Actuele Vangstberichten tot dinsdag 28 juni 2011


... tot dinsdag 28 juni 2011

Na een paar subtropische dagen en weeralarmen komen de normale temperaturen morgen alweer terug met een noordwestendwind die richting het weekend naar het westen draait. We zien eindelijk de roofblei weer in grotere getalen en ook de snoek- en snoekbaarsvangsten zijn redelijk goed te noemen. Dus voorlopig heerlijke vooruitzichten voor de rest van de week!


Van de week oog in oog met een gigantische mot (?). Het beestje moet zo’n 7 a 8 centimeter breed geweest zijn. Al met al een mooie ontmoeting in een dor landschap dat van de week gelukkig weer een goede, broodnodige slok water heeft gekregen. Groet, Jelle.

Hallo zoutwatervrienden en -vriendinnen!

Afgelopen week weinig nieuws onder de zon in vergelijking met vorige week, zowel op zee als aan de stranden en dijken, dus ik hou het kort deze week.

Kustvisserij
Voornamelijk op zeebaars en harder, geep zit er ook nog wel en makreel kun je redelijk vanaf de kant vangen in Zeeland. De bodemvisserij in Zeeland is nog niet best, wat schol, bot en natuurlijk zeebaars. Deze tijd is altijd wat flauwtjes in vergelijking tot de lente, winter en herfst. Vroeger kon je je nog wel eens verkneukelen op de vooruitzichten van een nachtje tongvissen aan het strand, maar dat is helaas verleden tijd.

Waar wel wat tong wordt gevangen zijn de waterwegen die op zee uitkomen. Zo waren er mooie vangstberichten van tong vanuit het Noordzeekanaal en de Waterweg. Een nadeel van de Waterweg is dat de wolhandkrabben zo overdadig aanwezig zijn dat het gewoon niet leuk meer is. Nu het vangstverbod voor wolhandkrab van kracht is kunnen deze krabben zich ongestoord voortplanten en alles wegvreten wat voor hun scharen komt. Zou Dhr. Bleeker hier ook een snelle oplossing voor hebben?!


Dintelhaven in de morgen.

Dintelhaven, het smalle stuk, is de beste plek deze weken. Veel spiering, bot en wat zeebaars. Gelukkig is het kierbesluit aangenomen en gaan de haringvlietsluizen op een kier zodat de zalm en andere trekvis weer naar boven kunnen. Over een paar jaar kunnen we weer vissen op bot ter hoogte van de oude zeehaven Hellevoetsluis en aan de Goeree-Overflakkee-zijde, prima!!

Zoals gezegd is de visserij op zeebaars en geep nu het beste wat je kunt  doen. Mooie baarzen worden er gevangen. Maatje Ricardo Kalle wist er een van 70cm aan een steurgarnaal te vangen. Met deze wind op de stranden was het ook afgelopen week weer prima toeven, vooral de op het westen gelegen stranden was het bal.

Bootvisserij
Wrakvisserij was ietsje minder dan de week ervoor, niet alle wrakken waren bingo!. Maar er zijn altijd wel een paar wrakken te vinden waar hele mooie aantallen gul werden gevangen. Makreelvisserij is op dit moment top; grote scholen voor de kust maken het heerlijk vissen.

Geankerde visserij is nog steeds redelijk te noemen. Komende vrijdag ga ik weer met de Big Marlin van Dré Vriends op stap, kijken of we ‘van alles en nog wat’ kunnen vangen. Grevelingen matig, alleen de avonden bieden wat soelaas. Oosterschelde ook matig, wel beter dan de Grevelingen. Let op dat de roggen weer gaan beginnen op de Oosterschelde aan hun zomeroffensief. Pas op met deze pijlstaartroggen, onthaak ze netjes en zet ze terug.

Volgende week even geen vangstberichten!

Tot over twee weken, Arthur



Vangstberichten afgelopen week

Wederom een vreemde week op onze roofvissen. Ook duidelijk meer grote vissen op de zondag en wat de snoek betreft zeker. Maar hoe waren de vangsten verder?

Snoek - Diverse meldingen van meterplus-snoeken. Bij deze meldingen kwam dit keer ook vaak naar voren dat deze vissen met groot kunstaas werden gevangen. En zo zien we maar weer dat er vaak geen peil op te trekken is, en dat maakt het vissen ook zo interessant. Langzaam vissen was wel de sleutel tot succes op snoek, dat was wel heel duidelijk afgelopen week. Plassen ook weer wat meer meldingen afgelopen week en nog diverse vissen op de 4 tot 6 meter-lijn.

Snoekbaars - Duidelijk ook bij snoekbaars dat de aantallen vaak op de 6 meter tot 8 meter-lijn werden gavangen, maar op veel plaatsen wel de mooie maten ertussen en dat maakt het natuurlijk ook meteen goed. Langwerpig kunstaas of doodaas in het voordeel. Maar wel heel kort aan de bodem vissen, anders bleven de aanbeten vaak gewoon uit. Zilver en wit ook vaak bij de meldingen afgelopen week, en zo zien we weer dat hier ook wekelijks soms veel verschillen in zitten. Ook bij de meldingen dat op diverse plaatsen het water wat troebeler was.

Baars - Van alle rivieren de meldingen dat de baarzen die nu worden gevangen groter zijn dan gemiddeld in het afgelopen jaar en dat wil dan vermoedelijk zeggen dat er afgelopen jaar goed gegeten is door onze stekelrover. Gebruik wel licht materiaal op deze rover, dat maakt het vissen natuurlijk ook nog eens een stuk aantrekkelijker. Spinners maatje 2 gewoon de topper en shadjes ook gewoon niet te groot aanbieden. Zilver- en koperkleurig aas super nu met deze temperaturen.

Roofblei en meerval - Wederom diverse meldingen van deze roofvissen, maar ook veel vissen die even achter het aas kwamen, maar niet toehapte, maar dat blijft ook spannend om mee te maken. Met deze visserij moet je net even een goed bijtuurtje hebben, dan kun je vaak goed scoren, echter dan moet je maar wel op het water zijn.

Winde - Eveneens wederom weinig meldingen, nu de vraag: waar blijven deze vissen? Of hebben ze vijanden gekregen die het ze ook een stuk moeilijker maken? Misschien aalscholver of meerval?

Temperaturen zien er goed uit voor aankomende weekend, dus ga er lekker opuit en probeer wat rovers te verschalken!

Veel succes aankomende week, Piet.

Eén zwaluw maakt nog geen zomer…

...is het gezegde. Dat geldt ook voor de barbeel. Deze week zijn er op diverse plekken aan de Waal, IJssel en Roer barbelen gevangen. Het ging steeds om 1 of 2 exemplaren. Het lijkt er op dat ze weer te vangen zijn. Het waterpeil in de rivieren is met ruim 2 meter gestegen en de stroomnaad is weer in handbereik. 

Het zuurstofgehalte was ook weer goed op peil en de vele regenval hielp ook een handje.  Nu er weer vangstmeldingen zijn zullen meerdere sportvissers eropuit trekken en wordt het beeld ook een beetje realistischer. Het was dit jaar lang wachten. 


Foto: Richard Bindels met een mooie vangst aan de Roer.

In een artikel in ‘Hét Visblad’ was te lezen dat er momenteel een project gestart is naar het gedrag van de meerval. Enkele exemplaren zijn voorzien van een transponder. Dat zouden ze bij de barbeel ook eens moeten doen op de Waal en IJssel, dan komen we heel snel veel meer te weten!! Tot die tijd zijn we aangewezen op onze eigen bevindingen en vermoedens…

Groet en tot volgende week, Frans Vogels.

De zeebaarsvangsten bereiken een waar dieptepunt

De zeebaarsvangsten langs onze kust zijn momenteel niet om over naar huis te schrijven. Sterker nog: je bent een gelukkig mens als je één of meer aanbeten op een dag krijgt. Oorzaak is zonder enige twijfel de overbevissing van de laatste jaren.


Werken geblazen voor een vis!

De enorme slachtingen rond de overwinteringsgebieden eisen nu eigenlijk veel eerder dan werd verwacht al hun tol!! Langs onze uitgestrekte, eens zo zeebaarsrijke kust, is momenteel nauwelijks nog een baarsje te vangen. Ook de vangsten vanaf de kant staan mometeel op een heel laag pitje!

Tel daarbij op, dat er ook nog een enkele gek het presteert om ‘s nachts rond de pier van Hoek van Holland (in de Waterweg!!) notabene voor de ogen van vele kantvissers warnetten te schieten dan begrijp je waarschijnlijk dat dit echt de doodsteek voor de laatste zeebaarzen in dit eens zo unieke gebied zal kunnen betekenen!

Stekelze en tot volgende week!


Per Lindvall met een heilbot van 153 cm, goed om te zien dat veel vissen steeds vaker ‘getagd’ worden. 


Grunard met een prachtige rode poon.


Hoi TF! Weer terug van vakantie in Noorwegen. Na enkele slechte jaren in het midden van Noorwegen, nu noordelijker getrokken (omgeving Lyngseidet). Het resultaat mocht er best zijn met vissen tot 16 kg. Groetjes uit België.


Beste Total Fishing, afgelopen woensdag in de ochtend samen met Kim wezen vissen op de wrakken. Vangsten waren goed te noemen met dikke en mooie vissen. Een paar gullen tegen de meter en een leuke rode mul kwamen ondermeer binnen. Met vriendelijke groet, Daud Kalschoven.


Beste Total Fishing, na een stormachtig weekend viel de wind er compleet uit, dus snel met de kajak het water op. De maxrap bleek weer favoriet en na een paar foto’s mocht deze dame snel terug de diepte in! Groeten, Thomas van Sluijs.


Prachtig vastgelegde langbeen door Björn Janssen.


Jakob Andersen met een heel zware zeelt.


Met deze temperaturen zit de oever er weer vol mee!


Afgelopen week een paar dagen wezen vissen in Frankrijk. Mooie vissen kunnen landen. Groet, Erik.


Koi van formaat voor Julien Diconne…


... en ook een prachtige spiegel voor Julien.


Matthieu Faurisson met een 40+.


Hallo TF, hierbij 2 foto’s van onze vangsten in Frankrijk! De spiegel is een recordvangst van 46 pond en de schub is een knappe 36-ponder! In totaal 26 vissen gevangen; voor herhaling vatbaar dus.


Op de foto’s staat Robert met z’n topvissen. Met vriendelijke groet, Marjan.


Matthias met zijn 30 kilo-plus vis(!) van 1,40m lengte op 0.26mm Fox Rage-lijn!


Met de drukte in het weekend langs de waterkant, zocht deze reiger dit keer de rust tussn de bomen. Aparte oogstand als je dat zo van onderen ziet!


Beste TF, het is een bak van een roofblei. Ik ving hem op een Fox Rage Slick Stick 90 DR in het kleurtje Cool herring. De aanbeet was snoeihard, de dril duurde niet lang en kon haar dan ook al vrij snel landen en meten. Met 85 hele centimeters een nieuw PR voor mij. En ik denk ook dat voorlopig ook nog wel even zo blijft! Na de nodige foto’s en een korte reanimatie, zwom hij weer veilig de diepte in, mij heel gelukkig achterlatend! Met vriendelijk groeten, Renée Alfring.


Koen vangt veel roofblei met de kleine Phantom FlexX van Strike Pro. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Beste Total Fishing, afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver, de aftrap van het roofbleiseizoen voor Bertus en mij. Door de regen van de afgelopen dagen was het een beetje gaan stromen en wilde we het weer eens gaan proberen…


... Wat een geweldige opening van dit nieuwe seizoen! In totaal hadden we 13 vissen en 8 daarvan gingen er ruim over de 70 cm. Groetjes, Hennie Smits.


Een gekraagde roodstaartman zit oplettend op zijn tak aan een ven, terwijl vrouwlief bezig is met haar enig jong te voeden.


Afgelopen week een paar dagen wezen vissen in Frankrijk…


... Mooie vissen kunnen landen waaronder diverse mooie meervallen. Met dank aan Bas van
meerval.nl voor het goede advies en de materialen! Groet, Erik.


...Enkele dagen eerder kreeg ik de kans….


... een meerkoetenfamilie onder de loep te nemen.


Deze week was Leo een dag mijn gast. Hij wilde leren vissen met de boot. We hebben vele technieken de revue laten passeren en het daarbij behorende materiaal. Ook de techniek van het varen en traileren kwam aan bod met alle daarbij behorende hulpmiddelen als dieptemeters en motoren. Hoewel er weinig activiteit was, kwamen alle drie de soorten rovers in de boot. Groet, visgids Johan Caneel.


Vorige week even een dagje de rivier op met Duitse gasten. De mannen hadden een week vakantie en twee dagen bij ons geboekt. Wat een feest was en het en een nieuw PR-baars gevangen van 52 cm. Met vriendelijke groet, Erik Stobbe - 
www.eendagjevissen.nl.


Prachtig mooie wilde zwamenjongen in donskleed zijn ook weer op vele plaatsen te bewonderen, vaak goed beschermd door de geknobbelde zwanenouders.


Mooie snoekbaars van 68 cm, wederom gevangen met de handgemaakte jerkbait SIKA Odissa. Groeten van Levin.


Vorige week even een dagje de rivier op met Duitse gasten. De mannen hadden een week vakantie en twee dagen bij ons geboekt….


.....Wat een feest was en het met een groot aantal snoekbaarzen aan boord. Check onze blog voor alle details. Met vriendelijke groet, Erik Stobbe
www.eendagjevissen.nl.


Beste Total Fishing, het was weer een taai weekend met veel wind, maar toch een paar mooie snoekbaarzen kunnen vangen aan onze nieuwe champion Xilio hengels van St Croix.


Mark met mooie snoekbaars…


...en ook voor Stefan een mooie, strakke snoekbaars.


Kris kon weer een mooie snoekbaars pakken op een grote Jerkbait “de Pig”. Gericht jerken op groot water levert toch steeds weer mooie snoekbaarzen op. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Ik dacht uit de planten zo te zien…! Groet, Freek.


In alle rust op een veilge uitkijkpost.


Zondagmiddag met Robin en zijn klasgenootje Jesse gevist. Jesse verdubbelde ruim zijn snoekrecord van 38cm naar 75cm. Hij zat dan ook ‘s avonds vol verwachting achter de computer op de gemaakte foto´s te wachten. Groetjes, Eddy te Mebel.


Beste Total Fishing, afgelopen weekeinde zat zoon Jelle er net 2 cm naast: een snoek van 98cm op de felle Hornet van 4 cm! En wat voor een snoek: de linker bovenkaak bijna helemaal weggeslagen. Door een scheepsschroef misschien?


... Zo te zien wel al een oude wond, alles was alweer dichtgegroeid en kennelijk kan zo’n snoek nog wel doorjagen! Al met al een heel mooie vangst voor Jelle. Groet, Jurgen.


Hallo TF, we zijn gaan vissen met Jefke Distra. Eerst gingen we het Volkerak op en na een half uurtje vissen kreeg ik een mooie aanbeet op de SIKA bait, een nieuwe soort handmade jerkbait die bij Matheussen te krijgen is. Het bleek een mooie snoek van 93 cm te zijn.


Vrijdagavond een paar uurtjes met Robin gevist in de beek die helaas bijna dichtgegroeid is met waterplanten en riet. De bereikbaarheid is niet makkelijk en slechts een paar open plekken om een jerkbait doorheen te rossen. Toch een paar mooie vissen van 89, 90 en 50cm. en ook nog een metersnoek… 


... vlak voor de kant gelost op een zandwinput. De nieuwe Salmo Sweeper van 14cm. en slechts 50 gram is weer een leuke aanvulling bij mijn top-jerkbaits. Zaterdag in de boot met Hein slechts 2 kleine snoeken weten te vangen. Groetjes, Eddy te Mebel.


Alweer een Oostenrijkse snoek die de Fox Rage wonderful Slick Stick op een zonnige middag op de Badesee Mühlen pakte!


Vijf snoeken deze dag waaronder een snoek die een stuk bovenkaak miste, maar vol voor de jerk ging. Het rijtje tanden is zo wel goed te zien…


...Ze heeft er blijkbaar geen last van, 95 cm en aardig dik. Groeten, Jack van de Mortel.


Hallo TF, in verband met de Efftex met enkele buitenlandse gasten het water op geweest. Natuurlijk moesten ze kennis nemen van onze benadering van het vissen en het omgaan daarvan op het grote water. Samen met Bertus daaronder ook de mannen van Salmo mee het water opgenomen. Salmo-baas Piotr Piskorski nam ‘s morgens plaats bij mij in de boot en ving deze prachtige 1.09m snoek, natuurlijk op de Salmo spinner die onder deze omstandigheden goed bleek te werken….....


.... Piotr stapte daarna bij Bertus in de boot en nam medewerker Marcien plaats bij mij in de boot. Ook hij mocht even later een prachtige snoek vangen op de Salmo worrior. Dag helemaal geslaagd natuurlijk. Voor het complete verslag van deze dag en nog meer buitenlandse gasten waaronder een Rus die geen woord engels sprak,
www.snoeken.net Groet, Pieter Nederlof.


Onder heerlijke visomstandigheden wist…


....Ronny deze 2 mooie vissen te verschalken.


vandaag na een lange tijd weer eens gevist met Freek. Begin van de dag begon moeizaam met hier en daar wat aanbeetjes op de dropshot. Later op de middag midden door de vaargeul gaan dropshotten op een diepte van 9 a 11 meter, daar wilde ze wel bijten. ‘s Middags zijn we de plas op gegaan kantjes uitwerpen en hebben samen een hoop mooie baarzen kunnen vangen.

Hierbij kreeg ik een mooie snoek op de swimmbait mijn nieuw p.r.-snoek. Deze stond al 3 jaar op 108cm, nu is die verbroken na 116 cm. een super grote kop met voorlijf. In het water leek ze echt ruim 120 te gaan halen. Ze wilde de bbz swimmbait graag hebben, want ze had hem helemaal dwars genomen hahahaha! Groet, Bjorn.

Deze week de nominaties voor de roofblei van Hennie , snoekbaars van freek en de snoeken van Bjorn en Ronny. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -