Actuele vangstberichten tot dinsdag 3 februari 2009

Actuele vangstberichten tot 3 februari 2009

Waar gaat het heen met het weer dat is momenteel de grote vraag. Sommige waterhoentjes keerden vanaf het open water weer terug naar hun vaste stekken en dat geeft vaak wel aan dat het voorlopig voorbij is. We hebben het als sportvisser nu eerlijk gezegd wel gehad met die ijzige Oostenwind…


Zelfs dit torenvalkje had het koud met die snerpende Oostenwind…Foto Bjorn Janssen
 
Zout door Arthur van Tienen.

Vangsten aan de kust vallen terug, net als de laatset weken is er sprake van een terugval en alleen op de diepere stekken kun je nog leuk gul en schar vangen en dan doelik op de pieren van IJmuiden, Scheveningen, Hoek van Holland en de diepe havens van Europoort en de diepe stranden van Walcheren.


Er zijn alweer wat zeebaarzen gevangen, ze gaan duidelijk niet echt meer weg! Foto: Leon

De winnaar van verleden week van de Shakespeare Beachcaster Cup was Marien Flipse van Westkapelle die 9 maatse vissen uit het Calandkanaal wist te vissen.
 
Stranden bieden weinig soelaas en het zal weer wat warmer moeten worden om de vangsten weer terug te krijgen, de gulletjes komen in ieder geval terug eind van februari in het ondiepe water maar de bot zal toch echt wat warmer water moeten hebben, maarja, laten we er maar het beste van hopen.



Op het midden van de dag vielen de vangsten toch aardig weg en werd het schrapen geblazen Groet Luc Mom


Kantvangsten voor de rest matig, valt weinig te melden, goede stekken zijn Maasvlakte: Papegaaienbek, Beerkanaal, Stenen Glooiing en Waterweg tot aan Rozenburg/Maasluis, Amazone haven matig en vele kleine vis, soms wat mooie scharren.

Nog steeds mooie scharren in het Beerkanaal en de monding van de Waterweg.



Vanaf het strand was het nog redelijk te doen met de wind in de rug zoals hier bij Katwijk afgelopen weekend.

Bootvisserij

Gullen bij de vleet op de wrakken, ankervisserij op de bekende plekken goed met mooie aantallen schar en wat gul, Grevelingen matig met wijting, tarbotvangsten vallen tegen dit jaar, Oosterschelde redelijk, schar en gul voeren ook hier de boventoon. Er zijn alweer wat zeebaarzen gevangen, ze gaan duidelijk niet echt meer weg!

Voor de rest een tamme maand te verwachten als het weer zo koud blijft, jammer maar er zijn nog wel mooie stekken waar je vis kunt vangen en als je daar geen zin in hebt kun je je spullen klaar gaan maken voor het voorjaarsgeweld van diverse voorselecties, wedstrijden en andere leuke dingen.

Tot volgende week, Arthur
 

Zelfs Daud in zijn mooie boot kon toch geen topvangsten boeken op deze toch al wat mindere dag.


 Witvis door Willem Stolk

Wind uit het oosten… nou dat is iets waar we niets van willen weten. Buiten het feit dat oosten wind niet best is voor de vangsten, is het ook nog een snijdend koud. Zeker bij kracht 4-5! Het was dan ook niet druk langs de waterkant…

Bevroren geleideogen…Tja, en als het dan ook nog eens vriest, dan is vissen met een match of feederhengel niet mogelijk. Het was daarom ook zeer rustig langs de oevers. Er werd wél gevist in de Havens. Onder andere in Rotterdam, waar voldoende plaatsen zijn om uit de wind te zitten.

Een bijkomend voordeel is, dat er met een vaste hengel kan worden gevist. Eric en Ton vingen geen massa’s vis, maar toch aardige aantallen. En, mooi dikke vissen. Het is een kwestie van zoeken en geduld hebben. De wind draait van de week naar het zuiden –en hopelijk kunnen we daarna wel weer volop aan de bak.


Er werd wél gevist in de Havens. Onder andere in Rotterdam, waar voldoende plaatsen zijn om uit de wind te zitten.


Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

Wat de vangsten betreft kunnen we heel kort zijn. Op de meeste plaatsen in Nederland heel slecht gevangen. Polders en vaarten op veel plaatsen nog geen aanbeet. Ook op de rivieren zijn de roofvissen nog niet op de gekende stukken terug .


Alleen al van het kijken naar deze foto van Piet Driessen voel je de wind al door je jas heen blazen…

De reden is gewoon op dit moment dat de watertemperatuur nog heel laag is 2 a 4 graden, en afgelopen jaar zaten we nu al aan ruim 6 graden en was de activiteit een stuk hoger van de roofvissen. Het bleek ook uit de meldingen dat er wel vissen werden gevangen, maar vaak veel te diep en met de nodige problemen met de zwemblazen natuurlijk, dus hier verder geen meldingen van.Wel nog enkele succesjes met doodaas op grote snoek, en dan ook vaak deze rovers in een topconditie natuurlijk.
 
Nu maar hopen dat de temperatuur weer wat hoger word, dan zullen we ook wat meer activiteit hebben op de rovers en komen ze ook weer wat ondieper te staan. Is het redelijk weer, blijf gewoon lekker gaan. Afgelopen zondag zijn er diverse vissers van het water gewaaid wat de kou betreft, en ook met wat golfslag in de boot stond er zo wat ijs in.

Blijf alert op de hellingen die vaak glad zijn en ook op plaatsen de oevers natuurlijk, ga niet alleen en kleed je goed en denk aan het inwendige van de mens, en dan natuurlijk veel roofvisplezier.

 
Veel actieve gansen deze week in grote groepen


In het donker begon de gul het opeens leuk te doen, dus nog maar even doorgevist, dankzij Kevin die breekstaafjes bij zich had en mij gezelschap hield in het donker. Groet Luc Mom

 
Beste Total Fishing.
Het was een taaie visdag met een snijdende oostenwind kracht 4 met temperaturen rond het vriespunt.Wel enkele maatse wijtingen gevangen en zelfs al een haring maar de klapper moest nog komen.Net op het punt dat we bijna vertrokken nog een keer de lijn laten zakken en direct een mooie beet. Het resultaat was een wijting van precies 45 cm.  Groet Ad Capello


Ron achter de gul aan ipv zoete roofvis. Het is hem goed bevallen….


De windkarsurfers hadden het deze week wel goed naar hun zin. Foto: Martin Brouwer


Beste Total Fishing  Een bijzondere bijvangst op de Smac tijdens het vissen op barbeel. Een giebel van 44cm Groet,Frank


Het was die dag behoorlijk afzien met een ijskoude ooster 6.Helaas bleven de aanbeten uit maar we hebben wel genoten van dit winters tafereel. Groet Eric Christen


Beste T.F. Een mooie baars op het Hollands diep,voor de eerste keer een leuke bijvangst samen met mijn maat Dennis in zijn nieuwe boot. Groet  Y. Schouten
 


T.F. We zijn vandaag eindelijk weer eens wezen vissen. ..... Mijn maat ving een paar mooie baarzen. In totaal hadden we 5 snoekbaarzen en 4  baarzen. Groetjes Joop.

 
Alles bevroor;  van binnenkant boot tot de top-ogen van de hengels….


...Werkelijk alles zat onder het ijs of ijzel….


Jack scoorde weer een fraaie vis met doodaas


Geachte T.F.Afgelopen week zijn Dennis en ik een dag wezen vissen.Helaas was een groot deel van het water al bedekt met een laagje ijs…....
 

......Ondanks de barre kou hebben we een aantal mooie vissen gevangen. Met vriendelijke groet, Jaïr Wiegersma


Een speciale vorm van slepend vissen…. Het is verstandig met deze extreme omstandigheden bij elkaar in de buurt te blijven….zodat je bij pech er niet alleen voor staat.


Redactie T.F. Het is nog koud, maar de gouden avondzon vertelt dat we de goede kant op gaan…....



.....Erg actief waren de snoekbaarzen niet, maar een stilhangende shad wist er toch een paar over de streep te trekken. En met een lekker zonnetje erbij is het wintervissen absoluut geen straf! Groeten van Wilfred van Nunen.


Hallo Total Fishing
Vrijdag 30 jan 2009, gespot in Groningen twee vissers in een Marcraft. En het was koud! Watertemp 0,3 graden met een “heerlijke”  Noordoostelijke wind. Screaming devil bleek wederom het voer voor de snoekbaars! De vangsten: ondanks de missers, twee snoeken voor Jan en een snoekbaars voor Mik. Groeten Henk Mik


Beste Total Fishing
Afgelopen zaterdag een enkele uurtjes met mijn vismaatje op de grintgaten wezen vissen met een straffe zuid-oosten wind weer veel drijfijs dus opletten geblazen, de vissen hadden er blijkbaar ook niet veel zin in want het was echt peuteren voor een visje we hadden maar enkele aanbeten gehad en drie vissen gevangen waaronder deze mooie snoekbaars van 70 cm.Groeten Perry Verstappen.


Beste T.F. We pakte vandaag nog deze mooie snoekbaars Groet Kristof 


Buitenlandse successen gemeld door Mad Grosell. Denis Curot bing een prachtige snoekbaars op de hagelnieuwe Cannibal Shad!........


........Marco Giudici deed er niet voor onder met zijn snoekbaars gevangen aan een Por Logic plug.


Beste TF, Wat was het koud en guur afgelopen zondag!!! Maar goed, de eerste dag dat wij thuis blijven door de weersverwachting moet volgens mij nog  komen. Het begin van de dag was goed, Roel ving binnen een kwartier een mooie snoekbaars op de bijhengel. Daarna viel het echter compleet stil en we kregen nergens respons op.

Het vertrouwen begon al een beetje af te nemen toen ik toch plotseling een goede beet kreeg op m’n handhengel. Aanvankelijk leek de vis niet zo groot maar tijdens de dril voelde ik dat er toch wel een behoorlijk gewicht achter zat.
Toch waren we even stomverbaasd (in positieve zin!) toen we deze kneiter van 92 cm het oppervlak zagen doorbreken! Snel een hand onder het kieuwdeksel want ze zat maar aan een velletje gehaakt. M’n eerste vis van de dag, de kou kon me niet meer zo deren….Groet Jesse Hebing


Deze week nominaties voor snoekbaars van Jesse, de baars van Joop en de giebel van Frank! Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -