Actuele vangstberichten tot dinsdag 29 december 2015

... tot dinsdag 29 december 2015

De vangstberichten van de warmst gemeten december ooit. Een maand waarin, als er kon worden gevist, zéker wel het een en ander is gevangen. Hoe meer sportvissers hun vangstfoto's insturen, hoe leuker de rubriek. U blijft uitgenodigd!


Om in deze sfeer te verblijven mag toch gerust een tractatie worden genoemd. (Foto: Johan Caneel)

Vangsten IJmuiden 

Door Hans Hendriks

Er zit veel vis onder de kust. Tijden de wedstrijd op 12 december van de IJZZV op de Zuidpier werd ik winnaar met 66 vissen en een lengte van 16.50 meter.

De pier ging deze dag trouwens een half dagje open, de wind heeft de pier een flink deel van december gesloten gehouden.


Tripel voor Hans.


De 18 deelnemers wisten 501 vissen te vangen.


De wedstrijd wordt aan de binnenkant gevist.

Het merendeel was wijting maar ook werd er schar, gul, steenbolk, meun, bot en zelfs nog een zeebaars gevangen.


Drie soorten: wijting, schar en meun.


Wijtingen tot 30 centimeter werden geregeld gevangen.


Mooie wijtingen.


Ook de HSV Kennemerland had 13 december een wedstrijd in de IJmond haven waar veel wijting en schar werd gevangen.


Puk met een trippel.


Als de Zuidpier deze maand open was, werd er schar aan de buitenkant voor de bocht gevangen en door de bocht een enkel gulletje.

Marco ving er een paar, maar ook een flink aantal missers.


Marco met een gulletje.


Groetjes en tot het nieuwe jaar!
Hans Hendriks


Gevangen door Tom en een vismaat een paar weken geleden in de Maas. Aan een in Portugal gekochte shad.... Dus die doen het ook blijkbaar goed in Nederland. Tom van Gool.


Living statue.


Mooi toch!


Een nepsnack......


Hebbes!


Hij, Luus dus, flikt het gewoon weer!


Klein maar dapper.


Winterse kleuren met de HS Playboy


Wat een winter toch!


Afgelopen weekend ben ik met vismaat Martin eindelijk weer eens de rivier op geweest. Het was weer een heerlijke dag en ondanks ook de nodige pech, wisten we toch nog zes vissen te vangen waaronder deze prachtige snoekbaars. Met vriendelijke groet, John van Harn www.fishing4fun.nl


Mijn zoon Cris (10 jaar) ving afgelopen zondag zijn eerste metersnoek. De vangsten op het wedstrijdwater van de roofviswedstrijd DeNieuweVispas zijn dus goed! Lees het hele verslag op www.vinnig.nl. Groet Klaas Hoogduin (team vinnig).


Jan Idserda uit Dronten laat zien dat men nooit te oud is om iets voor het eerst te doen. Zijn eerste snoek ooit en dat voor een pensionada.....


Hallo Total Fishing, soms was er moeite voor nodig om de vis te landen…

…maar dan ook bewonderende blikken van een beginnende roofvisser…

…Ik mocht zelf ook een mooie vis pakken op een Elberse streamer. Groet, Stoffel.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Cris. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -