Actuele Vangstberichten tot dinsdag 29 maart 2011


... tot dinsdag 29 maart 2011

De laatste kleine week van het roofvisseizoen is ingegaan en donderdag zal dan de laatste dag zijn waarna het water roofvismatig 2 maanden met rust zal worden gelaten. Naar het weekend toe spreken de berichten al over 20 graden! Hoe dan ook heerlijk weer om buiten te zijn of misschien wel een bezoek aan de Visma te brengen die a.s. donderdag van start gaat en tot zondag geopend is.


Pol zag nog….


... een bever oversteken. Groet, Piet.

Lekker voorjaarszonnetje toch!

Allereerst een oude ”belofte” inlossen. Een paar maanden geleden vingen 2 mensen vlak na elkaar een bijzondere vis. Het leek verdacht veel op een “kever”, maar na uitgebreid onderzoek door zowel Sportvisserij Nederland alsmede het RIVO, bleek het toch om een “ordinaire” koolvis te gaan.

Uit de 5 goede inzendingen van Wouter Grootveld, Gerrit v/d Akker, Laurens Crijns, Peter Verbrugge en Jan Groenenwegen, trok mijn vrouw Peter Verbruggen als uiteindelijke winnaar van de rol met tapse voorslagen van Trabucco. Peter is inmiddels geïnformeerd en zijn prijs is op de post.

Bootvangsten
Oosterschelde redelijk geweest afgelopen week. Op het diepere water redelijk schar, bot en schol. Grevelingen ook redelijk. Beste tijd van de dag blijft de avond, alhoewel het met het uur vooruit toch weer wat langer licht blijft en pas de laatste 3 uur de wijting weer wat actiever wordt. Door het prachtige weer veel schepen naar de wrakken geweest en in het begin van verleden week werd er nog best gevangen.

Echter naarmate de maan afnam, vielen de vangsten best wel terug. Ook op sommige wrakken redelijk zeebaars. Sommige wrakken vergeven van de steenbolk. Blijven zoeken naar een redelijk wrak blijft de beste optie. Geankerde visserij komt traag op gang, de bot gaat zich steeds meer laten zien.

Kantvangsten
Afgelopen week na de vorselectie Midden werd er op het strand van ter Heijde ineens weer goed bot gevangen. Korpsmaatje Martin v/d Drift ving in ieder geval mooie botten op een paar uur in de avond vissen. Johan Setoe won de wedstrijd van afgelopen zaterdag van HSV Brittenburg op de stranden van Katwijk en ving 25 vissen met 2 hengels, mooie aantallen zijn dit trouwens.

Pieren van IJmuiden matig, wat torren en wat bot. Noordzeekanaal wel leuk met mooie wijtingen. Waterweg matig, wat gul en bot. Afgelopen zondag onze 23e competitiewedstrijd gehouden op de ondiepe stukken na de Stormvloedkering tussen de strekdammen. Een heel leger wolhandkrabben maakte het de 50 deelnemers ontzettend moeilijk.

Maatje Sjaak Nuijt was na 4 uur 25 haken kwijt!!! Met dyneema vissen is de enige optie hier om de krabben te zien “trekken” en je onderlijn weg te halen. Dit wordt een ware plaag. Ik hoop dat staatssecretaris Bleker zijn plannen voor het verbod op vangen van wolhandkrab op de grote rivieren bijstuurt en de krab preventief gaat ruimen. Dit is niet normaal meer zo veel krabben er nu zitten en het wordt ieder jaar erger en vroeger in het jaar dat ze actief worden.


Waterweg zondag jl.: wolhandkrab, wolhandkrab en nog eens wolhandkrab!!

De vangsten tijdens de competitiewedstrijd vielen tegen. 60 Vissen in totaal waarvan de meerderheid bot was, en opvallend: 5 houtingen die onmiddellijk werden teruggezet. Je krijgt bij ons per beschermde vis 30 punten zodat de vis niet hoeft te worden gemeten en direct terug in het water kan.

Dintelhaven: visserij op grondels en bot, nog niet echt best, maar de slechtste tijd hebben we nu gehad daar. Calandkanaal niet best, bij de sleepboothaven en verdere westelijker naar de punt van de landtong toe, af en toe leuke gullen, wel veel vast daar. Amazonehaven matig, bot vanaf de duinen van het voormalige strandje en ver weg kleine wijting en steenbolk. Ook hier al soms mooie botten.

Zeeuwse stranden wisselende vangstberichten. Zoutelande nog de beste optie om schar te vangen, voor de rest bot(jes) en scholletjes. Zaterdag ga ik als controleur naar de voorselectie Noord welke aan de stranden van Groote Keeten wordt gehouden. Succes daar allemaal!

Tot volgende week, Arthur.

Er resten nog enkele dagen om op roofvis te vissen, dus heb je de mogelijkheid, dan zeker gaan. Hoe waren de vangsten?
 
Snoek: Zaterdag nog redelijk te vangen, maar door de weerswisseling was het op de zondag vaak een heel stuk moeizamer om ze te vangen. Werpend met vaak ook nog kleine shads, kwamen er toch nog diverse snoeken in de boot of aan de oever. Ook langwerpige pluggen scoorden nog wat snoeken. Grote plassen nog steeds moeizaam.


Op sommige plaatsen was het paairitueel in volle gang…


.... op de ondiepe plaatsen naast elkaar in het zonnetje. Foto’s Mike.
 
Snoekbaars: De aantallen zijn er nog niet altijd, maar enkele dagen de juiste plaats bevissen kon dat nog wel eens veranderen en de teller wat laten oplopen. Dus het bleef vaak goed zoeken en kort in de oevers gewoon de grootste vissen. Ook hier weer de korte shads die gewoon meer aanbeten konden uitlokken. Geel en groen de meest vangende kleuren.
 
Baars: Het is net of ze elk jaar groter worden. Afgelopen jaar diverse meldingen van 50+ vissen, en dat zijn echt de toppers hoor. Wel vaak het grote water waar deze rovers gevangen worden. Shads en kleine pluggen met veel beweging waren heel goed.
 
Volgende week sluiten we het roofvissen weer voor 2 maanden af, en dan zullen we eens op een rijtje zetten hoe het geweest is op onze roofvissen. En 31 maart is het seizoen voorlopig weer gesloten.

Met roofvisgroet, Piet.

Het wordt langzamerhand beter met de barbeelvangsten, al wordt er ook nog stevig geblankt. De verwachtingen zijn elk jaar hoog zodra de eerste zonnestralen zich aandienen. Geduld en de juiste stekkeuze bepalen momenteel of je wel of niet vangt.


Harold Zeebregts met een Roerbarbeel.

Op de IJssel wordt al redelijk goed gevangen, de Waal is sporadisch en de kleine rivieren zijn ook al goed. Er is al een 79 cm barbeel gevangen die er erg goed doorvoed uitzag.


Robert Nijland met IJsselbarbeel.

Met de stijgende watertemperaturen en ook de verwachting van het komende weekend met 20°C, zullen de barbeelvangsten alleen maar toenemen. Pellets en kaas zijn momenteel de betere aassoorten.


Frank Pullens met een Waalbarbeel.

Heb je ondiepe kribben, dan is de kans op barbeel ook groter dan het nu te zoeken in de diepere gedeelten.

Groeten en tot volgende week, Frans Vogels.


Hallo Vissers, Hans kruit berichtte mij vanuit Gran Canaria over de vangst van een prachtige pijlstaartrog van 75 kg. Wederom van de boot de “Cavalier” van schipper Ibrahim en deckhand Hafid. Ja inderdaad, dat is de boot waar ik ook afgelopen winter drie hele mooie dagen beleefd heb qua visserij.

Zie de topics over Gran Canaria die bij “zeevis” vermeld staan. Deze mannen weten echt wat ze doen en zorgen dat iedereen altijd vis vangt. Wat dat is, hangt een beetje van de periode van het jaar af. Op het moment komen er in deze periode prachtige pijlstaartroggen aan de haak. Dat zijn niet zomaar vissen hoor, want bijgaande pijlstaartrog woog bijvoorbeeld 75 kg !!

En dat is toch een hele volwassene die je dan binnen de boot moet zien te krijgen. De pijlstaartrog is een kwetsbare vissoort en daarom wordt er bijzonder goed mee omgegaan om de vis zonder enige blijvende schade binnenboord te halen. Een foto met de visser, “even” wegen en dan weer retour zeewater….


..... Dat is best wel even hectisch, want hoewel een rog veel langer buiten het water kan dan andere vissoorten in verband met zijn speciale ademhalingsorgaan, is snelheid toch wel geboden. Toen ik op Gran Canaria was heb ik een Finse jongen 1,5 uur zien lijden, tot bloedens toe, in het gevecht met een grote rog.

Het gevecht heb ik hem helaas zien verliezen en hij heeft daarna geen hengel meer aangeraakt, zo uitgeput was hij!!!!!! Je raakt echt totaal uitgeput van het gevecht met zo’n taaie rakker, want als je maar even verslapt, duikt de vliegende schotel weer richting zeebodem van 100 meter en dan kan je weer opnieuw beginnen.

Mocht u plannen hebben om naar Gran Canaria te gaan deze zomer, of aankomende winter, neem dan via de website www.bluemarlin-charters.com gerust contact op met Hans. De schippers en de deckhands zullen er alles aan doen om u de vis van uw leven te laten vangen. Visgroet van lucky Luc Mom.


Wij zijn op visvakantie in Kenia geweest. De visserij bestond met name uit speed jiggen en trollen. Het speed jiggen heeft onze harten veroverd, op 100-200 meter diepte zwiepen met jigs tot 430 gram…


... Een harde aanbeet tijdens het snoekbaarzen is hiermee vergeleken een stootje. De hengels gingen krom tot in het handvat en de slip met een weerstand van 24 kg (volledig dichtgedraaid), kon sommige vissen nog steeds niet af remmen….


.... Echt super gaaf en topsport in de zon bij temperaturen boven de 40 graden. Er werden bizar mooie vissen gevangen….


.... Waaronder Amber Jack, Giant Travelly, Black Travelly, Barracuda, Wahoo….


..... Red Snapper, Flamed Snapper, Golden Snapper, Job Fish en Grouper…


..... Groet, Klaas en Hein Hoogduin.


Beste TF, tussen het studeren door toch nog even tijd om te vissen hier in Townsville, Australië. Bij de eerste worp was het meteen raak: De Berkley Hollowbelly shad werd vlak voor mijn voeten gegrepen. Fantastische sport! Deze barramundi was 105cm en geschat op zo’n 22kg. Groeten uit Australië, Sebastian van Koningshoven.


Per Jonasson met een indrukwekkende heilbot van 206cm. Groet, Mads Grossell.


Een klein zeeltje is de klos… Hap…


.... Slik… en weg. Foto’s: Jan Althof. 


Hoi TF, afgelopen zondag heb ik samen met mijn maat Samuel gevliegvist in de haven. We vingen deze 2 rare vissen, waarvan we niet weten wat het zijn. Die goude was 35cm en beresterk…


.... en die bleke vis had erg veel slijm op zich. Deze vis was 32cm. Kan iemand ons misschien vertellen wat voor vissen/hybrides dit zijn? Groeten, Willem.


Langzaam maar zeker wordt het buiten weer een kleurrijk geheel.


Jan van de Riet met een steur….


.... en ook Alian Goverde wist er een te vangen. Groet, Rien Manders.


Lekker in het zonnetje zitten dat al behoorlijk kracht heeft.


Beste Total Fishing, donderdag 24 maart ving ik op de Maas vanuit mijn hobie kayak onverwacht een flinke roofblei. Na een harde aanbeet en een mooie dril kon ik de vis, gevangen aan een dieplopende xrap albino shiner, op de foto zetten…..


..... Een meetlint had ik niet bij me en dus bleef het bij een schatting. De hobie is 85 cm breed en de vis besloeg op het oog de breedte van de kayak. Mooi begin van de lente zo. Met vriendelijke groet, Maarten.


Hey Total Fishing! Het roofvissen staat op een laag pitje dus nu komen de feeder-/penhengels tevoorschijn. Tijdens het pennen zag ik verderop een karper aan de oppervlakte! Na een beetje gevoerd te hebben besloot ik het te gokken. De pen werd eraf gehaald en er werd een haak aan de lijn gemonteerd met een broodkorst…. En het is nog winter! Ik heb nu alles wel gezien denk ik haha. Groet, Jeroen Eijssens.


Geregeld kwamen ze afgelopen week in groepen van 4 tot 6 vogels langs gevlogen.


Meerdere prachtige baarzen gingen voor de shad….


... Groet, Etienne.


Bijna 50 hele centimeters voor Nico.


Beste Total Fishing, aan alle moddervette wintersnoeken is een “vruchtbaar” einde gekomen. Het was een geweldig seizoen voor ons. Nu de dames maar even wat rust gunnen tot het weer mag… Dan maar even met de dropshot eropuit om wat kapitale baarzen achter de schubben te zitten. Hier een fraai exemplaar op een spro shadje van 6cm. Alvast iedereen een gunstig volgend deel van het seizoen toegewenst. Groet, Sander Ossevoort.


Weer een kasteel van een baars voor Marc.


Hoi Total Fishing, de baarzen zijn momenteel kogelrond, zo ook dit exemplaar. Groetjes, Jelle van Opstal.


De avondzon zorgt ervoor dat vele dieren zich weer vaker laten zien.


Er wordt niet altijd vis gevangen… Groet, Evert.


Na mijn visvakantie in Kenia kon ik nog net mijn laatste roofvisdag in Nederland meepakken. En dat leverde (lekker in het zonnetje) nog een prachtig getekende snoek op. Groet, Klaas Hoogduin.


Zaterdag met Hein gevist op de rivier en slechts 1 snoekje van ongeveer 55cm. Matige vangsten dus… Zondagmiddag een paar uurtjes met Robin gevist en 4 vissen van 65, 78, 96 en 112cm….


.... Ook nog een dikke snoekbaars op de jerkbait die er helaas naast de boot vanaf schoot. Alles weer met jerkbaits. Er komt alweer veel alg en ‘drap’ op het water, maar dat is ieder voorjaar weer zodra de watertemperatuur weer begint te stijgen….


.... Aanstaande donderdag nog een lange dag met Hein en de boot, en dan is het de komende maanden weer tijd voor de zeelt…. Groet, Eddy.


Hallo Total Fishing, afgelopen donderdag nog even snel een uurtje na het werk met de belly boat op pad en aan een langzaam geviste spro swimbait deze mooi getekende snoek gevangen van 114 cm. Was een leuke sport om de snoek te landen vanuit de belly boat. Groeten, Arthur Hagenbeek.


Beste TF, het is een feit: de laatste sessie van dit seizoen is over en uit!!!!! Afgelopen tijd was het taai om een vis te haken, maar vandaag werden we toch nog beloond voor het doorzetten. Met de zon op het water ging de watertemperatuur eindelijk weer eens omhoog. We vertrokken vroeg en de auto gaf aan dat het slechts -3 graden was….


.... Koud, maar het werd snel mooi weer omdat de zon al vroeg tevoorschijn kwam waardoor het zeer lekker vertoeven werd op het water. Eenmaal de boot in het water, gingen we snel naar de stek en de eerste snoek was redelijk snel een feit. Oké, je vist wel op snoekbaars, maar de snoeken wisten vandaag niet dat het voor hun gesloten tijd was. 2 Mooie snoekbaarzen kwamen daarna en toen werd het even rustig….


... Maar eenmaal een bepaalde diepte te hebben gevonden, kwamen de snoeiharde aanbeten van snoekbaars en… mooie grote snoeken!!! Met de maten van 80, 92, 95, 97 en 101 was het voor mij een topdag!! Bijna alles ging voor de shad. Vismaat Germ Sonnema had veel succes met de Wobshad van Simonsz….


.... De snoeken zaten nog vol met kuit dus snel een foto en met grote zorg weer teruggezet om te zorgen voor het nageslacht!!!! Nu 2 maand in de rust… Laat ik het zo zeggen: ik heb nu alweer zin in de laatste zaterdag van mei! Eens kijken wat het nieuwe seizoen ons brengen gaat. Sonnema, van harte met je nieuwe PR en tot de volgende keer zou ik zeggen! Groet, J. Iedema – Anjum.


Een in topconditie verkerende snoek voor Marc.


De maand maart loopt op zijn einde, dé kans op kapitale vissen!! Daar doen we het voor. Het is niet altijd vuil wat je haakt op een buster jerk… Groet, Evert.


Ook deze vis was haar eitjes nog niet kwijt. Dat zal nu niet lang meer duren! Ze krijgt nu twee maanden zwanger- en ouderschapsverlof…..


.... Maar liefst vier meterplus vissen in een uurtje tijd… Een zeldzaam mooi moment tegen het einde van het roofvisseizoen…..


... De lente doet het leven ontluiken, boven én onder het wateroppervlak! Een grote, langzaam geviste zelfbouwstreamer maakte de grote dames helemaal gek! Groeten van Wilfred van Nunen.


De natuur is weer snel aan het veranderen. Gr. Piet Driessen.


Zaterdag het grote water opgeweest. Het was koud en nat, maar de snoekbaarzen lieten het niet afweten. Hier de eerste gulzigaard voor JP….


.... Hier nog een mooie 65-er voor Jean-Paul, de grootste van 12. Groeten, Ivan Vanpraet.


Hallo TF, afgelopen zondag genoten van een stralende dag met keiharde aanbeten. De HS-finshad in groene kleur werd meerdere malen dubbel geplooid. Deze shad stak er met kop en schouders bovenuit! Voor wie het geluk heeft deze laatste dagen nog het water op te kunnen: geniet ervan en veel succes! Groet, Stèphanie, Mario en Zanderke.


Donderdag 24 maart nog even voor de gesloten tijd achter de glasogen aan geweest. Ondanks de nauwelijks aanwezige noordenwind en een ontzettend zonnige dag, wisten we er toch 15 te vangen, waarvan 14 mooie maatse vissen. Vrijwel alle vissen kwamen van rond de 12 meter diepte.

De grootste snoekbaars deze dag van 87 cm op een groen bruine finntail met de dropshot. Prachtig getekend en mooi dik. Na deze foto’s is ze direct teruggezet om over enkele weken voor haar nakomelingen te zorgen. Met vriendelijke groet, Ninja Klapwijk en Richard Ludema.


Afgelopen weekend was vrij taai. Na wat kleinere exemplaren en wat flauwe aanbeten toch nog kunnen scoren met de good old culprit. Deze welgevulde dame mocht weer voor het nageslacht gaan zorgen. Groet, Wouter.


Beste TF, het is een feit: de laatste sessie van dit seizoen is over en uit!!!!! Afgelopen tijd was het taai om een vis te haken, maar vandaag werden we toch nog beloond voor het doorzetten. Met de zon op het water ging de watertemperatuur eindelijk weer eens omhoog. We vertrokken vroeg en de auto gaf aan dat het slechts -3 graden was….


... Koud, maar het werd snel mooi weer omdat de zon al vroeg tevoorschijn kwam waardoor het zeer lekker vertoeven werd op het water. Eenmaal de boot in het water, gingen we snel naar de stek en de eerste snoek was redelijk snel een feit. Oké, je vist wel op snoekbaars, maar de snoeken wisten vandaag niet dat het voor hun gesloten tijd was. 2 Mooie snoekbaarzen kwamen daarna en toen werd het even rustig.

Maar eenmaal een bepaalde diepte te hebben gevonden, kwamen de snoeiharde aanbeten van snoekbaars en… mooie grote snoeken!!! Met de maten van 80, 92, 95, 97 en 101 was het voor mij een topdag!! Bijna alles ging voor de shad. Vismaat Germ Sonnema had veel succes met de Wobshad van Simonsz…. 


.... De snoeken zaten nog vol met kuit dus snel een foto en met grote zorg weer teruggezet om te zorgen voor het nageslacht!!!! Nu 2 maand in de rust… Laat ik het zo zeggen: ik heb nu alweer zin in de laatste zaterdag van mei! Eens kijken wat het nieuwe seizoen ons brengen gaat. Sonnema, van harte met je nieuwe PR en tot de volgende keer zou ik zeggen! Groet, J. Iedema – Anjum.


Hallo TF, het was weer een leuk, maar taai weekend met een paar mooie vissen. De snoekbaars zag er prachtig uit en werd gehaakt rond 9 meter diepte. Groet, Frank Mylle.


Verschillende kievitsnesten gevonden, maar nog geen eieren. Groet, Piet Driessen.


Samen met onze Franse vriend Frederic een paar dagen op snoekbaars gevist vanuit de kayak….


.... Er zaten mooie vissen tussen. Straks sluit het seizoen weer en kunnen we weer het zoute water op. Groet, Bram Hullekes.


Mooie snoekbaars van 83cm, gevangen aan een Rapala SuperShad Rap. Groet, Niki.


Strakke snoekbaars voor Marc.


Beste Total Fishing, heerlijke snoekbaarsvisserij gehad met plugjes en genoten van het voorjaarszonnetje aan de oevers van de Zaan. De nodige fraaie snoekbaarzen gevangen waarvan dit niet de grootste, maar wel de mooiste was. Het visje was 81 cm, werd gevangen op een meter diepte en is uiteraard meteen weer teruggezet. Groet, Tinus.


Hallo TF, afgelopen woensdag 23 maart de laatste snoekbaarsdag voor de gesloten periode. Gevist op het IJ van Amsterdam en ‘s morgens een hele taaie visserij. Gelukkig kwam daar rond het middaguur verbetering in. Eerst wat kleine snoekbaarzen, daarna een 60-er en de bekroning: een vis van 90 cm, gevangen met een Fox Predator shad en een St. Croix Legend hengel. Ik was dik tevreden. Groeten, Erik Westerhof.


Donderdag 24 maart nog even voor de gesloten tijd achter de glasogen aan geweest. Ondanks de nauwelijks aanwezige noordenwind en een ontzettend zonnige dag, wisten we er toch 15 te vangen, waarvan 14 mooie maatse vissen. Vrijwel alle vissen kwamen van rond de 12 meter diepte….


..... De grootste snoekbaars deze dag van 87 cm op een groen bruine finntail met de dropshot. Prachtig getekend en mooi dik. Na deze foto’s is ze direct teruggezet om over enkele weken voor haar nakomelingen te zorgen. Met vriendelijke groet, Ninja Klapwijk en Richard Ludema.


Zondag zeer goed gevangen met als kers op de taart en mooie afsluiter van dit seizoen, deze mooie 90-er. Vriendelijke groet, Team Deconinck.


Eén hele meter snoekbaars voor….


..... Eric Engelen! Proficiat!!!

Deze week de nominaties voor de zeevissen van Klaas en Hein, de baars van Jelle, de snoekbaarzen van Marc, Richard en Eric en tot slot de snoek van Wilfred. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -