Actuele vangstberichten tot dinsdag 30 september 2014

... tot dinsdag 30 september 2014

De nazomer zet nog even door en zowel in zoet als zout water is er afgelopen week prima gevangen. De vooruitzichten voor komende week zijn ook weer prima. Het is prima toeven aan en op zee. De wintervis komt al een beetje in zicht, terwijl de zomervissen nog goed te vangen zijn. Voor het zoete geldt dat er inmiddels met enkele (najaars)puntjes rekening moet worden gehouden.


Een mooie vangst voor een dag niet vissen.

Hoi allemaal,  

Na twee fantastische weken WK Kust te hebben gevist met de mannen weer terug op eigen bodem. Gisteren en vandaag even de vangsten bekeken en hieronder een korte samenvatting van de vangsten in eigen land op het strand, dijken aan en op het zoute water.
 
Bootvisserij
 
De monding van de Westerschelde is prima: tong, schar, wijting en gul. De drie piraten Wiesje, Pirate 2 en de Nautilus vanuit Vlissingen hebben het er maar druk mee, grijp je kans en maak nu het nog rustig is een trip!

Voor Westkapelle en de Oosterscheldemonding zijn afgelopen week mooie grote gladde haaien gevangen, aardig wat van over de meter, zelfs één van 115 centimeter!

Er zit ook nog wat makreel en de wrakvisserij bestaat voornamelijk uit steenbolken, een enkele gul daargelaten. De zeebaarsspecialisten vangen mooie baarzen op meestal geheime locaties.

De Oosterschelde begint zowaar wat aan te trekken, voornamelijk steenbolk maar er komen ook al aardig wat wijtingen en scharren door 'de poorten van de hel' de Oosterschelde op. Zeebaars wordt ook nog redelijk gevangen.

De Grevelingen is nog rustig. Het Penn Grevelingen Tournament op 10 januari 2015 was binnen 11 dagen helemaal vol, dus wederom 196 vissers op zeven grote boten begin januari 2015 voor het goede doel, klasse en bedankt allemaal!

Let ook op de Nederlandse ploeg Bootvissen die deze week vanuit Weymouth aan het WK Bootvissen gaat deelnemen, voor uitslagen zie www.sportvisserijnederland.nl
 
Kant- en Kustvisserij
 
Het is prima toeven aan de stranden. Van Vlissingen tot aan Domburg is het redelijk. Wintervis komt al een beetje in zicht terwijl de zomervis als tong en zeebaars nog goed te vangen zijn. Zaterdag het NK Kust Junioren en Dames vanuit Westkapelle, ben erbij en ben zeer benieuwd!


NK Kust Junioren , hopelijk weer dit jaar zulke mooie vis!

De Banjaard biedt wat wijting, tong en gulletjes. Schouwen Duiveland is matig met wat tongetjes, een enkele wijting en bot. Van de Maasvlakte 2 komen goede berichten over zeebaars, vooral een opkomend ochtendtij vroeg in de morgen schijnt prima te zijn.

Het Calandkanaal en het Beerkanaal zijn goed: zeebaars en er is al redelijk wat wintervis als wijting en steenbolk te vangen en af en toe een redelijke gul. De Waterweg is prima: gul, tong, bot, zeebaars, eigenlijk is er van alles te vangen van Rotterdam tot aan Hoek van Holland.
 
De stranden Hoek van Holland tot Kijkduin zijn best wel aardig. Ter Heijde hield afgelopen zondag een wedstrijd op de zandmotor en er werd best goed gevangen: dikke bot, tong en zelfs gul. De stranden van Kijkduin tot aan havenhoofd Scheveningen redelijk zeebaars en bot.

Zondag de Federatieve wedstrijd van FMWN op de standen van Wijk aan Zee.
 
Tot volgende week!

Arthur

Prima vooruizichten 

Over het weer mogen we echt niet klagen. De watertemperatuur is nog op veel plaatsen rond de 18 graden en dat is nog hoog te noemen. De vooruitzichten voor aankomende week zijn ook weer prima, dus we gaan er weer op uit.

We kunnen over afgelopen week weer eens een algemeen bericht maken daar de vangsten op onze soorten snoek, snoekbaars, baars, roofblei, meerval en winde vrij gelijk waren en dat betekende dat er redelijk gevangen kon worden al had dit wel met enkele puntjes te maken waar we rekening mee moesten houden. Maar ja laten we eerlijk zijn, daar gaat het vaak om.


Als je zo in de problemen komt als je op de rivier bent heb je een probleem; zorg dat je motor in orde is.

Wat waren de afwijkingen tijdens afgelopen week? Ik begin dan met veel meldingen van de missers en losschieters van vooral snoek. Dit gold zowel voor kleine als grote snoeken, dus de haak meteen met de aanbeet zetten is vaak een must anders heeft hij het aas er weer uit gewerkt.


Een spetterend begin.

Ook opvallend dat de snoekbaarzen al weer naar de winterstekken op weg zijn. Op diverse plaatsen zijn er al weer meer aantallen te vangen, al waren die plaatsen met veel snoekbaarzen vaak bezet door kleinere exemplaren. Grote snoekbaarzen werden verrassend tussen het snoeken en vissen op baars gevangen en hier waren weer diverse 80+ vissen bij.
 
Baarzen zijn nog opvallend verspreid te vangen. Dit heeft ook te maken met het nog talrijk aanwezig zijn van jongbroed waar ze nu volop op jagen. De gewone spinner blijft het nu nog heel goed doen. Ook de diepte varieert nog maar tot een meter of vier zijn ze talrijk aanwezig.


Een plaatje van vanochtend.

Werpend op plekken waar wat actie van stroming was en op scheidingen van stromend en stilstaand water kon er nog aardig roofblei gevangen worden. Ook kwamen hier tussendoor nog vaak mooie 40+ windes.


Mooie windes als 'bijvangst'.

Van meerval ook wat meldingen maar hier ook enkele exemplaren die onder het snoekbaarzen gehaakt werden op doodaas.


Vlucht in het zonnetje.

Al met al veel tevreden roofvissers afgelopen week. De nachten zijn nu wel wat aan het afkoelen maar overdag nog prima temperaturen. Ga er zeker aankomende week op uit daar er nog redelijk wat activiteit is op de rovers.


Wat was dat nu weer?

Als laatste een tip: blijf niet te lang op een plaats hangen, dat doen de roofvissen in deze tijd ook niet. Wissel veel met snelheid en wat de doodaas vissers betreft vis eens ruim een meter boven de bodem nu en niet aan de bodem. Je zult versteld staan wat dit een verschil in deze periode kan uitmaken.

Veel succes op de roofvissen en geniet van het vissen en de natuur rond om ons heen waar we heel zuinig op moeten zijn,

Met roofvisgroet,

Piet.

De kleur maakte weer het verschil 

Dat rode jigkoppen soms het verschil kunnen maken tussen wel of niet vangen is niets nieuws, maar tijdens de zeebaarssessie van gisteren werd weer eens lelijk duidelijk dat zeebaars soms vervelend arrogant kan zijn als het om kleuren gaat!

Mede omdat onze gestekelde vrienden zich momenteel nog steeds tegoed doen aan zachte krab is het een harde strijd om een aanbeet af te dwingen! Maaaarrrr…ook hier bleek gelukkig het bekende gezegde “de aanhouder wint” zijn vruchten af te gaan werpen.


Dikke vis aan een shad.

Omdat het grote wijze tabellenboekje aangaf dat het hoge water rond half zeven ’s avonds zou vallen werd besloten om zo rond drie uur richting zee te vertrekken. Om wat voor vreemde reden dan ook bleef het afgaande waterstroompie tot pakweg een uur voor het hoge water gewoon eigenwijs doorlopen!


Rustig afwachten...

Zoals bekend reageren onze gestekelde vrienden niet of nauwelijks op een doodtij dus was het rustig afwachten geblazen. Toen de stroom eenmaal acte de presance gaf ging het even helemaal los, althans bij mijn maatje die met rode jigkoppen stond te vissen.


Een andere kleur kan het verschil maken.

Zelf viste ik met mijn good old fluogele jigkoppen maar die bleken weinig tot geen belangstelling op te wekken bij onze zilveren stekelbaarzen! Uiteraard werd geel vervangen door fluorood en was het de eerste worp gelijk al raak! Hoe bedoel je kieskeurig?!


Soms doen de rode kopjes het gewoon beter.

Gelukkig konden we ondanks die vervelende regen toch weer een heerlijke visrijke dag bijschrijven in ons zeebaarslogboek.

Stekel ze,

Joop.


Hallo Vissers, er komen af en toe hele bijzondere vissen uit de zee rond Kroatie. Op 29 september ving Ron de Wilde een gigant van een Mola Mola (maanvis). De maanvis is oorspronkelijk een kwalleneter maar pakte nu toch de gehele sardien.

Er zat nog een tweede haak in de bek, van een longliner waarschijnlijk. Die heeft Lex er meteen maar uitgehaald om de vis zich weer top te laten voelen. De vis gaf een prachtig gevecht door zijn gewicht van geschat 70 kg. Het is natuurlijk geen blauwvin maar dit is wel zeer bijzondere vangst. Kijk hier voor meer info. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Hallo Vissers, het zeebaarsvirus wordt soms al vroeg doorgegeven aan de nieuwe generatie vissers. Tom Smit ving een schitterende zeebaars en zorgde dat deze voor de rest van zijn leven ingeprent staat op de harde schijf bij zijn zoontje! We zien hem binnenkort wel verschijnen op de Noordpier met zijn eigen hengels! Visgroet van Lucky Luc.


De zaak eens anders bekeken.


Een zonnige vis op een zomerse najaarsdag.


Ze zijn nog overal te vinden...


...en in topconditie.


Hoi Total Fishing, weer eens lekker achter de rovers aan geweest op de rivier...


...We kwamen we terecht in een school grote baarzen...


...Meerdere vissen van rond de 40 kwamen langszij. Nadat ik ook het “succesaasje” van André aangeknoopt had, mocht ik de grootste van 46 centimeter landen. Wat zijn ze mooi en wat zijn het knokkers! Met vriendelijke groet, Koen van der Jagt.


Een mooie achtergrond doet een vlucht ganzen er anders uitzien.


Ook een mooie 60er snoekbaars voor André. Groet, Koen van der Jagt.


Een drukte van belang...


Hallo total Fishing, zaterdagmorgen in een heerlijk ochtendzonnetje onder ongeveer dezelfde omstandigheden als een week eerder…


…hebben we weer een succesvolle ochtend gehad. Naast meerdere snoeken kwamen ook weer 2 fraaie tachtiger snoekbaarzen de boot…


…even van binnen bekijken. Gevangen op shads van ongeveer 12 tot 15 centimeter die langzaam vanaf het ondiepe het talud af worden begeleid….Vriendelijke groet, Arjan en Robin.


Wat je noemt, een 'volle' leg.


Dellufse snoekbaars aan een vijfgrams loodkopje...


... en een snoekbaars in de mist. Groeten, Stoffel.


Hoezo...spinnenweb?


Bij Ann-Christin zijn dergelijke vissen in goede handen.


Een close upje...


Ook een Dellufs snoekje aan het loodkopje, groeten Stoffel.


Guido geniet met volle teugen van deze snoek.


Geen alledaagse lucht.


Op Lough Derg in Ierland zijn er afgelopen week weer mooie vissen gevangen visgids Ferdinand en zijn gasten. Mike ving deze vis op een mistige ochtend van een windstille dag...


Ierse snoeken halen alles uit de kast om te ontsnappen…


Frank met een grote vis van Lough Derg.


Ondanks windstil, zonnig en warm weer ving Ferdinand deze bak van 116 cm. Meer informatie over een snoekvisavontuur in Ierland bij Ferdinand vind je hier.


In Montfoort een snoek die de strijd opgeeft, vanuit een trapkano...


...en hier 'Vliegvissen' met een vliegende snoek in Den Bosch ook vanuit de trapkano. Groeten, Simon.

Deze keer de nominatie voor de snoek van Ann-Christin. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -