Actuele vangstberichten tot dinsdag 28 oktober 2014

... tot dinsdag 28 oktober 2014

We hebben de eerste herfststorm achter de rug en temperatuur is langzaam dalende. Ondanks dit winderige begin werd het toch een mooie week. Het snoekseizoen is volop losgebarsten en de kans op verrassende bijvangst was goed aanwezig. De kantvisserij aan zee beleeft een topperiode.


De planten in het zoute zand van De Slufter op Texel hebben afgelopen week een flinke portie zout water ontvangen.

Heftig weekje met goede gevolgen 

Het is een heftig weekje geweest met al die wind maar ook dat had goede gevolgen voor afgelopen weekend zo zou later blijken! 

Kantvisserij kent momenteel toch wel een superperiode. Dikke zeebaarzen, tongen en al volop schar, helaas graatmagere wijtingen, dikke bot en gulletjes zijn te vangen dus het leven van een strand- en dijkvisser is best aangenaam deze tijd!

Van Vlissingen tot aan Westkapelle begint het nu redelijk 'winters' te worden. Wijting en schar gaan langzamerhand de boventoon voeren en de zomervis als tong, gladde haai en zeebaars gaat een minder dominante rol spelen.

Van Westkapelle tot aan Domburg -de komende week en zaterdag strijdtoneel van het NK Kust- is prima, bot, schar en zeebaars(jes) voeren de boventoon, richting Domburg zijn er betere vangsten. De Banjaard is ook redelijk met bovengenoemde vissoorten als toonzetting.

Er is zowaar weer gevist op de stranden van Renesse en zoals ieder jaar is er weer een 'wijtingplaagje' die normaal een paar weken duurt. Ik hoop dat we weer eens een ouderwetse wijtingherfst krijgen met prima vangsten in de avonden.

De Europoort is prima. Mooie gullen, wijting, steenbolk, tong en schar worden er gevangen in de Waterweg, Calandkanaal en in het Beerkanaal dikke zeebaarzen. Wijting en steenbolk komen in deze kanalen ook al weer in redelijke hoeveelheden voor.  

Hetzelfde geldt voor de Pier van Hoek van Holland, afgelopen week zijn hier weer door de experts prachtige zeebaarzen gevangen. De stranden van Hoek van Holland tot aan Scheveningen zijn prima.

Afgelopen zondag was er een tweekamp tussen Ter Heijde en de Eurovissers en de winnaar Bert Heukels had 15 vissen, en bijna vier meter vis. De vangsten bestonden vooral dikke bot die volgevreten zat met tappen en mesheften die door de storm los waren geraakt.


Mooie botten vanaf het strand.

De pieren van Scheveningen en Wijk aan Zee zijn ook aan de beterende hand, er komen al leuke wintervissen uit zoals schar, wijting en gulletjes.  De stranden richting Den Helder zijn ook prima, vooral bot, zeebaars en schar wat verder weg, wijting en wat gulletjes in de avonduren.
 
De bootvisserij is prima, vooral op de Noordzee, na de winderige begindagen is het prima visserij geweest op voornamelijk schar, wijting (ook hier magere dingen!) en nog wat tong. De gladde haai gaat langzamerhand weer richting zuiden.

De wrakvisserij is redelijk. De Westerscheldemonding blijft een prima keus, ook op winderige dagen kan er bijna altijd wel een oppertje worden gevonden.

Zondag is de eerste wedstrijd uit de Topcompetitie Boot geweest met redelijke visserij. Frank van Schilt voert na de eerste dag de ranglijst aan, voor verder uitslagen zie www.sportvisserijnederland.nl
De Oosterschelde is redelijk met voornamelijk steenbolk, wijting en wat schar. De Grevelingen begint langzamerhand ook weer wat beter te worden.
 
Tot volgende week!

Probeer het ondiep 

Over het weer mochten we niet klagen eigenlijk afgelopen week. Op dit moment is het heel zacht voor de tijd van het jaar, maar...zijn de roofvissen actief geweest?



Snoek  Op dit moment niet altijd de aantallen maar op zijn tijd komen er mooie grote vissen tussendoor. Opvallend is dat er nog diverse snoeken vaak boven de afstervende waterplanten te vangen zijn. Het zal wel komen dat zich daar nog veel witvis ophoudt.

Doodaas doet het op dit moment gewoon heel goed op de snoek maar goed bewegende grote shads blijken ook heel vaak niet te versmaden. Verder liggen nog best veel vissen vrij ondiep maar dat heeft ook nog met de watertemperatuur te maken die nog royaal boven de 14 graden ligt.


Een laatste vluchtpoging.

Snoekbaars  Redelijke vangsten de laatste week en ook weer eens wat meer de aantallen. Ook natuurlijk mooi is dat de maten van de gevangen vissen al wat groter worden. Veel snoekbaarzen (zeker de grote) zijn nog vrij ondiep te vangen. Ook voor de snoekbaars is doodaas momenteel heel goed maar ook de langwerpige shads scoorde er nog diverse. Geel en oranje kwamen vrij veel voor bij de vangsten afgelopen week.

Baars Wederom diverse 40+ vissen afgelopen week, al waren de aantallen niet zo groot dan een week terug. Baarzen zitten ook nog heel kort bij de afstervende waterplanten waar ze volop nog op het jongbroed van afgelopen jaar kunnen jagen. Daarom natuurlijk op dit moment de beste vangsten met heel klein aas: spinners, kleine shads en ratelplugjes scoren nu ook nog heel goed.



Waterloper...

Roofblei Ook nog wel te vangen, zowel ondiep als diep lopen deze snelle pijlen nog tegen het gevoerde kunstaas aan en hier ook weer diverse 70+ vissen. Snel bewegelijk kunstaas is gewoon heel goed. Dat kunnen ze best bijhouden én inhalen hoor.


Nog wat laatste kikkers zoeken.

De nachttemperaturen gaan wel wat zakken maar overdag zijn er nog best hoge temperaturen. Planten zullen nu wat meer gaan afsterven, de kans is dan dat de roofvissen wat meer de diepere winterstekken gaan opzoeken. Toch maar op de ondiepe stukken beginnen, en zo wat laten afzakken daar op ondiep water nog wel eens heel mooie vissen konden staan. 

Veel succes op de roofvissen,

Piet


Beste Total Fishing. onlangs een bijzondere vangst gedaan aan de Westerschelde dijk tijdens het bodemvissen. Gewoon met een standaard onderlijn en rode bezem afhouders en drie haakjes maat vier met hierop een leegloper en een zager. Een grote dikke zeebaars gevangen van maar liefst 71 centimeter en ruim vier kilo. Met vriendelijke groet, Huib Heiboer.


De bontbekplevier zoekt naar wormen en schelpdieren in het zand.


Beste TF, tijdens het snoeken op een plas mijn eerste roofblei en dus direct een mooie pr! 83 centimeter gevangen op een swimbait. Met vriendelijke groet, Arjan.


Beste Total Fishing, deze vis ving ik onlangs op de rivier. Hij vocht als een duivel en deed mijn hengel (een Silu Spin van Black Cat - ideaal hengeltje voor onze lagelandse omstandigheden!) een kwartier lang buigen tot in het handvat…


...Kijk hier voor een uitgebreid vangstverslag. Met vriendelijke groet, Thomas.


Beste Total Fishing, we zijn een dagje wezen trollen met een verrassend resultaat. We hadden die dag snoek en meerval (een bijzondere bijvangst) in de boot. Lees het hele verslag op vinnig.nl. Groeten, Danny Sin & Klaas Hoogduin.


Amazone lelie.


Op 19 oktober ging ik op stap met Gertjan Borghuis, Pieter de Bruijn en Mark Shepherd. Alle drie zijn het fervente vliegvissers...


...Dat ik als gids minder bedreven ben in het vliegvissen was voor de heren geen probleem, zolang ik ze maar naar de locaties kon brengen waar de vis zit...


...En dat doe ik met plezier. Catch of the day: Tukunari, Peacockbass van 50 cm en dat met de vlieg!!...


...Dig v/d Slikke en Marijn v/d Slikke boeken een driedaagse trip. Door omstandigheden kunnen we niet naar de locatie van hun 1ste keus. Als alternatief gaan we naar de Wayambo rivier en overnachten we in het indianendorp Korneliskondre. 


...Achteraf gezien een wijs besluit.. er worden meerdere Lalau gevangen, Tukunari , Piranha enz. Ze vonden het een mooie bestemming ver weg van alles met mooie visspots waar je ook wat grotere exemplaren kan vangen. Het verblijf in het indienanendorp was zeker de moeite waard. Met vriendelijke groet, Raymond M Soekhan - www.visseninsuriname.nl
 

Een eendenbek of een drakenkop of...?


Yvo was deze week goed op dreef.


Een beauty van 52 centimeter.


Baars op de...


...Biggie Popa River2Sea. Groet, Marc.


Chinese roos.


Daar zit je dan met een echte snoekbaars.


Even met beleid onthaken, zo'n hongerige vis.


Deze snoekbaars onderschepte een minishadje vlak voor de stenen. Knetterharde aanbeet, heerlijk! Wilfred van Nunen.


De grote stern broedde vroeger in grote getale in het Europoortgebied.


Na het werk nog even een hengeltje gaan werpen in een klein kanaal. Een heerlijke herfstdag is het en deze snoek, zo klein als die is, geeft een heerlijk gevecht aan de 3-15 gram hengel.


Duindoorn.


Gister nog efkes een spiering laten dobberen: dobbercheck…


…Het werkt nog steeds de klassieke manier, 90+….. En terugzetten!! Groeten, Sjak.


Beste Total Fishing, een weekendje vissen resulteerde onder andere in deze mooi getekende snoek van groot water. Het waren wisselende dagen met echte vreetmomenten. Opvallend was dat klein aas in het voordeel was. Met vriendelijke groet, Arthur Hagenbeek.


Twee Maassnoeken, gevangen op zacht kunstaas boven…


…vier tot act meter water, op half water. Groeten, Nico en Gertjan Smits.


'Rood met witte stippen...'


Nog veel speldaas aanwezig dus ondex 3 bracht vis op de kant. Groet, Stoffel.


Een mooie start van een fijne dag op het water...


...En toen was daar op het laatst nog een fraaie snoek.


Onder het bruine verenkleed van deze jonge zwaan wordt het wit duidelijk zichtbaar.


Hallo Totalfishing, de herfst is al aangebroken…


…en de snoeken beginnen zich mooi vol te eten…


…De snoeken zijn gevangen met kunstaas…


...Ze hoeven niet altijd groot te zijn om er plezier van te hebben. Wat is het roofvissen toch mooi! Groet, Tim Leferink.


Kaapse kamperfoelie.


Snoek van 123 centimeter...


...op de Saltshaker. Groeten, Marc.


Hello Totalfishing. dank u Nederland. De vierde grote snoek van het seizoen. Groeten, Anne.


Vlasleeuwenbek.


Henk en Willem visten afgelopen week in Ierland op snoek met de nederlandse visgids Ferdinand Heijerman. Willem had een superstart met deze snoek van 103 centimeter in het eerste kwartier van zijn visvakantie!..
 

...Ferdinand ving onder andere deze snoek van 111 centimeter op de Bossel jerkbait in ondiep water...
 

Ook Henk pakte mooie snoeken waaronder deze metersnoek. Voor meer informatie over een snoekvisavontuur in Ierland, zie www.pike-ireland.net


Altijd mooie detalis langs de rivieroever.


Zaterdag 25 oktober...een dag, waarop de baarzen goed los waren! Toen de beten ineens stilvielen en we toch nog even doorgingen met het werpen met shadjes op de stek, meldde zich deze riviersnoek. Altijd een feest, zo'n vis op een licht stokje! Groeten van Wilfred van Nunen.


Klaas met een grootwatersnoek tijdens de dag trollen.

Deze keer de nominaties voor de meerval van Tom, de roofblei van Arjan en de snoek van Marc. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -