Actuele Vangstberichten tot dinsdag 3 januari 2012


... tot dinsdag 3 januari 2012

Uiteraard de beste wensen voor 2012 en dat het maar een visrijk jaar mag worden! Met deze najaarstempraturen is de natuur al redelijk in de war aan het raken. Maar we zien dat het zeker geen slechte invloed heeft op de roofvisvangsten; er komen veel grote, grove vissen boven!


Klaar voor de strenge winter… als deze nog komt?

Allereerst de allerbeste wensen voor 2012 en veel visplezier aan en op het zoute water!

Afgelopen 2 weken zijn voor de strandvissers redelijk verlopen, alleen de aantallen wijtingen zoals we de afgelopen jaren gewend waren, hebben we bij lange na niet gevangen. Het was best wel leuk aan het strand, maar meer dan 20 wijtingen op een avond heb ik nog niemand horen vangen.

Wel op de stranden van Zoutelande, in die omgeving was en is het goed toeven wat schar aangaat. Grote aantallen worden hier gevangen, maar ik hoor en heb ook meldingen dat het de ene dag bal is en de andere dag maar matigjes.

Maar ja, dat is toch in heel Nederland op dit ogenblik geval. Walcheren eigenlijk de beste stranden. Niet dat er op de andere stranden niets wordt gevangen hoor; bot, wat gul en wijting in de avond is er best wel te vangen op andere locaties en ook vriend schar zal zich her en der op de pieren aan de Noordzeestranden laten zien.


Zeedonderpadden en…

Europoortgebied prima. Volop spiering in de Dintelhaven tussen alle botjes, grondels en ver weg in het laatste deel van het brede stuk wijtingen, door. Mississippiehaven nieuw ontdekt terrein. Veel vis, maar wel wat klein van stuk. Ruim hier wel je rommel op anders is het zo weer voorbij met de pret! Calandkanaal redelijke visserij op wijting en steenbolk, wat gul en schar en bot ertussendoor.

Beerkanaal prima wijting , schar en gul. Ver weg vissen levert de meeste vis op. Tappen scoren het beste voor de gul hier. Waterweg redelijk geweest afgelopen 2 weken. Vooral bij Hoek van Holland in de buurt de beste vangsten in de diepe stukken. Pak niet een dag met nieuwe of volle maan, je stroomt dan letterlijk van je fundatie!

Ondiepere stukken brengen bot, maar niet echt om over naar huis te schrijven. Veel zoet water van boven dwingt de vis meer naar de monding te verhuizen en de laatste week van het jaar was er best veel drijfgras van de overgelopen uiterwaarden stroomopwaarts in het water, en dat maakte het vissen uitermate onplezierig.

Hopen dat de kou een beetje komt, net niet teveel, maar net voldoende dat de depressies van de oceaan ons niet bereiken en wat rustiger weer opleveren. Komende week wordt het echter onstuimig!

Eind februari ga ik weer samen met mijn maatjes een dikke week naar Bridlington in Engeland om mee te doen met het Open European Beach Championships, een driedaags evemenment met 1250 tot 1500 vissers! Wanneer ik terugkom zal ik een uitgebreid verslag zal maken voor Total Fishing. Wil je informatie over deze wedstrijd van hoe of wat, mail me dan op
atienen@chello.nl

 
....dikke schollen op de Grevelingen afgelopen weken.

De inschrijving voor de Penn Korps Competitie 2012 loopt als een trein: veel inschrijvingen al binnen, dus wanneer je met je korps wilt meedoen aan deze 5 topwedstrijden, het kan nog, dus schrijf je in: info op www.korpsvissen.nl

Visserij vanaf de boten was haast ondoenlijk. Slechts anderhalf week geleden een rustige dag gehad en met de zaak op de Grevelingen gaan vissen. Viel niet mee: er werd wel vis gevangen waaronder mooie schollen en wat dikke wijtingen, puitaalen, steenbolken, donderpadden en wat schar. Zaterdag as. alweer het 4e Penn Grevelingen Tournament, we gaan er weer een mooie wedstrijd van maken.


Een dikke gul voor onze Belgische vriend.

Oosterschelde redelijk, vooral de vanuit Bergse diepsluis vetrekkende boten deden redelijke vangsten van schar en steenbolk. Verderop op de Oosterschelde richting Neeltje Jans mindere vangsten. Westerschelde prima visserij al vielen de vangsten na de Kerst wat tegen. Verleden week woensdag met de  Nautilus vanuit Vlissingen weggeweest. Top boot met super gezellige bemanning.

Tot mijn verbazing was medeauteur Lucky Luc Mom van Total Fishing ook van de partij en het werd een leuke en gezellige dag met veel wind en af en toe een redelijk visje. Niet echt denderend, maar toch leuk. Toen de stroom erin kwam was het echter over. Schar was de hoofdmoot op de Spijkerplaat met wat wijtingen een paar gullen als toegift.


Lucky Luc Mom met een schar.

Noordzee prima, veel schar en wijting iets minder, soms mooie gullen ertussendoor. Ook hier bidden voor wat rustiger weer. ‘De meeste wind waait weg,’ zeg ik altijd, maar het duurt nu toch wel erg lang!

Tot volgende week, Arthur



Weinig nieuws van het roofvisfront daar er tussen kerst en nieuwjaar vele vissers thuis zijn gebleven om de dagen gezamenlijk te vieren. Het weer was natuurlijk ook niet altijd positief om eropuit te gaan met vaak het natte weer en ook al de hoge waterstanden op enkele rivieren.

Er werden natuurlijk wel weer diverse rovers gevangen en daarom ook wat foto’s, maar volgende week weer een uitgebreid overzicht van de vangsten. Pas nu natuurlijk goed op als je het water op gaat met het al vaak koude water en met de nodige wind blijf ook stabiel in de boot staan, dus goed blijven opletten met slecht weer.


Tussen oud en nieuw nog even winkelen bij Fish-Inn Venlo.
 
Het weer was wel goed om even wat winterkleding te bekijken en dit ook even op foto vast te leggen met de dames, omdat er ook voor de dames tegenwoordig een mooie collectie aanwezig is.

Veel succes op onze Nederlandse rovers.
Piet.


Deze prachtige spiegel gevangen op kerstdag. Genoot waarschijnlijk met volle teugen van de feestmaaltijd, en nam nietsvermoedend m’n camouflage rig (strategy the fuzz specialist rig) tot zich, en kon zo eventjes genieten van deze krachtpatser… aan alle TF-bezoekers een gezond en visrijk 2012 toegewenst! Groet, Mario en Stèphanie.


31 December 2011 en 2 “beenlange” roofbleien in hartje winter!!!


...Hoezo zomervis? Groetjes, Dirk.


Beste Total Fishing, hierbij een foto van een baars van 43 cm gevangen aan een gele Fin-S Shad. Het allerbeste voor 2012! Met vriendelijke groet, Ann-Christin van Ingen-Weigel.


Echt grote baarzen van het Haringvliet. Gr. Willem


Mads met een prachtige baars van 49cm.


Zware bewolking van de afgelopen dagen met toch af en toe een zonnetje.


Beste TF, afgelopen week een dagje de polders ingegaan. Dit bleek al snel de juiste keuze. Op het einde van de dag stond de teller op 8 waaronder enkele mooie exemplaren. Groetjes, Kristof Broos.


Beste redactie, eerste kerstdag mocht ik van mijn vrouw na het kerstontbijt een uurtje naar het water. De Mosquito 0LV, mijn Rarenium-molentje en een aantal streamertjes gaan mee. Voor het eerst ga ik met Nanofil 0,06 mm op de 0LV vissen, en een GAE muisstreamertje. Even lekker uitwaaien, maar met twee mooie snoeken ook nog eens een geslaagde test. Groeten uit de polder, Peter Linzell.


Beste Total Fishing, hier een foto van mijn laatste snoek van 2011. Met de boot eropuit geweest door regen, wind en kou. Met toch nog een snoek van 60 cm als jaarafsluiter. Iedereen een goed uiteinde en een visrijk 2012!! Met vriendelijke groet, Rob Hoeks -
www.roven.nl.


Hallo, op de dag voor kerst wist ik nog een mooie dame van 97 cm op een klein spierinkje te vangen. Groet, Ronald.


Even een frisse neus halen op 2e kerstdag, mét hengel en mijn vadertje in “Het Bossche Broek” in. Toen ik even stopte met draaien, plots een grote kolk in het water en zat mijn Salmo plug in zijn bek vast.


Het duurde wel 10 minuten voordat we hem op de kant hadden en hij was bijna net zo groot als ik. Nu zwemt hij weer! Groet, Roos (7) en Pappa.


Hallo TF, vandaag weer eens gaan vissen op putjes en niet zonder resultaat. Enkele vissen gevangen op de sikabait en ook wat snoekies gevangen op de rapper van spro, allebei superjerkbaitjes. Groeten van Levin.


Beste Total Fishing, deze keer niet met doodaas, maar op de streamer een kneiter van een snoek met tigerfish tanden. Het verslag van deze vangst staat onder
http://visverslag.blogspot.com/2011/12/werkuh.html. Groet, Fer.


Hallo TF, vandaag gaan vissen met jerkbaits op vijvertjes. Resultaat bleef niet lang uit; na enkele worpen met de sikabait een snoek kunnen haken op het kleurtje “goldfish”, een erg goede kleur vind ik. Groeten van Levin.


Beste TF, het was weer eens erg taai, bruin water en harde stroming. Maar door te variëren met verschillende shads, wisten we er toch nog een aantal te verleiden. De “oude” Dull shad bewees weer eens dat hij in al het shad geweld nog steeds een verleider is.  Weliswaar geen snoekbaars, maar deze dame was ook welkom!! Groeten, Twan van Berkel.


Snoek met neus. Groet, Gijs Mos.


Door de harde wind en de regen besloten Ben en ik de boot thuis te laten en eens te gaan struinen langs de kant. Licht materiaal, maar wel relatief groot kunstaas. Samen gingen we op zoek naar ‘wintersnoeken’ en die vonden we! ...


....Vooral Ben wist een aantal schitterende exemplaren te vangen met de Rozemeijer Tracker. Een waar genot om zulke vissen te mogen vangen, vooral als ze in deze vette conditie verkeren! Natuurlijk volgt er snel een verslag met foto’s en filmpjes over deze heerlijke visdag op de website van Rozemeijer. Cheers, Thijs van der Sanden.


Mooi vis aan de baitlure. gr. Mads.


Afgelopen zaterdag samen met Frankie Swarts gevist op een voor ons bekende plas. Het was al 3 seizoenen geleden dat we er voor het laatst hadden gevist. En niet zonder succes, want het laatste seizoen vingen we er 6 metersnoeken waarvan de grootste 112 cm en mijn pr van 107 cm. Omdat ik deze maand een minn-kota terrova had laten monteren, wou ik dus meteen terug naar de plas, waar je alleen met elektromotor mag varen.

Bij aankomst de boot te water, hengels in orde maken en sardine eraan. Gewoon lekker simpel 40 gram schuiflood-wartel-kevlar onderlijn met enkele haak door de rug van de sardine en laten zakken en constant ongeveer 150 cm boven de boden houden. Na een half uur vissen kreeg ik op 8 meter bovenaan het talud een dreun op mijn handhengel.

Door de grote haak (owner model 5111-171 maat 7) kon ik meteen aanslaan. Na een sportieve dril lag de vis dan eindelijk in de boot. Even op de meetlat…110 cm, een nieuw record voor mij. We zullen nog zeker een keer terug gaan naar de plas in de kerstvakantie… Vriendelijke visgroeten en een gelukkig nieuwjaar allemaal! Christian van der Putten.


Heerlijk, zo’n afsluiter van het jaar. Behoorlijk taai geweest op sommige momenten, maar de laatste maand is weer super.


...De vis had een rare vergroeiing op haar onderkaak. Eerdere ontmoeting met vissers? Met vriendelijke groet, Geert Fiolet.


Beste TF, nog net voor de kerst kunnen vissen met vismaat Jelte. Eenmaal bij het water aangekomen had Jelte alweer een rijk gevulde koelbox met spiering, voorns XXL en sardines mee. Snel de dobbers weer in het water en het wachten was op de eerste aanbeet. Er stond een mooie lichte stroming zodat je mooie driften kon maken met je aasvis onder de dobber…


… Ik wou even de dobber verplaatsen dus haalde ik heel voorzichtig de dobber naar mij toe waar ik halverwege een mooie, felle tik voelde. Even met rust laten en ja hoor… de dobber begon mooi weg te zwemmen. Na een paar tellen de haak zetten en dit resulteerde meteen in een snoek van 98cm! Hierna werd het rustig, maar Jelte wist gelukkig nog een mooie aanbeet te verzilveren…


… Deze keer was het een snoek van 95cm die zich had vergrepen aan een spiering van “www.jelte’sspieringhuis.com”. Wat ons betreft kon de kerst wel beginnen! Ik loste nog een mooie dikke vis, maar dat kon de pret niet drukken. Op het eind wist Jelte nog een mooie dikke vis te haken, wederom op een spiering. Deze was echt al moddervet en klaar voor de winter!…

Weer een mooie sessie met supervissen. Wat ons betreft blijft de winter op de Noordpool en kunnen we mooi doorvissen!! Groet, Johan Iedema - Anjum.


Beste Total Fishing, ben op tweede kerstdag gaan slepen met dood aas vanuit de boot. In de vroege ochtend, nog in het donker, vingen we al snel een snoekbaars. Pas rond half twee in de middag vingen we de eerste snoek, maar een klein exemplaar.

Na nog wat stekken te proberen kwamen we tot de conclusie dat het een erg taaie visdag was. Toen besloten we onze eerste stek nog even af te vissen en we vingen toch nog een mooie metersnoek 112 cm en zeer massief. Iedereen een goed 2012 gewenst en strakke lijnen. Groetjes, Bente Morsch.


Dag TF, een taaie dag van 9 vissen begon met deze zeer dikke snoekdame op mijn verticaalstokje die mij de dril van mijn leven bezorgde. Eenmaal in de boot gaf die oersterke dame zich nog niet gewonnen!! Groet, Ludo.


Hallo TF, bij deze een inzending voor de vangstverslagen van 3 januari. Op een van de laatste visdagen van dit jaar op mijn vaste water, ving ik na een paar jaar investeren in methodes en technieken, deze monsterbak van 125cm en 32 pond….


....Wat een droomvis. Een eindejaarscadeautje en de gehoopte beloning naar werken zullen we maar zeggen. Gevangen aan een getakelde makreel, samen met vismaat Sander Ossevoort. Iedereen de beste wensen voor 2012 en dit soort dikke vissen gewenst.  Groet, Michiel Krikke.


Indrukwekkende zonsondergang nog in het oude jaar.


Hallo TF,Lekker wezen vissen op een mooie doordeweekse dag. Heerlijk weer. Toch wat leuke snoekbaarzen weten te vangen en heel veel lol. Met dank aan Luuk en Tim. Groetjes Bertino.


Op oudejaarsdag zijn Hans en ik nog de rivier opgegaan. Ondanks het bruine en hard stromende water toch mooie vissen kunnen vangen….

 
...Totaal hadden we 11 snoekbaarzen met als klap op de vuurpijl de snoekbaars van 92 cm voor Hans. Met vriendelijke visgroet en de beste wensen voor 2012, Henkjan Rijnsburg.


Ondanks de hoge waterstand van de afgelopen weken toch wat vissen kunnen vangen op de “BFT vertical extreme” en de “BFT walker drop shot”....

 
...Beide superhengels voor het vissen op snoekbaars en baars. Groeten Koen –kris.


Hallo TF, reeds is de vakantie weer begonnen, dus veel tijd om te vissen deze foto is genomen tijdens een dagje verticalen. Deze vis is gevangen op vijf meter diepte samen met wat baarzen en enkele andere snoekbaarzen. Groeten van Levin.


Hallo TF, deze mooi gave snoekbaars stortte zich vol overgave op m’n shadje , en dan bewijst een grote scherpe haak weer eens zijn vangkracht , super loodkoppen! Verschillende snoekbaarzen van die dag hadden m’n shadje haast ingeslikt!! Niet veel beet, maar wel harde knallen!! Groeten, Twan van Berkel.


Beste TF, de afgelopen periode weer vol enthousiasme aan het snoekbaarzen geslagen. Met name op de rivier, maar als het daar even niet wil, duiken we een aangrenzend grindgat op. Tijdens de afgelopen sessies kwamen er mooie vissen boven water, dikke 70+ snoekbaarzen en als uitschieter een enorme buffel voor vismaat…

 
...Verslagen zijn na te lezen op
www.predatorteam.nl. De beste wensen voor 2012! Groet van Klaas.


Thomas met een knappe snoekbaars van de rivier.


30 December werd een prachtige dag! Het weer was prima en de snoekbaarzen stortten zich met passie op onze shads. Een mooie afsluiter van 2011. Alle sportbroeders en -zusters een voorspoedig 2012 gewenst, met mooie vismomenten! Groeten van Wilfred van Nunen.


Best TF, het weer wordt kouder, maar de zin om te gaan des te meer!! Het is de stekelridders al aan te zien dat er weer nieuw broed op komst is. Deze is blijkbaar al in prille blijde verwachting! Ze waren lui; alleen een stilhangende shad leverde vis op ! Groeten, Twan van Berkel.


Klaar voor de start.


Bij deze een plaatje van mijn laatste vangst van 2011. Even knallend het jaar uit zeg maar. Met vriendelijke groet, Pieter-Bas Broeckx.


Afgelopen vrijdag 30 december, na een slechte dag op de Waal, samen met  maatje Arno Hartgers een dagje wezen vissen op het IJ. Het is een heerlijke dag geworden. We hebben samen 41 dikke, maatse snoekbaarzen weten te vangen….


...Ikzelf mocht op deze dag het jaar afsluiten met een kneiter van 94 cm, gevangen op een 12 cm FD Fat Swim Shad. Wat een vis en wat een dril, echt te gek!!!! Ook Arno was lekker op dreef met een nieuw record van zo’n 15 cm! Groeten, Maurits - Fishing-Direct Hengelsport.


...Michel die daarmee zijn record op 95 cm bracht! Gevangen op een donderpadimitatie die het opvallend goed doet! Verslagen zijn na te lezen op
www.predatorteam.nl. De beste wensen voor 2012! Groet van Klaas….


Hallo TF, beste wensen en gelukkig nieuwjaar 2012! Hierbij mijn ‘kerstsnoekbaars’ van 95 cm, wat een mooie feestdag en mijn nieuwe PR! Groetjes, JMB.


Beste TF, na vele teleurstellingen op dit betreffende water, mocht ik eindelijk de hoofdprijs omarmen. Dit ‘‘kasteel’’ mat 95 cm! Wat een eer om dit te mogen vangen! Robin Swiersema.


De vrijdag voor kerst nog een heerlijke dag gehad. De rivier stroomde flink en het goedje had meer weg van caramel dan van water! Dat snoekbaarzen hiermee geen enkel probleem hebben, in tegendeel vaak, bleek maar weer eens. Ze lagen hierdoor wel ondiep, tussen 1 en 3 meter. We hadden al verschillende vissen gevangen toen ik in de middag op 2 meter een zware beet kreeg op de steunhengel met daaraan een bruine 6” Shaker.

Een dril boven 2 meter water is meestal niet zo spectaculair, maar deze kolos wist al stompend toch een paar minuten bij de bodem te blijven. Omdat ik de tanden verschillende keren over de onderlijn voelde gaan, maakte ik me totaal geen zorgen over los schieten. Pas in het oppervlak konden we haar aanschouwen, maar het was het wachten meer dan waard. Met 91 cm niet mijn grootste, maar met die omvang en zuiverheid zeker wel mijn mooiste!....


....Nog nagenietend over deze vangst in een somber winterdecor, kreeg ik plotseling nog een spijkerharde beuk op de handhengel te verwerken. Een halve bak tomatensoep schoot met ballen en al van schrik mijn slokdarm in! Weer voelde ik een goede vis aan de andere kant. Deze was minder sterk, maar wel van eenzelfde schoonheid. Met 85 cm een slagje kleiner, maar nog steeds een respectabele zander! Met een heerlijk gevoel kon ik de kerstdagen tegemoet… Groet, Jesse Hebing.

Deze week de nominaties voor de karper van Mario en de snoeken van Bente en Michiel en de snoekbaarzen van Maurits, Robin en Jesse. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2009-2010 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -