Actuele vangstberichten tot dinsdag 3 september 2013

... tot dinsdag 3 september 2013

We zijn alweer in de herfst aangekomen en dan nog steeds temperaturen van plus 25º niet slecht!  Aanstaand weekend is voor de liefhebbers de Hengelsport Outdoor Fair 2013 wellicht een mooie gelegenheid om de kunstaasbox(en) aan te vullen!


Geen ontsnappen mogelijk. Foto Piet Driessen.

Hallo allemaal,

Ik ben net terug van een fantastische week bootvissen vanuit Weymouth in het zuiden van Engeland. Wat een schitterende visserij is het daar toch met zoveel verschillende soorten op stekken zo dicht bij elkaar!

Mocht je informatie willen hebben over het boot- en kantvissen aldaar, mail me dan even (atienen@chello.nl). Met onze jarenlange ervaring in die regio kunnen we je op weg helpen een onvergetelijke visvakantie perfect voor te bereiden.
 
Hier in Nederland is het ook een prima week geweest met nog volop zomervisserij, alleen de bootvisserij was erg stroef. De Westerschelde is matigjes: kotters in de monding op de bekende stekken maakten het de vissers in de kleine bootjes erg lastig. Ja, deze kotters trekken veel vis weg en je moet goed oppassen voor deze beroepsvaartuigen. Van koers veranderen is lastig voor deze jongens, dus houdt hier rekening mee.


Hangen in de 50 pond hengels bij het vissen op blonde rog en conger!

Wat kun je verwachten? Tong en zeebaars zijn de belangrijkste soorten, overdag lastige vangsten, de avonden zijn beter. Eén boot van de drie piraten rond de Westerscheldemonding, de Nautilus, ligt er even uit vanwege inbouwen nieuwe motoren. De Pirate en de Wiesje zijn gewoon beschikbaar.


Julian Monster met een vette conger vanuit Weymouth.

Makreelvisserij op de Noordzee is wisselend maar de trend is dat de makreel wegtrekt. Het is dus soms ver zoeken en varen voor wat makreel. De wrakken zijn nu best goed. Zomervis als zeebaars, poon en zeekarper zijn voorhanden terwijl de standvis als kabeljauw en steenbolk best aardig te vangen zijn.


Bull Hus (kathaai) met hun vervaarlijke gebit!

Het loont loont de moeite om vanaf eind september weer eens in de avond te gaan vissen op de Grevelingen: de wijting zal zich zo langzamerhand weer gaan melden. De bodemvisserij op de Oosterschelde is matig: er zit veel groen in het water. De visserij op zeebaars en makreel vanaf de dijken is daar redelijk.


Sjaak Nuijt met een 19 pond zware blonde rog vanaf de Kidney bank  bij Weymouth.

De kantvisserij is nog steeds volop gericht op de zomervis. Door het warme water zit er ook veel krab en garnaal, dus het aas is er in no-time af. Verleden week op de Walcherense stranden was het niet echt wild met wat zeebaars(jes) en tong. Bij Domburg zit kennelijk veel bot, Junior ving 17 botten terwijl hij maar 2 zeebaarzen en 4 tongen kon landen. Bij de Banjaard was het slecht vissen.


Ook perfecte scholvisserij in Weymouth.

Het Europoortgebied is redelijk: in de Waterweg natuurlijk wat zeebaars in de monding en richting Maasluis, Hartelkanaal en Calandkanaal , tong vooral in de Waterweg en Oude Maas. Het Calandkanaal geeft redelijk vis, wel soms klein maar toch leuke visserij, De Eurovissers hielden een wedstrijd afgelopen zaterdag en er werd tussen 18:00 en 22:00 goed vis gevangen, winnaar Mark Huijps wist 31 vissen te vangen.

Pieren van Hoek van Holland en Scheveningen zijn matigjes, wat zeebaars en op Scheveningen wat tong. De stranden tussen Hoek van Holland en Kijkduijn geven zeebaars en bot, ook hier veel krab, in de avond redelijke kans op wat tongen.
 
Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen week   

Dat elk water zijn eigen regeltjes heeft wat betreft het vangen was afgelopen week wel weer duidelijk. Op diverse wateren was bijna geen aanbeet te noteren en op ander water konden nog wel eens dubbele cijfers worden gevangen. Lokale kennis is wederom, zeker in deze periode, een groot voordeel.

De temperatuur is van de meeste wateren in Nederland nét boven de 20 graden Celsius en dat is nog redelijk warm voor deze tijd. Het gemiddelde voor deze periode is een graad of 18 á 18.5.

Snoek - Over het algemeen kunnen we zeggen dat er toch wel weer diverse grote snoeken zijn gevangen en daar zaten ook enkele 120+ vissen bij. Deze kwamen nagenoeg allemaal uit groot water en dan vooral plassen en rivieren. Spinnerbaits en grote spinners waren vaak succesvol, maar er werden ook nog wat grote snoeken gevangen op mini-aas bestemd voor baars, dus verandering van spijs deed hen eten.

Snoekbaars - Op diverse stekken waren redelijke vangsten te boeken. Vaak geen grote aantallen op één plaats, dus regelmatig verkassen loonde de moeite. Vissen met langwerpige shads maar ook het dropshotten bleken de beste methodes om ze even aan de schubben te komen.


In vogelvlucht vast gelegd.

Baars - Op veel plaatsen was er gelukkig al wat meer actie en ook hier zaten er mooie vissen tussen. De beste vangsten werden gedaan heel kort in de buurt van waterplanten en dan ook écht strak er tegen aan. Iets te ver er vanaf vissen waren ze bijna niet te vangen, daar ze daar nu vooral op klein aas jagen.  Kleine shads en spinner waren heel succesvol op de baarzen.

Roofblei, winde en meerval - Heel weinig meldingen afgelopen week en dat was eigenlijk wel opvallend.

Aankomende week zullen er minder vangstberichten binnenkomen, daar op 7 en 8 september een groots hengelsportevenement zal plaatsvinden: de Hengelsport Outdoor Fair 2013  te Maurik. Als roofvisser mag je hier eigenlijk niet ontbreken omdat hier de nieuwste snufjes te zien en aan te raken zijn. Kijk even voor meer informatie op http://hs-outdoorfair.nl/

Zaterdag ga ik zelf weer achter de rovers aan met Piet. Op zondag zal ik ook nog even op de fair aanwezig zijn om wat spullen te bekijken en hier en daar wat bij te praten. Want ook daar is dit evenement prima geschikt voor.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.


Hallo vissers, dat mijn visvriend Hendrik Kok uit Sneek een behoorlijk potje kan vissen, wist ik al...


...Zijn specialiteit is roofvis in het algemeen. Het vissen met kunstaas beheerst hij als geen ander!...


...Daarom waren ook de pollakken en gullen niet veilig voor hem in Noorwegen. Groet van Lucky Luc Mom.


Contole onder het vissen. Foto Piet Driessen.


Hallo Total Fishing, zeebaarsvissen blijft een mooi kunstje, nét geen... meter. Ha Ha. Gr, Harry van Gaans, Den Helder.


Mega Fish teamlid Karel met een serieuze IJslandse Kabeljauw.


Mega Fish medewerker Stefan met een mooie Deense Kabeljauw.


Mooi zeebaars...


...Met vriendelijke groet, Etienne.


Nog voedsel genoeg. Foto Visgids Johan.


Op de foto Jorden Versluis, een jonge sportvisser die helemaal verslingerd is aan vissen. We hadden een heerlijke dag op het water!


Zondag nog op de baarzen gevist, weer een paar leuke vissen op de Hi-Dep River2Sea. Groeten Hoeben Marc


Soms heb je helemaal geen stingertje nodig en knallen ze bijzonder hard op de hoofdhaak zoals bij deze Komodo shad van Spro. Een van de vele mooie snoekbaarzen van deze zaterdag. Pim Busker, Dutch Fishing Adventures.com


Een dag met prachtig weer, maar weinig aanbeten. Niettemin kwamen er enkele fraaie exemplaren binnen handbereik! Henk met een felle zomerrover, werpend gevangen aan een lichte spinstok...


...Ook deze vis zwichtte voor een shadje op een licht kopje, dat tijdens zijn lange glijvlucht trefzeker werd onderschept. Groeten van Wilfred van Nunen.


Een drukte op de juiste bloemen. Foto Visgids Johan.


Zaterdag taaie snoekdag gevist, toch blij met deze snoek, gevangen aan de V-Joint Minnow River2Sea. Groeten Hoeben Marc.


Beste Total Fishing, mijn vismaat Mike heeft eindelijk z'n eerste metersnoek in z'n nieuwe boot gevangen. Hij ving deze snoek op, mijns inziens, een van de mooiste wateren van Overijssel. De vis werd slepend gevangen op een Storm Giant Flatstick en was 102 cm. Groeten, JM Otterman.


Deze snoek van 123 cm werd gevangen aan gesleept dood visje. Het verslag is te lezen op www.edborghoff.nl. Groeten van Ed.


Deze prachtig getekende snoek van 106cm ving ik met speedtrollen. Je kunt het verslag lezen op www.vinnig.nl. Groet,  Klaas Hoogduin.


Nog late jonge van dit jaar. Foto Visgids Johan.


Na veel pijn en moeite konden we zondag toch nog een paar roofbleien landen. Met weinig tot bijna geen stroming op de rivier was het erg lastig om ze te vinden....


...Daar waar de vorige weken vibration lure,s erg succes vol waren, was het dit keer een kleine minnow die de vissen kon verleiden! Groetjes, Hennie Smits


Beste T.F, zondag deed de roofblei het goed...


...Ze worden steeds zwaarder in Nederland. Gr. Marc Stoelinga.


Beste Total Fishing. We zijn samen met Jorden Versluis en Mark Schoonderwoerd de rivier op geweest. Mark had weinig succes deze dag en miste een behoorlijk aantal aanbeten. Een half uurtje voor het eind van onze tweede visdag kreeg Mark een snoeiharde aanbeet met als resultaat een monster van een roofblei!! Groeten Pim Busker, Dutch Fishing Adventures.com


Beste Total Fishing, het duurde een aantal jaren voordat ik mijn meisje zo gek kreeg om naar het mooie Riumar te gaan voor de meervalvisserij!

Het meervaladres was RONED gelegen aan de waanzinnige Ebro Delta. Mijn meissie was blij met haar privézwembad en wij konden volop vissen op de meerval! We vertrokken de laatste week van augustus naar Spanje.


...Het resultaat na 3 dagen vissen was dat mijn vader en zijn vrienden maar liefst 4 meervallen wisten te vangen waarvan de grootste 205 cm lang was! Op de eerste dag een aanbeet weggegeven aan een collega visser in onze boot die helaas nog op 0 vissen stonden....


...Zelf wist ik een meerval van 211 cm te landen! Compliment voor de supergids die heel veel geduld had met mijn kids! Kortom, een geweldige belevenis! We komen volgend jaar zeker terug! Groeten, Marcel van Wijhe.


De distels zijn er in trek. Foto Visgids Johan.


Ondanks de harde wind mochten we niet klagen over onze vangst!...


...Thomas, bedankt voor de gezelligheid. Groeten van Niels.


Een lang weekend naar Frankrijk en...


...met succes: onze nieuwste rigs bleken productief!


Vandaag met mijn boot gevist op de Waal. Het was niet echt geweldig totdat deze prachtige vis langs kwam! Na een snoeiharde aanbeet was ik ruim 3 kwartier aan het knokken met een voor mij onbekende vissoort....


...Het bleek hier te gaan om een zilverkarper van 132 cm. !!  Groeten van Danny.

Deze keer de nominaties voor de roofblei van Mark en Marc en de zilver karper van Danny. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -