Actuele vangstberichten tot dinsdag 3 februari 2015

... tot dinsdag 3 februari 2015

De winter lijkt het inmiddels iets serieuzer aan te pakken, maar de vangsten zijn er niet minder om. In het zoute moet je af en toe je verrassing pakken en uit het zoete komen veel berichten van mooie snoekbaarzen, waaronder een echte kneiter!


Heel veel verschillende tinten laten zien hoe kleurrijk het leven kan zijn. (foto: Visgids Johan)

Karig met af en toe een verrassing 

De pier van Hoek van Holland leverde de afgelopen dagen niet direct spectaculaire vangsten op. Op een enkele gul(letje) na bestond de vangst uit wat schar en wijting.

Het is zeker in de Waterweg van groot belang dat je je hengelsteun stevig neer zet. Door de (soms) hoge golfslag en sterke stroming wordt de druk op de hoofdlijn soms te groot waardoor steunen kunnen worden omgetrokken. Een emmer water om je hengelsteun te verzwaren is dan ook zeker geen overbodige luxe!


Vergeet het emmertje niet.

De Waterweg richting Maassluis is vooral van pakweg drie uur voor tot drie uur na het hoge water goed voor een enkele gul en wat steenbolk en kleine wijting.


Geen spectaculaire vangsten vanaf de pier van Hoek van Holland.

Het schiereiland tussen Rozenburg en het Muizengaatje is goed voor wat botten en een enkele gul. Tegenover de Stena Line worden rond het hoge water soms redelijk wat maatse gullen gevangen.


Botten vanaf het strand.

Wel effe uitkijken voor de soms verraderlijke gladde glooiing als je naar beneden loopt! Vanaf de stranden wordt in hoofdzaak bot en een enkele (mooie) gul gevangen.


Een leuke sportvis die altijd wel te vangen is.

De vangsten rond de havens en kanalen in het Europoort gebied bestaan in hoofdzaak uit een enkele schar, wijting en steenbolk met als kers op de taart zo nu en dan een mooie maatse gul.

Tot volgende week,
Joop.

Vangsten IJmuiden

De afgelopen week waren de vangsten rond IJmuiden zeer wisselend. De gulletjes lieten zich wel vangen maar het kon zo maar gebeuren dat je de gehele sessie geen aanbeet kreeg! Verreweg de meeste gulletjes werden onder de kant gevangen. Dit gold zowel voor de binnen- als buitenkant van de pier.  

Aan de buitenkant door de bocht zijn over het algemeen wat grotere gullen gevangen. Zaterdag 31 januari hield de IJZZV oftewel de IJmuider Zuidpier Zeevis Vereniging een wedstrijd. Er wordt gevist aan de binnenkant voor de bocht. Er zijn door 25 man maar liefst 211 vissen gevangen. De vangst bestond uit gul, wijting, schar, bot en meunen.


25 man in twee vakken.

Er wordt in 2 vakken gevist. Winnaar werd Bas Hollander met 30 stuks en een totaal lengte van 630 centimeter. Tweede Tom van der Pol 14 vissen 285 centimeter en derde Harry boon 18 vissen 391 centimeter.


Bas met een kanjer.

Het was duidelijk dat de 'werpkanonnen' veruit meer vis wisten te vangen. Onze jongste deelnemer Jamy Westbroek wist nog een gul van 44 centimeter te vangen.


Jamy met zijn mooie gul.

Ook de oude kop van de pier wordt druk bevist rond het hoge water. Hier wordt redelijk schar uit de vaargeul getrokken. Met mooie wijting als bijvangst.


Een van de meunen gevangen tijdens de wedstrijd.


Zondag is er op de Noordpier ook wat schar en wijting gevangen. Dit was nog op het oude stuk. Zo is er door goed om je heen te kijken en vragen aan je medevissers te stellen altijd wel een visje te vangen.


Rene met bot en schar.

De laatste dagen zijn de beste vangsten geboekt rond het hoge water. Een cocktail van zeepier met een zagertje was verreweg favoriet bij de wijting! Zeepier voorzien van een mesheft was daarentegen weer beter voor de gul.

Tot volgende week,
Hans.
 

Langzaam maar genoeg activiteit
  


Langzaam vissen was afgelopen week de sleutel tot succes met zowel doodaas als kunstaas, en dat betrof het vissen op snoek, snoekbaars en baars.
 
Laten we met de snoek beginnen, daar er weer veel water ijsvrij was (polders en kleine plasjes en vaartjes) en er dus op diverse plaatsen gevist kon worden.

Van polders en sloten redelijk wat meldingen van snoek en op groot water was ook wel weer hier en daar een snoek te vangen al was het wel vaak bij of in de havens of de gekende winterstekken.

Natuurlijk ook de rivieren, en dan waren de scheidingen van stroming en stilstand water vaak topstekken voor vooral grote snoekbaars. 

Het beste kunstaas afgelopen week op deze plaatsen was toch wel de streamer die de vissen kon verleiden. Er zaten ook nog vaak mooie maten bij al betrof dit wel alleen het heldere water.


Felle kleuren deden het prima.

Opvallend dat er veel roofvissen de voorkeur hadden voor fel gekleurd kunstaas. Dood aas deed het natuurlijk ook heel goed op vriend ESOX.

Snoekbaars was in het algemeen iets moeilijker. Er werden wel snoekbaarzen gevangen maar vaak lagen ze maar met kleinere aantallen bij elkaar. Eén tot vijf aanbeten en dan moest je weer vaak verkassen. De kleuren wit en bruin kwamen het meeste voor op de vangstlijsten en daarbij zaten ook vaak duidelijk langwerpige shads.


Big Sander Time.

Dood aas is natuurlijk ook weer verantwoordelijk voor snoekbaarsvangst. Ook hier diverse meldingen van snoekbaarzen op heel ondiep gevangen. Zo zie je maar weer dat het zonnetje als het er even was weer meteen zijn werk deed afgelopen week.

Diverse meldingen uit het land van mooie aantallen grote baarzen; deze vaak verticalend tijdens het snoekbaarzen. Maar ook werpend in de buurt van havens of in havens kwamen mooie baarzen op de vaak langzaam gevoerde shadjes.

Geel en oranje, dus ook wat fellere kleuren de absolute toppers op onze vriend Perca. Al met al toch weer wat activiteit van de rovers.


Stromend water vriest nog niet dicht.

Nu weer even het weer afwachten, maar er zal aankomende weekend wel op diverse plaatsen weer wat ijs zijn, dus pas op dat je niet op dichtgevroren water komt of je moet de schaatsen meenemen,

Succes op de rovers,
Piet.


Twee mooie bijvangsten tijdens het verticalen...


...ze konden de plastic softbaits van Fish Impact niet laten voorbij gaan! Groet, Kris Derks


Hallo Total Fishing, weer eens wat anders want vandaag had ik Jochem Myer in de boot mee te vissen. Met vier mooie snoeken na de ochtend van 65, 70, 72 en 95 centimeter was het een geslaagde dag met een enthausiaste Jochem. Met vriendelijke groet Hendrik de Jong.


Een mooie 111 centimeter 'bijvangst". Met vriendelijke groeten, Bjorn en Freek Janssen.


Momenten om te genieten zijn er wel wanneer het weer meewerkt. Visgids Johan

 


Soms kan een enkele vis je visdag een gouden randje geven, zoals deze baars van 54 cm. die de Relax Shark shad helemaal naar binnen gewerkt had! Groeten van Wilfred van Nunen.


Normaal zou ik gisteren meegaan met Daan Verbruggen voor een vistripje in Amsterdam. Spijtig genoeg belde Daan mij vrijdagavond nog op om voor de derde keer onze trip te annuleren, nu wegens sneeuwval in Amsterdam :( Daar heb ik alle begrip voor natuurlijk, en uitstel is geen afstel…


…Dan maar van de nood een deugd gemaakt en samen met Steegen Kris naar de beneden rivieren geweest…


…Op een heel steil talud vonden we vis, maar het was vooral baars die onze shadjes greep. Op kleine shadjes met felle kleuren kregen we (aarzelende) beten…


…Wat opviel was dat stekelige of geribte shadjes het beter deden dan de rest…


...Waarschijnlijk was dit omdat het water nog altijd bruiner is dan normaal, en dat de vis meer dan anders op zijn zijlijn jaagt…


…Met de moeilijke omstandigheden is het telkens zoeken naar de juiste combinatie, gewicht loodkop, vorm shad, kleur shad…


…kleur loodkop en soms al eens dropshot. Ook vingen we snoekbaars...


...Natuurlijk het juiste plaatsje zoeken en zo subtiel mogelijk de talud afvissen…


...Ondanks de vele sneeuw en hagelbuien was het toch nog een leuke dag. Met vriendelijke groeten, Werner Rits.


Af en toe een zwaarbevochten vis.


Na veel oefenen is het mijn neef Terence Zwarts eindelijk gelukt om een mooie snoekbaars te vangen. Zijn dag kon niet meer stuk. Groeten, Peter Westphal.


Hallo TF team, hier enkele foto's van afgelopen weken...


...Het nieuwe jaar is voor ons echt supergoed begonnen…


…Nu de waterstanden de goede richting op gaan, is het toch vaker tijd om erop uit te trekken…


…De klappers waren 71+73+75+81+81,5+86+89 centimeter snoekbaarzen…


...De beste shads waren de Fox Rage 18 centimeter Tiddlerfast S&P en...


...de HT Big Nando met de HT Buckey chartreuse orange belly…


…die nu alweer onze visdag compleet maakten met geweldige resultaten…


...Met vriendelijke groeten, Bjorn en Freek Janssen.


Nieuw PR snoekbaars!! Vandaag weer een dagje samen met Freek Janssen op de rivier doorgebracht en na een half uurtje kreeg Freek een keiharde aanbeet die ook weer accuut los schoot...


...10 Minuten erna volgde bij mij een keiharde dreun en na een paar spannende minuten zagen we de kneiter aan de oppervlakte verschijnen...


...Onze bek viel open. Na een aantal foto's hebben we hem gemeten...


...en kwamen na drie maal nameten toch zeker op 103,9 cm uit!!! GE-WEL-DIG !!!!...


...Freek had een mooie 60er en wat kleinere in de middag en ik wist er nog een van 70er bij te vangen. Het was weer een hele mooie dag....... zondag 1 februari. Groeten Matt.

(red: bíjna een Nederlands record, al moet je op deze lijst zelf nog even ergens de 0 toevoegen wink )

Deze keer de nominaties voor de snoekbaars van Matt, de snoek van Bjorn (of toch Freek?) en de baars van Wilfred. Van harte gefeliciteerd! De bijzondere vangst van Matt wordt deze week apart extra beloond met onderstaande prijs, mogelijk gemaakt door Fish Inn. Matt, hier past die vis ook mooi in, gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -