Actuele vangstberichten tot dinsdag 3 juni 2014

... tot dinsdag 3 juni 2014



De kop van het roofvisseizoen ligt er weer naast en is met een prachtig lang weekend van start gegaan. Voor velen kwamen er ook mooie vissen aan de haak.

Aan en op zee was het door de vele vrije dagen en het mooie ook feest met redelijke kans op vangst, al blijft in het Europoortgebied het warnetprobleem voortduren.
 


Snoekje als prooi.

Enerverende week

 
Het is een enerverende week geweest met veel mooie dagen. Hemelvaartsdag en voor velen een verplichte ADV dag erna zorgde ervoor dat er veel gevist kon worden op en aan het zoute water.
 
De Oosterschelde is prima geweest met veel geep en de makreel komt ook al in beeld. Zeebaars is nog niet echt aansprekend op de Oosterschelde.
 
De Westerscheldedijken en -slikken zijn redelijk met bot en tong. Vlissingen tot aan Westkapelle is redelijk, tenminste wanneer je je onderlijn eruit kan krijgen. Er is nog wat schar. Bot, tong, zeebaars en geep is redelijk aanwezig. De makreel komt ook al om de hoek kijken.
 
De dijk bij Westkapelle stond afgelopen weekeinde helemaal vol met geepvissers, leuk om te zien dat onze sport toch veel mensen aantrekt.
 
Afgelopen zaterdag is de tweede wedstrijd van de Penn Korps Competitie vervist op de standen van Westkapelle tot aan Domburg. De vangsten voorafgaande aan deze wedstrijd waren uitstekend: dikke botten, wat mooie zeebaarzen en een enkele tong. 
 
Het eerste korps van Westkapelle was op hun thuisstrand heer en meester en pakte hun tweede eerste plaats in deze competitie, gevolgd door het Vrienden Team en het uit het dal klimmende Zeebaars Team.
 
Met nog drie wedstrijden te gaan zijn de eerste drie teams al redelijk los van de rest maar je kunt nooit weten wat er gebeurt tijdens de laatste drie wedstrijden!
 

Een mooie zeebaars voor Ronald van Os tijdend proefvissen op Domburg.
 
Het Europoortgebied is redelijk. Nog steeds is er last van de warnet vissers, wat een drama met al die netten. 
 
Het Beerkanaal biedt redelijk zeebaars, het zelfde geldt voor het Hartelkanaal. De Dintelhaven is prima met spiering, grondel en bot als hoofdmoot.
 
De zeebaarsvisserij in heel de Europoort is aantrekkend. Fint is nog niet gemeld vanuit de Waterweg. De palingexplosie van een paar weken blijft dit jaar uit. Wel zijn er al leuke tongvangsten tot aan Rotterdam.
 
De pier van Hoek van Holland geeft zeebaars, de specialisten vangen ze altijd wel.
De stranden Hoek van Holand tot aan den Helder doen het redelijk met bot en zeebaars. De pieren van Wijk aan Zee en IJmuiden geven redelijk vis: bot, zeebaars en wat tong.
 
Bootvisserij
 
De Meerlandenwedstrijd tussen Duitsland, Belgie, Luxemburg en Nederland is overtuigend gewonnen door Nederland met slechts twee klassementspunten over twee dagen. Michel v/d Giezen werd winnaar voor John Soederhuisen en Andre Verdonk, dus ook nog eens de top van het algemeen klassement, een superprestatie onder leiding van bondscoach Wil Franken.
 
De monding van de Westerschelde en linksaf richting Belgie biedt prima visserij op tong, schol en schar. Het Meerkerkgebied is ook prima met schar en dikke bot. De wrakvisserij is goed met leuke aantallen gullen en zeebaars. De makrelentochten worden ook al wat waardevoller.
 
Tot volgende week!
Arthur.
 

Mooie eerste dagen


De kop is er weer af wat het start op roofvissen betreft. Er werd redelijk gevangen de eerste dagen en de soorten waren in aantallen gelijk vertegenwoordigd. Het begon nog op veel plaatsen wat nevelig maar vrij snel had de zon hier doorheen geprikt. Het werd een fraaie zonnige dag op de zaterdag toen vele roofvissers massaal op het water aanwezig waren.

Snoek, snoekbaars en baars werden vanuit de oever en boot redelijk gevangen. Niet altijd de grote aantallen maar wel geregeld een mooie zware vis er tussen. Ook hoorden we van vele vissers van de nodige gemiste aanbeten. Dit gebeurde vaak op plaatsen 'onder de rivieren' in Nederland, waar het water helder was. 

Natuurlijk waren 'boven de rivieren' diverse gemalen nog bezig veel overtollig, koffiebruin en dus heel troebel water af te voeren. Zo zie je maar dat er nog vaak vele verschillen in Nederland kunnen zijn.
 
Klein kunstaas tot een centimeter of tien was heel duidelijk in het voordeel afgelopen week. Ook grote vissen kwamen op dit kleine kunstaas binnen. Opvallend in de meldingen was dat het vangende kunstaas rood of geel was of een combinatie daarvan. Dit gold voor zowel helder als troebel water.
 


Deze slepend op een plug.

Van roofblei en meerval ook nog wel wat meldingen. De vangsten waren vooral in de vroege ochtend en hier zaten ook nog enkele mooie exemplaren tussen. Nu de watertemperatuur wel hoger gaat worden door het voorspelde weer zullen deze vangsten ook zeker gaan aantrekken. 

De stroming is 'onder de rivieren' heel laag en 'boven de rivieren' op diverse plassen behoorlijk sterk. De plassen opzoeken is nu, zeker op grote vis, vaak een goede zet. De watertemperatuur is gemiddeld in Nederland tussen de 18 en 19.5 graden.
 


Eerste uren nog nevel op het water.

Aankomende week is er warm weer en kans op een regen en onweersbui voorspeld. Ben er op voorbereid dat je met een onweersbui ook snel van het water af bent. De veiligheid staat voorop natuurlijk.  

Veel succes op de roofvissen en laat je kunstaas in deze periode eens heel snel door het water gaan, dit kan wel eens een verbluffend resultaat hebben,  

Tot volgende week! 
Piet.


Hallo vissers, na mijn trip naar Denemarken, Langeland samen met mijn vrouw Yvonne welke geweldig was (reportage volgt op Totalfishing) heb ik meteen maar weer de Noordpier opgezocht. Zéker om even te kijken of de reparatiewerkzaamheden nu afgelopen waren.

 
Gelukkig was het enorme gat achter het hek prachtig gerepareerd en dat rijdt weer als een zonnetje. Nu de rest van de pier nog. Het blijft oppassen geblazen voor diepe gaten en scheuren.
 
Zeker bij de nachtvisserij die nu vaker gaat plaatsvinden. Een zwaar ongeluk en de pier kan afgesloten worden omdat wij achter het hek als sportvisser slechts op basis van gedoogbeleid mogen komen...


...Het onderhoud stond al voor 2012 gepland maar is door de financiële crisis steeds verder opgeschoven. Maar het zal eens gaan beginnen en dan is de pier vanwege het aanwezig materiaal en de grote kans op vandalisme daarvan voor lange tijd afgesloten. Waarschijnlijk voor enige jaren. Hopelijk gaan de sportvissersorganisaties wat lobbyen om hierin toch nog wat mogelijk te maken om te mogen blijven vissen.

 
Op mijn visdag op de Noordpier reden er nog steeds wel personenautos en bedrijfsbusjes af en aan dus het blijft oppassen geblazen.
Gelukkig kon er wel gevist worden en ving ik nog een aantal gepen. Waarvoor het nog wel hard 'werken' was.
 
Het sterk toenemende vuil op de Noordpier blijft een enorme doorn in mijn oog. Waarom toch is de mens het enige wezen dat zijn eigen nest bevuilt? Diep- en dieptreurig!..


...Er is (gelukkig) sprake van dat de Noordpier vergunningsplichtig wordt om de vervuiler uit de anonimiteit te halen, maar dat blijft lastig natuurlijk. Van het geld van een vergunning zou misschien dan toch nog een regelmatige ophaaldienst mogelijk kunnen zijn door b.v een behoorlijke container bij het hek te plaatsen. Maar die trekt ter plekke ook weer vuil aan natuurlijk. Het blijft lastig.

 
Het zullen heterdaadjes moeten zijn en we zullen onze burgerplicht dan moeten gaan aanspreken. En dat valt bij sommige types zeker niet in goede aarde weet ik uit ervaring...


...Wie o wie heeft hier een idee of oplossing voor? Stuur uw ideeën alstublieft naar info@totalfishing.nl. Het wijzen naar bepaalde bevolkingsgroepen is hierbij ongewenst omdat ik alle nationaliteiten inclusief de mijne vuil heb zien achterlaten.

 
Ik hoop dat er deze zomer al wat actie kan worden ondernomen tegen deze milieudelicten. Maar neem ook uw eigen verantwoordelijkheid want daar begint het mee in deze. Visgroeten en tot ziens op de Noordpier, Lucky Luc Mom


Vandaag met mijn zoon Tijmen van vier even gaan vissen met een deegje, voor hem pas de tweede keer en ik werd vernederd door zijn vangsten, tot ik op het scheiden van de markt deze vangst mocht aantekenen.

Een onbekend soort voor ons in deze regionen, na enig zoek- en speurwerk lijkt het mij een onvervalste giebel van redelijk formaat. Nadat Tijmen met mijn telefoon een foto maakte mocht het beestje weer de vrijheid tegemoet (met een reeds beschadigde staart). Giebels trekken dus op naar het noorden via de poldersloten. Met vriendelijke groeten, Jacco Schekkerman.


Voor de tweede keer in krap anderhalve maand mocht ik kennis maken met wat voor mij de mooiste en sterkste zoetwatervis van Nederland is. Het was een warme zaterdagmiddag en veel beet had ik zeker nog niet gehad toen de dobber langzaam schuin onder zakte.. Waar had ik dit eerder gezien..?

De haak werd gezet en een prachtig gevecht ontspon zich. Wie zou er winnen, deze vis (waarvan ik al direct tegen mij broertje zei dat het zeker geen brasem was) of ik..

Weer liet de vis mij alle kanten van de wetering zien maar na een aantal minuten mochten ik hem/haar toch in de armen sluiten. En als ze je dan aankijken met die doordringende blik in de kleine rode ogen, dan ben je ineens weer op slag verliefd. Voor mij ook nog eens een nieuw record: 53 centimeter. Kan het nog mooier?"
Groetjes, William van Ommen.


Bont Zandoogje - Pararge aegeria. De mannetjes zijn territoriaal.


Prachtige opening van het seizoen met o.a deze roofblei van 72 centimeter en enkele deftige (snoek)baarzen. Zowel slepend als verticaal!Groeten, Arco Donkersloot.


Beste Total Fishing, de kop is er af! wat een begin van het nieuwe roofvis seizoen. Met een totaal van 11 roofbleien, een double hook-up na vijf minuten en...


...een vis van 81 centimeter hadden Thomas en ik de perfecte openingsdag van het seizoen. Groeten, Hennie.


Groot koolwitje - Pieris brassicae: de eerste golf van dit jaar zorgt voor nageslacht.


Ga je gericht op de baars vissen, probeer dan eens de 6 centimeter grote Salmo fire tiger Hornets eens, succes gegarandeerd. Groeten, Dutchfishingadventures.


Beste TF, wat een start van het nieuwe roofvis seizoen. De vangsten vielen een beetje (erg) tegen, maar als er dan op de eerste dag van het seizoen een baars van 44 centimeter en 1,8 kilo een blinkertje pakt van ongeveer 30 cent kan het begin al niet meer stuk.

Als 'een goed begin, is het halve werk' klopt, dan staat er een mooi roofvis seizoen voor de deur. Met vriendelijke groet, Ed.


Werpend met lichte kopjes en dropshottend vingen we op de openingsdag een mooi scala aan rovers, waaronder enkele hele fraaie baarzen op de Komodo shad. Groeten van Wilfred van Nunen.


Zaterdag taaie opening gehad op het Volkerak. Toch een paar mooie gegeerde baarzen gevangen. Op de Bling spinnerbait River2Sea, aan de AIRrus Micropuls X hengel!..


...Marc had ook nog een mooie baars op de Hi-Dep River2Sea.


Anser anser - Grauwe Gans - Greylag Goose, amper dertig jaar geleden zeer zeldzaam in Nederland.


Grote vreugde voor Detlef en zijn zoon als deze vis hun dag voorziet van extra glans. Visgids Johan.


Als klap op de vuurpijl deze schitterende afsluiting van de dag voor Robert. Visgids Johan.


Op de eerste dag een snoek op ondiep aan de dobber. Op de tweede dag gelukkig drie snoekbaarsen (twee maatse) en twee losschieters met het verticalen. Ze waren erg voorzichtig, maar we kregen wel vaak beet. Mijn zoontje ging ook nog even mee...


 ...Hij vond het verticalen niks aan maar varen op de moter naar huis wel geweldig! Helemaal volgas was het leukst maar dat kan niet overal..... Groeten, Pascal Sannes.


Prachtige opening van het seizoen met onder andere deze roofblei van 72 centimeter en enkele deftige (snoek)baarzen. Zowel slepend als verticaal! Groeten, Arco Donkersloot.


Omdat we de smaak te pakken hadden deden we de double hook-up nog een keer over. Visgids Johan.


Het was weer genieten en experimenteren met nieuwe aasjes. Visgids Johan.


Mooie exemplaren maken dit beeld nog zonniger. Visgids Johan.


We bewonderden weer de veel tandjes van deze slokop. Visgids Johan.


Wij starten het nieuwe seizoen met een double hook-up. Beter kan toch niet. Visgids Johan.


Beste Total Fishing, zaterdagavond de eerste roofvissessie van het seizoen gehad en niet zonder succes! In een goed bijtuurtje kwamen er prachtige snoekbaarzen in de boot...


...Hierbij de foto’s van twee dikke tachtigers! Vriendelijke groet, Robin Steigstra & Arjan Schouten.


De Echte Koekoeksbloem - Silene flos-cuculi bevat saponine, een zeepachtige, giftige stof.


Beste visvrienden, afgelopen week ben ik met mijn vader op visvakantie geweest in Ierland. Wat een geweldig land om te vissen blijft dat! Ondanks dat het af en toe hard werken was om te snoeken te vinden...


...te vangen, was de voldoening zeer groot als het dan toch lukte. Bijgaand twee van de mooiere vissen van onze trip, gevangen mede dankzij de zelfbouw bucktail spinners van mijn pa... Groet, Ruud Streekstra.


Bernard en Johan zijn net terug van een vierdaagse vistrip op Lough Derg in Ierland waar ze visten met de nederlandse visgids Ferdinand Heijerman. Er kwam volop snoek in de boot en er was zelfs een paar keer sprake van een double strike.

Op de foto Bernard met een snoek van 86 centimeter met daarnaast de boomlange Johan die op hetzelfde moment een supersterke snoek van 96 centimeter ving...


...Johan ving dezelfde dag ook 2 meter-plus vissen, waarvan deze met 104 centimeter de 'kleinste' was...


...Johan met zijn tweede meter van de dag, met 108 centimeter een nieuw PR voor Johan...


...Bernard met een mooie Lough Derg-snoek. Kijk hier voor meer foto’s en informatie over een snoekvisvakantie op Lough Derg bij Ferdinand.


Geachte redactie, op de eerste visdag direct natuurlijk direct met mijn vrouw het water op gegaan. Mijn vrouw vist vaak met hetzelfde plugje omdat ze daar altijd heel goed mee vangt.

Maar die dag probeerde zij een andere plug en zag ik mijn kans schoon. Direct raak dus. Een snoek van 82 centimeter in het havenkanaal bij Assen. Een echte knokker die die niet van plan was zich direct gewonnen te geven...


...De eerste foto van de snoek in het water is een echte beauty. Foto gemaakt door mijn vrouw Femmy Post. Maar natuurlijk moet de visser ook even met de buit op de foto. Hartelijk groet, Theo Ringenaldus.


Vismaat Erik kon zijn geluk niet op met onder andere deze schitterende riviersnoek; één brok power! Groeten van Wilfred van Nunen.


Samen met Ferry en Frans prachtige start van het roofvisseizoen gehad...


...met deze beresterke riviersnoek van 124 centimeter...


...op een tweedelige pikefighter van Spro. Groet, Marcel Bouwman.


Zaterdag 31 mei zijn mijn vader en ik er op uitgetrokken om baars en snoekbaars te vangen op de Maas. Dit viel echter niet mee...


...Al trollend kwam er slechts een snoekbaars binnenboord en werden enkel snoeken gevangen op onze kleine diepduikende pluggen..


...In de namiddag zijn we dan maar een paar uur gaan gooien met shads tussen de plantenbedden met deze duikboot als resultaat...


...1.28 meter om precies te zijn. Voor ons beiden was dit een ongezien grote, zware en sterke vis. Gertjan Smits

Deze keer de nominaties voor de snoeken van Gertjan en Marcel,  de roofblei van Hennie en de zeelt van William. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Fish Inn een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -