Actuele vangstberichten tot dinsdag 31 maart 2009

.... Tot  dinsdag 31 maart 2009

Het roofvis-seizoen is weer ten einde. De eerste karpers zijn alweer gevangen en met dit mooie voorjaars weer zullen de vangsten snel toenemen. Voor de witvissers komen ook weer betere tijden aan met mooie zeelten, barbeel enz.


Eindelijk heerlijk weer voor mens en dier. Foto Ronald van Hal.

 
Zout door Arthur van Tienen

Ja ja, het was met het weekje wel zeg!
Harde wind maakte vissen vanaf de boot op de Noordzee verleden week haast onmogelijk dus moest het heil op de boten worden gezocht op de Grevelingen en de Ooster en Westerschelde Daar waren de vangsten matig, tot redelijk , schol, schar en bot vormen de hoofdmoot op de Oosterschelde

En op de Grevelingen deden de wijtingen en de schol het matigjes, de haring zal zo langzamerhand wel weer tevoorschijn komen en de wijting gaat langzamerhand weer de zee opzoeken alhoewel er altijd wel een paar blijven plakken. Hopen dat het mooie weer wat ze voorspellen komende week ook waarheid zal worden zodat de bootvissers weer lekker kunnen genieten op de zoute plas. Zondag a.s. alweer de 2e selectie boot vanuit de Bergse Diepsluis op de Oosterschelde.
 
Kantvisserij
 
Gelukkig waren de vangsten boven verwachting afgelopen zaterdag tijdens de laatste selectiewedstrijd voor het N.K.Kustvissen en wel te Roptazijl in Friesland net over de Afsluitdijk. De noordelijke verenigingen gingen strijden voor een plaatsje bij de korpsen en individueel en er werd behoorlijk vis gevangen.

De bekende wedstrijdvisser uit het noorden Roelof Jipping van HSV “de Snoek” uit Hyppolytushoef won met 13 stuks vissen en 275 cm (hoofdzakelijk botten) deze voorselectie voor Dirk Bruines van dezelfde vereniging met 10 vissen en 220 cm.Derde werd all-rounder Andre de Ruiter met 7 vissen en 173 cm. Bij de korpsen won het sterke korps van O.K.O te Oosterwolde , ook beter bekend als het Shimano team bestaande uit Andre Piters, Sjaak Verburg, Wibo Boone, Tino Stuijts en Louis van Bommel voor het 2e en 1e korps van HSV de Snoek uit Hyppolytushoef
 
Afgelopen vrijdag en zaterdag visten diverse verenigingen in de Waterweg na de kering aan de Rozenburgzijde in de avond en er werd hoofdzakelijk bot, gulletjes en steenbolk gevangen, af en toe al wat zeebaars maakten de vangsten compleet, alleen de wolhand krab is aan haar invasie begonnen en vooral op de ondiepe stukken kost dat regelmatig je haaklijn en haken, dus wees gewaarschuwd!

Stranden van s’Gravenzande en Hoek van Holland worden op dit ogenblik opgespoten en er ligt nu mooi diepwater maar pas op! Je mag er niet komen en er zij behoorlijk wat hindernissen en drijfzand, even geduld en we kunnen er weer vissen. Pieren van Hoek van Holland en Scheveningen matig, bot, wat gulletjes en wat late schar zijn er te vangen
 
Vlissingen tot aan Westkapelle matigjes en niet verandert t.o.v. verleden week, op de 2e Paasdag weer de grote wedstrijd van de Edelkarper tussen Vlissingen en Westkapelle, kom allemaal naar een van de beste wedstrijden van Nederland met een schitterende prijzen tafel! 
 
Tot volgende week
 


Joop Schik met een dikke bot vanaf een grote huurkotter op de Noordzee

Witvis door Willem Stolk

Het komt allemaal langzaam maar zeker op gang. Lekker doorvissen op witvis terwijl de ‘roofvissers’ 6 weken niet mogen vissen. Nou, die kunnen dan de tuin vast doen…

Nico Cox melde ons dat hij op Roosendaalse Vliet aardig heeft gevangen. Ruim 20 brasems wat voorns en enkele baarzen. Nico was een tevreden mens –en hij ziet een stijgende lijn in de vangsten.

Op de rivieren wordt het weer oppassen geblazen. Veel water wordt weer richting zee gevoerd –en dat heeft weer gevolgen voor de witvisserij. Juist in deze periode gaan voorns, windes en wat later de brasems paaien. Het water zal in de Waal bijvoorbeeld te hoog staan om er komende week te vissen. Op de IJssel zal het nog wel gaan. Al met al jammer, want juiste deze tijd is mooi om bijvoorbeeld tussen de kribvakken te vissen.

Op de Maas was het afgelopen weekend opvallend, dat de stokvissers beter vingen dan de feederaars. Ook hier is de vis al op het ondiepe – tenminste plaatselijk. Tussen Lith en Megen is er op 11 meter uit de kant aardig gevangen met de stok.

In de Rotterdamse havens blijft het goed… Maar de visserij in de kleinere havens wordt wat minder. Opvallend feit: meer kleinere vis.

Maar deze week zal het gezien het weer zeker beter worden. Vissen worden actiever en dat moeten we hebben. Genieten geblazen…


De witvis vangsten trekken goed aan !

Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week.
Voor veel roofvissers was dit het laatste weekend op de roofvissen, maar er zijn ook nog vissers die morgen (de laatste dag) nog even een hengeltje uitwerpen. Hoe was het afgelopen week?
 
Snoekbaars op diverse plaatsen redelijk goed te vangen, maar stekkennis en bootcontrole was heel belangrijk, omdat er nog wel eens dagen bij waren met behoorlijk wat wind en regen, en dan is dat heel belangrijk, en ook geconcentreerd blijven is dan van groot belang natuurlijk.
 
Verticaal en diagonaal redelijke vangsten, maar in doorsnee de kleinere vissen. Werpend in de oevers weer heel veel meldingen van grote snoekbaarzen en ook vaak kegelharde aanbeten, en het kunstaas daarna vaak niet te zien zo snel vlogen ze er overheen.


Verticaal en diagonaal redelijke vangsten, maar in doorsnee de kleinere vissen.

Ook weer opvallend veel vissen op felle kleuren, en de kleur wit en groen werden ook niet overgeslagen.Langwerpige of korte shads waren beiden goed, en ook vele meldingen op rammelaars. De grote snoekbaarzen in de oevers vaak nog met grote shads (14 cm) en de lepel stond in de oever ook nog geregeld op het menu van de snoekbaars.
 
Baars veel vangstmeldingen, en ook veel meldingen van 40+ baarzen die natuurlijk in een topconditie waren en zeer fel. Van de baarzen die gevangen werden opvallend veel vissen op groot kunstaas, waaronder grote shads en spinnerbaits.
 
Voor die vissers die morgen nog gaan veel succes, en dan volgende week nog de meldingen van de laatste roofvisdagen. Daarna gaan we weer alles tiptop in orde maken voor het nieuwe seizoen, en jullie kunnen dan de eerste weken nog wat tips verwachten waar we rekening mee moeten houden zo dat het weer goed in orde is voor het nieuwe seizoen dat op zaterdag 30 mei van start gaat, succes op de rovers.


Ik zit toch veel op het water hier in Nederland maar dit had ik hier nog nooit gezien. Zeker niet rond het vriespunt. Groeten Jack van de Mortel.


Hallo T.F. Een heerlijk weekendje naar Denemarken geweest .....


......Moeilijke visserij maar toch redelijke vangsten De zeeforellen komen….


....Net van de rivier en moet nog aansterken   Groet Jelle


Casper met een 68 cm zeeforel op de lepel en ......


.....Morten met een echte Deense zalm vanaf de kust een unicum


Eindelijk lente de wilgen komen alweer goed in het groen


Beste T.F. De lente zon breekt door en de Roofblei kriebels komen meteen los. Zondag morgen vroeg eruit en met een tas vol kleine pluggen en shads met me vismaat opstap. Na twee plekken te hebben afgevist zonder resultaat dan toch succes op een nieuwe stek. Groeten Rocky.


Zaterdag 28 maart…een regenachtige frisse dag, maar wel de laatste kans van dit seizoen. De rivier op dus! Een forse rammelaar wist ondiep enkele fraaie snoekbaarzen te verleiden.

Totdat zo’n knoerharde aanbeet zoals we die al maanden hebben moeten missen, weer eens even een roofblei aan boord bracht. De vis had duidelijk een tijdlang op rantsoen gestaan. Daar zal nu snel verandering in komen! Groeten van Wilfred van Nunen.


De bevers rukken op.  Overal omgeknaagde bomen en zelfs een beverburcht gezien, zo groot als 
bijna 2 personenauto’s. Groeten Han


Hallo T.F. Vanavond net even een avondje wezen vissen. Weer eens op karper geprobeerd, en de eerste is er weer. geen joekel maar wel een leuk visje. 


Beste TF. De eerste 2 karpers van het seizoen zijn binnen allebei gevangen op een piepertje van Aviko ........


.......In een ijskoude nacht maar dat mocht de pret niet drukken, De eerste zijn binnen!  Groetjes Dennis


Voorjaars visserij met het pennetje met veel succes. Gr Wesley


Beste T.F Na een paar nachten blanken was het eindelijk zover, de eerste vis van het jaar en direct  Een van gewicht. Groeten Reinbert Ras.


De laatste vangst van dit seizoen.. Gr. Carola Kempka


Hier even een update uit de polder. Woensdag met wezen vissen.  Was ronduit slecht en hard werken voor een visje. Daan en Pascal vingen er nog wel wat maar het was slecht. Later op het Noordzeekanaal was wel super.

Met vriendelijke Roofvisgroet, Frank van Vliet en Daan Verbruggen 


Een super baars voor Uwe


Mooie baarzen in topconditie voor Piet


Hallo T.F. Deze zondag met vele wind Twee mooie baars en een enkele snoekbaars voor Vic en Julos.Andere foto’s op www.vic-fishing.net  Gr Vincent


Kastelen van baarzen ........


.....Voor de gebroeders van der Heijd.


Hey T.F. Vorige week met Noud mooie grote baarzen gevangen, 48 en 47 cm
in topconditie. Gr Han 
 

Voorlopig even niet voor de Roofvissers…..helaas  


Na een nachtvorst en een oostenwind was het werken om vis aan boord te krijgen. Uiteraard zorgde een screaming devil voor een geslaagde dag. Het grootste exemplaar werd echter met een salmo giant chubby jerkbait gevangen.
Gr Henk Mik


Een snoek van 1.02m gevangen op een sardine. Een mooie afsluiter van het seizoen. Nu is het wachten tot 1 Juni.Groeten Jesse Paques uit Zaandam
 

Afgelopen zondag de voorlopig laatste dag met kunstaas vervist.Waarschijnlijk wist deze zwangere meterdame niet dat de ratelplug uitsluitend voor snoekbaars bedoeld was. Even een foto en zo snel mogelijk weer het water in zodat ze voor het nageslacht kan gaan zorgen.Groet, Wouter Holtkamp
 


Beste T.F. Hierbij een foto welke ik afgelopen vrijdag middag heb gevangen.Het betreft een snoek van 98 cm welke nog vol kuit zat.Alle aanbeten waren deze middag op felrood kunstaas.Het merendeel was reeds afgepaaid.
Groet Gosling Nicolai

 

Kunstaas kan de eerste 2 maanden lekker opdrogen. Foto Eddy te Mebel.


Hallo T.F.  Zondag met vele wind en een enkele snoekbaars voor Vic

 
Hallo T.F.  Zaterdag na veel wikken en wegen toch de gok genomen om met Daan Verbruggen  www.gosnoekbaars.nl het Noordzeekanaal op te gaan om wat nieuwe aasjes te testen…......


........Dat pakte zeer goed uit. De aanbeten waren weer snoeihard en we vingen de een na de ander. In de ochtend de grotere snoekbaarzen en Baarzen.  Met vriendelijke Roofvisgroet, Frank van Vliet en Daan Verbruggen 


De eerste van de dag. Gr Piet


Mooie voorjaars snoekbaars voor Han
 

Steeds meer kikkerdril in de sloten.
 
 
 Hoi TF Vorige week het seizoen afgesloten met een super weekend. We vingen vele snoekbaarzen in de 2 dagen waarvan verschillende van deze knapen. Groeten Chris uit Averbode


Beste T.F. op het grote water….....


........waren ze helemaal los mooie vissen…...


Groet Vic en Julos. Meer foto’s  www.vic-fishing.net



Hallo Total Fishing, Vorige zondag met mijn vader de rivier opgeweest Na 10 minuten vissen had mijn vader al beet, de vis bleef lang diep,  en dan weet je het al… grote snoekbaars!

Het bleek een grote puntgave vis te zijn, het meetlint bleef hangen op 96,3cm. Voor de rest van de dag werd het heel moeilijk, maar wisten we af en toe toch nog een visje te vangen. Groet Joffrey Vanalken


Beste TF. Axel met een mooie snoekbaars van 95 cm. Groeten Sven

Deze week nominaties voor de karper van Reinbert, de baarzen  van Uwe  en Gebr. van der Heijd en de snoekbaarzen van Joffrey  en Sven.  Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -