Actuele vangstberichten tot dinsdag 30 september 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 30 september 2008

Een prachtige week achter de rug met rustig weer. Een genot om op af langs het water te zijn. Helaas ziet het er voor de komende dagen wat minder fraai uit en komt het weer aardig overeen met wat de kalender sinds 21 september j.l. aangeeft; herfst! 


Een prachtige herfstplaat gemaakt door Jelle

Zout door Arthur van Tienen

Het gaat al lekker lopen met de visserij!


W.K.Kust Hossegor, Frankrijk is door slechte vangsten een beetje uitgelopen op een mindere score van de Nederlandse heren dan we verwacht hadden, een 8e plaats in het totaalklassement met het team was het maximaal haalbare. De dames deden het beter en behaalden een prima bronzen medaille met het team terwijl Miranda Willemse perfect scoorde met een individuele 3e plaats! Van harte gefeliciteerd!

De Belgische heren deden prima zaken en gingen met de zilveren plak naar huis terwijl Yves Verryckt prima scoorde met een bronzen plak individueel.

De “jonkies” die volgende week afreizen naar Casteldefells bij Barcelona om te gaan deelnemen aan de Wereldkampioenschappen Kustvissen Junioren aldaar, zijn gisteren bij elkaar geweest en onder leiding van Henry Karremans werd de koelwateruitlaat van de centrale op de Maasvlakte “leeggevist” door deze talentvolle mannen die een zeer hechte ploeg zijn en waar we hopelijk goede berichten van zullen horen zo vanaf midden volgende week. Veel succes toegewenst door Total Fishing!

Vrijdag vertrek ik samen met nog 14 anderen naar Wenduijne in België om daar vrijdagavond en zaterdag de interland tussen België, Engeland en Nederland te vervissen, verslag volgt…

Kantvisserij

Westerschelde leuk, leuk gul, wat zeebaars etc. Vlissingen tot Westkapelle, zelfde verhaal als een week geleden, leuke visserij met winter- en zomervissen door elkaar te vangen. Oosterschelde dijken niet best, wat zeebaarsjes en makreel. Westenschouwen tot Renesse, slecht, wat platvis en wat kleine baars.

Europoortgebied ontwaakt! Leuke visserij op wintervis is aangebroken. Pieren van Hoek van Holland aan het begin, dus voor het semafoor, overdag en s’nachts leuke gulletjes en steenbolk, kleine wijting ook al gemeld. Beerkanaal diepere stukken leuke aantallen gulletjes, Stenen Glooiing ook prima, ‘s nachts de beste kansen.


Schitterende baars voor Etienne

Caland kanaal zal zo ongeveer weer gaan produceren zoals het wordt genoemd! 
Aan de Waterweg zie je steeds meer hengelaars komen en niet voor niets, de gul begint zo langzamerhand aardig binnen te trekken.

Afgelopen zaterdagavond met de Eurovissers tussen de strekdammen gevist. De verschillen waren groot en voor een groot deel afhankelijk van de stek waar je staat. Op het eerste gezicht lijkt alles hetzelfde maar onderwater zijn de verschillen groot, na de kering zijn het 1e en 2e vak goed, het middenstuk het slechtste en de stek naar de laatste strekdam weer beter, vangsten waren veel steenbolk, wat tong, bot, gulletjes en zeebaarsjes ondanks het slechte tij (we moesten uitwijken).

Midden Nederland en voornamelijk de pieren van IJmuiden even goed vis, bij Petten zijn ze flink aan het rommelen in en aan het water en dat leidt meestal tot betere vangsten, is nu niet anders, leuke visserij dus daar.

Bootvisserij

Gul op de wrakken goed, zeebaars op de wrakken blijft matig tot slecht, geankerde visserij gaat nu goed lopen, over 2 weken vanuit Scheveningen de 1e selectie N.K.Boot.

Westerschelde geeft leuk gul, Oosterschelde vol met steenbolkjes en wat schar en gul, bij de Zeelandbrug nog dikke baarzen te vangen, Meerkerk gebied nog stilletjes.
Grevelingen onverminderd goed wijting.  Tot volgende week, Groet, Arthur

Witvis door Willem Stolk

Sterk wisselende vangsten de afgelopen week. De rivier de Maas springt er dit keer uit – zeer slechte berichten…

Maas!
“Gisteren wedstrijd gevist aan de maas nabij Macharen, winnaar vier voorns 800 gram. De twee vissen, een vis of niets. Heel slecht dus…geen stroming, helder water en nooit beet.” Aldus Patrick Princen. Ton Ruys viste ook een wedstrijd mee aan de Maas, maar deze werd onder stuw van Lith gehouden… Een persoon had een winde de rest nooit beet!

Nico Breevaart aan de IJssel
“T is weer even geleden, maar heb afgelopen weken weinig kunnen vissen op de Nederlandse rivieren. Zaterdag vroeg vertrokken richting de IJssel voor een korte sessie, zeg maar gerust 1 grote mistbank tot dik na elven.
Na de 1e inworp was het binnen de minuut raak. Gierende slip en daarna een kromme hengel. Na een heerlijke dril een dikke barbeel op de onthaakmat. Daarna viel het een tijd stil en nadat de mist was opgetrokken kwam er weer actie op de top. Uiteindelijk nog een mooie winde kunnen vangen. Helaas ook nog 2 aanbeten niet kunnen verzilveren.”

Shimano Carp Fishery
Cor Kraay viste samen met zijn maar Jeroen in Altforst met de feeder en vaste hengel. De heren vingen goed vis; ruim 20 karpers en een aantal platten. Maïs deed het als haakaas erg goed. Het was goed om te horen dat de visserij op karper nog steeds goed gaat. Volgens Cor zagen de vissen er goed uit. Inmiddels heeft de lokale vereniging er ook een wedstrijd gevist – de vangsten waren goed; ruim 30 kg voor de winnaar.

Haven van Muiden
“Gisteren weer eens gevist in de haven van Muiden. Helaas worden de paar roeiboten die er te huur zijn elk jaar slechter en zijn er ook geen stokken meer bij. Improviseren dus. Op een stek tegenover het Muiderslot visten we met licht materiaal op grote voorn. Die vingen we ook alleen niet in grote aantallen. Wel veel kleinere voorn. Na een dik uur kregen we geen beet meer en verkasten we naar een ander stuk waar het veel dieper was. Het duurde zeker een uur voordat we weer begonnen te vangen, maar daarna ging het heel redelijk. We vingen weer achter elkaar vis en er zaten weer wat grote voorns bij tot 35 cm. Een prachtige visserij.” Aldus Jaap van Dijk.

Barbeel op de IJssel:
Afgelopen weekend op de IJssel viste Jaco Oosterveen. Twee keer een ochtend sessie… en in totaal wist hij 6 Barbelen te vangen. Veruit de mooiste vangst was een Barbeel van 5.300 Kilo bij een lengte van 80 cm. Wat een sterke IJssel Barbeel ‘Bruut Geweld’ – aldus Jaco…


Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week.

Matige vangsten afgelopen week, en dat wil elk jaar wel eens zijn als de nachttemperaturen onderuit gaan en dat was dan ook het geval afgelopen week. Ook was het duidelijk uit alle meldingen dat je niet op dezelfde manier moest vissen dan de laatste weken, dan had je zeker niet veel succes op de rovers.


Piet vissend in de ochtendmist

 Snoekbaars - duidelijk dat er al veel vissen waren afgezakt naar  ruim 8 meter diepte op vele wateren. En dan had je een school gevonden moest je nog vaak genoegen nemen met enkele vissen, en dan weer snel verkassen naar een nieuwe groep snoekbaarzen. Opvallend veel vissen op de kleur geel op de dieptes tussen 5 en 8 meter. Wel waren de meldingen dat de aanbeten goed hard waren, en dat maakt het natuurlijk weer een prachtsport op deze rovers.

Snoek - moeizaam, maar wel weer diverse grote vissen tussendoor. Afgelopen week ook weer diverse snoeken op klein kunstaas volgens de meldingen. Diverse snoeken die op half water toesloegen met snel binnendraaien van de laatste meters, en dan komen de aanbeten ook een stuk harder door. Oranje en wit werd het meeste tussen de kaken genomen.
 
Baars - op diverse plaatsen heel actief als je er maar goed op viste. Het was opvallend dat diegene die heel langzaam viste duidelijk de meeste kans hadden op succes op PERCA. Wit ,zilver en rood de uitschieters op baars, en ook de vermelding van veel vissen tussen 25 en 35 cm, dus met licht materiaal een prima sport natuurlijk.
 

Baars werd gevangen met verschillende technieken waaronder dropshottend…..
 
Roofblei - ook nog enkele meldingen van vissen in de eind 70, en deze ook weer redelijk kort in de oppervlakte. Ondiep gevoerde pluggen van een cm of 6 a 8 waren de toppers op deze zilveren pijlen.
 
Het weer word wat ruw volgens de voorspelling, dus blijf extra allert op het water met harde wind, dus denk aan je eigen veiligheid. Blijf wel vissen omdat het deze week wel eens kassa kon zijn op grote rovers, veel succes natuurlijk.


......Maar ook de good-old shad deed het uitstekend


Hallo,
Samen met mijn vismaat Johan van Klei een dagje de zee op geweest om te proberen een paar zeebaarzen te vangen. De aantallen vielen een beetje tegen (we zijn verwend) maar het formaat was super!! De grootste ving ik op een bijvanger van Spro welke eigenlijk voor kabeljauw bedoeld is.
Groeten, Maurits - Fishing-Direct


Hallo Total Fishing,
Karel wil deze roofblei van 75cm alsnog melden, hij was heel mooi en sterk.
Groetjes


Ger met een pracht van een roofblei


Hallo visvrienden van TF.
Deze spiegelkarper gevangen met de penhengel op een paar maiskorrels.
Groeten Eric Vree


Weer eens iets anders uit een lang kanaal!
Joris Legerstee

 
Mads Grosell van Prologic stuurde een prachtige serie vissen welke door Christian Münz werden gevangen….

 
.......Mooie karpers uit het beroemde Cassien…

 
... ......Gevangen door mobiel te vissen.

 
Langs de waterkant kom je prachtige dieren tegen. Deze Libelle werd in Denemarken al zonnend gefotografeerd.

 
Beste Total Fishing
Een mooie dag gevistop forel in Duitsland

Gr Eric


Chris Strik wist deze prachtig gekleurde zeeforel te vangen in Denemarken in het Fjord….....


............53 Centimeters kracht op het zoute water, heel mooi gefotografeerd onder water! 


Beste Total Fishing,
Een van de 31 zalmen gevangen met de vlieg in het mooie IJsland, dit allemaal in drie dagen. Het weer viel wat tegen hoop wind en regen.
Groeten, Robert van den Heuvel


Het was de afgelopen week nog mooi rustig nazomerweer, ideaal voor het ballonvaren. Deze kwam wel akelig dicht boven de rivier terecht…..


Dennis van Malsen met een dikke IJsselmeer-baars.


Pracht getekende baars voor Sharf Istvan


Eindelijk weer eens gevist met Hans. Zaterdag naar de wat diepere stukken van ons thuiswater geweest. Tot 8 mtr diep en ze moeten toch ergens wezen. Het is de laatste tijd erg slecht hier op het thuiswater. De snoekbaarzen waren ook hier vertikaal niet te vangen.

Dan maar even dropshotten wat de nodige mooie baarzen opleverde. Zeer fel waren de baarzen en in een paar uurtjes wisten we er zo rond 35 te vangen. Veel mooie vissen tussen 25 en 35 cm. Hans wist ook nog 2 kleine snoekbaarsjes te vangen en ik nog een flinke platvis.  
Dus het even omschakelen van vistechniek en zo hadden we toch een zeer leuke middag.
 Met vriendelijke groet, Frank en Hans


Nijlganzen komen er steeds meer, met name langs de rivieren kan het wel eens een plaag gaan worden. Foto Piet Driessen


Mooie snoekbaars in de polder op een fire tiger torob.
 Groet Wesley van Toledo


Istvan wist toch toch nog prachtige snoekbaarzen te vangen. 


Hierbij een megasnoekbaars door mijzelf gevangen, deze vis is 97 cm lang en na het onthaken en maken van enkele foto’s direct teruggezet.
Groet, Hylke


Het was een heerlijke ochtend afgelopen zondag: lekker fris, waterig  zonnetje, nagenoeg windstil. De aanbeten waren regelmatig en hard en de meeste vissen maats. En toen bij één van die aanbeten de hengel direkt tot in het handvat krom ging en de vis een tijdje de baas was wisten we dat het serieus was.

En dat bleek wel! Puntgaaf, mega-zwaar  en 91cm lang! Wat een vis! En wat een vismaat die net zo hard mee staat te juichen en mij deze prachtige plaat heeft bezorgd!

John Smit.


Frisse ochtenden met een waterig zonnetje was wat veel vissers afgelopen week meemaakten op hun water. Foto: Martin Brouwer


Jesper Havshoi (Denemarken) viste afgelopen week ook op de snoek vanuit de belly boat. Regelmatig werden aanbeten verzilverd. 


Hallo redactie Totalfishing,
Wat je al niet kunt vangen tijdens het snoekbaarsvissen,deze gulzige snoek pakte tijdens de dril mijn gevangen snoekbaars van 44cm.
Mies uit Liempde.


Hey Total Fishing.
Deze vis ving ik vrijdag op een Matzuo Wart Hog (is een imitatie van de Flashmer Supercrank) de ondieplopende versie. Supper plugjes die oa deze mooie snoek van 86cm niet voorbij kon laten gaan. er zullen er nog vele volgen!
Groeten Bert Meert uit Lippelo (Belgie)


Afgelopen zondag gevangen bij mij voor het huis in het kanaal waar ik het meeste van mijn tijd doorbreng met vissen. Ik had een hengel in de steun met een Fatso 14 baarskleurig drijvend eraan gehangen voor de grote snoeken. Na een half uur gierde de slip erover en stond de hengel even helemaal krom en meteen weer slap. Na een paar slagen binnegehaald te hebben kreeg ik een dril van een aantal minuten en kon ik de vis in de boot tillen.groeten Derk(bait)


Geachte TF.
Wegens verhuizing en andere verplichtingen, heb ik de afgelopen twee maanden niet veel tijd gehad om te vissen. Gelukkig is de meeste drukte achter de rug en kan er weekends gevist worden. Op ons thuiswater komen de snoeken behoorlijk los. Het zijn vooral kleine snoekjes, maar zo nu en dan ook de grotere exemplaren. Zelf moest ik het doen met een paar mooie tachtigers en een negentiger.
Met vriendelijke groet, Jaïr Wiegersma.  angler.nl 


Vrijdag wist Dennis nog een mooie metersnoek te vangen. Zondag was het de beurt aan mijn zwager Sander. Hij ving een beste metersnoek op een Rapala Jointed X-rap.


Hallo,
Ik heb de week verlof mooi ingezet, met 4 snoeken, waarbij een 102, een snoekbaarsje en een baars van 42…  kan haast niet mooier. Water was nog 15,5°C, en erg troebel.  Ik had praktisch alles werpend, snoek op jerkbaits en nog een op een bucktailspinner. Rest van de week wordt windsurfen vrees ik!
 
Snoekgroet, Nico 


Binnen 300 meter van de traillerhelling, net na het opkomen van de zon, wat een mooie start van de dag. Net over de meter met 2cm.


Doorat het weinig geregend heeft de laatste tijd, is het water van de rivier erg helder geworden. Dit levert prachtig zichtbare aanbeten op! O.a. van deze fraaie snoek, die vol overgave haar tanden zette in de inmiddels vermaarde busterjerk.
Groeten van Wilfred van Nunen.


Hier een snoek gevangen door Jorik van der Hoeven van  het predatorteam.nl  - hij hoefde niet veel worpen te maken met de Butch lure om de eerste snoek te haken!!


Klaar voor de landing…...in het net van Piet Driessen


Hallo Total Fishing,
Werpen op het grote water leverde weer een mooie beloning op!

Groeten, Michiel Wateler


Beste TF,
Afgelopen weekend 2 mooie visdagen gehad met mijn vaste vismaat Hoang. In 15 uurtjes tijd doodaas vissen hebben wij 9 snoeken mogen vangen…...


............De grootte, in aflopend formaat, 114cm,111cm,104cm,96cm,95cm,93cm,92cm,90cm en  89cm….


......Hierbij 2 foto’s Hoang met de snoek van 111cm en een foto van mij (manfred) met een snoek van 114cm. Het was met recht een top weekend. Gr, Hoang & Manfred


Deze Snoek van 105 cm ving ik afgelopen week in de Harefjorden te Zweden.
Groetjes, Eric


Zaterdagmorgen begon  de windstille visdag in de dikke mist. Toen deze rond 9.00 uur optrok en de zon doorkwam, zag ik in een keer een gigantische kolk achter mijn aasje. De snoek kwam mijn kant op geschoten met als gevolg: drie seconden geen contact. Toen brak de hel los. Heerlijk! een mooie volle 112 van de rivier.

Groeten van Wilfred van Nunen.


Hallo Total Fishing,
Vandaag (zaterdag 27 sept.) eindelijk weer eens tijd om lekker in een Zuid-Hollandse polder te slepen. Vroeg uit de veren om voor zonsopkomst op het water te zitten. Binnen een half uur kreeg vismaat Arie een dreun op z’n hengel en mocht even later een mooie snoek van 108cm landen. Een nieuwe PR voor Arie. De rest van de dag niets meer gezien maar wel genoten van het prachtige weer.
Groet, Jaco


Marco trolde een 21 cm Butch Lures met baarskleur achter de boot op een groot, Italiaans meer afgelopen week. Boven een 20 meter diep gat ergens in het midden van het meer knalde deze snoek op de plug.


Hallo,
Hierbij een plaatje van een mooie dame van 119 cm.
Groeten - Geert Steurbaut

Deze week nominaties voor de snoek van Geert, de zeeforel van Chris en de snoekbaars van John. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -