Actuele vangstberichten tot dinsdag 3 maart 2015

... tot dinsdag 3 maart 2015

Een moeizame week waarin vooral de wind roet in het eten gooide. Op de momenten dat er gevist kon worden, bleken de vangsten redelijk, zowel in zoet als zout water. Varieren in aaskeuze voor de zoete rovers was vaak goed voor succes. Tegen het weekend is er lente-achtig weer voorspeld.


Het voorjaar laat nog even op zich wachten, dus zien we echte winterse zonnenschijn. (foto Johan Caneel)

Vangstberichten Europoort 

Mede door de harde wind van de afgelopen week valt er helaas weinig spectaculairs te melden.

De Waterweg blijft zeker rond Maassluis goed voor een enkele (kleinere) gul. De bijvangst bestaat uit wat bot, schar of steenbolk. Geen vangsten die echt boeien dus. Maar vanaf vrijdag neemt de wind sterk in kracht af en gaan we (althans zo zijn de voorspellingen) vanaf zondag zelfs echt lenteweer tegemoet! Laten we hopen dat de vis zich gedurende deze rustige periode dan weer beter laat vangen.

Tot volgende week,
Joop.  


Windkracht acht over de Zuidpier van IJmuiden.

Vangsten IJmuiden 

De vangsten waren redelijk goed tot de wind de pier deed afsluiten. 

De vangsten door de weeks waren redelijk te noemen. Aan de binnenkant naar het hoge water toe werd er leuk gul gevangen onder de kant.


Af en toe leuke gullen.

Op afstand waren de scharren redelijk actief. Dit vooral rond het hek op de pier. Het was dan wel voor de werpkanonnen, de schar zat ver uit de kant.


Schar.

Aan de buitenkant was het plaatselijk ook goed te doen met mooie gullen op pieren en mesheften.


De pier werd gesloten wegens de wind.

Tijdens de wedstrijd van de ijzzv op het oude stuk pier was het slecht. 25 Man met 1 hengel vingen 38 vissen in 5 uur.


Vissen op het oude stuk.

Tom van de Pol wist met 10 visje de meeste centimeters bij elkaar te sprokkelen. Tweede werd Bas Hollander en derde Hendrik Moolevliet. Twaalf mensen bleven zonder vis. Grootste vis was een bot van 33 centimeter voor John Beun.


Halil met een wijting.


Volgende week geen vangstmelding uit IJmuiden, want dan gaan we met zijn allen naar de visma in Rotterdam.

Groeten,
Hans

Moeizaam  

Het was op veel plaatsen een stuk moeizamer wat de vangsten betreft, al zijn er zoals we weten altijd uitzonderingen maar vooral op de zaterdag kwamen van veel plaatsen slechte berichten.

Ook was er het afgelopen weekend veel wind en dan moeten we zeker op groot water alert zijn op onze eigen veiligheid. De watertemperatuur is op veel plaatsen weer iets naar beneden gegaan, dit door vooral de koude nachten.


De futen zijn al op zoek naar elkaar.
 
Wat betreft de vissoorten, snoek, snoekbaars en baars kunnen we alles wel gelijk beoordelen afgelopen week. Wat wel is opgevallen is dat er weer diverse zware vissen in een prima conditie bij zaten, en vooral bij de baarzen zaten enkele kogelronde exemplaren.


Snoeken in mooie conditie.
 
Het aas wat scoorde was ook verschillend, al werden er met dood aas wel enkele mooie snoeken en snoekbaarzen gevangen. De snoekbaarzen liggen op dit moment nog strak aan de bodem en dit vooral waar er diep water aanwezig is. Ratelpluggen scoorden ook nog opvallend goed dus hou dat nu de eerste weken nog even in de gaten.

Baarzen vielen toch nog vaak voor kleine shadjes en ook kleine ratelplugjes waren vaak succesvol, zeker als het wat dieper was. Snoekbaarzen tussen 60 en 70 centimeter werden nog vaak op heel klein kunstaas gevangen tot 5 centimeter en bladpilkers waren hier nog vaak de toppers.


Ratelpluggen scoorden goed.
 
Het weer gaat vanaf het weekend gelukkig de betere kant op met meer zon maar vooral hogere temperaturen, dus de lente begint er nu dan bijna aan te komen en dat is heerlijk vertoeven op of langs het water.


Controle vanuit de lucht van deze torenvalk.

Al met al betekenen de gegevens dat we veel moeten wisselen met de grootte van het kunstaas en ook zeker op zijn tijd de snelheid aanpassen. Succes op onze rovers en stuur jou vangstfoto’s maar even door naar de redactie.
 
Met roofvisgroet,
Piet.


Hallo vissers, het was niet wild aan het Noordzeekanaal maar je kreeg regelmatig een aanbeet…


...De vangst van een echte puitaal (zonder kindraden en levendbarend!) is dan wel weer erg leuk...


...Het begint traditie te worden het vieren van je verjaardag of een bijzonder bereikt jaartal aan het Noordzeekanaal…


…In navolging van mijn feestje vierde Fons Gytenbeek nu zijn 50ste verjaardag aldaar. Hij wist van niets en werd ontvoerd door zijn vismaten naar de plek. Hij ving een aantal wijtingen en zeebaarsje als extra cadeau deze dag…


...Mathieu van Dijk deed weer eens en bijzondere vangst met een zeer vroege tong. Achteraf nog even op de foto met de gekregen cadeau's en met wat gul en makreel. Hoe leuk kun je je verjaardag vieren? Beter dan in een kringetje toch?..


...Eén vangstbericht van de Noordpier van twee die-hard vissers, genaamd Richard Grootkarzijn en Jos Dijkstra wil ik u toch niet onthouden. In zware regen en met een pittige wind wisten zij bijna als enige op de pier (er was nog één andere verslaafde) toch nog een paar mooie 50 plus gullen te verschalken. Ze komen uit de omgeving Zwolle dus de mannen hebben er veel voor over. Altijd mooi zo'n foto van een nachtelijke gul in wat vaag licht. Ik wacht even rustig weer af en ga het ook weer eens doen. Groeten van Lucky Luc Mom.


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag met wat mensen afgesproken om te gaan gullen op de Nieuwe waterweg. M'n vismaat Ramesh en ik waren er al vanaf vrijdagnacht 4:00 uur…


…Het zou pas hoogwater zijn om 11:15 uur dus tijd genoeg om alles op te zetten. De afgelopen weken hebben we regelmatig gestaan en ook altijd wel onze gullen gevangen…


...Daarbij mooie vissen tussen de 45 en 62 centimeter en dat zijn toch mooie vissen voor vanaf de kant. Aankomende week nog maar 'ns proberen als het werk het toelaat. Groeten Ray, Ramesh en Herman.


Op de verlaagde kribben scholen de scholeksters al weer samen.


...Jos Raaijmakers ving afgelopen week een wel zeer byzondere barbeel. Hij noemde het beest maar Quasimodo dankzij zijn vreemde vervorming. Groet van Lucky Luc Mom.


Wat een indrukwekkende gratie toch. Visgids Johan


Het was even zoeken waar ze zich ophielden. Toen we ze gevonden hadden, werden we getrakteerd op een serie loeiharde aanbeten...


...Vismaat Erik met een gretige riviersnoekbaars...


...Bijna zonder uitzondering vissen van een goed tot zeer goed formaat. Bij hoog water liggen ze vaak erg geconcentreerd. Zakt het water, dan liggen ze weer verspreid en wordt het moeilijker...Nu was het weer eens ouderwets genieten! Groeten van Wilfred van Nunen.


Een winderige snoekbaars voor Richard.


Zoiets kun je niet over het hoofd zien.


Hallo vissers, Khai de Moor, de zoon van Siu de Moor uit Leeuwarden wordt een hele grote! Hij heeft natuurlijk een goede leermeester, dat mag duidelijk wezen...


…Met snoek neemt hij al geen genoegen meer en hij verdiept zich nu verder in de zeebaarsliteratuur. Groeten Lucky Luc Mom.


Ineens gingen ze er vandoor, het licht tegemoet.


Mooie snoeken op onze gezamenlijke visdag. Visgids Johan.


Afgelopen vrijdag een dame van precies een meter gevangen. Al meerdere keren is ze mij te slim af geweest, maar vrijdag mocht ik haar eindelijk vangen...


…Gisteren werd ik wakker en zag dat de vissen in mijn vijver erg actief waren, dat betekent maar een ding voor mij. Laat ik nou net een nieuw setje hebben van Gunki die nog getest moet worden.Twee scalp minnows van Crazyfish mee en op naar mijn stek. Bij de vierde worp klapte de hengel goed dubbel en mocht ik deze prachtige dame van 105 centimeter vangen. Een mooie afsluiter van mijn seizoen. Met vriendelijke groet, Joc Hem.


Op Valentijnsdag ving ik een nieuw PR snoek van 121 centimeter, echter vergat ik 'm in te sturen. Op 1 maart stond een volgende visochtend op het program…


…Het was een zeer taaie dag met veel wind. Maar met weer een prachtige snoek van 111 centimeter in de boot hoor je mij niet klagen! Vriendelijke Groeten, Patrick de Jong.
 

Deze keer de nominatie voor de snoek van Patrick. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -