Actuele Vangstberichten tot dinsdag 3 april 2012


... tot dinsdag 3 april 2012

Voor de roofvisser zit het er voor nu even op en voor de karper- en witvisser start het seizoen weer. Ook het zeevissen komt weer tot leven en de eerste zeebaarzen zijn alweer gevangen! Met redelijk paasweer in het vooruitzicht is het toch heerlijk om een paar uurtjes langs de waterkant te vertoeven.


Niet echt een superschutkleur zo in het verse groene gras.


Temperatuur stapje terug, natuur en vangsten stapje vooruit!

Strand- en kantvisserij
Ja ja, weer even wennen na het lange, warme lenteweer, maar dat laat niet na dat de vangsten weer aantrekken. Was duidelijk niet het geval afgelopen zaterdag tijdens de eerste wedstrijd van de Penn Korps Competitie te Noordwijk; een naar noordelijke richtingen draaiende wind zorgde voor slechte vangsten tijdens deze supercompetitie waar 30 korpsen aan begonnen.

Twee nieuw teams, een van DAM en een nieuwe tweede ploeg van de Zeebaars uit Scherpenisse waren de nummer 1 en 2, terwijl het geroutineerde Greys team op een mooie derde plek eindigde. Maar ja, de strijd is nog 4 wedstrijden meer, dus er kan nog alles gebeuren. Er werd voornamelijk bot gevangen die dag. Abusievelijk stond verleden week vermeld dat de Traditionele wedstrijd van de Edelkarper op 2e Paasdag van 10.00 tot 15.00 zal duren,dit moet zijn van 09.30 tot 13.30 uur.

Vanaf de pieren van Scheveningen en IJmuiden worden leuke aantallen scharren gevangen, de vis is weer terug na de kou. Voor de rest langs de kust matige vangsten, voornamelijk bot. Hoek van Holland tot Kijkduin was gewoon slecht afgelopen week. Waterweg goed, voornamelijk bot en al wat zeebaars. Bij Vlaardingen uitstekende botvangsten met af en toe een wijting nog, wachten is hier op de eerste tong.


De mooie scholllen zijn er weer.

Kanalen en havens Europoort redelijk. Afnemende vangsten, dat wel. Wachten is op de eerste zeebaarzen over een paar weken. Er is al wat haring gevangen bij de sluis der emoties aan de Brouwersdam, dus die ellende komt er ook weer aan daar. Zeeuwse stranden beginnen op te krabbelen, voornamelijk botvangsten en melding van de eerste gepen is ook een feit. Oosterscheldedijken en Neeltje Jans de vangplaatsen.


Verleden jaar maart waren er ook de aantrekkende botvangsten op de stranden.

Bootvisserij
Grevelingen was prima afgelopen week, het kan dus steeds omkeren op dit toch wel vreemde water. Mooie, maatse vissen zijn er afgelopen week gevangen. Oosterschelde ook al wat uit mineur, aantrekkende vangsten ook hier van bot en wat rondvis als steenbolk en nog wat schar. Wrakvisserij slecht, wachten op betere tijden maar. Geankerde visserij voor de kust prima, tijdens de eerste selectie NK Boot vanuit Scheveningen werd op korte afstand tegenover Kijkduin redelijke tot goed vis gevangen, hoofdzakelijk schar. Gerrit Koster was bootwinnaar (Estrella bakboorden had 53 vissen. Kees Westdorp (Trip Senior) was ook bootwinnaar en had 50 vissen, Berend Ravestein (Estrella stuurboord)  was ook bootwinnaar met 39 vissen

Allemaal succes daar! Tot volgende week. Arthur 

Samenvatting afgelopen seizoen

Het was echt heel wisselvallig afgelopen jaar, maar dat was met meer zaken wat met de sportvisserij te maken had. Ten eerste de boetes die weer bijna verdubbeld zijn… Enkele voorbeelden: Je vispas niet bij je hebben 85 euro, vissen bij stuwen 120 euro, vissen met levend aas 340 euro.

Vissen we daarentegen met een beroepsvistuig (stroperij), dan is dit maar 190 euro, dus hoe krom kan het allemaal zijn? Verder blijven de maanden april en mei nog gesloten voor het vissen op roofvis daar de nieuwe wet nog niet is aangenomen. Dan ergeren zich nog altijd gelukkig de meeste vissers aan die asociale figuren die er overal nog een bende van maken en alles maar in de natuur achterlaten (plastic, lijnen en noem maar op). Als ze hier eens de boetes een stuk hoger zouden maken, dan was dat een stuk beter. Genoeg geklaagd voor nu en verder met de roofvisvangsten van afgelopen seizoen.


Elke morgen vele vogels actief.
 
Ik zal het even in het algemeen behandelen. Over het algemeen werden er nog aardig wat vissen gevangen, alleen op vele grote rivieren duidelijk - door het vaak heldere water - minder roofvis afgelopen jaar. Op de wateren die nog eens wat troebeler waren was vaak prima vis te scoren. Einde seizoen ook wederom vele rivieren heel moeizaam, maar ondiep water, kanalen en polders heel goed op snoek.


Hoe worden de rivieren aankomend jaar?

Baars ook allemaal iets later dan afgelopen jaren, maar hier duidelijk afgelopen jaar veel meer grote baarzen en dan ook diverse 50-plussers afgelopen seizoen. Opvallend afgelopen jaar dat er veel meer met doodaas is gevist (dit is ruim verdubbeld), dit was het geval bij snoek- en snoekbaarsvissers (kijk ook goed of je vissen in bezit hebt die je mag hebben volgens de wet daar je vaak aan een bepaalde maat en soort moet voldoen. De boete hier van word vastgesteld door de Officier van Justitie en dat kan nog eens flink oplopen). Ook iets wat bij de meldingen vaak is opgevallen is dat er duidelijk veel minder vissen verspeeld werden (met kunstaas/doodaas), dit duidelijk door het perfecte materiaal wat tegenwoordig voorhanden is.

Windes, roofblei en meerval natuurlijk ook vaak bij de vangsten afgelopen jaar en afgelopen week nog topvangsten van roofblei waar onder vele 70+ vissen. Nu even afwachten hoe snel de wet wordt aangepast en dan hebben we er weer een roofvis bij om op te vissen (meerval).
 
Aankomende seizoen weer met goede moed ertegenaan. Ga nu al je voorbereidingen treffen zodat dit vanaf het begin weer allemaal in orde is. Ik kom hier op korte termijn even op terug wat we zeker niet moeten vergeten om alles weer op orde te hebben. Aankomende week natuurlijk allemaal met moeder de vrouw eropuit nu er niet gevist gaat worden, en dan is ook weer aan deze verplichting voldaan.


Tot zaterdag 26 mei, dan is de opening van het gloednieuwe roofvisseizoen.

Met roofvisgroet, Piet.

Het was afzien afgelopen weekend, zeker aan de grote rivieren. Zat je aan de Waal op de kribben dan had je het zwaar te verduren. De harde noordwesten wind stond dwars op het water en was erg koud. Voor het gevoel zat het dicht tegen het vriespunt. Vanaf donderdag zakte de watertemperatuur met 2°C en dat maakte het vangen nog eens moeilijker. Er werd dan ook veel geblankt.

Op de IJssel werd zeer plaatselijk wel barbeel gevangen, net als op de kleinere rivieren zoals de Roer en de Grensmaas. Gelukkig blijft de kou die voor vandaag voorspeld was weg en zakt de watertemperatuur niet verder. Voor het komende paasweekend ziet het er al weer beter uit dan gisteren te zeggen was. Al zal het zeker op de grote rivieren nog niet meevallen. Kribhoppen blijft daar momenteel de beste optie. De kans op barbeel is dan een stuk groter dan te gokken op 1 krib.

Groet en tot volgende week, Frans Vogels.


Vader en zoon, Eric and Douglas Dahlberg, met een tweetal kabeljauwen van over de 20 kilo. Het was hun eerste keer hier op Sørøya en ze hadden een fantastische week.


Ulf Hugsén met een monsterkabeljauw van 32,5 kg. Photo:
www.nordic-sea-angling.se


Kent Martinsson heeft z’n armen vol met een 37 kilo en 145 cm lange kablejauw. Tot dusver de grootste die gevangen is op het NSA camp op Sørøya dit jaar


Naast een exemplaar van 27 kg en 147 cm, ving Eric Dalhberg ook deze van 29 kg.


Hallo Vissers, dit relaas is géén verlate 1 april-grap en zeker ook géén visserslatijn! De Nautilus onderneemt soms bijzondere vistrips als er berichten binnenkomen dat er ergens wat knaps of bijzonders wordt gevangen. Nu kwam er weer een bericht binnen dat er voor de kust van Frankrijk (2uur varen!) een enorme scholexplosie gaande was….


...Dat hoef je tegen Frank Smits (Nautilus) en Rene de Back (The pirate) geen twee keer te zeggen. Dus de handen als ervaren schippers ineengeslagen en een groepje van 6 man verzameld om daar naar toe te gaan. De mannen hebben een absolute werelddag gehad met een daarbijbehorende zeer goede vangst. Ik heb nog nooit dit soort aantallen schol gehoord vanaf een Nederlandse boot! De mannen hadden met zijn zessen 160 zeer mooie schollen mee naar huis en daaromheen nog eens een 40-tal prachtige scharren…


...Maar de schar daar gingen ze niet voor, want die vang je op dit moment ook gelukkig weer op 10 minuten varen vanaf Vlissingen op de beroemde “spijkerplaat” of daaromtrent. Deze scholexpeditie is natuurlijk helaas geen dagelijkse kost, want dat kost nogal wat diesel en die moet natuurlijk bekostigd worden. Maar ik zou het wel weten als deze topvangst een vooruitzicht is om iets meer te betalen voor de ankervisserij dan gebruikelijk (45 euro p/dag). Als jullie weer gaan, denk dan aan mij!! Voor info en boekingen, kijk op
www.wrakvissen.net.
Visgroet van Lucky Luc Mom.


De eerste kalveren van deze soort zijn alweer geboren.


Een prachtig zilveren zeeforel van 4.56 kg gevangen door  Kenny Cronhamn op de Magic Minnow Salty 26 g. Photo: www.FishYourDream.com


Vorig jaar oktober het laatse nest en nu al weer een weekje onderweg. Groet, Theo.


De eerste mooie, grote Winde van 2012! Groet, Don van Rijswijk.


Een stel heerlijke dagen alweer gehad.


Hoi TF, afgelopen zondag een leuke 1 april-spiegel weten te strikken. Vriendelijke groet, Remond van Dijk - http://realcarps.blogspot.com


Beste Total Fishing, prachtige spiegel! Groetjes, Huib.


Alles weer heerlijk groen!


Hallo TF, bij deze een paar foto’s van de laatste dag. Nadat we op vrijdag op het Noordzeekanaal toch ruim 20 vissen hadden weten te vangen (jammer genoeg moesten we vroeger stoppen in verband met motorpech), besloten we om op zaterdag toch naar het Hollandsdiep te gaan omdat we daar aanzienlijk grotere vis verwachtten dan op het N.Z.K…


...Achteraf bleek dit een goede keus, want ondanks dat het heel taai was en dat het behoorlijk waaide, wisten we toch nog een 20-tal vissen te vangen waarbij het formaat wel 3 keer groter was dan op het N.Z.K. Ook liet zich nog een mooie baars van bijna 50 cm zien en het allermooiste was misschien wel de vangst van mijn maatje Rene die een heuse roofblei van 77cm. vol op de shad ving (dit is pas vissen). Nu alle tijd om de spullen weer in orde te maken en tot over twee maanden! Groeten, Arie en Rene.


Beste Total Fishing, ken visgids Johan Caneel al een flinke tijd en eens in de zoveel tijd gaan we samen vissen. Het weer zat mee deze week. We hadden weer een geweldig gezellige dag. Johan spande de kroon met een 5-tal mooie vissen. Ik wil u deze 102 cm snoek en deze schitterende roofblei niet onthouden…


...Allemaal gevangen op dieplopende plugjes die voor de snoekbaars bedoeld waren. Ik besloot de dag met een mini baarsje. Johan, volgende keer laat ik je mijn achtertuin zien. Groeten Pim Busker van www.dutchfishingadventures.com


Alles weer uit de knop.


Afgelopen zaterdag nog even op het grote water gaan vissen met als resultaat 2 grote baarzen, 1 snoek en 1 maatse snoekbaars. Groeten, Jordi.


Afgelopen zaterdag wist ik met de seizoensafsluiting een zeer mooie baars te strikken, mijn eerste vijftiger! 50cm precies! Groeten, Willem.


De gomen bewees zich weer eens. Gr. Willem.


Prachtige baars als afsluiter van het seizoen voor Eddy.


De nesten zijn alweer bezet.


Mooie visserij, snoekbaarzen op twee meter water en dan snoeihard de plug pakken. Gr. Willem.


Afgelopen zaterdag nog even op het grote water gaan vissen met als resultaat 2 grote baarzen, 1 snoek en 1 maatse snoekbaars. Groeten, Jordi.


Hallo TF! Het laatste roofvisweekend zit er al weer op met nog enkele vissen om af te sluiten. Hier een snoekbaars op de wob shad yellow perch 13 cm met een 10 grams Gamakatsu-loodkopje. Groeten van Levin.


Hallo TF, bij deze een paar foto’s van de laatste dag. Nadat we op vrijdag op het Noordzeekanaal toch ruim 20 vissen hadden weten te vangen (jammer genoeg moesten we vroeger stoppen in verband met motorpech), besloten we om op zaterdag toch naar het Hollandsdiep te gaan omdat we daar aanzienlijk grotere vis verwachtten dan op het N.Z.K…


...Achteraf bleek dit een goede keus, want ondanks dat het heel taai was en dat het behoorlijk waaide, wisten we toch nog een 20-tal vissen te vangen waarbij het formaat wel 3 keer groter was dan op het N.Z.K. Ook liet zich nog een mooie baars van bijna 50 cm zien en het allermooiste was misschien wel de vangst van mijn maatje Rene die  een heuse roofblei van 77cm. vol op de shad ving (dit is pas vissen). Nu alle tijd om de spullen weer in orde te maken en tot over twee maanden! Groeten, Arie en Rene.


Afgelopen woensdag geprofiteerd van het mooie weer om nog een dag achter de snoekbaarzen aan te gaan. Mijn vrouw is ook meegegaan en heeft mooie foto’s gemaakt van de vangsten, bijgaande terugzetfoto is echter mijn favoriet en staat ingesteld als beeldschermachtergrond. Groeten, Kees Michielsen - www.zeevissenlangeland.nl


Deze jongens zijn op het Haringvliet geweest. Ze vingen er 11 en alleen in de ochtend, daarna geen aanbeet meer gehad! Groet, Joop.


Beste TF, afgelopen week werpend gevist op de IJssel. Moeizame dag met een geweldige start. Groet, Ed.


Afgelopen zaterdag was het dan zover, de allerlaatste… al héél vroeg uit de veren, maar helaas met het griepvirus in m’n lijf kozen we voor de rivier. Dat het geen makkie ging worden vanwege de koortsbuien plus de harde wind en sterke stroming, dat wisten we wel!

Na enkele maatse snoekbaarzen en een prachtige baars van 48cm. besloten we toch maar huiswaarts te keren, doch konden we het niet laten om hier en daar nog een drift te maken, plots stond m’n strakke godfather wel héél krom. De baarskleurige wob was alweer de pineut! Iets daar beneden gaf zich zomaar niet gewonnen, maar na enige ogenblikken konden we toch deze prachtige dame van 96cm van dichtbij bewonderen, die reeds verlost was van haar menige kuit. Ondanks de grieperigheid toch nog een geslaagde laatste dag van het roofvisseizoen! Groet, Mario en Stèphanie.


Zaterdag samen met Frank richting Limburg gereden om deel te nemen aan de roofvisforum-dag. We waren als eerste aan de trailerhelling, dus konden we alles op ons gemak klaarmaken voor de allerlaatste visdag van het seizoen. Even later kwam Jan opdagen die voor alle vissers een bakkie koffie klaar had. Toen iedereen aanwezig was zijn we vertrokken.

Na 2 uur constant werpen op een grote plas met grote shads zijn we het even tussen de huizen gaan proberen. Daar ving ik meteen mijn eerste snoekje van 53 cm op een witte triple pikefighter. Even daarna toch maar weer een ondiep stuk van een grote plas uitgekamd met weer een snoekje van 53 cm, dit keer op een screaming asp. Richting de trailerhelling hebben we nog een uurtje getrold over de Maas, maar dat leverde helaas niets meer op. Kortom, niet de afsluiter waar we op gehoopt hadden.


Hallo Total Fishing, op de laatste dag van het seizoen viste ik achter het net, maar Chris had er twee gevangen waaronder deze dikkerd van 72 cm. Groeten Remco en Chris.


Hallo TF, deze week een nieuw kunstaas aangeschaft: de Spro shake & bake bij Stany. Deze bleek zeer goed te werken. Groeten van Levin.


Afgelopen zaterdag nog even op het grote water gaan vissen met als resultaat 2 grote baarzen, 1 snoek en 1 maatse snoekbaars. Groeten, Jordi.


Sta je op zondagochtend uit je raam naar de eendjes te kijken…


...komt dit trio voorbij! Krijg je toch een warm gevoel van. Groet, Marcel van Wijhe.


Ik  kreeg hartstochtelijke respons op de fatal attraction, een prachtige swimbait van Rozemeijer. Groeten van Wilfred van Nunen.


Hallo lezers, hier de laatste parel van het  roofvisseizoen. De voorlaatste dag een puntgave afgepaaide snoek van 118 cm gevangen. Groetjes, Har Boeren.


Donderdag, stapte Paul voor de tweede keer bij mij in de boot. Nu stond het verticaalvissen vanuit de boot op het programma. De harde wind speelde ons behoorlijk parten. Door dwars op de wind te driften ging het nog. Omdat Paul op een bepaalde plek telkens iets voelde, ging ik er tot drie keer toe overheen.

Bij de derde keer was het raak en waar de snoekbaarzen verstek lieten gaan, kwam deze snoek kijken. Het was wel spannend met zo’n soepele hengel en een dun lijntje. Toch is het gelukt en dus een blije Paul en ik niet minder natuurlijk. Voorlopig even geen visfoto’s meer dus, vanwege de “Schonzeit”. Groet, Johan.


Beste Total Fishing, ken visgids Johan Caneel al een flinke tijd en eens in de zoveel tijd gaan we samen vissen. Het weer zat mee deze week. We hadden weer een geweldig gezellige dag. Johan spande de kroon met een 5-tal mooie vissen. Ik wil u deze 102 cm snoek en deze schitterende roofblei niet onthouden. Groeten Pim Busker


Onze laatste visdag van het roofvisseizoen nog een leuk aantal snoeken gevangen, en evenzoveel volgers en lossers… André met de beste vis van de dag; een nog niet afgepaaide snoek van 112cm.


Hoi TF, een snoek van 1,08 m van vorige week. Groeten, Gregor (www.vertikalangeln.com).


Afgelopen zaterdag was het weer de laatste dag van roofvisseizoen ‘11-‘12. Samen met vismaat Piet den Hartog besloten we het grote en ‘wilde’ water op te zoeken, op zoek naar snoek! Dieplopend kunstaas, wat al stuiterend over de bodem liep, bleek in eerdere sessies al erg goed te werken, dus daar gingen we ook deze keer weer mee aan de slag.

Piet bevestigde een grote dieplopende Salmo Perch aan zijn onderlijn en deze werd binnen 10 minuten bruut gegrepen! Het resultaat was een prachtige snoek van 126cm lang, wat tevens zijn nieuwe PR is. Wat een afsluiting van het seizoen!! Met vriendelijke groeten, Thijs van der Sanden

Deze week de nominaties voor de winde van Don, de karper van Remond, de roofblei van Johan, de snoekbaarzen van Ed, Mario en de snoek Frank. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -