaf donderdag. Jammer want de temperaturen waren goed en de vangsten op de boot zijn zeker op de Noordzee, prima tot uitstekend te noemen.
Ik zelf en 9 anderen van de BP raffinaderij waren ook het slachtoffer van de wind, want onze trip met Dre Vriends ging niet door, spijtig want de vis zit er dik!

Grevelingen overdag slecht, echter in de avond prachtige sessies met mooie wijtingen, ze blijven er maar zitten! Oosterschelde matig tot zeer matig. Op enkel plekken leuke vangsten, vooral in de “zak” van de Oosterschelde bij de “Franse trap”, toch nog wat schar en schol en zoals verleden week gezegd, vis vanaf de boot eens op geep en zeebaars en makreel, vergeet de bodemvisserij dus even hier.Wrakvisserij begin van de week prima, mooie baarzen en gul. Nog even en het makreelseizoen begint weer! Kop van de Blokkendam Hoek van Holland vol met gul, wel wat veel torretjes, maar ze zitten er wel.

Kantvisserij
Van Vlissingen tot aan Westkapelle: richt jezelf op zeebaarsvisserij en makreel/geep. Vergeet de bodemvisserij hier even. Vanaf Westkapelle tot aan Domburg beter voor de bodemvisserij, alhoewel de krabben nu ook lastig worden. Wel hier mooi zeebaarzen en vooral wanneer hier de wind op de kant staat prima resultaten. Gooi / zet de ondermaatse baars netjes terug alsjeblieft, dat is onze toekomst! Voor de rest hier wat botjes en scholletjes, en ‘s nachts al wat tong.

Westkapelse zeedijk het domein van de geepvissers, soms komt er een schooltje makreel voorbij en dan is het bal! Oosterscheldedijken prima voor de geep, ze zitten er royaal, zeebaarsvisserij ook goed op en aan de Oosterschelde.

Europoortgebied
Eerst even een opmerking die ik al eerder heb gemaakt t.a.v. het organiseren van wedstrijden, afgelopen zaterdag was weer zo’n dag waarin 2 wedstrijden elkaar dwarsboomden, de Hartwedstrijd van de Zeenaald en een competitiewedstrijd van de N.F.B. waar traditioneel heel wat deelnemers uit Zuid-Holland aan deelnemen, resulteerde in slecht een 80-tal vissers bij de Hartwedstrijd, die voor het goede doel was, dus minder inkomsten voor het goede doel en dat is een slechte zaak.


Teun Moor met een bot je vanaf het strand tussen Westkapelle en Domburg.

Nogmaals wil ik er voor pleiten naar meer overleg tussen de organisaties bij het vaststellen van de data voor de wedstrijden, zo begin september in het lopende jaar afspraken maken voor het komende jaar.

De fint zit er goed, leuke sportvis wanneer de zeebaars het laat afweten, en verleden week was zo’n week dat de zeebaars geen trek had, waarschijnlijk voor het nageslacht aan het zorgen. Beerkanaal nog wat schar op de bodem, zeebaarsvisserij gaat hier de overhand krijgen. Zelfde geldt voor het Hartelkanaal, steurkrab, levend uit de Grevelingen, scoort hier het beste.

O ja, je mag gewoon met een schepnet steurgannalen scheppen in de Grevelingen. Een overijverige BOA heeft afgelopen week diverse mensen een prent gegeven, ten onrechte dus. Zorg echter wel dat je je Vispas bij je hebt, de rest is geregeld in de visserijwet van 1963 (nog steeds geldig). Kijk naar de definitie van vissen op paragraaf 2.3 en dan naar 4.2 “Verboden vistuigen”, dan zie je dat het schepnet een uitzondering is in positieve zin.


Ook de zeebaars laat zich goed vangen vanaf het strand.

Waterweg nog steeds prima, naast de zeebaars(jes) zoals gezegd fint en tong, tot ver landinwaarts de Waterweg, paling is er ook, voor de rest zal de wolhandkrab het vissen erg onaangenaam maken qua bodemvisserij. Dintelhaven prima, veel spiering. Zaterdag bij de Hartwedstrijd van de Zeenaald prima vangsten. Jim Sonnenschein en Bert Heukels wonnen bij de koppels, verdere uitslag nog niet bekend, kom ik volgende week op terug.

Pier Hoek van Holland is rustig, na aanvankelijk mooie baarsvangsten, is dit teruggelopen. ‘s Nachts zijn er nog wel die-hards die verwoed proberen de baars te vangen, ik lig dan op bed en weet niets van de vangsten, wordt niet veel gemeld omdat het dan vergeven is van de vissers. Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn botjes en zeebaars, vooral naar de zandmotor toe betere vangsten van bot, avonden zijn doorgaans het beste.

Tot volgende week, Arthur


 
Verschillende verwachtingen afgelopen week van de roofvissers, en is het mee-of tegengevallen?
 
Het antwoord: in het algemeen redelijk tot goede vangsten op groot water of rivieren of vaarten en kanalen waar wat drift in zat. Door de droogte van de laatste tijd was dat niet overal het geval. Stilstaand water gewoon niet gemakkelijk afgelopen dagen.
 
Snoek -
Gaat 1 juli open, maar vissen we op baars en snoekbaars, dan blijft Esox natuurlijk ook even aan de haak hangen. Dit gebeurde dus ook op veel plaatsen en er zaten nog een mooi aantal grote snoeken bij tot 134 cm pure kracht. Het kunstaas waar de grote snoeken mee gevangen zijn varieerde van klein tot groot en daar was vaak geen peil op te trekken wat ze wilde hebben. Wel vaak felle kleuren in het voordeel.
 
Snoekbaars - Natuurlijk waren er meldingen van grote vissen bij, maar afgelopen jaar duidelijk meer grote snoekbaarzen, maar daarentegen afgelopen weekend veel grotere aantallen, en dan mogen ze ook wel wat kleiner zijn hoor. Meeste vissen vroeg in de ochtend en dan tot 13.00 uur en dan was het rustig. Vele vissers hielden het dan ook voor gezien, daar ze ook vroeg waren begonnen de eerste dagen op de roofvis.


En dat snoekbaarzen ook van jerks houden blijkt maar weer.

Opvallend dat de jerkbaits vaak de grotere snoekbaarzen opleverde, dus doe dit de eerste weken zeker nogmaals proberen. Lichte kleuren opvallend vaak bij de vangstgegevens op de snoekbaarzen, dus hou dat even voorlopig in de gaten.


Er was controle vanuit de oever.
 
Baars - Niet direct de aantallen, maar wel vaak mooie vissen in een topconditie allemaal. De reden natuurlijk dat er al zoveel jongbroed is dat ze zich vol kunnen vreten (de natuur ligt gewoon 3 weken voor). Kleinen plugjes veel beter dan shadjes op de baarzen, en dat kon zo ook nog wel eens een paar weken zijn. Ook hier felle kleuren duidelijk beter.


Slepend kort aan de bodem, leverde niet alleen baars op maar ook snoekbaars.
 
Roofblei - Ook wat meldingen van vissen tot ruim 78 cm, maar ook meldingen van vissers die prima stekken hadden bevist en nog geen aanbeet hadden gehad. Hier dus op de juiste tijd op de juiste plaats, gewoon blijven gaan.
 
Meerval en Winde - Enkele meldingen, maar nog te weinig activiteit op deze rovers. Zal zeker op korte termijn veel beter zijn. De watertemperatuur gaat al snel naar boven, en dus de vissen weer snel terug in hun domein.

Een tip als afsluiting, vergeet zeker niet aankomende weken om de poppers boven de planten te vissen daar de planten al gewoon veel hoger staan dan afgelopen jaar, en dat komt niet alleen door de temperatuur, maar ook door het heldere water wat Nederland langzaam in zijn grip begint te krijgen.

Veel succes aankomende week, Piet.

Gelukkig komt er weer een beetje water bij in de Waal. De verwachting is dat het waterpeil een centimeter of 40 stijgt. Niet veel, oftewel een druppel op de gloeiende plaat. Toch is er een grote kans dat door deze kleine stijging de stroomnaad weer goed bereikbaar wordt, en dus ook de barbeelzone.


Lourens Wijnouw met een Waalbarbeel.

De kans op betere vangsten neemt hierdoor toe. De extra vrije dagen zullen meerdere sportvissers naar de waterkant doen komen, ondanks dat de vangsten slecht zijn de laatste weken. Het barbelen blijft toch trekken bij velen. Her en der werden er een paar gevangen aan de Waal en IJssel.


Harold Zeebregts met ook een Waalbarbeel.

Mocht het hier in Nederland slecht blijven, dan zijn er de komende tijd meer mogelijkheden bij onze buurlanden. In België en Engeland loopt het gesloten seizoen ten einde, al zal het daar ook niet meteen heel goed zijn met de vangsten. We blijven nog even van week tot week afwachten…


Gewoon mooie vis, Frank Pullens met een Duitser.

Groet en tot volgende week, Frans Vogels


Marc van Roie die in de kop van Noorwegen woont in het mooie Soroya….

 
...Een droomlocatie voor mij en voor velen vanwege de zeer grote vissen. Alleen vaak veel wind, dus lastig…


…Daar kunnen we nu dus weer heel veel leuke foto’s van tegemoet zien!...


...Hierbij het persbericht van Marc van Roie van afgelopen week…


www.soroya-fishing.com. Groet, Lucky Luc Mom.


Het deed me weer ontzettend veel plezier om weer een aantal vissers met de lichte stok bezig te zien op geep. Toen het water wat schoner werd begonnen ze ze ook nog te vangen!...


...Een verrassing, want de meeste gepen zijn nog niet uitgepaaid en hebben geen zin om tussen hun liefdesspel door nog te gaan eten. Dat doe je zelf ook niet toch!!...


...Maar de zomervisserij komt eraan en we kunnen weer met wat lichter materiaal de pier op gaan. Ook al zal de zware stok zeker meegaan, want er worden gelukkig ten opzichte van vorig jaar nu wel weer wat mooie tongen gevangen in de schemering! Dat belooft wat en zo houden we het spannend!! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Hard werken geblazen om de jongen te voeden, waarvan velen inmiddels het nest al verlaten hebben.


Beste Total Fishing, deze mooie brasem heb ik vandaag gevangen met mijn nieuwe hengel. Voor de deur in ons bootje in de grachten van Amsterdam, want wij wonen midden in het centrum bij het Waterlooplein. Visgroetjes van Bodhi.


Een mooie zeelt in de avonduren op de penhengel met 16/100 lijn erop, een mooie dot wormen en het resultaat: 54 cm knallende polderzeelt. Wat is vissen toch mooi. Groet, John van den Heuvel.


Ook het laaste pitje moet en zal eruit komen.


Beste Total Fishing, zie hier mijn eigen pb met een massive blok van een graskarper, goed voor 23 kg. Gewoon een pracht van een vis die de kracht van een vertrekkende raket had…. en die ook de irisch craem van gulp karp lustte, super! Groetjes, Jefke Distra – Oud-Turnhout


Nog even rondkijken en dan ineens uitvliegen.


Hallo Total Fishing, in plaats van barbelen te vangen kreeg ik deze meerval op de kaas! Groet, Jos Raaijmakers.


Ze zijn al bijna niet meer te spotten door het hoge gras, alhoewel ze er nog genoeg zitten!


Ook op de nieuwe telg in de Strike Pro familie…


...de Tiny Buster, was zeer goed…


...roofblei te vangen. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Een hele groep putters (ook wel distelvink) verscholen in het hoge gras.


Hallo Total Fishing-lezer, prachtige rivierbaarzen…

 
...gevangen aan klein kunstaas. Groet, Mario van Engsbergen.


Vooral de fellere kleuren van zowel kleine tot grote shads deden het goed, ook deze mooie baars van 45cm kon de groene dull-shad niet voorbij laten gaan. Groet, Stèphanie en Mario.


Hallo TF, zoals ieder jaar was het de eerste dagen weer druk op het water. Hier en daar wisten we een mooie vis te vangen hoofdzakelijk met te werpen vanuit de boot, waaronder een baars van 50 en 47 cm…


....Door de sterke wind was het niet altijd eenvoudig om de boot onder controle te houden op groot water. Groet, Bart Mylle.


Trollend met een yo-zuri md, heb ik goed snoekbaars en baars gevangen. Vooral een  geel/blauwe yozuri, op 4,5 meter getrold bracht tientallen vissen in de boot, waaronder ook deze superbaars van 54,5 cm!!!! Groet, Nico.


Zaterdag was het zwaar bewolkt, maar zondag kwam op veel plaatsen de zon door.


Hallo Total Fishing-lezer, veel wind afgelopen wekend, maar toch mooie vissen gevangen. roet, Mario van Engsbergen.


Zaterdag weer eens lekker het water op geweest, mooie vis gevangen en een hoop lol gehad. Deze vis was voor Remon, de grootste van de dag. Groeten, Gerard en Remon.


Gisteren (maandag) met vismaat Arno Hartgers naar het IJ geweest, de vis lag erg verspreid en we hebben allerlei technieken toegepast, maar de dropshot met spiering bleek het grootste gedeelte van de dag toch favoriet….


....Naast de foto van mijn eerste snoekbaars van dit seizoen, ook nog een leuk plaatje geschoten van een ‘klein bootje’ wat voorbij kwam, deze wilde wij jullie niet onthouden. Groeten, Maurits Kuijs - Fishing-Direct.


Prostaffers Kris en Koen zijn bij de opening van het seizoen weer het water op geweest. De snoekbaars was direct los en double catches waren geen uitzondering. Groet, Evert.


Daar de NKS-wedstrijd op het Lauwersmeer afgelast werd wegens de weersomstandigheden, twee dagen de rivier bevist. Zowel zaterdag als zondag mooie aantallen van zeer gretige snoekbaarzen op zeer ondiep tot een metertje of vijf….


...Ook onze kleine zander kon twee dagen genieten van de vele snoekbaarzen die eventjes de binnenkant van de boot mochten bekijken. Alvast een goede start gehad van een nieuw roofvis-seizoen! Groet, Stèphanie en Mario.


Hallo Total Fishing, afgelopen zaterdag een zeer winderige opening van het seizoen gehad op het Volkerak. We hebben vooral de ondiepe plantenbedden uitgegooid. Verder hebben we al driftend gediagonaald…


...Het bracht ons 4 snoekbaarzen en 3 missers van snoek op. De snoekbaars op de spinnerbait was echt kicken!!! Vissende groeten en een fijn seizoen toegewenst! Kim.


Strakke snoekbaars voor Nico.


Hallo TF, zaterdag zijn we het groot water op geweest. Er was veel wind, maar hebben toch nog een paar leuke vissen gevangen. Zondag hebben we dan maar op klein water gevist, omdat er nog veel wind was…


We hebben werpend gevist en geverticaald met kleine shads…


....Het was weer een leuk weekend en goed om weer op de roofvis te mogen. Groet, Bart & Frank Mylle.


De openingsdag was top! De tweede vis van de dag was te groot voor het net en schoot los boven het water, net voor we hem met de hand wilden landen. Youri en ikzelf denken aan de magische grens van 1…? Met 40 vissen, waaronder enkele van deze beren, was het voor ons een zeer geslaagde dag. Groet, Chris.


Beste Total Fishing, zaterdag 28 mei ben ik met Robert wezen vissen. Het seizoen begon goed met in het eerste uur drie vissen voor mij, waaronder mijn nieuwe PR snoekbaars 83 cm. Ik ving de snoekbaars werpend naar het ondiepe water met een grote fin-s. Met vriendelijke groet, Jochem Noorland.


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag was het weer zover, eindelijk de boot weer te water en om 05.30 lagen we alweer te vissen, de eerste 5 boten waren ons al voor gegaan. Na 3 min. al een dikke beuk op de shad en dit gaf de burger moed, alleen het bleef akelig stil de eerste 2 uur.

Toen de eerste vis zich meldde bleek het om een snoek te gaan en de 2e en 3e ook… geen snoekbaars… Later mocht Germ Sonnema dan toch de eerste snoekbaars op zijn naam schrijven. Na een mix van snoek en snoekbaars in de boot te hebben gehad, stond de teller op 10 vissen.


Ondanks de harde wind toch nog even gesleept met grote shads en dit was de goede keus, 2 grote snoekbaarzen mocht ik op de gevoelige plaat zetten binnen 10 min. Met de maten van 87 en 88cm helemaal geen slecht begin van het seizoen dacht ik zo. De eerste vis van 87 cm ging met een harde klap terug naar de diepte… dachten we…

Een paar collegavissers in een Marcraft hebben deze vis van de oppervlakte geplukt omdat er weinig leven meer in zat, gelukkig hebben de heren de vis keurig de tijd gegeven om weer bij te komen zodat hij toch de diepte weer in zwom. Heren nog bedankt daarvoor! Hahaha, mooi dat niet iedereen ze de kop maar inslaat!!! Groet,  Johan Iedema – Anjum.


Beste Total Fishing, zaterdag 28 mei met Jochem wezen vissen. Nadat Jochem een dikke snoekbaars had gevangen was ik aan de beurt. Na een harde beuk en een mooie dril kwam er een snoekbaars van 90 cm naar boven. Een mooie vis om het seizoen mee te beginnen. Verder was het erg taai, maar onze dag was geslaagd! Groet, Robert Noorland.


Het speldaas is op de meeste plaatsen nog erg klein.


Mooie ochtend, 10 snoekjes tot 80 cm, maar deze spande de kroon. Als je goed kijkt zie behalve een Storm kickin minnow ook nog een klein snoekje. Met vriendelijke groet, HM.


Beste T.F. In de gesloten periode een nieuwe boot gekocht dus we konden niet meer wachten. Vanochtend voor een voetbaltoernooi uit vroeg gaan vissen. De roeiers lieten duidelijk blijken dat ze niet blij waren met het einde van het gesloten seizoen! En de eerste snoek in de boot door Jelle! Ook hier op de pikefighter (3-delig blauw). Beetje jammer van de vinger op de foto, ben niet gewend om met de i-phone te knippen. Jelle en Jurgen.


Afgelopen weekend heb ik anderhalve dag gevist, zaterdag met Peter te Moller wisten we 4 snoeken te vangen tussen de 60 en 73cm. en nog een stuk of 5 lossers…


…Zondagmiddag met Robin gevist en maar 1 snoek weten te vangen en een paar missers…


…Zelfs met jerkbaits geen resultaat. Er zit al maanden lang bijna geen stroming meer in de rivieren en beken. Dat zorgt helaas voor moeilijke visserij. Toch eindelijk weer lekker met kunstaas gevist en het begin is er weer!!! Groetjes,  Eddy te Mebel.


Pol met een mooie 80-er tussen het baarzen in.


De eerste van het nieuwe seizoen… altijd weer een lekker gevoel! Groeten van Wilfred van Nunen.


Kris zijn 110cm snoek, de enigste van die dag, maar goed….


...Zondag was stukken beter. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Piet en Rob beleefden een topdag tijdens het snoekvissen in Ierland. Ze visten met visgids Ferdinand Heijerman op het Ierse meer Lough Derg. Naast een aantal kleinere snoeken kwamen er maarliefst 4 snoeken van boven de meter in de boot. Rob drilt hier zijn eerste Ierse metersnoek…


…Rob met de snoek in kwestie…


…Zijn vriend Piet had nog nooit een metersnoek gevangen en hij ving deze dag 2 meters, waarvan dit er een is (108 cm)…


…Ferdinand mocht zelf de dag afsluiten met deze snoek van 115 cm. Meer informatie over snoekvissen bij Ferdinand in Ierland vindt u op: www.pike-ireland.net


Zondag met mijn broer Marcel naar de Maas geweest om onze eerste getande vrienden van het seizoen te vangen. De vangsten waren enigszins mager, tijdens het trollen met kleine pluggen haakte we toch nog deze mooie snoek van 109cm.


Slepend op snoekbaars deze rover aan de lijn. Groet, Nico.


Hallo TF, zaterdagochtend met de opening van het roofvisseizoen zijn we 4 uur wezen trollen op de plassen.Mijn vismaat begint de opening met een sterke 96cm snoek op een SD, en dat al binnen een paar minuutjes varen! Nu door naar de plassen, daar kregen we verspreid regelmatig aanbeten (9 stuks ,3 missers helaas)....


....Lekker vlot varen was het devies en boven diep water werd het ondieplopende kunstaas hard gegrepen. Op 10 meter water werd deze suspensing SD gepakt en dat resulteerde in een mooie 90 cm snoek. Nog goed aan het gewicht ook smile Groet, Dennis en Joost.


Vandaag na vele jaren zwoegen om eindelijk die meter te vangen, is het vandaag eindelijk gelukt, een dikke 117cm knalde op een bruine sizmic toad, waarmee ik me PR verbeterde met 23cm. Groet, Theo Penning.


Beste TF, gisteren de opening van het seizoen gehad en gelijk was het raak voor mijn vismaat Ramses. Deze prachtige en vooral erg sterke meter+ mocht kort de binnenkant van onze boot bekijken, dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen! Groet, Maarten.

Deze week de nominaties voor de brasem van Bodhi, de karper van Jefke, de meerval van Jos ,de baars  van Nico, de snoekbaars van Robert en de snoek van Theo en Maarten. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -