Actuele Vangstberichten tot dinsdag 29 mei 2012


... tot dinsdag 29 mei 2012

Het seizoen voor de roofvis is weer van start en wel met bijzonder mooi weer wat de vangsten niet altijd ten goede kwam. Moeilijke visserij op zeer helder water met weinig tot geen stroming. De zeevisserij komt verder los; zeebaars en tong verschijnen ook regelmatiger aan de haken. 


Twee zwarte sternen op hun roze wolk… Foto: Jan Althof.

Wat een week geweest zeg!
 
Topweer en goede vangsten waren het credo van afgelopen week. Lekker buiten leven en genieten van onze sport in optima forma!
 
Allereerst de prima prestatie van onze mannen van het Spro Gamakatsu/ Edelkarper-Team en van het team van HSV Westkapelle tijdens de wereldkampioenschappen kustvissen voor korpsen in Mimizan te Frankrijk. Beide teams scoorden zeer goed, Spro Gamakatsu/ Edelkarper ging met het brons aan de haal en de mannen van Westkapelle deden het met hun 4e plaats uitstekend. En geloof mij, ik weet uit ervaring wat je ervoor moet doen om zoiets te bereiken. Prima prestatie mannen!
 
Bootvisserij
Super. Nou ja, perfect zeg maar! Platvis en dan voornamelijk schar zoveel je wilt. Bekende stekken als Meerkerk en voor de kust van de 2e Maasvlakte ongekende hoeveelheden. Ze liggen daar gewoon opgestapeld! Dat belooft wat voor het N.K. zondag a.s.

Makreelvisserij begint ook al weer aan te trekken. In de buurt van Scheveningen worden alweer grote scholen gesignaleerd en ook in de zuidhoek zal het wel snel beter worden. Wrakvisserij ook prima, terwijl de Oosterschelde stroef loopt met wel wat schar. Grevelingen haring de hoofdmoot en mooie schollen. Frank Dekker en Mike Lubbers hebben al gladde haai gevangen verleden week.

Visserij op de Westerschelde is ook goed dus wat let je om de komende dagen eens lekker de boot te pakken en wat vis te gaan scoren?! Let wel op dat aan het einde van deze week de wind gaat toenemen uit het noordwesten naar kracht 6 op zaterdag en dan is het weer even over met de pret.
 
Kustvisserij
We zijn weer een stuk strand rijker. Vrijdag bij de opening van de 2e Maasvlakte geweest waar het Badstrand werd geopend. Prachtig weer en een mooie ambiance zorgden ervoor dat het lekker druk was tijdens deze opening.

De opening was nog niet voorbij of de eerste visser trok al naar de kustlijn om zijn geluk te gaan beproeven. Let wel op dat dit een badstrand is! Het sportstrand wordt pas 25 november geopend, dus pas je aan aan de badgasten. Ga hier niet vissen als het druk is, dit is hun stuk strand. Ga dan ‘s avonds en ruim je rommel op als je weggaat!

Het nieuwe strand van de 2e Maasvlakte

Zelf afgelopen zaterdagavond eens wezen kijken en vissen met mijn korpsmaatjes. Tegen de containers aan op het uiterste puntje van het nieuwe strand stonden al wat vissers dus wij zijn gelijk over de trap naar de waterlijn gelopen. Zag er veelbelovend uit maar dat werd het niet.


Het zag er veelbelovend uit maar dat werd het niet.

Aflandige wind, glashelder water en weinig stroming zorgden er voor dat in de lichturen slechts een zeebaarsje werd gevangen en op het einde van de sessie nog een dikke bot. Maar weer eens proberen met een zuidwesten windje en wat donkerder en dikker water.


Officiële opening, flessen met confetti tegen de nieuwe trappen van de strandovergangen Badstrand 2e Maasvlakte.

Vlissingen tot Westkapelle redelijk; scholenbaars en wat grotere baars al te vangen, wat kleine platvis als schar, schol en bot, nog een paar wijtingen en ‘s nachts al wat tong. Mooie berichten vanaf Domburgse stranden richting Westkalpelle: schar en al wat tong, overdag baars en geep en bot.


Opening Badstrand 2e Maasvlakte.

Banjaard redelijk, wat baars en platvis. Westenschouwen een crime door stortwerkzaamheden van hopperzuigers; steeds meer zand voor de kust, haast geen vis te vangen. Oosterscheldedijken en slikken goed voor geep, wat makreel en bot. Zeebaars eigenlijk overal wel te vangen. Nog geen topweek geweest wat deze visssoort aangaat. Zaterdag a.s. de ‘Steiloore Trofee’ vanuit Ouwerkerk, HSV Oosterschelde, vissen van 12:30 tot 16:30 uur.
 
Europoortgebied redelijke visserij. Papagaaienbek schar en wat tong, zeebaars begint te komen. Calandkanaal klein spul, steeds meer ankerplaatsen worden er gemaakt, dus lastig plannen met wedstrijden. Beerkanaal nog geen redelijke baarsvangsten evenals het Hartelkanaal, ze zitten er wel maar nog niet dik.

Hartelkanaal brede stuk bij de windmolens onbevisbaar geworden, er zijn ook hier weer aanlegplaatsen voor binnenvaartschepen gemaakt en de aanloop daar naar toe is uitgebaggerd. Een scherpe, steile rand na 50 meter maakt het vissen onmogelijk, straks blijft er niets meer over helaas.

Waterweg redelijk, al wat tong en nog gul en op de ondiepe stukken bot, avonden zijn het beste, nog geen fint gesignaleerd. A.s. vrijdag op zaterdag de nacht van ‘s-Gravenzande, vissen van 22:00 tot 05:00 uur. Goed georganiseerde wedstrijd met een topbezetting. Vissen per koppel op één steun, inschrijven via WSV ‘s-Gravenzande. Stranden Hoek van Holland en zandmotor redelijk, bot en zeebaars.
 
Let op met steuren scheppen in Grevelingen!
 
Verleden week is er een aantal bekeuringen uitgedeeld aan vissers die met een schepnet steurgarnalen aan het vangen waren. Het Grevelingenmeer wordt gezien als binnenwater en hoewel het zout is, mag je een schepnet alleen gebruiken om gevangen vis (lees ook garnalen volgens de visserijwet) over te scheppen of op te scheppen, dus niet om ze te vangen. Wat je wel mag gebruiken is een kruisnet met mazen die gelijk of groter zijn dan 20 mm.
 
Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen week
 
Zo, we mochten weer op de roofvissen vanaf afgelopen zaterdag en er zijn veel roofvissers op pad geweest. Watertemperatuur gaat vrij snel naar boven de laatste dagen en ondiep water al vaak 22 graden.

Maas was zaterdag 19 en zondag 20.5 graden, dus ik bedoel maar hoe snel het kan gaan. Waren de vissen een beetje los? Ja hoor, er is redelijk gevangen de afgelopen dagen.
 
Snoek - Gaat pas op 1 juli open op de meeste plaatsen (lees eerst even goed de vergunning door), maar zoals we weten kunnen snoeken niet lezen en dus onder het snoekbaarzen en baarzen (en de laatste jaren ook onder het roofbleien en windevissen) worden er natuurlijk ook snoeken gevangen. 

Opvallend veel snoeken op jerkbaits en rubber, werpend duidelijk in het voordeel afgelopen dagen. Veel vissen nog in de buurt van de oever, dus daar werden er dan ook vaak redelijk wat snoeken gevangen. Kleuren gewoon geen peil op te trekken, meldingen liepen daarvan heel ver uit elkaar. Natuurlijk weer diverse metersnoeken die werden gevangen.


In de vroege ochtend de meeste aanbeten.

Snoekbaars - Niet direct grote aantallen (uitzonderingen daargelaten natuurlijk) als je even op een topstek terecht kwam. Ook hier de vaak grote exemplaren in of heel kort tegen de oever en hier duidelijk de vroege en late uren goed te noemen, overdags vaak op deze stekken heel moeizaam. Hier wel opvallend dat oranje (heeft misschien met het EK te maken) in het voordeel en wit/geel ook prima kleuren. Veel meldingen dat de beten vaak snoeihard waren.
 
Baars - Hier opvallend dat er best veel 40+ baarzen zijn gevangen, en deze vaak met shads maar ook diverse meldingen op poppers die de baarzen deden verleiden naar een aanbeet. Wel vaak geen grote aantallen, maar deze grote vissen maken dat natuurlijk helemaal goed.


Vaak mooie ochtenden afgelopen week.

Winde, roofblei en meerval - Ook hier mooi wat meldingen van. Winde en roofblei vaak hoog in de oppervlakte met ondiep lopende plugjes en poppers, maar meerval - die per ongeluk werden gevangen - vaak strak van de bodem af, dus dit was wel opvallend tussen deze meldingen.


Voor de middag al veel drukte op het water.

Nu even afwachten wat het weer gaat doen, en hopen dat het niet te warm wordt daar het water dan te snel opwarmt en zeker de vangsten wat gaan tegenvallen. Neem genoeg water mee om te drinken met dit weer en vergeet de zonnecrème zeker niet daar je binnen een uur verbrand kunt zijn met deze dagen.

Succes en met roofvisgroet,  Piet.



Het mooie warme weer en een lang weekend zorgden deze week voor vele goede vangsten!

Er werden flinke aantallen gevangen zowel op de Waal als de IJssel. Veel meldingen spraken van 5 tot 7 barbelen en ook nu werden er weer mooie 70-plussers gevangen. Topmelding deze week: 13 barbelen op een stek.


Robin Vieleers met een IJsselbarbeel.

Brasems en windes lieten zich ook zien als vele bijvangsten. Kaas en pellets waren de smaakmakers. De watertemperatuur ligt momenteel al ver boven de 21°C. Smeltwater zal hierop geen invloed meer hebben, dat is al ruim afgevoerd de laatste maanden.


Rene Buiten met een Waalbarbeel.


Kleinere rivieren doen het wat minder.

Ook deze week mindere berichten van de kleinere rivieren. Water en stekkennis is hier nu heel erg belangrijk. Toch is de verwachting dat ook de Roer en Grensmaas binnenkort weer zullen aantrekken.

Groeten en tot volgende week, Frans Vogels.


Afgelopen week een paar dagen met een leuke groep “zoete” vissers op zout gevist in het Ierse Cobh. Met hotel Bella Vista als gastvrije uitvalsbasis gingen we met de Warriors de open zee op. Supervisserij gehad met licht materiaal op gul en pollak! Han en Lambert in actie…


...Twan met een pollak en voor mij een kleine Leng. Ook deze pakken kunstaas met verve!...


...Prachtige sport dat die pollakken op een lichte spinstok geven!...


...En dan sta je ineens met een krom stokje en een gierende slip in je handen en je kunt niets doen dan je geduld en beheersing bewaren… met een echte beer als beloning!...


...De fraaiste gullen kwamen van de ondiepere kelpvelden…


...Wij waren niet de enige vissers in de monding van de baai van Cobh… verschillende groepjes dolfijnen zagen we in actie waaronder een moeder met jong!...


...Ook visgids Jim wist een prachtige gul te vangen. Meer info over deze schitterende bestemming?
www.tightlines.nl. Groeten van Wilfred van Nunen.


Hallo Vissers, vismaat Leonard Muys die mij bij mijn afgelopen vakantie goed geholpen heeft als gids in Denemarken, moet soms ook ‘even’ invallen als schipper. Ditmaal een 16-uurs trip met de MS Fio naar het welbekende Gele Rif dat op drie uur varen ligt vanuit Hanstholm.

Een gekende stek voor grote vissen en belangrijk, waar ook meerdere vissoorten te vangen zijn. Een ware aanrader, maar op zo’n dagje moet je wel fit wezen en dat was ik niet in Denemarken, want ik was al lekker aan het kantvissen. Je kunt niet alles en dat is maar goed ook. Ik ga het zeker een keertje meemaken bij rustig weer als ik in de buurt ben bij Leonard.

Zie ook zijn prachtige site www.zeevissen-langeland.dk waar zeer veel info over Denemarken op staat als u hier naar toe gaat. Hij helpt u graag op weg! En mocht uw trip niet doorgaan door te veel wind, dan kunt u altijd nog heerlijk vissen op de pier bij Hanstholm waar het heerlijk toeven is en waar het onmogelijk is om geen vis te vangen!


De eerste grote gul werd gevangen door Martina Rottman en die woog 11,5 kg. Een hele beste dus. Verder afwisselende vangsten met pollak (grootste 96 cm, 7,3 kg), mooie schollen en de gebruikelijke mooie lengen vanaf het Gele Rif van rond de meter.

Een lange visdag kost omgerekend rond de 100 euro maar dat komt voornamelijk door de hoge dieselprijzen. Dezelfde prijzen als bij ons dus. Ga er voor als u de kans heeft! Later bestaat niet later is NU! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Beste TF, ze zijn er weer hoor, de harders. Deze vis ving ik in een van de vele havens in de botlek. Met groet, Sander.


Met een hoop kabaal vertrekken ze van het water.


Een barbeelsessie gevist in Duitsland samen met vismaat/Duits barbeelexpert,...


...Cees van Dongen, leverde een aantal mooie barbelen,...


...windes en kopvoorns op…


...Het vissen op dit kleine riviertje is een waar ‘Barbeelparadijs’. Groetjes, Rinko Oosterveen.


Een vogel die ik niet thuis kan brengen, dus als je het weet… Groet, Piet.


Afgelopen weekend op de kromme Rijn gevist op brasem en winde met een superlicht snoekbaarshengeltje, toen deze spiegel voorbij kwam… Zo’n 40 minuten drillen (in harde stroming) en gelukkig op de kant gekregen. Gevangen aan een mini-boilie. Groeten, Klaas.


Als je dit achter je huis zwemt heb je het toch wel getroffen.


Een topbegin van het nieuwe seizoen. Om 06.00 uur ‘s ochtends met een mouwloos shirt kunnen vissen en binnen een uur mijn eerste 40-er te pakken! Groeten, Johan Bakx.


Enkel en alleen werpend gevist met groot en klein kunstaas. Groet, Bart en Frank Mylle.


Zeer waakzaam voor de jongen.


Tom met z’n eerste zeventiger. Gevangen op de dropshot. Groeten, Harjan Rumpf.


Zondag terug ertegenaan en ja hoor, nog maar net de jerk te water gelaten en knal er bovenop. Goed voor een snoekie van 60, maar beter dat dan niets. Volgende worp: huppekee, weer een snoekbaars van 72 en zo ging dit de vijf volgende worpen achter elkaar door. Niet te geloven! Allen mooie snoekbaarzen tussen de 70 en 72cm, maar toen was het ook bekeken. Hoe komt het toch dat die glasogen het zo plots kunnen laten afweten en dan daar weer opeens paraat zijn? Blijft een mysterie….


...Maar voor de pro-staffers was het nog erger, deze kregen ook geen vissen in de boot en hebben dan ook maar afgesloten met slecht 2 vissen in de boot, jammer. Maar ondanks de vissen die er niet talrijk waren, hebben toch een leuk weekend achter de rug samen met Kris en Koen, Jefke distra en Danny. En daar doen we toch voor!


EINDELIJK was het weer zover, opening van een nieuw roofvisseisoen! Al héél vroeg uit de veren en nog voor zonsopgang het water op bij zomerse temperaturen. Onze shads konden niet vlug genoeg de grillige bodem van de rivier raken, een beetje zoeken hoe diep ze lagen ... en na enkele ogenblikken was het al raak!

De gehele morgen konden we zéér regelmatig genieten van de harde ‘klappen’ die we kregen, na de middag was het toch enige tijd rustig onder water. Moe maar voldaan konden we deze prachtige opening afsluiten met de teller die 32 stuks snoekbaarzen en een 6-tal baarzen aangaf. En nu maar aftellen tot de volgende visdag! Groetjes, Steffe & Mario.


Beste Total Fishing, deze opening van het roofvisseizoen hebben we eens niet geverticaald maar enkel en alleen werpend gevist met groot en klein kunstaas…

 
...Met de Creepers van @rt-baits werden de mooiste snoekbaarzen gevangen…


...Groet, Bart en Frank Mylle.


Kristof scoorde ook nog een mooie snoekbaars.


Nico met een strakke snoekbaars.


Hoi Total Fishing, na een geweldige start van het roofvisseizoen op zaterdag, ook tweede Pinksterdag nog een middag op de rovers gevist. Al snel een paar kleine snoekbaarsjes, totdat ik werpend naar het ondiepe mijn hengel dubbelsloeg op een prachtige snoekbaars van 86 cm. Met vriendelijke groet, Robert Noorland.


Scherend over de weilanden.


Wat een vergeten kunstaas: de Maasmarauder. Tot 3 keer toe kwamen ze Robin´s Maasmarauder ophalen…


...En ik met mijn jerkbaitje: “ik stond er bij en ik keek er naar…” Je moet er wel even het goede water voor uitzoeken, maar ze knallen hem dan net voor het donker zo uit de oppervlakte…


De Marauder heeft bij mij jaren in de kast gelegen, maar mag vanaf nu weer mee naar het water! Groet, Eddy.


De eerste dag kwamen rond een uur of 7 pas aan de helling toe en toen waren eigenlijk de visjes al gevangen volgens de vissers die toen al aan de slag waren gegaan omstreeks 04.00 uur. Na 07.00 uur werd er eigenlijk weinig of niets meer getrokken.

Toch bleef de hoop niet uit. Na een mooie volger bleef de eerste beet dan ook niet lang uit, knalde erop en wist na een leuke dril plots mijn jerkbait terug te spuwen… Balen joh, maar niet getreurd er tegeneaan als geen ander! Jammer genoeg moesten we de dag afsluiten met slecht 3 visjes. Gr. Jefke Distra.


Hoi TF, nog enkele foto’s van onze trip naar Zweden…


...Een aantal snoeken werden gevangen op de nieuwe Creepers van @rt-baits…

 
...Deze werkten zeer goed op water van meer dan 2 meter diep. Groet, Bart en Frank Mylle.


Hallo Total Fishing, na een paar missers bleef deze snoek van 60 cm hangen!!! Groet, Remco van Engelen.


Beste Total Fishing, zaterdagochtend 5 uur ‘s morgens in de boot. Het lange wachten is over. De spanning en temperatuur lopen al vroeg in de ochtend hoog op. Het water is kraakhelder en spiegelglad. We weten in een ochtendsessie 2 baarzen en 4 snoekjes te landen. Allemaal onder de 80 cm, maar al met al een goede opening van het seizoen. Deze laatste op de Rapala X-Rap Jointed Shad. Groeten, Danny Sin.


Uitkijken op het water voor deze zwaargewichten.


Eindelijk de opening van een nieuw roofvisseizoen…


Om 0.600 uur al op het water en begonnen met dropshotten met dood aas en…


...meteen mooie aantallen gevangen. Grootste snoek 86 cm, grootste snoekbaars 53 cm en grootste baars 37 cm.


Nico met een prachtig getekende rover.


Hans pakte nog deze mooi getekende snoek.


Geachte redactie, vandaag heeft Gandro Martinez uit Augustinusga deze snoek gevangen van 1 meter 21! Ik zelf vind dit zo uniek om op Total Fishing te plaatsen. Daarna heb ik zelf nog eentje gevangen van 1 meter 4, dus in het algemeen een super visdag gehad met z’n allen. Met vriendelijke groet, Antje Pietersma.

Deze week de nominatie voor de barbeel van Rinko, de snoekbaarzen van Tom en Nico en de snoek van Antje. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -