Actuele Vangstberichten tot dinsdag 30 november 2010


... tot dinsdag 30 november 2010

Koning winter heeft in hoog tempo de herfst verjaagd. Opeens gure kou en witte landschappen. Het veroorzaakte gisteren nog de langste file aller tijden. Afgelopen weekend en dan met name op de zaterdag, was het nog behoorlijk goed te doen, terwijl de dagen erna ronduit guur waren.

Er werden mooie resultaten geboekt en zoals het er nu naar uitziet zal naar het weekend toe de temperatuur weer iets omhoog kruipen. Hopelijk kunnen we nog wel even een tijdje doorvissen!


Op de uitkijk in het najaarszonntetje. Foto: Jelle.



Koud hè?!

Kant-/kustvisserij.

De vorst doet haar intrede, dus snel nog even de laatse wijtingen vanaf het strand vangen. Ze zaten er afgelopen week nog wel, maar dit zal niet lang meer duren helaas. Met de vorst trekken de jonge aasvis en de garnalen weg uit het ondiepe kustwater en dus ook de vis die erop aast. De zeebaarsvisserij aan de kust is zowat om zeep, dus wachten op een vroeg en warm voorjaar.

Vanaf de pieren wordt er wel leuk vis gevangen. Pieren van Hoek van Holland, Scheveningen en IJmuiden zijn aantrekkelijke plekken om te vissen in diep water. Verwacht gul, wijting en schar.

1ste Dag Topcompetitie Jeugd en Dames aan de stranden tussen Westkapelle en Domburg afgelopen zaterdag 27 november, met zeer koud maar met redelijk veel vis vervist. Sneeuw zaterdagmorgen vroeg en een dunne zuidoosten wind, maakte het de junioren en de dames niet makkelijk, maar de vangsten vergoedden veel.


Op het strand van Westenschouwen werd de Krabbe Trofee vervist.

Wijting en schar vormden de hoofdmoot met wat bot als toegift. Na de eerste dag staat Susan Stuijts aan de leiding, gevolgd door Linda van de Velde en Heidi Leeuwis. Bij de junioren ging Arjan van Moort met de dagwinst aan de haal, gevolgd door Adriaan Dronkers en Jeromy van Houdt.

Op het strand van Westenschouwen werd de Krabbe Trofee vervist, ruim 150 deelnemers trotseerden ook hier de kou en de kille zuidoosten wind. Ruud van Noord van de Eurovissers, werd hier dik winnaar in vak B met 819cm (41 vissen), gevolgd door Bernard Boschma in vak A, eveneens van de Eurovissers, met 27 vissen en 614 cm.


Ruud van Noord, winnaar Krabbe Trofee 2010.

Bij de korpsen ging de winst naar het Hengelhuis Maasluis team voor het Greys Trabucco team en het Spro/Gamakatsu team. Prima wedstrijd, goede organisatie en een mooie prijzentafel. Voor de rest is het bal aan de stranden van Vlissingen tot aan Westkapelle, Domburg, Banjaard, Westenschouwen, Renesse etc.

Wees er snel bij op de ondiepere stranden, want met deze vorst is het zoals eerder gezegd snel gedaan met de visserij. Kanalen en havens in Europoort blijven goed, ook met de vorst, Waterweg weer wat opgekrabbeld na de enorme wateroverlast van de afgelopen weken. Vangsten van zeevis worden al weer beter.


Het Korps van Hengelhuis Maasluis werd winnaar van deze wedstrijd en een sfeerbeeld aan het strand van Westenschouwen.

Bootvisserij

De laatste topcompetitiewedstrijd boot, die vorige week zondag werd gehouden, bracht 6 namen waaruit Wil Franken, de coach boot, een dezer dagen zijn selectie voor Italië zal bekendmaken. Wrakken slecht, ankervisserij prima. Wijting, schar en bot, af en toe wat gul.

Oosterschelde prima, schar, bopt, wijting en steenbolk vormen de hoofdmoot. Westerschelde ook top, maar weinig gul. Grevelingen goed, dikke wijtingen en ook mooie schollen worden er gevangen. Ankervisserij voor de kust perfect, hopen dat de wind weg blijft deze week! 

Tot volgende week, Arthur



Vangstberichten afgelopen week
 
Koning winter heeft toe geslagen, dit dus ook op het roofvisfront. Afgelopen week was er nog redelijk te vissen, maar de vangsten waren wisselvallig te noemen. En aankomende week zal het vissen op veel plaatsen niet meer mogelijk zijn met dichtgevroren polders.

Rivieren zijn natuurlijk nog altijd goed te bevissen, maar pas op bij de trailerhelling dat je wel zout bij je hebt als deze glad is, en dan hoef je de auto ook niet in het water te parkeren met alle gevolgen van dien. Was er nog vis te vangen? Ja hoor, al was het niet altijd gemakkelijk.


Zaterdagmorgen doodaasdag met enkele leden van Sint Petrus uit Weert. Hier zijn we klaar voor de start om er een gezellige dag van te maken.

Snoek
- Midden van de week nog redelijk, maar in het weekend al op veel plaatsen moeizaam. Wel wat meldingen van grote vissen die al in een prima conditie waren. Dood aas gewoon nummer 1 op dit moment, grote voorn best gepakte aas laatste week. Wel opvallend dat veel snoeken behoorlijk strak tegen de bodem stonden.


Tussen de middag even de tijd nemen om wat bij te praten, wat warms te drinken en wat te eten. En daarna weer achter de rovers aan.

Snoekbaars - Redelijk wat meldingen tot en met vrijdag, maar in het weekend duidelijk stukken minder meldingen, en dat heeft natuurlijk ook met de inval van de vorst te maken. En in het weekend waar de zon er even bij kwam, nagenoeg geen vis meer te vangen, en waar het bewolkt bleef nog wat meldingen van mooie vissen.


Deze snoek kon de voorn van Hans niet weerstaan, en nam hum tussen de kaken.

Opvallend dat de grote snoekbaarzen op grote shads werden gevangen of op redelijk groot doodaas (15 cm). Aankomende week zullen veel snoekbaarzen de diepere plekken gaan opzoeken op de plassen, en in de rivier alweer wat korter naar de oever gaan.
 
Baars - Meldingen van kleine aantallen, maar wel weer veel meldingen van 40-plussers en enkele 50-plussers afgelopen week. Groot water en lokale kennis leverde prachtvissen op. Ook hier wederom vaak op grote shads of slepend op grotere pluggen. Geel en rood absolute toppers wat de kleur betrof, dus het moest opvallend zijn. Ook de baarzen lagen vrij kort aan de bodem en je moest ze wel actief maken om ze te vangen.
 
Voor veel vissers geen vissen aankomende week door de aanhoudende vorst. En ga je er wel opuit, denk aan je eigen veiligheid. Ga niet alleen op pad langs de gladde oevers. Neem soep of koffie mee voor de inwendige mens, snel de foto’s maken in het belang en het welzijn van de vis, en geniet nu zeker ook van het witte landschap. Succes op de rovers.

O ja, vergeet je muts en handschoenen ook niet!

Veel succes aankomende week, Piet.



Ondanks de kou en de sneeuw zijn er toch nog barbelen gevangen. Op zaterdag en zondag werd op de Roer telkens 1 barbeel geschept. Beide dagen gaf hetzelfde scenario. Binnen enkele minuten na aanvang volgde de aanbeet en kon na een korte dril de barbeel geschept worden. Afgelopen jaar deed zich dat telkens voor als we deze rivier bezochten, geen onbekend feit voor ons dus. Wel een lastige, omdat je weet dat je na 5 minuten de buit al binnen hebt.


Harold Zeebregts met een barbeel van de Roer.

Van andere rivieren heb ik helemaal niets vernomen, wat dan niet inhoudt dat er geen barbelen gevangen zijn. Aankomende week wordt het nog kouder en waarschijnlijk nog witter. Toch zal het een paar fanatieke barbeelvissers niet weerhouden om het nogmaals een keer te gaan proberen. Op kleine, smalle en ondiepe rivieren wel te verstaan. Dus ook bij deze, tot volgende week!

Groeten, Frans


Beste TF, nog een foto van het nimfen op voorn. Gewoon vanuit de voortuin hier! Hoe kouder het wordt, hoe voorzichtiger de aanbeten. Mooi hè al dat koude zilver? Ik doe het goud van de ruisers, die er soms tussenzitten, er nog eens bij. Mooi, die verdienen een plaatsje bij de vangstberichten dacht ik zo! Zwarte en natural Hare’s ear GK-nimf, soms ook Wilco’s kraaltjes voor de baarsjes! Groet, Vincent – Lelystad.


Vroeg in de ochtend waren de kleine watertjes al op prachtige wijze strak bevroren.


Tijdens een dagje slepen deze mooie spiegelkarper vals gehaakt in zijn kieuwboog. Dacht toch eerst aan een nieuw record monstersnoek, of misschien een meerval. Ik stond dus raar te kijken toen na een lange en sterke dril deze vis boven kwam. Ik had helaas geen weegschaal bij, maar ik schat ‘m rond de 15 kilo. Wie denkt te weten hoeveel die weegt, mag mij altijd mailen
cdvp@home.nl.


Voor de achterblijvers wordt het hopelijk een iets comfortabele winter dan afgelopen jaar.


Vandaag op het Haringvliet geweest. Dankzij het overtollige regenwater is er gewoon weinig te vangen. Toch hadden we nog een mooi aantal dikke snoekbaarzen en enkele baarzen, maar door de regenval kon ik nauwelijks foto’s maken. Hierbij enkele foto’s even snel tussen de vele buien door. Het was helaas zo koud dat de lens van mijn camera condensvorming had! Groet, Joop.


Wederom kon Marc nog een mooie baars strikken.


Hallo TF, hier en mooie baars van 53cm van vorige weekend. Gevangen op de rivier. Vriendelijke groet, André.


Het is weer de tijd om een paar bolletjes extra in de tuin te hangen voor de gevleugelde vrienden die het lastiger krijgen om hun voedsel bijelkaar te schrapen.


Afgelopen weekend nog heerlijk een paar uurtjes kunnen snoeken en redelijk wat actie mogen beleven! Leuke visserij zo met de shad.


Zondagmiddag 2 uurtjes lekker gevist en onverwacht met de oostenwind 5 aanbeten gehad van mooie vissen. Het lijkt wel of ze voor de vorstperiode hun buikjes nog snel even willen vullen. Toch is het niet makkelijk vissen met temperaturen beneden het vriespunt….


..... In de stroming zijn de snoeken nog aardig actief en de beken zullen hier de komende weken niet dichtvriezen omdat de  grond verzadigd is met regenwater. Deze snoek was al goed aan zijn gewicht en komt de winter wel door…..


..... Om de lijn niet te laten bevriezen is het prettig vissen met bijvoorbeeld de zinkende busterjerk van 75 gram, met een langere, stugge hengel  korte worpen maken en omhoog tikken. Hoe minder dyneema lijn nat kan worden, hoe minder kans op bevriezing van lijn, spoel en ogen van de hengel.

De oranje busterjerk kan ik goed onder water volgen en de snoeken blijkbaar ook. Nu maar hopen dat buienradar de voorspelling goed mis heeft, maar ik denk dat het voor de kunstaasvissers op ondiep water wel eens taai kan worden de komende weken. Groet, Eddy te Mebel.


Het moet niet altijd mannetje-met-vis zijn op de foto’s, niet? Nabij Nijmegen ving ik vrijdag deze leuke late herfst- (of beter: vroege winter-?) snoek. Het was een sterk beest en ze vergreep zich aan een driedelige plug. Groet, Tom.


Dinsdag deze dikke dame weten te vangen op de screaming devil (in de kleur blue shiner). Groeten, Romke.


Beste TF, afgelopen weekend naar een stek gereden waar wij nog nooit hadden gevist. De verwachting was natuurlijk hoog, maar eenmaal aangekomen bij de juiste helling bleek deze te zijn afgesloten. Een andere helling opgezocht en het vissen kon beginnen.

Over de hele dag 2 aanbeten gehad en maar 1 bleef hangen. Wel een mooie dikke vis van 96cm voor mijn zwager Martin-Jan. Een taaie dag, maar wel weer lekker gevist. Groet, Johan Iedema – Anjum.


Dinsdag deze dikke dame weten te vangen op de screaming devil (in de kleur blue shiner). Groeten, Romke.


Hallo TF, zondag even met Jelte Bouma op pad geweest. Hij had verse spiering meegenomen en we besloten om onder een brug door te driften. Na een paar keer was er dan toch die aanbeet, een mooie snoek zag wel wat in de spiering en wou ook wel op de foto. 102 Centimeter en kerngezond. Na die aanbeet bleef het stil en werd besloten om te gaan slepen.

Dit leverde nog een 70-er snoek op voor Jelte. Ook hadden we nog even contact met onze vismaat Johan Ogilvie Iedema, die volgens mij speciale gaven heeft waar de snoek zich ophoudt. Al met al een geslaagde middag. Groetjes, Jan Iedema.


Rony met strakke vis.


Hallo TF, hier een mooie 116cm snoek. Natuurlijk (zoals altijd) weer released. Groeten van ‘de jigfanatics’ uit Duitsland.


Snoek van 97 op dood aas.Gr. Bennie.


Martin maakte deze geweldige plaat. Groet, Piet Driessen.


Even een ochtendje wezen doodazen. Was erg rustig en de actie zat in het einde van de ochtend. Frank wist een mooie snoek van 1.03m te veangen, tevens zijn PR en de vis was erg zwaar…..


..... Daarna nog twee aanbeten voor Frank en deze miste hij. Vervolgens nog een mooie snoek van 88 cm. Mooi ochtendje zo. Leuk voor de vangstberichten. Bertino.


Hallo TF, mijn eerste metersnoek van 1.06m op een georganiseerde visdag van Snoeken.net in Friesland. Gevangen aan de hitcher van fox rage.


Beste TF, afgelopen weekend gevist met dood aas. Ik had grote spiering bij Jelte Bouma gehaald en deze mooie vissen moesten even getest worden onder de dobber! Gevist met 3 man, 2 zwagers van mij waren ook mee op roofpad. Na 5 minuten ging mijn dobber al onder en dit resulteerde in een mooie strakke vis van 1.12!!!....


.... Mooier begin van een sessie kun je gewoon niet krijgen. Een half uur later mocht ik een van 99 cm vangen en daarna een mooie vis van een meter! Mijn zwagers pakten nog een van 83cm en een van 91cm. Kortom een machtig mooie sessie. Wel koud, maar de aanhouder wint natuurlijk. Bij deze Jelte, de spiering zijn bij deze goedgekeurd!!! Groet, Johan Iedema – Anjum.


Afgelopen zondag een mooie snoek gevangen op een klein riviertje. Groet, Barry.


Nog enkele frisse kleuren te bekennen langs de waterkant.


Goedemorgen TF, tijdens het vissen afgelopen vrijdag kwam de zon door en 15 minuten later was het potdicht. Groeten, Wilbert.


Een aan te bevelen koudeproduct. Groet, Bart. (na één fotootje was die weer snel terug in het water).


Op de Maas geweest een wat vissen gevangen, ondanks de vorst. Een paar baarzen en snoeken. Alle vissen werden gevangen met een Lunker city Shaker. Groeten, Vic.


Martin met zijn vismaten…

 
...vingen nog enkele topvissen en maakte deze mooie foto’s. Groet, Piet Driessen.


Vandaag met Freek het water opgeweest, het was ijs en ijskoud met 1 graden boven 0 en een koude oostenwind kracht 3. Nieuw watertje ontdekt waar we ook daar alleen maar een paar beetjes kregen voor die dag. Bij mezelf is nog een erg grote snoekbaars er helaas afgegaan. Totaal 2 mooie snoekbaarzen gevangen, waaronder andere deze van Freek. De snoekbaarzen lagen vandaag op rond de 3 1/2 meter. Groet, Björn.


Beste TF, afgelopen week met vismaat Roel voor het eerst sinds lange tijd weer geverticaald op de rivier. De hoge waterstand zorgde voor forse stroming en zeer troebel water. Het was even zoeken, maar uiteindelijk hebben we ze kunnen vinden.

Vanaf 3 uur ‘s middags ging het goed los en konden we nog 13 mooie zanders landen, waarvan 8 boven de 60 cm en deze prachtige snoekbaars van 83. De roze saltshaker was zwaar favoriet vandaag. Uiteraard is alles terug te lezen op
www.predatorteam.nl. Succes met jullie site! Groet van Klaas.


Hallo TF, hier  een mooie 83cm snoekbaars uit Holland. Natuurlijk (zoals altijd) weer released. Groeten van ‘de jigfanatics’ uit Duitsland .


Goedemorgen TF, tijdens het vissen afgelopen vrijdag, kwam de zon door en 15 minuten later was het potdicht. Jasper ving zijn record snoekbaars van 89cm. Groeten, Wilbert.


Martin met zijn vismaten hadden een topdag met…


...een paar van dit formaat snoekbaarzen. Groet, Piet Driessen.

Deze week de nominaties voor de baars van André, de snoekbaarzen van Martin en Wilbert en de snoeken van Johan en Barry. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -