Actuele vangstberichten tot dinsdag 30 juni 2009

.... Tot dinsdag 30 juni 2009

De zomer vordert gestaag en de volgende maand barst het vakantiegeweld los, wat met name op het binnenwater goed te merken is. Vroeg in de ochtend en later op de avond vissen kan veel overlast van andere watersporters tijdens het vissen voorkomen.


De kleine zilverreiger Foto: Rob Kraaijeveld


Zout door Arthur van Tienen

Kantvisserij
Zomervisserij in volle glorie enkel de tong laat het wederom afweten en ik zeg dat het niet meer goed komt, de signalen voor aantrekkende tongvangsten zijn er niet terwijl in het verleden nu toch echt de toptijd zou moeten aanbreken.

Befaamde stekken als de Waterweg, Domburg en de kusten van Vlissingen tot aan Westkapelle en de stranden van s-‘Gravenzande en ter Heijde produceren zo weinig tong nu dat het niet echt meer “jeukt” om een avond op tong te gaan vissen zoals vroeger. Wel bij Vlissingen nog wat aardige vangsten maar niet nachten van 10 stuks of meer.

Zeebaarsvisserij kwam laat op gangmaar nu zit er wel vaart in, ook hier wel mindere vangsten dan de jaren ervoor en ik vrees de dat de overmatige visserij op vooral grote zeebaarzen door de sport als zowel de beroeps visserij haar tol gaat eisen. Pier van Hoek van Holland goed geweest afgelopen week voor degen die weten hoe je daar moet vissen, pluggen waren veruit favoriet en het scheelt echt welke type en hoe je de plug vist of je wel of niet vangen kon.


Jan van Dooren met platvis gevangen in Noorwegen.

Fint is een welkom sportvis die afgelopen week ook volop te vangen was en voor veel plezier zorgde. Paling word wel gevangen maar mondjesmaat. Makreel nu overal leuk te vangen zowel op de Oosterschelde als in de haven van het Europoortgebied en de pieren en kustwerken langs de kust.

Waterweg rustig, wat baars en bot en natuurlijk fint, Hoek van Holland tot aan ter Heijde in de avonden de beste kansen, verwacht baars, boteen enkele tongen en  paling. Domburg tot aan Banjaard, wat bot en tong, bij de Banjaard kans op gladde haai dus hou je hengel in de gaten, vis met een enkele haak met een hele zager en/of verse mesheft op een haak 2Zaterdagavond een competitiewedstrijd in het Hartelkanaal en dan op naar de nacht van s-‘Gravenzande, van 17 op 18 juli

Bootvisserij
Makreelvisserij toppie, wrakvisserij ook goed, mooie zomervis als mul, poon, leng en zeekarper ertussendoor, geankerde visserij vooral in de zuid nog steeds zeer goed, schar is niet weg te vangen en bij Dre Vriends op de Big Marlin  en bij Rene de Back op de Pirate mooie vangsten van gladde haai bij het Meerkerk gebied.


Bob Pijnaker met een gevangen koolvis op de shad in Noorwegen Gr.

Oosterschelde matig, veel groen, dus zonder voorslag vissen wanner mogelijk, Grevelingen matig, ga in de avond vissen, Westerschelde de beste keuze op dit ogenblik, tong, bot en gul, op de ondiepe platen of er tegenaan mooi zeebaars in het woelige water.

Tot volgende week,

Arthur


Ook op de Waddeneilanden kreeg het weekend de zon de overhand en dat komt de zomervis ten goede. Maar veel kolken en activiteit wil nog niet betekenen dat de vis zich massaal op het kunstaas stort. Desondanks kon Nico de nul wegwerken met 2 hardvechtende zeebaarzen”


Witvis door Willem Stolk 

We hebben tot nu toe niet te klagen. De temperatuur is echt heerlijk –en dan is vissen een verademing. Jammer dat het af en toe flink waait en er plaatselijk een flinke bui op ons dak valt, maar dat hoort erbij. Met de vangsten is het eigenlijk hetzelfde als voorgaande weken; wisselvallig met uitschieters

Barbeel
Barbelen gaat in ieder geval wel goed. John Konings en onder andere Mark Huiberts vingen redelijk barbeel op de Waal. Zowel John als Mark hebben beide in slechts een paar uur tijd 4 stuks gevangen – en dat is gewoon goed. Maden en kaas deden het bij de heren uitstekend. Geen voer dus, maar alleen haakaas. Zo zie je maar dat het ook anders kan –en voeren absoluut geen must is.


Foto: Dennis Meenderink

Rivieren
Op de rivieren hetzelfde beeld als vorige week. IJssel en Waal goed en sommige stekken op de Rijn nabij Maurik zelfs uitstekend. De feederhengel werd het meest ingezet, maar op de Rijn bij Maurik werd ook met de stok goed gevangen, vooral windes.

Strangen
Wederom positieve berichten van vissers die in strangen gevist hebben. Zoals eerder gemeld zijn dit wateren die buitendijks liggen –en dus aan de rivier grenzen. Vooral de strangen langs de Waal hebben een enorm goed bestand aan brasem. Hier werd dan ook goed gevangen, vooral met de stok.

Gooimeer en andere grote plassen
Op het Gooimeer is plaatselijk erg goed gevangen. Dikke brasems op net twee meter water. Het is vaak wel een lot uit de loterij bij dergelijke grote wateren, maar er zijn vissers die exact weten waar ze moeten zitten. Ook op plassen zoals Lith en Kerkdriel zijn redelijke vangsten gemeld. Hier werd ook met de feeder gevist, maar wel dieper. Tussen de 5 en 7 meter diep werd de vis gevangen.

Carpfisheries
De kapers blijven volop eten met dit warme weer. De aasperioden zijn wel verschillend. De ene keer is het in de vroege ochtend raak –en juist een andere keer overdag. Maar, langzaam maar zeker wint deze visserij aan terrein. En, dat het spectaculair is, is zeker… Probeer het tijdens de vakantie eens op één van de bestaande fisheries en ervaar hoe fraai deze visserij kan zijn.


Roofvis door Piet Driessen - Vangstberichten afgelopen week

Deze week zijn de vangstberichten een stuk korter daar er vrij weinig is gevist op roofvis, de reden was vaak het warme weer.Diegene die gingen vissen moesten wel vaak goed de zonnebrandcrème gebruiken, daar het oppassen was met de zon en je kon vrij snel verbranden, en dat is ook niet goed voor je gezondheid natuurlijk.

Snoek: Meldingen van grote snoeken, dit vooral op de rivieren waar wat meer stroming op stond. Ook meldingen van grote snoek tussen de plantenbedden. Spinnerbaits en rubber de toppers, wit en geel heel vaak op het menu van de snoek afgelopen week.Op veel ander type water heel moeizaam op snoek, of na zwemmers of lossers.


Beste Total Fishing, afgelopen donderdagmiddag de Vinkeveense plassen op geweest om te gaan slepen met 1 hengel waaraan een Spro 3 meter  diepduikenderatel plug.Verschillende snoekjes van rond de 70 cm gehaakt en allemaal op 1 plek. Bij deze een foto van de snoek nog in het water.Groeten uit Vinkeveen, Dennis.

Snoekbaars: Afgelopen week niet al te veel meldingen van grote vissen, wel veel kleine ondermaatse vis werden er gemeld.Wel heel duidelijk dat de wormachtige shads heel goed scoorde en de korte shads op veel plaatsen geen vis opleverde (dus zoeken van het juiste kunstaas is op een dag met weinig actie heel belangrijk) Bruin, rood en wederom wit vaak bij de gegevens.

Baars: komen duidelijk al wat meer los, en ook al vaak mooie maten daar tussen (+ 30 cm)Opvallend veel baarzen op kleine 2 delige plugjes tot een cm of 8, en dit landelijk goed verdeeld viel wel op bij de meldingen. Ook de spinners scoorde weer goed baars.

Winde, meerval en roofblei: Ook hier diverse meldingen van waaronder mooie windes en enkele meervallen van net op de meter, en dit  in nagenoeg alle rivieren. Kunstaas heel afwisselend, en natuurlijk ook vaak als bijvangst.

Pas op met dit weer voor het verbranden in de zon. Ook heel voorzichtig met de vissen, even snel een foto en dan weer voorzichtig terug in hun element, daar de huid heel snel uitdroogt natuurlijk. Veel succes en profiteer vooral van de vroege en late uurtjes van de dag, daar er dan ook veel meer activiteit is van de roofvissen.


Denemarken report week 26 door Jesper Havshoi

De zomer is ook eindelijk hier in volle glorie, eindelijk heerlijk weer. De visserij is nu definitief in de zeer vroege ochtend en late avond. Het is knap taai wanneer de wekker om 2 uur in de ochtend afgaat om eruit te komen, maar ja, het is wel de manier om in de vis te komen in deze tijd van het jaar. Probeer nu onder andere eens Trelde Næs, hier komen praktisch ieder jaar weer de grootste zeeforellen uit voor deze omgeving.

Ook afgelopen week was het weer behoorlijk goed. De vissers die langs de kust in de avond en gedurende de nacht vissen vangen het meest. Zeeforel tot en met maar liefst 75 centimeter is gevangen en men ziet een hoop springende exemplaren kort onder de kust.

Vejle å doet het ook redelijk, maar er zijn nog geen gigantische hoeveelheden vis in de rivier op het moment. Donderdagavond ben ik nog naar de rivier geweest en in een half uurtje had ik vijf vissen die naar de vlieg kwamen kijken, echter helaas nog geen gelande vis voor mij.

Aankomende weken zullen er geen reports meer komen in verband met vakantietijd en –drukte. Eind juli volgt er een verslag over de gehele maand.

Fijne vakantie voor iedereen en strakke lijnen! - Jesper Havshoi - info@fish-outdoor.dk (mail in Engels s.v.p.)


Noorwegen report week 26 door Paul Christiaan

Vliegvissen is meer!
In de omgeving van Atna en de Glomma is het voor vliegvissers een mooi plekje om  naast het vliegvissen ook nog van de natuur te genieten.

De natuur in de omgeving van Atna bestaat uit veel bos, meren, vennen, beken en beekjes, toendra, bergen, watervallen en vele mossoorten. Ook hier bied ik als Gids rondleidingen aan met blijvende herinneringen!

Het weer hier is goed, constant in de zomer, aangenaam warm, in de winter  goed koud(!) met meestal veel zon.

De dieren die hier voorkomen zijn o.a. de bruine beer. Vorig jaar, 450 meter van ons huis, is er bij de jacht eentje geschoten van 250 Kg. Gisteren liep er een beer door de Atna rivier en vanmorgen liep er een langs de Glomma, zei mijn buurman.
De Wolf (Ulf ) - Vele malen contact mee gehad, maar daar hoef je niet bang voor te zijn, die hebben meer angst voor ons.
Elanden (Elg ) - Die hoort alles en loopt door de Atna heen alsof er geen water in zit!

Rendier (Rein) - In onze omgeving worden de kalfjes geboren! De rendieren hier zijn een wilde stam.
Herten (Jurt ) - Als ze trekken gaan ze ook door de Atna heen.
Ree  (Rodier ) Op het grasland.
Veelfraat (Jerv) - Schuw ,bijna onzichtbaar!
Bever - De bever komt hier veel voor, ook aan de Glomma. ‘s Avonds bij het vissen kun je ze wel eens zien.                     

Vos (Reve) - Kom je af en toe wel tegen.
De Das (Greevling) – ‘s Avonds en ‘s nachts onderweg .
De Otter - In de winter kom je hem wel eens tegen .langs de glomma op het eis
Nerts (Mink) - Komen uit de farm en zijn verwilderd. In de herfst zoeken ze ‘s avonds hun eten langs de Glomma.
Hermelijn - Te zien ook overdag, meest in september, enkele bedelen om vis!!!

En onder water :
De vissen; Forel (Ørret), Vlagzalm (Harr), Snoek (Gjedde), Beekrider (Røye), Marene (Sik), Baars (Abbor).
Een ideale omgeving om wat te beleven!

Guiding voor Vliegvissers: paulc-n@online.no of tel :0047 62460350. Taal Nederlands/ Deutsch.

Tot volgende week!

Overige vangsberichten:


Leo Karst met een dikke brasem als bijvangst. Groeten Evert


Wie verwacht er nu zo’n grote groep lepelaars in Nederland Foto: Rob Kraaijenveld


Leo Karst met een mooie grote zeelt (ruim 50 cm ) gevangen op de karperhengel.


Deze mooie koi mocht ik vangen met een stukje brood net onder de oppervlakte. Al verschillende kois heb ik mogen vangen maar deze is tog wel een van de mooiste. Groetjes Jeroen Evers


Hierbij de inzending van mijn zoon Christophe Ceulemans (15 jaar). Een gewoonweg schitterende leder van de oude stempel, een persoonlijk  record voor hem met een prachtige en oersterke Vlaamse karper. M.v.g.,Jean-Paul en Christophe


Beste Total Fishing. Hier een spiegelkarper die ik gevangen met de pen. Greetings Michel

 
“Beste TF, hier een fotootje van de eerste van de vier Bellybootdagen van Hengelsport De Kock. Die vond zondag plaats aan het Haringvliet. Een leuk evenement waarbij je ook nog iets kan leren van elkaar qua materiaal, technieken en stekken zoeken. De winnaar had 9 vissen (baars en snoekbaars). Gr Bart Mylle


Met de komst van de zomer knallen er ook weer geregeld fraaie windes op het kleine kunstaas! Groeten van Wilfred van Nunen


Beste Total Fishing, We hebben onze vlieghengels even aan de kant gezet…...


......en zijn begonnen met het vissen op barbeel op de IJssel. Met best wel leuke resultaten…....


.......Hierbij wat foto’s van Marcel en mij. Mvg Dennis Meenderink.


“Vandaag, zondag, weer een goede vis sessie gehad aan de Waal. ‘s Ochtends in de mist op onze vaste stek gaan zitten en binnen 10 minuten knalde de hengel krom. Na een hevig gevecht het resultaat: een barbeel van 80 cm!! .......


......Hierna hebben we een uur geen beet gehad. Na een uur knalde de hengel weer plat en weer een zeer mooie barbeel een lengte van 67 cm. Na deze mooie vis wisten we er nog vier te landen van 40 tot 60cm. Door wat pech met materiaal hebben we de tien helaas niet gehaald. Volgende week beter. Nick Ave


Deze keer probeerde ik het niet met klein kunstaas zoals iedereen op dit moment zo’n beetje probeert, maar ik gokte op de door velen….....


........als veel te groot aangemerkte BBZ van Spro (fast sinking). En het werkte… Door de harde stroming gedroeg de BBZ zich als top water. De aanbeten veroorzaakte adrenaline, puur en onversneden.Dat ze er vol voor gingen blijkt uit één van de foto’s  De BBZ is volledig verwenen… Met dank aan de mooie foto’s van Michiel Wateler!


Vanmiddag een paar uurtjes en ze ving weer een mooie roofblei…...


......en ook politie is in cognito tegenwoordig hier krijg ik negentig euro boete bij het testen van de bikkers boot. Ik vaarde te hard blijkbaar op de lek waar het niet mag. Gr Rob


Freek begon hij bij de plantenbedden.


Dit slag baarzen op zondag.


Pascal vangt trollend mooie baarzen. Onze dag kon niet meer stuk dus, Groet Frits.


Een mooi stel baarzen voor Rob…..


.....met deze kanjer als toetje.

De De lepelaars in volle vlucht. Foto: Rob Kraaijenveld


Hallo TF, Regen, stortregen, wind en 2 vissers op een meertje in Groningen. De snoeken hadden weinig zin, paar kleintjes….....


......Op advies van Jan gaan snoekbaarzen…....


.......Dit bleek een gouden zet, want de grotere waren wel los. Met een 93 cm die hoog, breed en zwaar was, als topper. Groet,Henk Mik


Eerst had mijn zoon een leuke snoek, later kwam deze mooie snoekbaars van bijna een meter ons even begroeten. Opvallend was dat de dame erg dik en zwaar was!  Beiden tussen de 7 en 8 meter diep. Groeten van Mario.


Samen met Jelco afgelopen week een topdag gedraait. na respectiefelijk  vissen van 81, 84 en 88 cm, pakte ik deze vis van 101 cm op een stuk vis. Groeten Edwin Bolhuis.


Even een dagje met de mannen van…...


...... ilex wezen vissen. Foto: Rob Kraaijenveld


Een mooie vis voor Edo van ‘t End en jos was getuige er van.


De mannen van Ilex wisten hun vis wel te vangen. Foto: Rob Kraaijeveld


Woensdag 24 juni snoek van 103 cm gevangen op de maas trollend gevangen op een screaming devil.

 
Wij enkele weken geleden 4 dagen in Ierland geweest….....


........Het snoekvissen aldaar was op zijn minst gezegd taai te noemen, neemt niet weg, dat het weer een zeer gezellige trip was….....


........De week daarna hebben wij in Nederland meerdere schitterende vissen in de boot weten te krijgen. Met Groet Ed.


De topper was afgelopen week voor Freek.

Deze week nominaties voor: de roofblei van Michiel de barbeel van Marcel van Hans en de snoek van Ed en snoekbaars van Edwin Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -