image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 30 mei 2017

Actuele vangstberichten tot dinsdag 30 mei 2017 

Boem, en dan is het ineens zomer geworden! Een snikheet openingsweekend van het roofvisseizoen brengt mooie vangsten, maar ook de karpers zijn weer gevonden. Aan zee  moet de vis ook even wennen aan de warmte, maar de zomervisserij is losgebarsten.


Ontspannen langs de waterkant. (Foto: Piet Driessen) 

Vangsten IJmuiden 

Door Hans Hendriks

Zeer wisselende vangsten op de pier. Waarschijnlijk door warmte en oostenwind is er bijna geen peil op te trekken waar de vis zit.

Als er tij is worden er nog scharren gevangen langs de hele buiten kant.

Ook zie je veel vissers met licht materiaal de pier op komen. Dit om de zomervissen te vangen.

Er zijn leuke momenten van zeebaarsjes en bijvangst als pollak en fint.

Ook de eerste makreel heeft zich laten zien.

Dus als je gaat neem wat ligt spul mee voor de geep, makreel en zeebaars.

Met lekker actief vissen kun je momenteel mooie vangsten behalen.

Groetjes,
Hans Hendriks 

 

Overige vangstberichten 

Zout 

Beste Total Fishing, weer een heerlijk middagje naar de Oosterschelde geweest. Gevist met de bombetta (10grams) en forelreepje aan haakje 6.

Zes gepen gevangen. Vijf mini's en eentje van mooi formaat. Vriendelijke groet, Gijs Schalij.

Klaar voor de aanval, die helaas uitbleef. FGJ 

 

Zoet 

Mijn eerste twee zeelten (38 en 44 centimeter) gevangen in een ondiep slootje grenzend aan mijn tuin. Topsport, wat zijn die vissen sterk! Ik gebruikte als aas twee maden. Joffrey van Straaten.

Dit konijntje kwam ook even op bezoek. (Foto: Piet Driessen)

Rob van der Waal ving deze schub van ruim 26 pond aan de boilies.

Remco en zijn maatje zijn begonnen aan hun Canadese avontuur. De eerste karper was voor hun Kaassie!

Ze blijven schitterend, de indische ganzen. FGJ

Het is zo ver, we hebben het moeilijke water in de buurt onder de knie...

...We hebben een paar dagen achter elkaar voor niks gezeten en zijn vanmorgen vroeg weer begonnen...


...Er is nu veel actie in het water. En nu eindelijk resultaat, eentje met de pen en eentje op de pieper. Groeten Maurice en Roel.

Lijnen weer mooi strak op de spoel. (Foto: Piet Driessen)

Kostbare vader-zoon dagen met een gouden randje.FGJ

Na zo'n keiharde aanbeet en dril ben je gewoon blij. FGJ

Je waant je af en toe in een ander land. FGJ

Wie het kleine niet eert. (Foto: Piet Driessen)

Hoi Total Fishing, ook ik heb meegespeeld dit weekend...

Met de McWalley op de snoekbaars Pelagic Style...

...ook weer een toppertje. Groetjes van Jozef Verstraelen.

Genieten en nog eens genieten.FGJ


Op Lough Derg in Ierland kun je genieten van een mooie natuur terwijl je aan het vissen bent.
 

Visgids Ferdinand en zijn gasten hebben vorige weer mooie snoeken gevangen, zoals deze meterplus vis voor Marcel.
 

Marcel en Ferdinand hebben naast het snoekvissen ook een paar uurtjes met de meivlieg op forel gevist wat onder andere resulteerde in deze prachige bruine forel van 50 cm voor Marcel.
 

Maar snoekvissen was de hoofdmoot en Ferdinand ving zelf ondermeer deze zware snoek. Informatie over een snoekvisvakantie op Lough Derg in Ierland vindt je op www.pike-ireland.net.

 

Beste redactie, Wat een hitte in het openingsweekend van het roofvisseizoen. Ik stond dan ook zondagochtend al om 5:00 uur langs de waterkant, maar het duurde nog tot 10:00 voordat ik een snoek op de kant kreeg...

...Het water lag vol met draadalg en andere waterplanten, dus de enige mogelijkheid om er te vissen was met een weedles kikker...

...Opeens wordt de hengel bijna uit mijn handen getrokken zo’n harde aanbeet was het. Na een mooi gevecht komt er een schitterende snoek van 104 centimeter boven water. Zoals je op de foto kan zien waren de toeschouwers net zo blij als ik met deze vis. Voor het volledige verslag kan je natuurlijk een kijkje nemen op mijn blog. Groeten JP.

Kleine pluggen zijn niet alleen voor kleine vis. FGJ

Een gehaakte snoekbaars werd deze vis fataal. FGJ

Beste Redactie, na een warme zondag met drukkend weer, konden wij onder het genot van een heerlijk koud biertje twee prachtige Nederlandse meervallen aan boord verwelkomen. Mijn vriend Paul Swinkels ving er twee achter elkaar op slechts twee meter diepte. Aan mij de eer om deze mooie plaat te schieten. Met vriendelijke groet, Bas van Nuland.

De winnaars van de Vis van de week zijn Paul Swinkels en Bas van Nuland. Gefeliciteerd!

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de “Vis van de Week” en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK