Actuele Vangstberichten tot dinsdag 29 juni 2010


... tot dinsdag 29 juni 2010

Warm tot zeer warm zomerweer met op vrijdag op veel plaatsen tropische temperaturen. Hierdoor was het vaak erg druk op en langs vele wateren. Afgelopen week toch heel mooie vangsten geboekt waaronder zeer mooie roofbleien. Voor de roofvisser wordt het wat minder de komende week met dat hete weer, maar de voetballiefhebbers zullen het voorlopig nog prima naar hun zin hebben!


Vorige week donderdag hebben we onze jeugdcursus afgesloten. Maar liefst 20 kinderen behaalden hun “basisdiploma sportvissen” en kunnen met een goede basis naar de waterkant! Op de foto deelnemer Justin  Smeets, die van vissen en voetbal houdt. Groeten van Wilfred van Nunen.

Zout - door Arthur van Tienen.

Kant- en Kustvisserij

Na een afwezigheid van 2 weken vanwege onze Noorwegentrip hierbij weer wat vangstberichten.

Ten eerste was de trip naar Noorwegen koud, nat en winderig, dus we konden niet alle dagen op de goede stekken vissen voor de heilbot. Toch een uitstekende vakantie gehad in Lauklines waar we eigenlijk van alles hebben gevangen, maar niet echt grote heilbot, de zwaarste was 20 kilo en dat is een kleintje van 120 cm. Marcel ving nog wel een hele mooie gul van 40 pond, er zwemmen daar monters!! Maar voor de rest was het goed van gewicht maar geen uitschieters. Volgende keer hopelijk wat meer geluk met het weer!

Op Schiphol geland gelijk in een betere temperatuur van 19 graden, 10 graden meer dan de max. temperatuur die we in Noorwegen hebben gehad!

Kustvisserij
Richt zich op de geep-, makreel-, fint- en zeebaarsvisserij. Het heerlijke weer zorgt ervoor dat de scholen makreel dicht onder de kant komen en vooral vanaf pieren en golfbrekers kunnen goede zaken gedaan worden, maar nu het druk is aan de stranden zullen de golfbrekers wel een mindere optie zijn. Toch loont het de moeite om in de late avond in de schemering hier een kansje te wagen.

Tongvisserij komt nauwelijks op gang terwijl je toch nu het topseizoen begint te naderen. Nee, richt je op de zeebaars, geep en fint, dan scoor je altijd. Vanaf de stranden zoals gezegd weinig soelaas hoewel de bot zich nog best laat vangen op de stranden tussen Hoek van Holland en Monster. Woensdag gaat de nationale selectie Kust nummers 6 t/m 20 naar Engeland om daar de Interland tegen België en Engeland te vervissen, jongens, sterkte en pak ze in!!


Stipo Jovic met de grootste heilbot van onze Noorwegentrip.

Bootvisserij
Wrakvisserij prima, mooie gullen en veel ook, boek een dag nu met deze zomerse dagen, vergeet geen scherfijs te bestellen. Hetzelfde geldt ook voor de makreelvisserij: vang er tien, maak ze schoon en leg ze op het ijs, geen vuilniszak volstoppen!!

Geankerde visserij nog steeds goed en ook zijn er al gladde haaitjes gevangen bij de Meerkerk. Makreelvisserij hectisch, wantoestanden met huurkotters, overvolle boten en ontevreden klanten, de zomerse makreelvisserij ten top! Oosterschelde goede visserij, Dordtsman tegen de zuidelijke kant van Tholen een gewilde stek, Grevelingen haring en nog wat wijting in de avond.

Tot volgende week, Arthur



Roofvis - door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

Ondanks het warme weer is er best nog redelijk gevangen door die vissers die eropuit zijn geweest natuurlijk. Wel waren wederom de ochtend- en avonduren het beste om aan het water te vertoeven, en de zonnebrandolie moet je ook zeker niet thuis laten met dit weer.
 
Snoek - Best wat meldingen van snoekvangsten, vooral tussen het baarzen met kleiner kunstaas afgelopen week. Wat ook opvallend was dat de schaduwplekken vaak bezet waren door snoek. Dus stond er hier en daar een boom langs het water, dan waren dat de stekken waar best wat activiteit was. Dus hou dat even in de gaten daar we nog lang niet van de zon af zijn. Kleur grijs en rood-wit prima om deze rover nu te verleiden, en inderdaad oranje scoorde ook nog de nodige snoeken.
 
Snoekbaars - Hier vaak iets moeizamer, maar wel al wat meer snoekbaarzen op één en dezelfde stek te vangen, maar je moest ze heel langzaam benaderen om ze te overlisten, en dat wil wel eens vaker het geval zijn met warm weer. Ze lagen al vaak dieper dan 4 meter, als ze de kans daar voor krijgen natuurlijk (plassen). Groen en bruin de absolute toppers afgelopen week, en vooral langwerpige shads die het beste scoorde.


Dropshotten was vandaag toch weer de doorslag, fel gekleurde Gulp alive met een V staartje. Foto: Björn Janssen.

Baars - Is weer bijna in aantal terug, maar deze rovers moet je nu zeker ook traag bevissen en dropschotten was dan de beste methode. Op deze manier werden er vaak mooie aantallen gevangen. De maten nog wel iets kleiner, maar de aantallen maakte dat weer helemaal goed daar de aanbeten vaak heel hard waren. Ook hier groen en zilver opvallend goed wat de kleur betreft, dus blijf nu langzaam vissen op deze rover.
 
Roofblei - Ook hier duidelijk meer activiteit en de maten werden ook weer naar boven bijgesteld. Diverse 70-ers werden er gevangen op vooral oppervlaktepluggen. Wel vaak voor 8 uur in de ochtend, daarna soms helemaal spoorloos.
 
Het weer blijft warm volgens de berichten dus snel de vis onthaken, vlug op de foto en weer terug in zijn element. Op deze manier kunnen ze volgend jaar weer voor het nageslacht zorgen.
 
Pas ook goed op je zelf met dit te warme weer!

Veel succes op de rovers, Piet.



Barbeel - door Frans Vogels

Afgelopen week hebben we kunnen genieten van soms tropische dagen en zoals de voorspellingen laten zien duurt dit nog minimaal tot aankomende zondag. Op de barbeelvangsten hadden de weersomstandigheden een gunstige invloed. Niet alleen op de Waal, ook op de IJssel, Grensmaas en Roer werd goed gevangen. Moest de een het doen met slechts 1-2 barbelen, een ander kon er heel gemakkleijk een eindje verder 10-14 vangen op één stek.


Op de barbeelvangsten hadden de weersomstandigheden een gunstige invloed.

Over het algemeen was het deze week de pelletvisserij die voor de meeste aanbeten zorgde. Kaas blijft het ook nog steeds goed doen; twee aassoorten die niet mogen ontbreken in het assortiment van de barbeelvisser. De tegenvallende vangsten van vorige week hadden te maken met het smeltwater dat vanuit Zwitserland en Oostenrijk massaal via de Donau en Rijn ons land bereikte.


Een barbeel van 83 cm en 6 kilo.

In amper 3 dagen zakte de watertemperatuur met 4 graden. Zelfs nu met deze tropische temperaturen stijgt de watertemperatuur nog nauwelijks.

Succes, Frans.

 
Overige vangstmeldingen:


Beste Total Fishing, ben op dit moment (zaterdag 26 juni 2010) met vismaat Bert Kerstens in Noorwegen. Mijn Seastinger boot is mee gegaan. In tegenstelling tot ons eigen land, waar de temperaturen naar ongekende hoogten schieten, doen we het hier in Noorwegen met soms nog geen 10 graden en veel regen. Op de eerste visdag gutste de regen met bakken uit de lucht, niet te vissen, dus dvd’s en voetbal kijken.

Op dag 2 zochten we in de middag, toen het een klein beetje droger was, een plek met veel taluudjes. Op een diepte van 17 meter, na 2 leuke gulletjes, kreeg ik na een dik kwartier een voorzichtige tik op mijn top. Als aas gebruikte ik een loodkop waarop een 15 cm geel-rode shad was geschoven. In eerste instantie dacht ik dat ik vast zat, maar toen ik de lijn wilde stuktrekken, voelde ik toch wat bewegen.

Het bewegen ging steeds heftiger en even later schoot de lijn met hevige schokken van de spoel. Onmiskenbaar heilbot! Na een enerverend half uurtje (14/00 dyneema op de reel) konden we de grote platte rover met vereende krachten in de boot trekken, waar deze zo te keer ging, dat er een aantal spulletjes naar de bekende Filisteinen werden gestuurd.

Er zat niets anders op dan de vis met een strop om de staart te “knevelen” en terug te varen naar het ressort, waar rond de huisjes een fancy fair gaande was. Ineens waren wij de grootste attractie. Na meten en wegen bleek de vis 151 cm lang en 35 kg zwaar te zijn, een nieuw record voor deze streek. Het vorige record werd vorig jaar door mijn maatje Bert gevestigd met een platte van 128 cm. Nog 11 visdagen te gaan! Hilsen fra Norge, Peter Gerits.


Langzaam maar zeker komt de zeebaars toch los. Oké het gaat niet direct om grote aantallen, maar je krijgt tenminste met regelmaat je aanbeten. Het gaat over het algemeen om kleinere vissen maar zo nu en dan loopt er een mooie zeebaars tussendoor…..


.... Door het smerige water (nog steeds algenbroei onder de kust) zijn we eens gaan experimenteren met fellere kleuren, zo nu en dan met succes! Groetjes, Joop.


Gevangen op de zager onder een dobber op de noordpier met laag water, 85,3 cm. Met vriendelijke groet, Daud.


Beste Total Fishing, zeebaarsvisserij begint aardig los te komen hier in IJmuiden en Wijk aan Zee, het heeft wat langer op zich laten wachten, waarschijnlijk toch door de koude winter en langzaam oplopende watertemperatuur. Deze mooie nachtjager gevangen met een zager onder een dobber. Groetjes, Marco.


Hallo Vissers, in verband met de op handen zijnde sluiting van mijn geliefde noordpier (zie sportvisnieuws) toch  nog maar even gauw gaan proberen om nog een geep en hopelijk nog een makreeltje te verschalken. Ik was er al vroeg omdat het tij vroeg viel en het overdag gewoon te warm wordt. Voordat ik mijn eerste dikke geep ving, eerst een aantal aanbeten gemist, dus ik wist dat ze er zaten.

De zijlijn iets lichter gemaakt om het aas nog beter aan te bieden. Een mooie geep trok de 4.20 lange feederhengel helemaal krom en gaf mooi sport. Rik Hagedoorn van Rik’s hengelsport te beverwijk was gelukkig in de buurt om een mooie foto te maken!! De makrelen lieten het wederom afweten en schijnen het in de avonduren beter te doen. Visgarantie tot de deur natuurlijk. Er kwamen ook nog enkele maatse zeebaarzen uit, maar die jongens moesten er hard voor werken, maar dat doen ze graag. Visgroet van lucky Luc Mom.


Wild was het niet, maar als je er dan toch nog een dikke fint (en geen flint !!!!) op krijgt van bijna 50 cm dan is dat toch wel weer leuk. Onze eigen mini-Tarpon heeft een hele grote bek waar menig visje zomaar in kan verdwijnen. De fint gebruik ik als aas voor de rest van de zomer, want je kunt er prachtig dunne reepjes van snijden voor de geep en de makreel. Visgroet van lucky Luc Mom.


Beste TF, bijgaand wat foto’s van enkele specimens die afgelopen week gevangen zijn in het al sinds weken zonnige en warme Sneem, County Kerry, Ierland….


.... Deze zijn gevangen door vader en zoon Ed & Eddy van den Burg vanaf de boot van Jackie O’Shea.


Mads met een mooie gul gevangen aan de sandeel…


.....ook zijn vismaat met een paar ‘kelpgullen’.


Mooie karpers in de boerenslootjes zijn met dit mooie weer regelmatig goed los.


Robbin van Hoof met een mooi blankvoorntje, gevangen tijdens de jeugdcursus van HSV De Oirschotse Sportvissers. Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste Total Fishing, vandaag voor de lunch even in een zandputje gevoerd…..


.... Toen ik na anderhalf uur terug was bij het water, zag ik al meerder vissen azen…..


.... Uiteindelijk wist ik een zeelt van 54 cm en een brasem van 56 cm te vangen. Groet, Geert-Jan.


Mijn eerste zeelt dit jaar en dat smaakt naar meer!  Groet, Joeri.


Hallo Total Fishing, gisteren gevist aan het voornes kanaal in Hellevoetsluis. Totaal ongeveer 4 uur gevist en 15 kg vis waaronder veel grote brasems en deze mooie zeelt. Groet, Arno Borsboom - Stellendam.


Over het algemeen was het deze week de pelletvisserij die voor de meeste aanbeten zorgde…


.... Kaas blijft het ook nog steeds goed doen. Gr. Frans.


Na 10 uren vissen zonder beet, was het dan toch raak!  Een barbeel van 58cm. Na 11 uur vissen was het de tweede keer raak….


....Maar nu was hij iets groter, namelijk 82cm. Voor mij een pr waar ik heel blij mee ben! Groeten, Jos Raaijmakers.


Met de mooie zomeravonden zijn de karpers weer vaak aan het oppervlak te vinden.


Hallo TF, de vangsten zijn zeer goed te noemen in de karpervisserij…..


.... Zowel op het open water als op afgesloten water houdt het maar niet op!....


.... Mooie graskarper en een supermooi projectspiegeltje. En nog 2 schubs van open water. Groetjes, Peter, Tight Lines!!!


Beste TF, zo is het 3 nachten stil en zo vang je vervolgens de laatste 10 minuten van de sessie een 27 pond karper. Erg sterk onder de kant! Groet, Bram.


Prachtig weer de afgelopen tijd en dat zal nog wel even zo blijven.


Jeroen met een schitterende roofblei, ook gevangen op een asp spinner….


....samen vingen Freek en Jeroen 2 roofbleien. Hierbij kregen ze nog 2 andere 70+ers, maar deze schoten er helaas af.


....en deze roofblei die de 80cm net niet haalde, klapte met alle geweld ook op de asp spinner. Groet, Björn.


Ook weer in grote aantallen aanwezig in de buurt van dor gras..


Na de officiele opening van de World Catfish Classic te hebben meegemaakt, toch even 1 dagje vissen op de Ebro in de buurt van Chiprana. We hadden op 1 dag 20 meervallen waarvan 5 stuks de 2 meter grens doorbraken….


.....Eventjes afkoelen…..


....5.5lb JRC SabreX Spodhengel, krom tot in het handvat…..


.... Jan Mertens en Laurent Checko met een meerval met een heel mooie gele kleur…..


.....Het hele Berkley team samen met World Catfish Classic organisator Ross Honey.


Mooie zomerse kleuren.


Ik ben samen met Koen op het water geweest. Ondanks de warme temperaturen hebben we goed vis kunnen vangen. Gr. Evert Oostdam.


Een avondje met Jeroen wezen dropshotten, totaal meer dan 50 baarzen en erg mooie exemplaren en een enkele snoekbaars. Gr. Björn.


Ik liep ‘s morgens om 5 uur met mijn duffe kop tegen een boom! Gelukkig was mijn fotocamera niet stuk. Groeten, Jos Raaijmakers.


We hebben de hele dag gevist met nieuw kunstaas van Strike Pro. Deze hebben een bladpilker op de markt gebracht. Nu kunnen dus ook de snoekbaars vissers met Strike Pro aan de slag… en vangen als een trein met deze nieuwe pilkers, alles dook er op als een dolle, snoek, baars en snoekbaars… De vissers die met de normale softbaits visten bleven werkelijk ver achter bij ons… Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Zaterdag knalde toch deze mooie snoekbaars erop en gaf een dril die me deed denken aan een snoek. Groetjes, Synco.


Dropshotten was vandaag toch weer de doorslag, fel gekleurde Gulp alive met een V staartje….


....Werpend en diagonalend terugvissen leverde mij bij de 2e worp op een nieuwe stek al resultaat. Groet, Björn.


Hoi TF, zaterdag onder zeer zomerse omstandigheden met mijn vrouw Hilda naar onze favoriete stek op het grote water geweest. Na een mooie snoekvangst voor mij was het haar beurt door enkele zeer mooie snoekbaarzen te vangen…..


.....Zondag teruggeweest op de stek met niemand minder dan Bertus Rozemeijer. Voor mij een enorme uitdaging om met hem op mijn thuiswater te gaan vissen. Na de vangst van deze prachtige snoekbaars kom mijn dag niet meer stuk…..


....Toch kwamen er nog een aantal prachtige exemplaren aan boord waaronder deze snoekbaars die op een concept shad van I.T.T. werd gevangen. Het verslag van zaterdag staat inmiddels online, later deze week meer over de visdag met Bertus. Natuurlijk dit allemaal weer terug te zien op www.snoeken.net. Groet, Pieter Nederlof.


Hallo TF, het is mij weer gelukt een 90+ te verleiden. Dit is mijn derde dit jaar. Gevangen op de dropshot met transparant shadje. Ik heb ook het verschil met het vangen in de winter mogen ervaren en dat is een wereld van verschil. Groet, Theo.


Als je er oog voor hebt kan de natuur prachtig zijn langs de waterkant.


Ondanks dat het veel te warm roofvisweer was toch nog een enkele vis weten te vangen. Zelfs op stukken waar het barst van de snoek lijkt het nu wel visloos….


.... De betere tijden komen wel weer, maar volgens de weersvooruitzichten kan het voor de roofvis nog wel even duren hier in de Achterhoekse wateren. Ook Robin begint het al te leren om te varen en tegelijk te vissen. Gr. Eddy.


Mooie snoek van precies 1 meter gevangen met dood aas onder een dobber en even een kusje zoals Rex Hunt vroeger deed. Groet, Leon Manders.


Hallo TF, deze mooie metersnoek wist ik te vangen op een spinnerbait van Rob Kraaijeveld. Gaf een geweldige dril en trok mijn hengel helemaal krom. Gr. Anthony.


Op de nieuwe bladpilker van Strike Pro. Gr. Evert Oostdam.


Afgelopen woensdag van mijn vrouw en kinderen een leuk vaderdagcadeau gehad: een visdag op groot water met visgids en Marcraft boot  van Mobile fishing adventures. Ondanks de al behoorlijke temperaturen toch een aantal mooie vissen weten te verleiden.

Een springende 92-er en als afsluiting een 97-er, alle twee slepend gevangen op de swimmbait van Spro. Jerkend was het jammergenoeg door het heldere water en de hoge temperatuur niet mogelijk een aanbeet uitgelokt te krijgen boven de aanwezige plantenbedden. Gr. Frans den Ouden.


Afgelopen donderdag lekker het water op met prachtig weer. Een tik op de doodaashengel verraadde de aanwezigheid van een geïnteresseerde vis. Helaas had deze hele andere plannen en was zeker van plan om snel  naar de oppervlakte te komen.

De vis werd op 10 meter diepte gehaakt  en wist zich daar gedurende 35 minuten op te houden. Ik heb sterke  verhalen genoeg gehoord, maar was nu zelf aan de beurt. Natuurlijk  speelt de hengel een rol want heeft eigenlijk te weinig body voor de dril van een sterke 1 meter+ snoek. De vis gaf zich uiteindelijk gewonnen en zwom met een ferme staartslag weer de diepte in…..


....En gisteren ook weer lekker een dagje op het water om de snoekbaarzen te belagen. Zoals verwacht werd het een taaie dag met deze warmte en zo weinig wind. Hier en daar vingen we een visje maar echt wild was het niet, totdat ik op een diepte van 3 meter een tik kreeg op de witte Salt Shaker van 4,5 inch.

Na de tik volgde een mooie dril op de lichte vertikaalstok van bijna 10 minuten. En na het onthaken en een foto, deze dikke dame van 110 cm nog even ondersteund en weer lekker laten zwemmen. Ze had trouwens aan beide zijde van die beschadigingen, waarschijnlijk nog van het paaien. Met vr. gr, Marc Zitvast www.eendagjevissen.nl


Hallo TF, warm weer treden we tegemoet aankomende week, dus voor de snoek allemaal niet zo best die hitte, toch net voor de hittegolf….


.....een leuke metervis weten te vangen. Het beessie schoof aan de oppervlakte over het aas heen!! Nu maar even wachten tot het iets afkoelt. Gr. Sander.


Beste Total Fishing, Hierbij nog twee mooie plaatjes. Ondanks de warmte en de drukte toch nog deze mooie dame in de boot. Trollend op groot  water, wist deze dame een nm-jerbait te pakken. Een geweldige dril volgde, waarbij de snoek nog bijna de boot in sprong…..


..... Agressief en in topconditie. Hier doen we het voor. Trouwens een mooie generale repetitie voor de vistrip naar Ierland volgende week, op Lough derg. Hopen dat we ze daar ook gaan vangen. Groet, Vincent Schermer Voest.


Foto van mijn kanjer die op onze 1e vistrip (Noorwegen) en haar 1e keer snoeken deze andere kanjer ving van 113cm 9,5 kg op een rapala super shad rap. Reactie van haar; “dacht dat vissen saai was….” Ze wil volgend jaar weer haha. Visgroeten, Marco Vonk.


Daags na de afsluiting van onze jeugdcursus zelf ook nog een paar uurtjes het water op geweest. In de loop van de avond een paar mooie vissen gezien, waaronder deze knappe riviersnoek, die zich vol overgave op mijn shad stortte. Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste Total Fishing, mijn vismaat Jan Help ving deze prachtige snoek van 1,22m aan een piepklein shadje zonder staaldraad met fireline 0.08 mm. Stek : Hollandsdiep. Groeten, Geert Jacques.

Deze week de nominaties voor de barbeel van Jos, roofblei van Freek, de snoekbaars van Theo, de snoek van de vrouw van Marco en de snoek van Geert. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -