Actuele Vangstberichten tot dinsdag 3 juli 2012


... tot dinsdag 3 juli 2012

Eindelijk gaan we een beetje zomer krijgen en dat met start van de schoolvakantie is het wel gewenst ook. De vangsten zijn goed te noemen en dat komt zeer waarschijnlijk door de nog lagere watertemperatuur.


Zij moeten ook vaak zo veel geduld hebben als wij vissers. Foto: Piet Driessen.

Afgelopen week op het grote water nog eens wat dagen erbij met redelijk wat wind en dus ook de nodige golven op het water, dus altijd blijven opletten. Is er nog wat gevangen? Ja hoor, maar er moest wel vaak voor gewerkt worden.
 
Snoek - Veel missers kregen wij te horen van diverse roofvissers. Keiharde aanbeten maar meteen de plug of shad gelost, dus wel een teken dat ze vaak voorzichtig worden en vooral op helder water natuurlijk.

Watertemperatuur nog op veel plaatsen niet boven de 20 graden en dat hebben we al een paar jaar achter elkaar niet meer meegemaakt. Slepend duidelijk de meeste vissen, maar de reden was hier ook vaak de wind omdat je werpend vaak daardoor niet uit de voeten kon of niet scherp genoeg kon vissen. Doodaas ook diverse meldingen en grote voorn en kolblei prima vangers.


Mooie ochtenden afgelopen week.
 
Snoekbaars - Al weer wat aan het afzakken, en dus al vaker weer vanaf 3 meter diepte te vangen. Waren wederom grote vissen bij afgelopen week. Hier vaak het beste aas langwerpige pluggen tot een centimeter of 15. Lichte buik/donkere rug vaak heel goed scorend op de snoekbaarzen. Ook opvallend dat snel gevoerde pluggen vrij gemakkelijk gepakt werden door de snoekbaarzen.
 
Baars - Afgelopen week weer veel meldingen van grote baarzen tot ruim 50 cm. Shads gewoon de toppers op Perca afgelopen week, felle kleuren duidelijk in het voordeel en korte, goed bewegelijke shadjes ook heel goed tegenover vorige week de langwerpige.

 
Meerval - Diverse meldingen maar vaak tot een meter op enkele uitzonderingen na. Winde: grote vissen weer tot ruim 50 cm, deze vaak onder het slepen op baars, echt geen straf hoor met deze harde aanbeten. Roofblei: diverse meldingen van binnengekregen en dan tot ruim 80 cm dus dat zijn weer de echte rovers. Zowel ondiep als diep afgelopen week deze zilveren pijlen.
 
Het weer blijft aankomende week redelijk dacht ik, dus er maar lekker opuit trekken aankomende week en maak een goede foto en stuur deze gewoon met wat gegevens in dan worden deze geplaatst bij de vangstberichten.

Succes en met roofvisgroet, Piet. www.pietdriessenfotografie.nl

Ook deze week veelal goede berichten van de waterkant

Er worden goede barbeelvangsten gemeld, zowel in aantal als in afmetingen. De omstandigheden zijn erg goed en de barbeel doet zich tegoed aan het aangeboden aas.

Dat verschilt per stek en soms zelfs per dag. Toch ook deze week springen kaas en pellets er ver boven uit. Ook de Roer liet zich deze week niet onbetwist en ook daar vandaan goede berichten. Van de Grensmaas heb ik afgelopen week niets gehoord, maar dat wil niet meteen zeggen dat ze daar nu niet te vangen zijn.


Harold met een dikke Waalbarbeel.

Nogmaals: het blijft vissen en niet vangen. Vangsten behaald in het verleden geven geen garantie in de toekomst. Als ik alleen al de Waal onder de loep neem, daar is geen seconde de stroomnaad en de stroming hetzelfde. Het is niet voor niets de moeilijkste en ruwste barbeelrivier van Nederland.


Weer terug naar zijn stek.

Na alle hosanna-verhalen van de afgelopen weken komen nu ook berichten binnen dat het op sommige stukken erg moeizaam is en waar zelfs erg vaak geblankt wordt. Dat geldt voornamelijk de Waal en IJssel. Kribhoppen op die stukken van de rivier biedt nog de beste kansen. Wat aas betreft kaas en pellets doen het dan goed. En op de IJssel kun je daarbij ook nog maïs gebruiken, een aassoort wat veel gebruikt wordt bij wedstrijden.


Een echte koming van de stroming.

Groeten en tot volgende week,
Frans Vogels.


Fishing nieuws van  Courtmacsherry…


...met mooi formaat leng…


...en grote schelvis. Gr. Mark


Goedemiddag TF, mooie visweek in Canada gehad waar we op de zalmen gevist hebben op lake Ontario. Veel gevangen, deze was 27 pond en de moeite waard om te delen. Groeten, Jan Hakvoort.


Hallo TF, afgelopen week op een wrakje op onze Noordzee. Mijn nieuwe Saltiga even goed uitgetest… en zoals verwacht… geen gebreken!! Vriendelijke groet, Jan Houdijk.


Beste TF, deze week de Nieuwe Waterweg maar eens bezocht. Botten lieten zich aardig vangen en gelukkig ook wat licht materiaal mee, want de fint was goed aanwezig! Op de foto Ferry met een mooie fint. Groet Marcel Bouwman (Lochem).


Beste Total Fishing, gisteren met mijn vader op de fint wezen vissen vlakbij de stormvloedkering. Een aantal mooie finten gevangen, waaronder deze stevige jongen. Het was zijn eerste fint en gelijk een mooie! Vriendelijke groet, Niels Verdoorn.


Bezig met de tweede leg.


Schitterende regenboog die afgelopen weekend door een medevisser werd gevangen op het Oostvoornse.


Zelf ook nog een paar mooie vissen gehaakt op een rode, leren worm. Groet, Theo.


Even de beek oversteken.


Hallo TF, gisteravond een lange avondsessie op rivier de Roer leverde 3 barbelen op in de maten 69 cm, 64 cm en 42 cm. Het meest bijzondere was dat ze gevangen zijn aan een zelfgemaakte aassoort welke na lang experimenteren eruit gerold is…


...Deze foto’s zijn de barbelen van 69 cm en 64 cm. Het hele verslag is zoals altijd te lezen in de visdagboeken op
www.roervissen.nl. Groet, Benny.


Hoi TF en visvrienden. Afgelopen weekend een fantastisch barbeelweekend gehad. Knallende hengeltoppen, gierende beetrunners en prachtige vangsten waren aan de orde van de dag. Onder andere deze 65cm barbeel….


...En ook mijn vismaat wist een hele mooie 66cm barbeel te strikken. De 2e dag was net zo goed en daar kwam er zelfs een prachtige 74cm barbeel op de kant. In totaal dit weekend 8 barbelen en gaan we ons weer opmaken voor het volgende weekend.


Voor het uitgebreide verslag kun je kijken op
www.barbeel.eu. Groet, Ronald van Leeuwen.


Van de week heb ik een dag op de IJssel gevist. De visserij was taai maar uiteindelijk kwam er toch een mooie barbeel boven water! Ook ving ik nog een winde met de matchhengel, het lichte stokje boog krom tot het handvat! Vangze, Jeroen Eijssens.


Hoi Total Fishing, met mijn maat Walter samen drie 80+ers…


...Een dag om nooit te vergeten.Groeten, Jos Raaijmakers.


Dit jonge konijntje was al vroeg aan het spelen deze week.


Hallo Total Fishing, vandaag was ik met een plugje op baars aan het vissen. Toen ik langs wat plompenblad ging was er een grote kolk bij m’n plugje. Ik denk een gigantische snoek maar hij bleef maar door de slip zwemmen. Bleek het een grote karper te zijn. Ongelofelijk, wat zijn die sterk! Gelukkig had ik een schepnet bij me voor een eventuele snoek, en was er iemand die me wilde helpen met landen en fotograferen. Groeten, Rudolf de Gunst.


Beste Total Fishing, graskarper 117 cm 29,2 pond.Groet, Eric Burger.


Hoi T, mijn vismaat Alwin wist vrijdagnacht een fantastische rijenkarper op de IJssel te vangen…


Het leuke was dat ik deze vis twee jaar gelden op dezelfde stek en op het zelfde tijdstip ook al wist te strikken! Vriendelijke groet, Remond van Dijk -
http://realcarps.blogspot.com


Ook zat er nog eentje met lange oren in het gras te kijken.


Beste redactie, afgelopen weekend mocht mijn vijfjarige zoon Thijs voor het eerst mee nachtvissen op karper. De nachtelijke aanbeten sliep hij gewoon doorheen, maar toen ik ‘s ochtends nog een aanbeet kreeg en voelde dat het geen karper was, mocht Thijs hem van me binnendraaien…


...Dat lukte prima en nadat overbuurman Fred de vis had geschept kon hij trots een mooie zeelt voor de camera optillen. Een nieuw sportvissertje in de dop? In ieder geval een trotse papa! Vriendelijke groeten, Mark Noorman.


Beste TF, tijdens een korte sessie een droomvis gevangen. Deze vis liet zich niet makkelijk haken. Hoe dit toch lukte heb ik beschreven op
http://visverslag.blogspot.nl/2012/07/zeelt-pr.html#more. Groet, FER.


Van de week heb ik een dag op de IJssel gevist. De visserij was taai maar uiteindelijk kwam er toch een mooie barbeel boven water! Ook ving ik nog een winde met de matchhengel, het lichte stokje boog krom tot het handvat! Vangze, Jeroen Eijssens.


Afgelopen weekend gaan vissen op de rivier. Deze winde ving ik op een 10 grams zware teppan VIB van Spro. Groet van Levin.


Hallo Total Fishing, een schitterende dikke winde die vol voor de Gomen ging!...


....Met vriendelijke groet, Lucien de Kroon.


Opmerkelijke verschillen! Kruisingen misschien?!


Meerdere van deze kanjers kwamen deze dag in de boot. Groet, Visgids Johan.


Beste Total Fishing, op een warme dag wisten we in de ochtend een paar mooie vissen te vangen. Groetjes, Ann-Christin en Jöran.


Vandaag de plassen uitgeworpen op jacht naar grote snoek. Totaal 4 vissen en 2 missers op mijn kunstaas. 1 kleine snoek 1 baarsje en 2 schitterende grote roofbleien….


...Eén van 76cm die ving ik op de rapper en een kneiter van 81 cm. Eindelijk na 6 jaar weer eens een 80+er. Groet, Bjorn Janssen.


Steur 1.23 mtr, 12.50 kilo, gevangen aan de Method feeder op een 10 mm Nash Bollie. Groet, Bert Geelen - Maastricht.


Beste TF, afgelopen weekend leuk gevist op meerval…


...en zowaar 8 exemplaren gevangen met als grootste vangst een meerval van 134 centimeter en 18 kilo….


...De vissen zijn gevangen op een viswater uit de landelijke lijst, waar de meervalpopulatie van oudsher voorkomt.Vriendelijke groet, Thomas Michielsen.


Megabaars voor Mark Schoonderwoerd aan een depthraider jointed. Gevangen op het Veluwemeer. Prachtige vis met donkere strepen en echt rode vinnen. Groeten Dutch Fishing Adventures.


Deze snoekbaars afgelopen week gevangen van af de kant op de rivier. Groet, Levin.


Hallo Total Fishing, ik heb deze snoekbaars gevangen tijdens het vissen met de pen. Prachtige ontspannen visserij samen met maatje Erik Stobbe. We hadden 22 vissen en allemaal mooi aan de maat. Deze was 81 en dat is mijn PR. Een mooie dag, veel gelachen in een schitterende omgeving. Ons thuiswater!!! Bertino ter Maten.


Mooie ochtenden afgelopen week.


De ene snoek had de andere gegrepen! Groet, Visgids Johan.


Beste Total Fishing, een snoek van 92 cm. Groet, Eric Burger.


Beste Total Fishing, zondag een rare dag! Ondanks het slechte weer toch weer de boot in gekropen. De dag begon goed. Tijdens het schuilen onder een brug voor een snoeiharde regenbui, direct een keiharde run op een dode sardine. Na een lange dril tussen de brugpeilers door kwam deze dame omhoog….


... Na een onderbreking van twee uur, we moesten de politie inclusief helicopter team helpen zoeken naar een drenkeling, konden we verder vissen. De teller eindigde die dag op 8. Groeten, Danny Sin en Klaas Hoogduin.


Afgelopen weekend ondanks de harde wind het grote water opgezocht om eindelijk de nieuwe Strike Pro Wolftail te testen. Al bij de 1e worp een mooie 80-er van het talud afgehaald. Doordat het harder ging waaien een kantje opgezocht met waterplanten, waarbij de Wolftail suspending net voor de boot werd gepakt…


...Deze snoek had al ontbeten, maar zag toch nog iets in de nieuwste Strike Pro-telg. Verder hebben mijn broer en ik 6 mooie vissen weten te vangen samen met enkele missers maakte het ondanks de veel te harde wind de dag toch nog goed. Groet, Leon Cramer.


Een brede lach na een geweldige dril….


...Deze mag weer gaan! Groet, Visgids Johan.


Beste Total Fishing, op een warme dag wisten we in de ochtend een paar mooie vissen te vangen waaronder deze metersnoek. Groetjes, Ann-Christin en Jöran.


Deze massieve snoek van 123 cm. greep de fatso flink bij de kladden en liet me daarna een spannend kwartiertje tobbedansen in de kano! Groeten van Wilfred van Nunen.

Deze week de nominatie voor de zalm van Jan , de meerval van Thomas, de karper van Alwin, en de roofblei van Freek. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

               

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

             
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  •          
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
  •        

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -