Actuele vangstberichten tot dinsdag 28 oktober 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 28 oktober 2008

Wisselend weer met heel mooie periodes, zeker om te vissen. Vooral de momenten dat de zon niet uitbundig scheen sprongen er vaak uit. De bomen laten nu in hoog tempo hun blad vallen en het is wel weer even wennen steeds minder groen meer te zien. De zomertijd is ook voorbij en we kunnen ons opmaken voor hopelijk een rustig najaar en winter.

 
Eddy te Mebel jerkt een interessante kruising uit op snoek. De mist trekt langszaam op, een typisch beeld van afgelopen week in de vroege ochtend

Zout door Arthur van Tienen

Allereerst een treurige mededeling. Zondagmorgen werd ik door mijn maatje Rob wreed gewekt met de mededeling dat Lucien van Zoomeren in de nacht van zaterdag op zondag 25 op 26 oktober was overleden,de klap kwam hard aan.

Lucien was een zeer goed visser, voormalig Nederlands Kampioen Kustvissen en talrijk lid van Nationale Teams zowel in het Bootvissen als het Kustvissen. Daarbij komt dat Lucien een zeer sociaal mens was bij wie een ander altijd op de eerste plaats kwam. De Nederlandse zeesportvisserij verliest met  het heengaan van Lucien een groot visser. Namens Total Fishing wensen wij zijn familie en zijn maatjes bij zijn vereniging “de Zeenaald” veel  sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Zeehengelsport Totaal

Vrijdag, zaterdag en zondag jl. vond de beurs Zeehengelsport Totaal plaats in de gedempte haven van Colijnsplaat,een treffen waar zeevissend Nederland en België elkaar ontmoeten en ter gelegenheid tevens van het Wereldkampioenschap Bootvissen die vandaag (zondag) startte met de training en waar op maandag, dinsdag en woensdag de wedstrijden zullen plaatsvinden, kijk voor meer informatie op www.sportvisserijnederland.nl voor de actuele informatie over het verloop van de wedstrijden.

De beurs was zeer gezellig en druk bezocht, tal van winkeliers, verenigingen, nationale topteams op zeevisgebied en de zo broodnodige sociale contacten zijn weer optimaal gemaakt, een must is het dat deze beurs ieder jaar weer terugkomt, zeer goed bevallen en werkelijk een succes! Peter Dohmen en de rest van de organisatie, Bedankt!!!


De gezellige zeevisbeurs trok enige duizenden toeschouwers

Kantvisserij

Zeer veel vis dicht onder de kant en dit alles heeft te maken met de enorme hoeveelheid garnalen die onze kust bevolken, prima want de beroepsvisserij laat de garnalen door de enorme aanvoer links liggen omdat de prijs keldert, de sportvisser profiteert hiervan want de massale aanwezigheid van wijting maakt het vissen aantrekkelijk.

De wijting wordt werkelijk overal langs de kust gevangen maar wanneer je op het strand deze felle rover wilt belagen kies dan voor de duisternis van de avond en de nacht, trek er nu opuit en de verwachting voor midden van de week oostenwind is helemaal prima!!

Pieren van IJmuiden, Hoek van Holland en Scheveningen mooie visserij op wijting schar en gul, zeebaars blijft dik azen en een enkele dikke tong wordt er ook nog gevangen. Stranden zoals gezegd in de avond wijting, overdag wat bot en gul ( die tevens ook natuurlijk s’nachts te vangen is)

De Waterweg staat garant voor gul, bot en steenbolk, Calandkanaal , Beerkanaal, Amazone haven en Papegaaienbek vol met wijting, steenbolk, Amazone haven wel veel klein spul.

Stenen  Glooiing aan de noordzijde Maasvlakte ook prima, Dintelhaven komt ook langzamerhand gevuld met kleine wijting. Zeebaars, bot en grondels vormen voorlopig de hoofdmoot van de vangsten.

Renesse zoals gezegd een paar weken geleden in de avond wijting, Haamstede en Westenschouwen hetzelfde verhaal, overdag weinig te beleven op de ex-topstranden

Vlissingen tot aan Westkapelle overdag de beste plaats om te vissen vanaf het strand, dikke schar, wijting, gul, tong en zeebaars, kies voor een stek vanaf het Speeltuintje ( rechtdoor richting strand in Zoutelande dus niet met de bocht mee richting Westkapelle) tot aan het kustlicht van Zoutelande.
 

Beste redactie, deze plaat wilde ik jullie niet onthouden. Een herfstbaars van 8.1 kg .
mvg Etienne

Bootvisserij
Meer dan uitstekend, massa’s wijting, schar, gul en bot vanaf de huurkotters, hopen dat het weer een beetje meezit, wrakvisserij ook prima met mooie gullen op de wrakken. Hopende dat het Nederlands Bootvisteam zich woensdagavond Wereldkampioen mag noemen!! Duim allemaal even mee, misschien helpt het!!Veel plezier en succes komende  week ! Groeten Arthur


Witvis door Willem Stolk

Wederom een weekend van uitersten. In verschillende havens wordt afwisselend redelijk gevangen. Maar zeker nog geen mega gewichten. Ook op de diepe plassen is het sterk wisselvallig. Al met al dus geen erg positieve geluiden.

IJssel
“Afgelopen zaterdag in dichte mist begonnen aan een ochtendje op de IJssel. Het duurde even voordat de beet erin kwam, maar toevallig of niet toen de mist was opgetrokken en de zon doorbrak kwam het langzaam los. Dat leverde uiteindelijk mooie barbelen op. Opvallend was ook het aantal gevangen grondels!”. Aldus Nico Breevaart.

ARK
Op het ARK nabij Tiel is door verschillende vissers redelijk wat voorn gevangen. Opvallend feit was, dat dit in de ochtend gebeurde en rond de middag nagenoeg niets meer werd gevangen. Lekker met de stok op 12,5 meter vingen de heren de ene voorn na de andere. Af en toe werd het ritme verstoord door roofvis – waarschijnlijke snoekbaars of snoek die een gehaakte voorn pakte tijdens de dril.
Dikke maden hadden deze keer de voorkeur boven casters.

Maas
Onder de stuw van Grave is er redelijk gevangen. Met de feeder werd er afgelopen vrijdag aardig wat vis geland. In het midden van de Maas bleek de meeste azende vis te zitten –en daar werden ze dan ook gevangen. De dagen erna was het wel een stuk minder.

Plassen
In Lith, Kerkdriel, Megen en de Kraayenberge plassen is door verschillende fanatiekelingen gevist op dieptes tussen de 8 en 12 meter. Het bleek weer erg moeilijk om vis te blijven vangen en/of op de plek te krijgen. Maar het wordt langzaam wel wat beter dan voorgaande weken. Er lijkt meer vis dieper te zitten dan op half water.

 
Nico kreeg beet zodra de mist verdween!


Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

Ik kan er vandaag een algemeen verhaal over maken wat alle rovers betreft en wel het volgende: Er zijn al veel roofvissen die kort of op de winterstekken zijn aangekomen, en daar is het nu best eens druk hoor. Opvallend dat er nog heel veel witvis aanwezig is, en dat betekend dat het een prima jaar is geweest voor het voedsel wat de roofvissen de eerste maanden gaan innemen.

 Over het algemeen als je weinig stekken kennis hebt was het echt niet gemakkelijk om roofvis te vangen, en heb je die kennis wel kwamen er nog diverse rovers even aan de oppervlakte. Duidelijk dat het kleiner kunstaas veel meer vis in de boot of aan de oever bracht dan te groot kunstaas, en dat is wel eens vaker in deze periode van het jaar.

Het betekende ook dat er vaak diverse mooie vissen kort bij elkaar werden gevangen, en dus dat betekend niet te snel verkassen maar een stek dan goed afvissen.

Verder al vele vissen die echt al diep lagen, en dan bedoel ik vaak dieptes van 8 a 12 meter volgens de meldingen.

Voor de snoek was duidelijk dat de shads de voorkeur hadden op vele wateren boven de jerkbait, daar de snoeken ook al wat verder waren afgezakt afgelopen week.


Polders, vaarten en kanalen zijn dan een stuk gemakkelijker te bevissen natuurlijk, maar hier ook meer vissen op shads. Natuurlijke kleuren waren ook duidelijk in het voordeel afgelopen week. Wat ook echt opvallend was dat er diverse grote snoeken, baarzen en snoekbaarzen werden gevangen, maar dat zien jullie zo meteen dan ook bij de foto’s hier beneden. (op de bekende stekken vaak)

Temperatuur gaat nog verder onderuit, maar ze zullen zeker actief blijven aankomende week, dus ga er lekker even op uit en geniet van het vissen en de natuur die nu weer zijn pracht laat zien, succes op de rovers.


Hans en Frank wisten ze te vinden en de eerste mooie snoeken zijn weer onderweg naar de winterstekken.


Deze vis was wederom beresterk. In ons enthousiasme zijn we vergeten de lengte op te nemen,  maar 50 cm schatten we hem wel.

Met vriendelijke groeten, Erwin Mossel


Hier een prachtige roofblei van 76cm gevangen door mijn beste vismaat (mijn vader) aan een ASP-spinner!

Gr’s Jorrit Daniels


Afgelopen week naar Denemarken. Redelijk wat vissen gevangen, al bleef het formaat een beetje achter.

Groetjes, Synco


Hallo TF,
Net weer terug van mijn jaarlijkse visreis naar British Columbia, Canada…....


.......In 4 dagen 10 steelhead gehaakt, waarvan 8 geland, topvissen!.....


Was vorige jaren het doel Chinook (koningszalm) & Steelhead, dit jaar was het doel om oho, chum & steelhead te vangen. In een schitterende omgeving, missie geslaagd! Ruim 30 coho & chum gehaakt, waarvan 15 geland in 5 dagen.

MVG, Klaas Berger


Hier dan de foto! Mocht je nog een keer een dagje willen karpervissen dan ben je bij deze uigenodigd!

Bart Sanders


Meerval van uit de bellyboot door Vincent Collette  vic-fishing.net


Vorige week met karperspecialist André Zwiers naar Caspe geweest.Wat een schitterende rivier om te vissen.....


......De eerste dagen vingen we vooral veel karper tot 40 pond!......


......Tot de meerval los ging, eerst nog wat van rond de 170 cm....


.......En nadat we de eerste dag op een jerkbait stok al een meerval van boven de 2 meter vingen, pakten we het laatste uur de klapper. 212 cm en zo’n 90 kg.! Na de dril van een uur die we om en om deden kwam dit schitterende monster aan de kant!

gr. André Zwiers en Martin Frankena

 
 Gisteren lekker uitgewaaid.
 Groetjes, Ed


Een baars zag wel wat in Martijn´s zijn 20 cm lange Shaker 8”


Beste Total Fishing,
De afgelopen weken ben ik mijn zwagertje gaan bezoeken in Texas, Usa. Tijdens dit bezoek kon ik het niet laten om met regelmaat een hengeltje uit te gooien, met als resultaat een aantal mooie Smallmouth en Largemouth bass.
 Vriendelijke Groeten Carl Greve


Vissen waren voorzichtig vandaag. Deze baars verticaal op een culprit.


Bij deze een mooi gekleurde rover van het grote water, Het was niet veel soeps zaterdag,je moest echt op de juiste plaats op het juiste moment zijn. Toch was het een mooie dag op het water,met een mooie ondergaande zon om de dag af te sluiten.
 
Met vriendelijke groeten Hoeben Marc


Hallo Total Fishing,
De foto van een roofvisdag  op een groot water in Noord Brabant…....


.......Een mooie dag met 21 vissen met drop shot en fire ball.Wel bedankt   Benoit Degraux 


Als uit het niets opeens aanwezig…Foto Piet Driessen


En hier nog een mooie foto van een leuke snoekbaars, gevangen vlak na zonsopgang ook door mijn vader..

Jorrit Daniels


Een strakke snoekbaars van 84cm voor Frank


Luc geniet van de zon en deze snoekbaars


Nog volop aanwezig…


Hallo allemaal !
De herfstvakantie is de perfecte tijd om eens een middagje lekker met m’n dochter Leonie te gaan snoeken. Ze vind het heel spannend, en hoopt altijd dat de snoek het kunstaas niet vlak voor haar voeten grijpt, wat natuurlijk
toch soms gebeurt…......Maar dan pakt ze de vis toch gewoon met de kieuwgreep, zoals dat hoort!
Wat een spetter hè
 
Ruud Habermehl, Schiedam


Als de bladeren beginnen te vallen ontwaken de snoekvissers......


.....Mooie snoek van 1.05 mtr gevangen in de IJssel met een Twinler.

groeten Steven.


Na een middag snoeken met mijn maat alex ving ik op de valreep nog deze dame van 97 cm aan een Slider

Groeten, R van Rossum


Vorige week een aanbeet op een shad gehad en de vis gemist , de shad vertoonde maar langs 1 zijde sporen van de tanden. Vandaag 25 10 08 , precies een week later,  ving ik deze op dood aas, nu begrijp ik het verhaal van vorige week !

Groet Franky


Afgelopen zondag, ondanks de harde wind met mijn nieuwe Marcraft 496 het water opgegaan. Met zijn drieeën hebben wij de nieuwe Strike Pro X-Buster uitgetest als generale repetitie voor onze snoektrip naar Steinsfjorden(Noorwegen) waar wij de voorbereidingen gaan treffen voor de Predator Tour 2009 aldaar…..Regelmatig wat aanbeten en volgers, maar weinig vissen die echt los waren…...


.....Ben verspeelde een mooie meter snoek, die meerdere malen naast de boot het water verliet wat resulteerde dat zijn jerkbait werd gelanceerd uit de bek van deze prachtige vis…......1-0 Pike Wins. Ik zelf bracht het er niet beter vanaf, maar Martijn wist 3 mooie snoeken te strikken nadat hij een hele ochtend geen leven te hebben gehad.

Met vriendelijke groet, Leon Cramer


Zaterdag met Hein van het licht worden tot donker worden gevist. 11 snoeken gevangen op jerkbaits. Ook vele kilometers gesleept, maar bijna snoekloos. Dezelfde stekken die we een paar keer af hadden gesleept bestookt met Heiddy´s, Busterjerks en Sliders en dat gaf wel een nodige aanbeten. Raar dat ze werpend wel en slepend niet te vangen zijn, maar de praktijk bewees het.

Gr.  Eddy.


Gevangen op een Friese vaart, slepend met een ratelplug . Deze snoek besloot mijn kunstaas eens te proeven en kreeg daardoor de unieke kans om een korte blik te werpen op de andere kant van haar leefomgeving. Deze vis is 103 cm lang en zal zo’n 15 pond wegen. Uiteraard hebben we haar na de foto’s snel weer teruggezet. 

Groetjes  Jeroen


Beste Redactie,
Van 11 tot 18 oktober zijn we in Noord Ierland een weekje achter de groenjassen geweest…...


......Grootste was 105cm die me een onvoorstelbare dril bezorgde…..


....Nu is het weer afkicken geblazen…Gr Dave


Vorige week samen met mijn zoon Jelle wezen vissen op Lough Derg bij Ferdinand Heijerman. Jelle ving o.a. deze snoek  van 108 cm. 

Met vriendelijke groeten, André Nieuwland

 
De afgelopen week een paar keer in de middag gevist in onze mooie polder. De vangsten gaan al weer wat omhoog.  Ook de nachten werden weer wat kouder en dat merkte wij direct aan de vangsten. Vooral natuurlijke kleuren scoorden goed. .....


....Het zijn vaak de momenten van de dag dat ze actief zijn. Zo ben je uren aan het trollen en geloof je er niet meer in en dan is het raak met de ene na de andere mooie vis. Vaak maar een klein uurtje dat ze los zijn. Dan moet je net op het water zitten natuurlijk. 

 Groeten Frank en Hans

 
Hallo TF
Vandaag weer even met een vriend van me wezen snoeken in een kanaal bij mij in de buurt met als resultaat een mooie herfst snoek

Groetjes, Robin van Dongen Oegstgeest


Geachte redactie,
Een dag op groot water met mijn buurman Bouwe leverde 7 snoeken op. Twee daarvan passeerde ruim de metergrens: 110cm en 113cm (foto). Ze kunnen nog steeds niet van mijn Fatso’s afblijven…

Groet, Ronald Meeuwisse


Beste Totalfishing,
 Eigenlijk ben ik een (luie) troller in hart en nieren, maar wordt toch steeds meer aangestoken door het jerkvirus. Zeker als er dit soort mooie vissen op je jerk klappen. Verslavend!

Geert Fiolet


Hierbij stuur ik de foto’s van een dikke snoek van 114 cm !

Mvg Joris Legerstee


Deze mooie snoek werd gevangen tijdens het verticalen op snoekbaars. Een bijvangst wat op de IJssel vaker voorkomt, maar deze overtrof mijn vorige bijvangsten. Deze dame was 106cm.
Mark

 
Beste,  het is een tijdje zuinig geweest met de dikke snoeken maar ik was eindelijk weer aan de beurt met deze dikke 120er

Groet Jan Kiel

 
Geert met een zeer atletische meterplus vis!


Zondag wezen vissen en man man wat een weer kregen we voor de kiezen zeg!  Maar goed, als al na tien minuten je dobber wegzakt en je aanslaat op een vis als deze dan maakt die regen natuurlijk niets meer uit. Een prachtig gekleurde snoek, die mijn PR wist te evenaren. 123 dus!

De rest van de dag verliep taai. We werden natter en natter. Pieter pakte nog een 85er en ik een 97er, maar eigenlijk waren we na die eerste tien minuten al klaar. Tegen vier uur maar gestopt. Thuis lekker onder de warme douche!

Groet, Volkmar


Deze week nominaties voor de zalm van Klaas, de meerval van Martin en de snoek van Volkmar. Vanwege het enorme aantal ingezonden foto’s deze week is er een gedeelte doorgeschoven naar de volgende week.  Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -