Actuele Vangstberichten tot dinsdag 31 januari 2012


... tot dinsdag 31 januari 2012

We hebben het lang vol kunnen houden zonder vorst, maar nu krijgen we er dan tóch mee te maken! De kleinere wateren zijn al dicht of zullen snel dichtvriezen de komende dagen, en als de vorst in deze mate doorzet, zal ook het grotere water dicht komen te zitten! We zullen het wel zien wat er daadwerkelijk van gaat komen! Niets zo onvoorspelbaar als het weer!


Schaapachtige blikken in de koude winterzon.



Vorst komt eraan!

De winter heeft uiteindelijk toch een klein beetje gewonnen, zo lijkt het in ieder geval de komende week. Voor volgende week zijn de vooruitzichten wat onzeker, maar dat mag de (winter)pret niet drukken. Voor de vangsten zal een kleine week vorst in deze periode niet veel meer uitmaken; het beste van de stranden was er toch al een beetje af, alhoewel er soms best nog wel redelijke vangsten geboekt werden.

Eerst even een bijzonder fijn bericht: de Penn Korps Competitie heeft op 29 januari haar 30e korps ingeschreven en dit is voor 2012 wel even het maximum. Het liep gewoon storm en dat vinden wij als organisatie natuurlijk zeer prettig en zien dat als een pluim op ons werk. Persoonlijk doe ik het komende half jaar even een stapje terug uit de organisatie, maar blijf wel op de achtergrond bij de organisatie betrokken en je zult mij iedere wedstrijd wel vinden op het parcours. Er zijn voldoende ontwikkelingen in positieve zin en hopen jullie daarover zo snel mogelijk, zodra er meer vast staat, verder te informeren.


Tijd voor de pendulum-hengel met…


....werpreel!

Kantvangsten
Zoals gezegd is de druk een beetje van de ketel en vallen de vangsten terug naar een normaal niveau, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Even kort: Zeeland, Vlissingen tot aan Domburg, wijting en schar, soms wat bot. De geijkte stekken geven vis, geen vetpot. Banjaard redelijk, zelfde vissoorten als eerder genoemde stekken, wel wat meer kans op wat gulletjes.

Westenschouwen tot aan Renesse links laten liggen. Europoort redelijk en de Waterweg heeft last van veel vuil na al die regen door de grote zoetwaterafvoer. De vis zit dus in de buurt van Hoek van Holland na de kering in de ondiepe stukken aan de Rozenburgzijde richting Hoek van Holland. Leuke vangsten hier van bot en in het donker wat gul(letjes).

Mississippiehaven zelfde verhaal: iets meer kans op redelijk bot en schar. Beerkanaal schar en wijting, iets meer kans op gul van ver weg! Maar ook veel vastlopers onder de kant. Calandkanaal bij de Calandbrug lijkt wel weer uitgestorven. We hadden een goede week met prima visserij daar op maatse wijting, maar nu zijn ze pleite. Verderop in het Calandkanaal redelijke visserij op wijting en steenbolk, soms een leuke gul erbij.


Drukte op de pier van Hoek van Holland.

Dintelhaven redelijk spiering, bot en kleine wijting. Pier Hoek van Holland redelijke gulletjes en wat wijting. Stranden Hoek van Holland tot aan Den Helder redelijk bot en wat rondvis. Pieren Scheveningen en IJmuiden redelijk wat schar overdag en in het donker wijtinkjes.


Ra, ra, wat mis ik?

Onze Belgische vrienden pakken ook de koe bij de hoorns en organiseren een zelfde soort competitie, alleen dan voor het bootvissen: de Penn Prestige Boat competitie, omvattende alle grote bootwedstrijden op de Noordzee vanuit de Belgische haven. Bram Cole en zijn organisatie zijn hier druk mee bezig om ook hier een hoogwaardig kwaliteitsevenement van te maken. Succes daar in ieder geval!

Bootvisserij
Grevelingen in de avonduren top: 40 tot 50 dikke wijtingen de man. Overdag beduidend minder, maar soms een leuke dag met redelijk vis. Oosterschelde matig schar, steenbolk en bot. Noordzee prima scharvisserij. Westerschelde idem, meer kans op gul daar dan op de “kouwe” grond voor de kust. Wrakvisserij is een kwestie van het juiste wrak pakken en dan is het bingo! Mooie gullen van flink formaat!

Afgelopen zondag weer de pendulem hengels en de werpreels tevoorschijn gehaald om weer wat in vorm te komen, eerst omdat ik eind februari met een stel maten naar het European Open Beach Championship in Bridlington (Engeland) ga en daar vis ik per definitie met de reel! Lekker met een 3/0 haak op de grootse vis vissen. Werpen met de pendulum-hengel is hetzelfde als een sjekkie rollen en fietsen: het is lastig om te leren, maar eenmaal geleerd verleer je het nooit!

Het ging best goed en mijn Zziplex HST-hengel, voorzien van een Abu 6500 werpreel, deed mij weer genieten. Zaterdag met de Eurovissers aan het Calandkanaal gezellig vissen om de grootste vis en lekker nakeuvelen in de Veerheuvel. Wat en vervelende hobby toch!

Groet en tot volgende week! Arthur


 
Koude dagen om op of langs het water te vertoeven en het was niet altijd gemakkelijk om ze aan de schubben te komen.
 
Snoek - Best moeizaam, en de reden is dan toch weer vaak: als koning winter zich aanmeldt met vorst, worden de vissen best een aantal dagen passief en dan moet je ze echt gek maken om ze tot een aanval te verleiden. Het was dan ook niet gemakkelijk om ze van de bodem af te krijgen, maar daar lagen ze wel.

Diverse meldingen van wormpjes op de snoeken en dan is het toch vaak het geval dat ze veel contact hebben met de bodem en daar gewoon een paar dagen rustig liggen. Ook opvallend wat meldingen waar normaal veel witvis aanwezig is dat deze helemaal verdwenen waren. Dat betekent dat de witvis nu duidelijk op weg is naar de winterstekken (of er al zijn).


Achtergebleven na het hoge water.

Dus goed blijven zoeken en veel water afvissen om ze te vinden, dan kun je op één plaats vaak goed scoren op de roofvissen. Doodaas en shads absoluut de toppers op snoek, dus doe daar wel je voordeel mee op dit moment.
 
Snoekbaars - Ook niet al te gemakkelijk afgelopen week, ook niet op de gekende stekken. Die vissers die de stukken goed en rustig meter voor meter afvisten, konden ze wel vangen, maar door snel van gekende stek naar gekende stek te vissen, leverde vaak bijna geen snoekbaars op.


Tegen de avond nog vaak activiteit.

Dus rustig een groot stuk afvissen tot je ze gevonden hebt. Veel snoekbaarzen op langwerpige shads afgelopen week en de kleur bruin en lichtgroen heel goed op deze rover. Ook doodaas niet te versmaden door de snoekbaars en dan stond spiering hoog op het verlanglijstje. Ook opvallend dat er weer enkele grote snoekbaarzen werden gevangen.
 
Baars - Ook niet al te wild, maar had je ze gevonden (vooral in havens), dan wel mooie vissen en dan ook nog vaak enkele kort bij elkaar. Ook hier langwerpige shads prima en kleine voorn als doodaas een prima aanvulling op het eetgedrag van de vooral grote baarzen. Met voorns van 10 a 12 cm hadden ze vaak geen enkel probleem.


Met vorst is elke waterinlaat een prima plaats.

Het water in de rivieren gaat gelukkig weer wat zakken en dan zal dit ook weer de nodige mooie vissen opleveren. Polders zullen snel zijn voorzien van een laag ijs en het vissen onmogelijk maken. Kleed je goed met dit weer. Verder soep en koffie mee en dan is het nog best te doen. Denk ook bij de trailerhellingen dat je een emmer zout in de wagen hebt staan om verrassingen te voorkomen.

Veel succes en laat even weten hoe het is geweest!  Piet.


En of ik ook nog iets gevangen had?...


....Bij dit avondspektakel is de rest, voor mij althans, bijzaak. Keep up the good work. Cadzand-diehard Eddy van Kenhove.


Hierbij een matige foto van een baars van 47 cm gevangen op een spro shad (v-staart 10 cm). Door sneeuw en kou naar de haven gegaan wat na een aantal trips geblankt te hebben, mijn eerste baars van 2012 opleverde. Niet slecht om mee te beginnen. Daarna viel het stil en thuis weer de warmte opgezocht! Groet, Rob
www.roven.nl.


Alan met twee dikke baarzen gevangen met grote wormen. Groet, Leon.


Jacob met een mooi getekende baars aan de FireTiger/18 grams jigkop.


Beste TF, deze week hebben we op 3 totaal verschillende wateren gevist….


....De rode draad door het verhaal is dat…


....het overal even moeilijk was..


....Maar we konden niet klagen, toch nog mooie vissen gevangen….


....Groeten, Bart en Frank Mylle.


Zaterdag samen met Ramon naar het Haringvliet geweest. We kregen het allebei niet voor elkaar om een vis te vangen met verticalen. Na wat advies van Duitse collegavissers (aardige gasten in rode tracker boot) zijn we overgestapt op dropshotten met spiering. Daardoor wist ik nog twee snoekbaarzen te vangen, een van 57 cm en een van 64 cm. Ramon ving die dag helaas niets. Groet, Christian van der Putten.


Doorzetten is vangen voor Marc.


Hallo Totalfishing-lezers, Luc met een prachtige gestroomlijnde snoekbaars gevangen aan @rt baits (wout shad). Groet, Mario van Engsbergen.


De watervogels zullen het moeilijker gaan krijgen de komende tijd.


Beste Total Fishing, samen met een paar collega’s na het werk op pad geweest om de snoekbaarzen achter de schubben te zitten. Dit met wisselend succes, maar wel met een gedenkwaardige vangst. Het verslag van deze ‘werkuh-sessie’ staat weer op mijn blog
. Groet, Fer.


Puntgave 80er gevangen aan Olive Kiwi Storm Pro vertical shad (10 cm.)...


....Mooie gezonde vissen vandaag!!...


...Groet, Joop.


Geert kon door door te zetten deze pracht vis vangen.


En met enige regelmaat stortte zich ook een dikke snoekbaars op onze shads! Groeten van Wilfred van Nunen.


Het kanaal lag nog open, maar op de kleine slootjes lag al een dun laagje ijs. Helaas wist ik geen koude karper te verleiden… Vriendelijke groet, Remond van Dijk
http://realcarps.blogspot.com


Beste Total Fishing,een topweek voor mij: totaal 5 snoeken wat een PR is in aantallen. Vanaf de kant door de week mijn mooiste, gevangen op een Spro triple pikefighter.en zondag vanuit de boot de mooiste, gevangen op een 15cm Dull-shad van Spro…


....Beide aanbeten zichtbaar op een paar meter afstand! Vriendelijke groeten, Jan.


Ook nog een mooie snoek voor Marc.


Hallo TF, hier zie je de vogeleieren van een (witte) eend die ik deze week langs de waterkant heb gespot….


... en hier nog een snoek van 68 cm gevangen aan een Sizmic Senior Toad. Groeten van Luuk D.


Hallo TF’ers, koud dagje, maar toch nog wat groene vrienden in de boot, Groet, HM.


Hallo TF, afgelopen zondag nog even gaan vissen met mijn zoon Ruben, voordat alles dichtgevroren is….


....Statisch gevist met de dobber met doodaas in de buurt van Leiden en dat leverde mij mijn PR op in de vorm van een 112 cm dame. Groet, Hans Cramer.


Hoi TF, vorige week een mooie snoek van 92cm gevangen. Zaterdag 2 vissen gevangen over de hele dag, maar de laatste maakte voor mij de hele dag weer goed. Een hele mooie snoek van maar liefst 118cm. Kon hem zelf niet tillen! Groet, Bram.


Henk-Jan met zijn eerste metersnoek ooit… Prachtige zware esox van het grote.

Deze week de nominaties voor de baars van Jaap en de snoek van Henk-Jan. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2009-2010 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -