Actuele vangstberichten tot dinsdag 31 maart 2015

 

... tot dinsdag 31 maart 2015

Na vijftien jaar medewerking aan Total Fishing gaat Piet Driessen zich meer op zijn andere bezigheden richten. Vandaag zijn laatste bijdrage. De redactie dankt hem zeer voor alle moeite.
Het weer was reeds afgelopen week al aan de stevige kant. Op deze laatste dag voordat de pauze voor de roofvissers ingaat, toch nog een paar mooie platen van vangsten.


De kop boven water houden (foto Piet Driessen).

Vangsten IJmuiden 

Door Hans Hendriks

De hele week is er redelijk gevangen, zowel tussen de pieren als aan de buitenkant van de pier. De buitenkant leverde hier en daar mooie gulletjes op.

Deze werden wel onder de kant gevangen. Op afstand werd er schar binnen gedraaid. In het donker werden de grootste gullen gevangen.


Mooie gullen in het donker.


Vrijdag werd de pier afgesloten van wegens harde wind die een aantal dagen zal aanhouden. Erg jammer want voor de competitiewedstrijd van de IJZZV op zaterdag moesten we dus uitwijken en stonden nu op het oude stuk in de regen.


Op het oude stuk, windje mee en in de regen.

Hier werd ondanks het mooie aas zeer slecht gevangen.


Mooi aas...voor de krabben.

Pieren, slikken en witjes werden bij de meeste vissers niet aangeraakt door de vis, maar wel door de krabben.


Ook Rene ving zijn bot.

Gelukkig zijn er altijd wel een paar vissers met een gouden ... En die wisten er wel een paar botten uit te trekken, waarvan de grootste 39 centimeter door Tromp Post.


Tromp met de grootste vis van de wedstrijd.


Hendrik Moolevliet werd de winnaar met drie vissen (70 centimeter), tweede Ron Gatowinas twee vissen (70 centimeter), derde Bas Hollander twee vissen (69 centimeter).


Bas met de helft van zijn centimeters.

Waait het erg hard en je wil er toch effe uit, zijn er in IJmuiden een aantal alternatieven.


Kop van de haven.

De kop van de haven en het sluizengebied bieden mooie stekken.


Spuisluis.


Ganzeneiland.

Uiteraard kan je ook in het Noordzeekanaal (Ganzeneiland) zeevissen, maar dan heb je wel een vispas nodig.

Tot volgende week,
Hans Hendriks

Vangstberichten afgelopen week en terugblik 15 jaar vangstberichten 

Wat een wind op dit moment. Dit zal toch veel vissers thuishouden op de laatste roofvisdag voordat er twee maanden pauze is voor ons roofvissers. Hoe was het afgelopen week? Er werd nog redelijk gevangen maar je moet dat toch gemiddeld genomen wat kennis hebben van de winterstekken waar de roofvis vertoeft.

Alles is bovendien gewoon iets later omdat de watertemperatuur op dit moment nog 3 á 4 graden kouder is dan gemiddeld en daar reageren de roofvissen natuurlijk ook op.

Voor de bekende soorten snoek, snoekbaars en baars was van toepassing dat als er dieper water in de buurt was, waren daar nog veel vissen aanwezig. Maar ook bij diverse ondiepe platen konden de vissen ook al op de randen aanwezig zijn kort in de buurt van de paaiplaatsen. In iets opgewarmd water waren vooral de snoeken en baars al bezig met paaien of al klaar hier mee, en dat is dan ook duidelijk aan de vissen te zien.
 
Op deze plaatsen waren ze dan ook wel eens een paar periodes actief . Veel vangsten kwamen toch vaak op klein kunstaas de laatste week. Natuurlijke kleuren voor de snoek en felle kleuren voor snoekbaars en baars bleken duidelijk beter en dan vooral oranje en wit waren de toppers. Opvallend was dat er de laatste dagen ook mooie grote snoekbaarzen werden gevangen alsmede baarzen.
 
Nu komt de periode om alles een keer goed na te kijken en dat betreft het hengelmateriaal en voor de bootbezitters hun boten en motoren natuurlijk zodat er geen problemen op het water zijn als het seizoen weer van start gaat.

Maak ook eens een planning hoe je het gaat aanpakken over twee maanden, bekijk het water eens goed waar je gaat vissen en natuurlijk controleer of jouw papieren in orde zijn om daar te mogen vissen. De boetes zijn gewoon niet normaal hier in Nederland vergeleken met de boetes die beroepsvissers krijgen als ze de wet overtreden. Ze gaan dan gewoon weer een dag vissen en dan zijn de boetes er al weer mee betaald. Maar ja, dat is Nederland op zijn best.
 
Dan wil ik nog even vermelden dat dit mijn laatste vangstberichten zijn daar ik nu met meer andere dingen bezig ben (fotografie-, vis- en fotodagen organiseren). Na 15 jaar moet iemand anders deze berichten maar overnemen.

Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan daar je ook op deze manier veel mensen leert kennen die ook heel bedreven in hun hobby zijn.

Met mijn 45 jaar ben ik begonnen met de vangstberichten toen Henk Simonsz deze site de lucht in had geblazen en nu met 60 jaar wil ik dus wat meer met andere hobby's bezig zijn.
 
Nu wil ik nog wel even afsluiten met wat foto’s van de afgelopen jaren en wat er zoal is gebeurd:


Met Henk Simonsz, de oprichter van Total Fishing, rustig toerend op de Maas.


Ook een einde aan het vissen met levend aas.


Het blijven aparte vangsten.


Gezellig met een groep er op uit.


Zie je zaken die niet door de beugel kunnen meteen de desbtreffende vereniging inschakelen.


Gezamelijk langs de oever een visje vangen.


Terugzetten is een gewoonte geworden.


Af en toe met Vis TV gidsen blijft leuk om te doen.


Wat is er veel kunstaas op de markt.


Blijven genieten van onze hobby.

Een ieder veel plezier met jullie hobby en zie je zaken op of langs het water die niet door de beugel kunnen (stroperij, rotzooi maken of schade veroorzaken meld dit dan ook meteen bij de betreffende vereniging of sportvisserij Nederland)

Met roofvisgroet uit Limburg,
Piet.

https://www.facebook.com/pietdriessenfotografie.nl


Hallo vissers, erg jammer dat het weer deze week zo onstuimig wordt want het was goed toeven op de Noordpier…


…Het was erg rustig met vissers. Op afstand werd er zeker door de bocht heen een aardig visje gevangen…


…Stroming is noodzakelijk op het moment. Met name schar, en die was weer wat groter dan formaat dan vorige keer...


…Er zaten zelfs een aantal dikke dertigers tussen en dat zijn bijna eenpansmaaltijden…


…Op afstand had ik in het begin een vijftal gulletjes die net zo groot waren als de scharren…


…Maar de aanbeten waren hard en leuk...


…Gelukkig volgden er nog twee leuke gullen onder de kant van net geen 50 centimeter. Tot ziens aan de (zoute waterkant), Lucky Luc Mom.


Een lucht vol ...... meeuwen.


Beste Total Fishing, afgelopen week ben ik samen met John bij Marc van Roie wezen vissen op skrei. De heenreis verliep niet zonder slag of stoot. We zouden vrijdagmiddag op Sørøya moeten wezen maar dat werd zaterdagochtend...


...Na een goed ontbijt in Hasvikhotel snel de boodschappen gedaan en spullen klaargemaakt om te gaan vissen. John z'n PR werd gelijk bij de eerste vis wat scherper gesteld van 21 kilo naar 26 kilo en mijn eerste vis was 24 kilo...


...De hele week hebben we kunnen vissen en de ene 20 kilo+ vis na de andere vlogen over het dek heen deze week. Mijn pr was 31,5 kilo welke ik vorig jaar heb gevangen dus de lat lag behoorlijk hoog...


...Eerst ving ik er een van precies 31 kilo en op de laatste dag ving ik... 


...een nieuw PR van 32 kilo...Het is gewoon een feit nergens maar dan ook nergens ter wereld van je zoveel kabeljauw van 20 kilo+ en 30 kilo+ als op Sørøya. John nog bedankt voor de perfecte week en Marc van Roie bedankt voor het brengen naar de biggetjes en tot volgend jaar. Groeten Ray.


Gouden riet danst in de beweging van het water.


Beste Total Fishing, de eerste karpers van het jaar zijn weer een feit. Gevangen op de oriental boilie van hollandbaits...


...aas waar ik achter sta en 100% vertrouwen in heb. Met vriendelijke groet, Johan van Liere.


Verstopt en onbereikbaar.
 

Frank Vossen ving in de Grensmaas een schitterende barbeel van 69 centimeter. Eigenlijk was hij een beetje in slaap gedut om 16.00 uur in de middag maar toen volgde toch nog de aanbeet van de dag. Lucky Luc Mom


Beste Total Fishing, op 30 maart moest het toch nog even gebeuren. Tussen twee stormfronten in zouden voor dit seizoen nog een tweede poging wagen om in Nederland een meerval op de vlieghengel te vangen. De lat hadden we hoog gelegd om de Waal als water uit te kiezen. Ja er zit al een redelijk meervalbestand maar nee het is nog niet echt makkelijk. In de afgelopen jaren al best wat kunnen vangen maar nu was het doel een Nederlandse meerval op de vlieghengel...


...Na een harde beuk op de lijn begon het gevecht, en wat we al hadden verwacht was ook zo. De meerval nam eerst gewoon even 50 á 60 meter lijn en dat op een 13-14 Aftma hengel. Wat zijn de vissen toch sterk. Uiteindelijk de meerval kunnen landen en wat voor een. Eerste meerval op de vlieghengel in NL eb dan gelijk een moddervette 165cm Waal meerval. Wat een top ervaring. En maatje Kelvin Leenheer bedankt voor de suppert.
Marc Zitvast. www.smartlures.nl


Voorbijvliegende schoonheid...


...onder en boven geheel verschillend gekleurd...


Sjaak blij met zijn eerste snoekbaars van de dag…


…De laatste dinsdag van het seizoen. Leuke visserij op het hol diep
. Gevangen vissen tussen de 8 en 11 meter. Op diverse kleuren, maar vooral bruin en groen. Groeten Jac vd Ende, roofvisgids4you.nl


In het moment.


Marcel Asbroek ving ter afsluiting van dit roofvisseizoen  nog een tot de verbeelding sprekende snoekbaars van 102 centimeter. Wat een kasteel! Lucky Luc Mom.


Landing met nieuwe bekleding…


…en wachtend op de dingen die gaan komen.


Yes, Anne slaat weer toe.


Terug in haar element. Een zonnige gebeurtenis.


Er ontspruit weer van alles aan de aarde.


Hallo Total Fishing, ik ben gisteren met een maat nog even wezen vissen zo voor het gesloten seizoen. Dit had erg goed uitgepakt voor ons...


We gingen werpen met kunstaas en wisten drie snoeken te vangen waaronder een dubble hook up van 69 en 67 centimeter...


...Mijn eerste snoek was 83 centimeter en al lekker dik. Met vriendelijke groet, Joey van dam.


En dan genieten van de voorjaarszon.


Hallo, hierbij stuur ik u een foto van een moddervette snoek van 120 centimeter. Gevangen op de maasplassen op 27 maart met een forelshad van 25 centimeter. Met vriendelijke groeten Menno Scholten.

Deze keer de nominaties voor de meerval van Marc, de snoekbaars van van Marcel en de snoek van Menno. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -