Actuele Vangstberichten tot dinsdag 30 maart 2010


... tot dinsdag 30 maart 2010

Ondanks de relatief slechte voorspellingen toch nog een behoorlijk zacht en regenvrij weekend gehad. Nog één dag in het seizoen en de roofvissers hebben in Nederland twee maanden verplichte rust. Tijd om de boel weer op orde te brengen of op andere vissoorten te gaan!


Het steenuilmannetje is weer terug op zijn stek. Foto: Piet Driessen

Zout - door Arthur van Tienen

Visserij komt tergend langzaam een beetje op gang.

Kantvisserij:

Het gaat nog niet hard de kantvisserij. Tussen Vlissingen en Westkapelle zeer magere visserij vanaf het strand, wat bot en schar, nog niet echt uitschieters. Westerschelde dijken en stekken idem. Banjaard strand ook nog niet goed. Kantstekken Oosterschelde matig, diverse wedstrijden zijn er gehouden maar geen denderende vangsten gemeld.


Hallo vissers, h
et zonnetje heerlijk op het kale knarretje en dan ook nog vis vangen, beter bestaat toch niet? Dit keer geen spectaculaire vangsten zoals een mooie gul of een vette schar, maar toch weer zo’n twintig vissen (visjes) bij elkaar gevangen.

Daaruit geselecteerd toch weer een aantal mooie maatse wijtingen die mij weer goed zullen smaken. Voor de rest deden de botten een dikke duit in de zak. Gevist met een zware hengel in de tweede vaargeul en eentje actief gevist vanuit het handje. Dit was dan ook de fieldtesthengel die ik mocht uittesten voor dé Zeehengelsport, een Arca/Bifa 3.90 light surf. Wat een mazzel dat ik nu juist deze hengel mocht uittesten!

Werkelijk een superlichte, strakke stok. Een echte aanrader voor de kanaal- en lichte zeevisserij zoals op geep en makreel. Meer daarover in nr. 4 van bovengenoemd blad. Onze gepantserde vrienden zijn ook weer wakker geworden en vertellen ons vissers dat de temperatuur van het water weer aan het stijgen is. Hopelijk worden ze niet allemaal wakker! Tot vissen. Visgroet van Lucky Luc Mom.

Europoortgebied redelijk, Amazone en Dintelhaven matig, zelfde geldt voor Calandkanaal, wat kleine rondvis en bot, bot wordt al groter! Stenen Glooiing met afgaand water in de avond redelijke visserij. Waterweg redelijk gul op de diepe stekken. Ook afgelopen week weer aardige vissen gevangen. Zeebaars nog niet te zien, uitgezonderd van wat kleine scholenbaarsjes.


Eindelijk weer de eerste harder uit het Noordzeekanaal, lekker simpel aan een vlok witbrood onder de pen. Maat onbekend maar wel een flinke strijd! Gr. Lute.

Stranden Hoek van Holland tot Ter Heijde redelijk, hoofdzakelijk bot. Pieren van Scheveningen en IJmuiden matig, Noordzeekanaal biedt soelaas voor de vissers.

Bootvisserij:

Wrakken aan de kust zo goed als leeg, ver varen het devies. Eef Hoek met zijn prachtige catamaran Valkery ving goed op een wrak op 58 mijl! Lekker stukje varen!! Geankerde visserij in de zuidhoek begint langzamerhand wat aan te trekken, Meerkerk gebied nog niet alles, zeg maar slecht, een beetje rond pionieren op zo’n 7 tot 10 meter water kan voor verrassingen zorgen, verrassingen bestaan voornamelijk uit dikke bot.


Verre wraktochten met de Valkery!!

Europoortgebied zuidzijde slechte geankerde visserij. Op een mijl uit de kust tussen Kijkduin en Scheveningen afgelopen zondag een EFSA bootwedstrijd gehouden op de boten van rederij Trip. Wanneer er stroming stond was de visserij goed op schar en voornamelijk bot, soms mooie dikke erbij. Geen rondvis gezien maar een leuke dag gehad.


Tijdens het testen van de nieuwe DAM Crosspower Sea hengels ving Vilhelm Skilhagen afgelopen weekend twee gigantische Lengen. De eerste was 25kg en een kwartiertje later ving hij het hier afgebeelde monster dat net iets meer dan 35kg op de weegklok aangaf!

Oosterschelde op sommige plekken goede visserij op bot en schol, soms wat schar. Grevelingen blijft goed, ook hier ontzettend leuke visserij. Nog een maandje en de haring komt weer binnen. Tweede Paasdag een grote wedstrijd van de Edelkarper op de stranden tussen Vlissingen en Westkapelle, we zien jullie daar!

Tot volgende week! Groet, Arthur.


Roofvis - door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week
 
Veel vissers hadden afgelopen week de weg gevonden naar Rotterdam waar de Visma weer de deuren had geopend. Natuurlijk werd er nog aardig gevist, en het weer speelde nog redelijk mee alleen was de wind nog wel eens de spelbreker op het grote water.
 
Snoek - De vangsten waren heel wisselend afgelopen week. Op plaatsen waar de snoek waren afgepaaid was er nog wel snoek te vangen en opvallend veel vissen op jerkbaits en shads. Oranje en geel vaak tussen de kaken van de snoeken. Veel water begon al weer wat helderder te worden. Op die plaatsen waar de snoek nog moest paaien of bezig was, weinig tot heel slechte vangsten en dan moest je soms heel wat uren maken om succes te hebben.


Bijna gesloten seizoen, nog even de lijntjes strak zeg ik dan, maar topdag gehad afgelopen zondag met 6 snoeken waarvan 3 meters, 5 snoekbaarsjes en 1 baars. Deze kleine rakker had zich vergist in een rubber dropshot-visje. Gr.Sander.
 
Snoekbaars - Ook op veel plaatsen heel moeizaam daar er nog veel vissen aan het optrekken waren naar de paaiplaatsen. Had je ze gevonden kon je er nog wel een paar vangen, en dan ook nog vaak mooie maten zaten er tussen. De meeste snoekbaarzen op kleine, slanke shadjes en wederom oranje en geel scoorden goed. Veel vissen tussen de 2 en 5 meter.
 
Baars - De meeste baarzen waren nog best voorzichtig, maar er werden nog wel een aantal grote baarzen gevangen. Kleine plugjes en kleine shadjes scoorden op vriend perca het beste. Groen en zwart top op de baarzen, en opvallend dat de aanbeten superhard doorkwamen tussen de meldingen. Al met al dus weer mooie baarzen.
 
Woensdag de laatste dag en dan kunnen we weer beginnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen eind mei. Dus nu dan maar in en rondom huis wat werken, en de roofvisspullen weer in orde maken. Succes voor die vissers doe woensdag nog even gaan, en blijf nu vooral de vangsten insturen als je op vakantie gaat naar het buitenland, dan kunnen wij dat mooi blijven volgen hoe het jullie vergaat daar.

Met roofvisgroet, Piet Driessen.



Overige Vangstberichten:


Een giebel gevangen van 44,5 cm. Ze komen niet zo heel veel voor in Nederland. Deze heb ik gevangen in de Binnenschelde te Bergen op Zoom. Gr. Hans Vonk.


De eerste plompebladen beginnen zich weer te ontvouwen. Foto: Jelle.


Hallo TF, De eerste karpers laten zich zien. Gr. Wesley van Toledo.


Afgelopen week hebben Patrick Spruyt en Ivo Druyts van team Empire Baits .....


..... een unieke week gehad in Frankijk. Met in totaal 16 karpers boven de 30 pond, 6 karpers boven de 40 pond en de zwaarste vis was 55 pond!....


......Alle vissen zijn gevangen aan Empire Baits dumbells. De watertemperatuur was 4 graden en in de nachten vroor het tot -5 graden…..


......Na de eerste nacht werden we wakker en lag het complete water dichtgevroren!


Afgelopen donderdag even de nieuwe (VNV) forelplas bij Flevonice uitgeprobeerd, leuk hoor, dappere “spotties”! Gr. Vincent, Lelystad.


De weide staat al weer vol met het jonge grut. Foto: Jelle.


Hallo Total Fishing, Vandaag ben ik even met mijn vliegenlat de haven ingegaan. Ik heb het nu voor de derde keer gedaan en ving vandaag 10 voorns. Ze waren niet heel groot, maar wel sterk op een viertje. Ik was er wel erg blij mee. Groeten, Willem.


Groenling in de leiboom. Foto: Piet Driessen.


Afgelopen zaterdag nog een laatste keer dit seizoen op roofvis wezen vissen waarbij ik in een parkwater mijn eerste roofblei mocht begroeten van mijn leven en nog een grote ook van 76 cm. M.v.g. Wilco Eikenaar.


Beste TF, Als roofbleigestoorde moest ik het voor de kunstaasstop nog één keer proberen op de roofblei. En het lukte dinsdagavond na het werk. Direct ook een mooie bak. Ik was zo blij met deze ene vis net na de koudeperiode dat ik er een verslag van heb geschreven. Dit verslag is te vinden op www.snoeken.net. Groeten, Bas.


De rivierkreefjes komen weer tot leven. Foto: Piet Driessen.


Afsluiting van roofvisseizoen met deze prachtige vissen…..


.... Jamie met een prachtige baarsgigant. Grt. Mario van Engsbergen


Hierbij nog een paar foto’s…...


..... deze baars van 50,5 cm op een Strike Pro Giant, welke zich bij de boot nog even liet gelden in een krachtexplosie en de diepte weer in dook. Groet, Evert.


Afgelopen weekend met jerkbaits langs de Achterhoekse beken gestruind. Gelukkig was de roofvis zeer actief en wisten we nog wat mooie vissen te vangen…....


.....alles met jerkbaits en ook nog een aantal missers. O.a. met de busterjerk…..


 .... en Robin met een eigen jerkbait in de Rapper Koi kleur gespoten. Nu helaas maar weer 2 maanden wachten op het nieuwe seizoen. Groet Eddy.


Pascal Adams met zijn seizoensafsluiter. Zowel snoek als snoekbaars hadden afgelopen zaterdag enkel trek in  gele pluggen, heel bizar. Grtz. Spoonman Nico.


Wij zijn afgelopen weekend met het hele PML-team op pad geweest en hebben het laatste weekend van het roofvisseizoen gezamelijk afgesloten met onder andere een paar mooie snoeken. Groet, Evert


In een week tijd staan de narcissen opeens in volle bloei.

Vandaag op het Noordzeekanaal geweest, viel niet mee een vis te vangen maar met een beetje doorzetten konden we toch nog aardig wat vis in de boot brengen waaronder deze bot op de dropshot. Groeten, Gerard.


Flink heen en weer geschud door windkracht 5/6 maar een waardige afsluiting van ons roofvisseizoen, 27, in prima conditie verkerende snoekbaarzen en een baars…..


.....zelfs twee keer een double-hook-up! Groet,Vincent (en neef Joor), Lelystad.


Het haaitje werd ook gretig gepakt. Gr. Wout.


Een mooi vis aan het einde…..


....van deze mooie dag. Gr. Vic.


Beste T.F., de laatste zaterdag van het seizoen hebben we op de Oude Maas doorgebracht. We wisten in 5,5 uur hengelen toch nog 19 snoekbaarzen te landen waaronder een paar dikke dames. Groeten Ben Duynisveld 


Wij hebben na een uur korter slapen afgelopen zondag het Haringvliet getrotseerd met de onvolprezen Gio. Groet J. Apeldoorn.


Prachtig strakke snoekbaars.


Hallo Total Fishing lezers, niks mooiers dan het afsluiten van het roofvisseizoen met deze prachtige vissen. Grt. Mario van Engsbergen.


Einde seizoen en naar gewoonte goeie vangsten. Het Woutshadje was weer de favoriet. Snoeiharde aanbeten rond de 10 meter. Met een mooie 70-er. Gr. Wout.


Beste T.F. broeders, na een vermoeide maar leuke beurs (Visma), dan toch maar voor de laatste maal het water op geweest….


.....het was een prachtige dag met vele snoeiharde aanbeten! Vele vissen zaten al vol met kuit, nog een dag en de glasoogen kunnen lekker ongestoord hun gangetje gaan… Hebben wij eindelijk tijd om het prachtige boek SHAD-POWER te lezen! Grt. Mario en Stephanie.


Maartse rover op de signature… Gr. Wilfred


Dit weekend was er een Pike Master Lures pro-staff weekend waar ik helaas door andere verplichtingen maar 1 dag aan kon deelnemen…..


..... Met 5 boten en 11 opvarende gingen we de zaterdag van start om werpend met Jerkbaits en alle hande kunstaas aan de gang te gaan…....


...... Hard werken voor een visje zou het deze dag worden, maar diverse mooie snoekbaarzen, baarzen en snoeken hebben kort de boten van binnen gezien. Leon: Snoekbaars van 69 cm op een Buster Jerk kleur C77, de aanbeet was snoeihard en deze nestbewaker gaf niet zo maar op en dat op een heavy Jerkbait hengel van PML. Gr. Evert.


Beste TF, Afgelopen weekend hebben we een zeer geslaagde forumdag van viswereld gehad. Het was een taaie dag…..


....maar we hebben een aantal leuke vissen gevangen, waaronder deze grote snoekbaars. Groet Jaïr Wiegersma.

Deze week de nominaties de harder van Lute, de giebel van Hans, de voorn van Willem en de snoekbaars van Jaïr. Van harte gefeliciteerd.



Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -