Actuele vangstberichten tot dinsdag 28 juli 2009

 ..... tot dinsdag 28 juli 2009

Dankzij de regenbuien is de rust weer wat teruggekeerd op en rond het water. De planten, bomen en struiken konden hun watervoorraad weer op peil brengen en gelukkig stabiliseerde de watertemperatuur zodat er nog steeds leuk gevist kan worden. En het jongbroed komt eindelijk massaal op gang


Een hommel onder het stuifmeel op een zwanenbloem.Foto: Rob Kraaijenveld


Zout door Arthur van Tienen

Strandvisserij

Weinig verandering t.a.v. een week geleden dus eigenlijk niet best!

Bodemvisserij vanaf de kant vereist veel geduld en vooral veel aas,reken op alle stranden op scholenbaars, wat kleine platvis en wat tong.Net als vorige week het advies je te richten op zeebaars, geep en fint met zowel kunstaas als vers aas.


De zeebaars is nog steeds redelijk te vangen…..

De zeebaars wordt op alle bekende stekken redelijk gevangen Voor de rest valt er weinig te melden, wat haaitjes gevangen aan de Banjaard afgelopen week maar dat is normaal rond deze tijd van het jaar Om eens wat anders te proberen kun je gericht op lipvis gaan vissen aan de Oosterscheldedam

En vooral waar diep water is tegen de betonblokken en stenen aan maak je de meeste kans, gebruik zager en een stukjeinktvis aan een haakje 6 of 8 en vis op ongeveer 2.5 tot 3.0  meter diepte m.b.v. een schuifloodje, vis vlak tegen de stenen aan, wanneer er kelp of wiervelden zijn bij de betonblokken of stenen maak je toch meer kans.


......En met de bekende shimano pluggen zijn ze goed te verlijden Gr Joop

Ook zal de goudbrasem zich weer vertonen, hopelijk in meer aantallen en groter formaat dan verleden jaar, Europoorthavens en Maasvlakte de meeste kans echter denk ik dat de opspuitwerkzaamheden aan de Maasvlakte het spreekwoordelijke roet in het eten gaan gooien omdat de goudbrasem van relatief helder water houdt, maarja, je weet het nooit!

Bootvisserij

Wrak en makreelvisserij toppie, geankerde visserij op dit ogenblik op de Noordzee matig tot slecht, de Grevelingen vooral in de avond goed wijting en platvis.Oosterschelde toch weer enigszins opgekrabbeld, vanuit Yerseke worden leuke vangsten gemaakt op schol en bot met ertussendoor in de schemering een tong, zelfs een mul is er op de Oosterschelde gevangen afgelopen week.


Hallo vissers, Het lijken wel monsters de diverse soorten grondels die steeds meer worden gevangen.Als je wegdroomt achter een wijntje of iets dergelijks zou je je er een zeewolf bij voor kunnen stellen. Maar als je dan weer wakker wordt blijken de visjes slechts 10-15 cm groot te zijn. Wel prachtig in al hun eenvoud !! Visgroet v Lucky Luc Mom


HalloT.F. Afgelopen donderdag met plugjes wezen vissen op de IJssel. Het hoogtepunt was deze meerval van Harry van 1.30meter, op een simpel 2-delig plugje…...


......Het duurde 1uur en 40 minuten voordat we deze knaap binnen hadden, met een spinhengeltje en 0.12/100 gevlochten lijn en aan het eind een stuk fluorcarbon. Groeten Ferry.


Een mooi toetje voor Noud deze mooie forel ! Gr Han


Nico en Frank die met de belly het water op gingen .......


........En achter de snoekbaarzen aan…..


.....Het kleinbroed is al goed op gang aan het komen .


Van de week ben ik op groot water gaan jerken,waarbij ik deze twee mooie vissen mocht landen,en uiteraard ook weer terug de vrijheid mocht geven. Ik heb ze gevangen tussen de planten op 1 metertje water, met een slidertje 10, Snoek 1 meter snoekbaars 70 cm.tijdens de regen was het het best. Met Vriendelijke Groeten Hoeben Marc.


Dikke beresterke rivier snoekbaars zondag gevangen 92 cm prachtig weer die dag. Dan is super om een grote vis te vangen mijn maatje Mario Groetjes Jan Versteeg.


Hallo Total Fishing. Zondagochtend een paar uurtjes de Maas op geweest met mijn zoon het was erg slecht het water kraakhelder maar na drie uur geen beet te hebben gehad was het net achter een krib raak een mooie 88cm ......


.......Snoekbaars had zich in mijn shad vergist even wat foto’s genomen en toen zwom ze weer heerlijk de diepte in iedereen een fijne vakantie gewenst. Groeten Perry Verstappen.


Beste TF, Zondag 26 juli nieuw PR Snoekbaars; Was net 10 minuten aan het trollen, een enorme klap op de steunhengel, met daaraan de Ernie 18 cm Deep Diver kleur Fire Tiger. Na 6 minuten pompen kwam mijn nieuwe pr snoekbaars aan boord. 101 cm en 8 kilo. Even op de zelfontspanner een plaatje geschoten, meten, wegen en terug in haar element. Mijn dag was om 8:30 uur al helemaal goed!!  Vr. Gr. Patrick de Jong.


Weinig gevist door de drukte en het weer. Van de week eindelijk weer eens met Ron List aan het vissen geweest op ons thuiswater. Opvallend weer veel grote snoek gehaakt op het Kanaal tijdens het vertikalen. Je merkt dat de snoeken die de polderwateren uit kunnen dit ook doen. Mooie sterke vissen van tussen 80 en 100cm.


Na een herfstachtige middag viel de wind ‘s avonds compleet weg. Superspannend om dan met oppervlakte kunstaas aan de slag te gaan! De top bandit van Strike Pro werd in eerste instantie met veel tumult gemist. Even later was het wél raak!  Groeten van Wilfred van Nunen.


Deze snoek was mijn eerste meter…... en meteen 1.13 en super krachtig!!! Kijk maar naar mijn smile hoe blij ik ermee was!! Gevangen op een Big M, terwijl deze door het oppervlak dreef doordat er vuil aan de schoep zat. Gr. Jorn Bergers


Op 1metertje water, met een slidertje 10, Snoek 1meter snoekbaars 70 cm.tijdens de regen was het het best.
Met vriendelijke groeten Hoeben Marc


Het bekende weer van de afgelopen week Foto: Marc Hoeben


Beste Total Fishing, De weersvoorspelling voor zondag was goed, en we hadden de hoop dat de roofblei hierdoor actief zou zijn…....


........En dat was inderdaad zo. In totaal vingen Bertus en ik 9 roofbleien waarvan er 6 boven de 70cm waren…....

 
.......Wat opviel was dat snel gevist groot kunstaas van zo’n 10 cm ditmaal de sleutel tot succes was. De “magische” grens van 80cm kon ik helaas niet overschrijden maar met 78 cm evenaarde ik m’n pr.


Hallo TF , in de avonduren mijn nieuw PR roofblei naar 79cm gezet. Groetjes Rob Clout


Han viste een dagje samen met Noud vanaf de kant. Hoe kun je je vakantie beter beginnen dan met enkele mooie roofbleien…


Bertus met eengeweldige vis van 84.5 cm. Groet, Hennie Smits

Deze week nominaties voor de roofblei van Bertus en de snoek van Marc en de snoekbaars van Patrick Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord .
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -