Actuele Vangstberichten tot dinsdag 28 februari 2012


... tot dinsdag 28 februari 2012

De voorjaarsvakantie zit er voor een deel van het land al weer op en ook de traditionele doldwaze pret uit het zuiden is weer voorbij! En wat is het heerlijk zo zonder die strenge vorst! Ook aan de vogels is duidelijk te merken dat ze het voorjaar weer in de bol hebben. We gaan dus de goede kant op!


Beste TF, met de carnaval in Maas en Waal toch nog een mooie goudvis weten te vangen. Hij was maar liefst 1,03 meter en helemaal niet glad!

Na een week afwezigheid (mijn schoonmoeder was overleden) weer een beetje terug op aarde en afgelopen dinsdag even relaxed wezen vissen met Edwin aan de Maasvlakte en wel op het nieuwe stuk noordelijk van de LNG terminal, ex Papegaaienbek. Leuke visserij op hoofdzakelijk wat kleinere wijting en wat schar. Edwin ving vlak achter elkaar met het opkomende  water, twee mooie maatse wijtingen, maar daarna was de maatse koek op.

De ebstroom is vrij heftig daar, dus uiteindelijk zijn we naar een uurtje of 5 gevist te hebben maar gestopt. Leuke visserij daar: je zit niet snel vast, ver werpen blijft wel het credo. Rest vaan de Europoort redelijk tot goed. Goed is de Amazonehaven, Mississippiehaven en het Beerkanaal uitstekend, wel overdag vissen daar en wees er op tijd bij, vrij druk.


Leuke visserij op…

Stranden en Waterweg minder. Waterweg een enkele gul, maar is geen schim meer van de afgelopen maanden. De rijzende temperatuur zal langzamerhand de stranden weer opwarmen en de bot zal wel weer terugkeren binnen een paar weken. Calandkanaal ook overdag prima, vooral in de buurt van de stormvloedkering prima visserij.


... de ex-Papegaaienbek.

Zeeuwse stranden slecht tot matig. Bij Vlissingen aan de boulevard en het eerste stuk van het Nolle strand gaat nog wel, verder richting Zoutelande wordt het minder. Schar, bot en wijting zijn je deel. Domburgse stranden richting Westkapelle slecht; de schar is weg, rest wat bot. Banjaardstrand  redelijke drukte, wordt wel een visje gevangen, reken op wat gulletjes, bot en schar.


Edwin met een maatse wijting.

Bootvisserij
Oosterschelde slecht. Grevelingen alleen in de avond redelijk wijting op verschillende dieptes, geen bodemvisserij dan. Geankerde visserij voor de kust op een laag pitje, ook hier moet de stijgende temperatuur haar invloed weer uitbreiden. Wrakvisserij slecht, soms een toevalstreffer, maar de  meeste wrakken gewoon slecht. Hopen maar op warme tijden zodat de vis weer wat actiever wordt.

Ik ben vanaf nu een week in Engeland te Bridlington, de Open Europese Kampioenschappen Strand, 1500 man/vrouw op een parcours van 65 km. Het gaat om de grootste vissen dus is wel eens een keer lekker. Jullie horen over twee weken hoe het is afgelopen met de Dutch Daltons, ons 4-mans team bestaande uit Sjaak Nuijt, Ronald van Os, Jim Sonnenschein en ondergetekende. We gaan in ieder geval uitstekend voorbereid erheen en hopen een hoop lol te maken en leuke visserij te hebben! 

Volgende week dus geen vangstberichten van mijn zijde. Groetjes en strakke lijnen!

Arthur

‘Het blijft vissen,’ zeggen ze soms, en dat zie je weer met zo’n laatste week dat de vangstresultaten per stek flink kunnen verschillen.
 
Snoek

Overal (behalve het grote water) op zijn tijd aanbeten, maar ook landelijk overal veel meldingen van vele missers op ons kunstaas, wat de reden ook mag zijn (misschien het beschermen van de paaiplaatsen). Zou kunnen daar de meeste missers op ondiep water waren volgens de berichten. Op het grote water vaak heel moeizaam, maar als er een vis gevangen werd, waren het vaak mooie grote exemplaren. Doodaas gewoon top op dit moment en het mochten ook vaak best grote aasvissen zijn (20 a 25 cm).


Tussen de struiken nog snel vast te leggen op de gevoelige plaat.
 
Snoekbaars
Op plaatsen vaak maar een enkele aanbeet en op andere plaatsen mooie aantallen in de boot (langs de oever moeizaam daar ze vaak wat dieper lagen). Opvallend dat vele rivieren goed scoorden en dan vooral die rivieren die niet te hard waren opgewarmd de laatste week (rondom de 4 a 5 graden). De Maas daarentegen was van 3 naar 7 graden opgewarmd in ruim een week en we weten dat het dan vaak heel moeizaam is, maar over een week dan ook weer een topwater op vooral grote snoekbaarzen. Meeste vissen onder de 4 meter lijn. Langwerpig kunstaas en doodaas heel goed, kleur groen echt bij de toppers.


De aanhouder wint dacht Piet.
 
Baars
Zijn nog redelijk te vangen, maar je moet wel vaak de juiste stekken hebben daar ze nog veel in schoolverband bij elkaar zijn op dit moment en daardoor heb je ook stekken die geen vis herbergen. Havens natuurlijk gewoon goed daar hier ook zeer veel witvis aanwezig is en daar gaan ze gewoon een paar keer per dag tussen jagen en dan moet jij er ook net zijn natuurlijk. Bladpilkers blijven het gewoon goed doen.


Beste TF, vandaag tussen het studeren door gauw 2 uurtjes ertussenuit geweest naar het water. Hoewel er volop gejaagd werd door de snoeken, lukte het niet om er 1 te vangen. Uiteindelijk een mooi baarsje gevangen. Doel bereikt, maar helaas geen extraatje kunnen scoren in de vorm van een grote snoek. Groeten, Rolf.


Hans en Ben houden de moed er in.

Roofblei en meerval
Ook hier weer enkele meldingen van deze rovers (meerval onder het snoekbaarzen met doodaas). Hoe zullen deze rovers het aankomende jaar gaan doen en zal er nog een 90-er roofblei gevangen worden?
 
Temperatuur gaat lekker omhoog en dat komt de vangsten ook zeker ten goede de laatste maand van het roofvisseizoen. Lekker gaan en let op de veiligheid, kleed je goed en vergeet de soep en koffie niet!

Succes en laat even weten hoe het is geweest! Gr. Piet.


Savage Gear consultant Jure Ramovz met een meer dan schitterende Hughen van 108cm. Groet, Rasmus Ovensen.


Hallo Vissers, Randy en Marin Das van
www.calreicharters.com hebben weer een van mijn droomvissen gevangen. Dit keer kwam er een schitterende vlinderrog met een diskbreedte van 160 cm aan de oppervlakte. Het geschatte gewicht ligt tussen de 20 en 25 kg. Vlinderroggen worden niet zo zwaar als de “roughtail stingrays” die ik zelf heb gevangen, maar ze kunnen wel veel sneller zwemmen. Deze nam 150 meter lijn van de reel, dus dit was een hard gevecht voor de sportvisser.

De circle hook, die beaasd was met een hele sardine, zat mooi in de lip zodat de vis weer met minimale verwondingen terug is gezwommen naar de Canarische zeebodem. Ik kan niet wachten tot volgend jaar om er ook zo een aan te krijgen!! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Gisteren geen spectaculaire visfoto’s kunnen maken, gewoon omdat de snoekbaars niet genegen was mee te werken. Nog wel een zwaan die erg handzaam was en capriolen uithaalde, terwijl hij / zij allerlei geluiden slaakte. Helaas begrepen we die niet. Er valt dus nog veel te leren op en aan het water. Vriendelijke groeten, Johan.


Hoi Total Fishing, voor sluiting van het visseizoen in de Ardennen, toch nog een leuk aantal weten te vangen! Groeten, Jos Raaijmakers.


Beste TF, vorige week hebben we alweer de laatste “wintertrip” naar de Ardennen gemaakt. Het was een “Grande finale”. Zowat dezelfde omstandigheden als de week ervoor, stabiliteit dus, zorgden voor een onvergetelijke visdag. Tussen 07.30 uur en 10.00 uur wist ik maar liefst 7 mooie barbelen in het net te krijgen. Typerend, was wel dat de vis bij elkaar lag op een stek. Frank, m’n vismaat, begon  75m stroomopwaarts en kon er geen beet afdwingen. Later beviste hij de hele strook stroomafwaarts in mijn richting. Ook dat leverde hem geen enkele aanbeet op…


... Later verkasten we naar een nieuwe stek die we nog niet bevist hadden. Deze stek, mooi en landelijk gelegen, die we verkregen met de nodige tips en aanbevelingen van een vriendelijke lokale visser, leverde ook 2 fraaie barbelen op. Al met al dus een prachtige afsluiting van het “Ardennen-seizoen”, en een visdag om in te lijsten. Met volle moed gaan we ons nu richten op de Grensmaas, Waal, IJssel en Rijn. Groetjes, Henk Hendriksen.


Eindelijk geen sneeuw en vorst is ook voor de vogels een genot.


Beste Total Fishing, moeilijke dag op de rivier vanwege de harde wind, toch 7 snoekbaarzen weten te vangen waarvan hierbij de grootste…


... Groetjes, Jöran van Ingen en Ann-Christin van Ingen-Weigel.


Vrijdags ‘t water op geweest samen met Ruud. Heel de dag gevist en uiteindelijk maar 1 snoekbaars gevangen van 71 cm. Gevangen tijdens het verticalen met een dull-shad op een diepte van 6 meter. Groet, Christian van der Putten.


Het stukje dyneema dat naar buiten komt, heeft -gezien de dikte-  een trekkracht van minstens 20 kilo. Hoe de betreffende visser het heeft klaargespeeld deze vis te verspelen is mij dan ook een raadsel, evenals wat er in het darmkanaal van de vis zit. Hopelijk leidt het niet tot desastreuze problemen en kan de vis gewoon doorleven…


... Tegen het einde van de dag ook nog even een paar snoekbaarzen kunnen plagen… Groeten van Wilfred van Nunen.


Oog in oog en…


… een kunstaasdoosje. Groet, Thomas Lont.


Afgelopen zaterdagmiddag gesignaleerd langs een beekje: vader & zoon.


Beste TF, hierbij een aantal foto’s van Leo de Jong in groen pak en Leo Stoutjesdijk in zwart Penn pak die samen mooie snoeken wisten te vangen afgelopen weekend…


... Leo de J. gebruikte zelfgemaakte spinners en leo Stoutjesdijk wist zijn snoek te vangen met een plug van Sebile. Groet, Leo S.


Rapala jointed vangt altijd! Groeten, Rudolf de Gunst.


Het stikt er op het ogenblik weer van op de weilanden.


Deze snoek trapte er ook in! Groeten van Levin.


Hallo TF, donderdag gaan vissen op snoek in de vijvers. Ik had in het totaal 7 snoeken gevangen op de SPRO rapper. Deze snoek was 97 cm lang. Groeten van Levin.


Donderdag iemand uit Oostenrijk gegidst en met succes….


... Van de tien aanbeten wisten we er 8 te verzilveren, waarbij hele mooie exemplaren…


... Hartelijke groet, visgids Johan


Eindelijk, het ijs is weg. Lekker even in de ochtend een Jerk gooien…


... Geen slecht visbegin van 2012… Marc Stoelinga.


Het ijs is van het water, de temperatuur loopt op, de dagen lengen… De natuur ontwaakt weer, ook onder water! Deze ronde dame kwam de streamer in de oppervlakte wegkapen… snoekvissen op zijn best! Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag de rivier op geweest met mijn vismaat. Aanvankelijk zou het een moeizaam begin van de dag blijken te zijn. Na enige uren vissen besloten om te verkassen. We zijn westelijker gaan vissen en dat bleek een gouden greep. Die dag samen enkele snoekbaarzen en 3 metersnoeken gevangen. Prachtige sport op zelfbouw kunstaas. Met vriendelijke groeten, Andre van de Gevel.


Prachtige vis voor Volkmar! Groet Piet.

Deze week de nominatie voor de snoeken van Leving en Volkmar. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2009-2010

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -