Actuele vangstberichten tot dinsdag 28 augustus 2007 (deel 1)

Actuele vangstberichten  tot en met maandag 27 augustus 2007  (deel 1)

Let op!! Donderdag 30 aug. deel 2.

 De vakantieperiode zit er weer op en er werden massaal foto’s ingestuurd waaronder heel veel mooie. We hebben de 150 mooiste geselecteerd die in 2 delen worden geplaatst. Deel 1 vandaag en deel 2 a.s. donderdag. Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal van indrukwekkend tot ontroerend. Veel plezier ermee!  
 
Ook de plevieren genoten ervan (Foto: Rob Kraaijeveld)


Zout door Arthur van Tienen
Zo, net terug van een paar weken Italië en Zwitserland en gelijk weer lekker aan het zoute water gestaan met de vriendenclub, er gaat toch niets boven een land wat aan zee gelegen is en na een paar weken in de bergen geweest te zijn weer een genot het zilte te ruiken.
 
Strandvisserij
Eigenlijk helemaal zo slecht nog niet, Zeeland redelijke tongvangsten op de bekende stekken zoals bij Domburg, Westkapelle en Banjaard, mooi aantallen zeebaars, er zijn overal in Zeeland en Europoortgebied al weer wat wijtingen van formaat gevangen, het moet niet gekker worden.

Europoort gebied vol met zomer en wintervis!!
Geweldige aantallen kleine zeebaars zijn er te vangen en vooral met de feeder een leuke sport, zorg er wel voor zoveel mogelijk de ondermaatse vis terug te zetten, hoogwaterstanden zijn het beste aan het strand en de Waterweg op de ondiepe stekken waar de baarsjes jagen. E vangst van grotere baarzen vielen wat tegen afgelopen week

Calandkanaal vol met klapwier wat vissen aan de Noordenkant met een zuiden / zuidwesten of zuidoosten wind bijna onmogelijk maakt, wel veel zeer kleine wijting en steenbolk maar ook, let op!,mooie gullen en schollen!!! 

Avondvisserij zoals eigenlijk overal het beste,
Waterweg ook redelijk met in en om Vlaardingen tot Rotterdam leuk tong, vanaf Maasluis Haven richting Hoek van Holland al mooie gullen tot zo,n pondje of 5
Hoek van Holland Pier vooral zeebaarsvisserij

Stranden Hoek van Holland tot aan Den Helder, vanaf de strekkers tussen Hoek van Holland en Kijkduin in de avond leuk tong en op de strekdammen net even na hoogwater als je net op de dammen kan staan met een zager en een dobber proberen de baarzen tussen de stenen te verschalken. Pieren van Scheveningen en IJmuiden, tong en paling, niet echt denderend, de rest is zo,n beetje overal hetzelfde aan de stranden, avonden het beste
 
Bootvisserij
Oosterschelde een groentewinkel maar wel een visje te vangen, vooral bij de Stormvloedkering en de diepere geulen.
Ik zag op een sportvis site een trotse Belgische “sportvisser”thuis op de galerij staan met en gladde haai van 125 cm zo dood als een pier, zonde van deze prachtige sportvis, wees wijs en zet deze mooie vis terug in haar/zijn element, hetzelfde geldt voor de pijlstaartroggen die op de Oosterschelde worden  gevangen.
Visserij voor de kust eigenlijk een avond gebeuren waarbij de tong een hoofdrol speelt, de beroepsvaart vangt trouwens ook heel goed tong voor de kust,en de gul komt ook steeds vaker naar boven bij de geankerde visserij.
Wrakvisserij zeer goed met een gevarieerde vangst van zowel kabeljauw, zeebaars, poon, leng, zeebrasem/ karper en pollak, kortom, prima vermaak op de Noordzee. Makreel visserij nog uitstekend, tot volgende week! Groet, Arthur


Regelmatig nog mooie zeebaarzen

Witvis door Willem Stolk
 De rivieren staan hoog –en het water raast richting zee. Niet gewoon voor de tijd van het jaar,
maar we wennen er wel aan. Overal in Europa lijkt het weer van slag. In Ierland en Oostenrijk heb ik zo veel regen gezien, dat ik dacht “nu krijgen we vast mooi weer na al dat nat”. Nou dat valt nog te bezien… In ieder geval is er flink gevist. Vooral afgelopen weekend was het druk langs de waterkant.  Op de ondiepe plassen wordt goed en veel kleine vis gevangen, maar ook plaatselijk de nodige brasems. Op de rivieren is het moeilijk omdat het erg hard stroomt.


Christiaan Koloos in Ede…
“Op een bliek na het podium gemist, dat was jammer, maar niet getreurd, de gezelligheid staat voorop HSV Voor Ons Plezier organiseerde afgelopen maandag een wedstrijd aan de ‘grote vijver’. Feiten: 55 deelnemers, winnaar 3 kilo in 2,5 uur en ik had 2350 gram voornamelijk bliek en voorn”. Aldus Christiaan

Noord Hollands Kanaal
“Gisteren (zondag de 26e) met vismaten Hans Hollestelle en Gerard Beijaard gevist aan het NH Kanaal. De vangsten waren vandaag beduidend minder dan vorige keren. Met name de brasem liet zich maar moeilijk vangen. Je moest echt werken om er één te vangen. We vingen wel veel kolblei en kleine brasem, zodat we aan het eind van de dag allemaal nog een aardige hoeveelheid vis in het net hadden. Al met al toch weer een lekkere visdag”.

Adrie aan de Kromme Rijn in de afgelopen weken:
De vangsten waren erg goed. Met alleen maar witte maden en casters als aas kun je in dit schitterende “Engels aandoende” riviertje de meest uiteenlopende vissoorten vangen. Vanwege de hoge stroomsnelheid en het relatief smalle water leent dit riviertje zich uitstekend om met de stickfloat te vissen. Met twee witte maden op een dunstelige haak, maat 16 en deze ongehinderd langs de bossages langs de oever te laten driften staat garant voor mooie grote vis. Dikke voorns rond de 1000 gram, grote ruisvoorns, windes, grote brasem en zelfs een roofblij konden het op deze wijze gepresenteerde aas niet weerstaan. Nog mooier wordt het wanneer je vis vangt die je niet dagelijks tegenkomt.

Samen met mijn zwager Hans Altena bezochten wij de Kromme Rijn bij Amelisweerd. Hans met een lichte Drennan Matchhengel en ik met een IM8 Drennan Stickfloathengel. Aangezien de oevers vrij ondiep zijn, kan er uitstekend met de lieslaarsen gewaad worden. binnen een half uur driften en continu met maden en casters de vis naar de stek gelokt te hebben, brak het feest los. iedere worp, gevolgd door een handje maden en casters, zorgde voor een vis. eerst grote voorn, gevolgd door grote zware winde. Maar ook brasems van ruim 2 kilo klapten op het aas. Hans pakte tijdens de drift een kleine roofblij, die wel voor veel spectakel zorgde. Vervolgens leek ik een winde van ruim 30 centimeter aan de haak geslagen te hebben. Toen de vis in het schepnet belandde, bleek dit wel een aparte vis te zijn. Een grote “blauwe bobbel” zat voor op de kop en de bek stond duidelijk onder de neus. Het bleek hier om een Blauwneus te gaan, die ik nog nooit eerder heb gevangen.

 In slechts enkele uren vingen wij volop veel verschillende vissoorten, die allemaal veel groter van formaat zijn dan we gewend zijn en er kerngezond uitzagen. Naast de reeds genoemde vis haakte ik een karper en een zeelt. Na drie uur vissen aan de Kromme Rijn en we diverse foto’s van onze vangsten hadden geschoten, gingen we met een zeer voldaan gevoel naar huis en zullen zeker dit prachtige watertje dat loopt van Wijk bij Duurstede tot in het centrum van Utrecht, vaker met een bezoek vereren.

Winde zorgt voor volop actie! 

Roofvis door Piet Driessen
Terug van het vakantiefront voor veel vissers even wat informatie hoe het is geweest de laatste weken.
Ten eerste natuurlijk de vervuiling van de Maas in het Zuiden van Limburg. Ontelbare dode vissen waaronder vele grote kopvoorns, barbelen en meervallen, en laten we het niet hebben over het jongbroed wat ter zielen is gegaan. Verder natuurlijk nog de gevolgen die we niet kunnen zien op langere termijn hiervan. Natuurlijk zal dit vele jaren duren om dit te herstellen, en dan zal de visstand een totaal ander beeld krijgen de eerste jaren. Nu de taak voor diegenen die daarvoor staan om hier duidelijk te maken dat dit ontoelaatbaar is, en dit nauwlettend blijven volgen en dan ook duidelijk maken naar de sportvissers toe.

Is er ook nog gevangen de laatste weken? Ja hoor en wel behoorlijk wat grote snoeken en snoekbaarzen. Het geluk was ook dat laatste weken de temperatuur van het water vaak rondom of net onder de 20 graden lag, en dat is prima voor het welzijn van de vissen na een dril. Opvallend veel grote snoeken en snoekbaarzen op klein kunstaas de laatste weken, en de kleur groen en oranje kwamen vaak voor op de lijst. Ook even vermelden dat de meeste vissen heel ondiep werden gevangen, snoek als wel de snoekbaars.

Baars ook redelijk te vangen maar duidelijk minder grote dan afgelopen jaar. Maar dat zal echt nog wel komen er komen nog een paar mooie maanden aan voor PERCA. Shads en spinner scoorde ook duidelijk beter, en de kleur rood en bruin stonden vaak op het menu.

Roofblei heel wisselend maar waren ze wel actief dan waren er soms mooie vissen te vangen,  en ook nog leuke aantallen. Het bleef echt wisselen met het aas, dan diep en dan weer helemaal in de oppervlakte. Gestreept aas werd vaak gegrepen door de zilveren pijlen.

Winde redelijk wat meldingen van zware vissen en duidelijk minder van grote vissen, dus dat is eigenlijk ook geen straf dan.

Het weer ziet er redelijk uit de eerste week dus ga nog als je even tijd hebt naar het water, vis niet te diep, pak eens wat kleiner kunstaas, en vergeet de vroege ochtend of de late avonduren niet, succes op de rovers.


Uwe schakelt over naar ander aas…


 “Mooie winde voor Remond”


 “Beste mensen,
 
Afgelopen zondag heb ik op de Waal bij Zaltbommel een mooie vis met de feeder gevangen. Mijn eerste gedachte was een enorme blankvoorn gevangen te hebben. De vis was 39 cm lang.
De vis is gevangen aan een paar maden en een paar casters op ongeveer 30 meter uit de kant, nog ruim voor de vaargeul.
Met vriendelijke groeten, Berty Kuijpers Middelbeers


 “Beste redactie,
 Op aanraden van een kameraad ben ik ook gaan vissen op barbeel in de ijssel.
Deze barbeel van 63 cm heb ik gevangen aan een stuk luchmeat op een hair.
Deze ongekende dril bracht onbekende krachten naar boven.
 Hopelijk wordt deze foto geplaatst.
Martin Raanhuis.


” Zondagavond op Barbeel gevist aan de ijssel omgeving Wijhe, samen met mijn vrouw (Wendy) die haar eerste barbeel ving en niet de allerkleinste ijssel barbeel: 73 cm….“


 “….Samen vingen we 6 barbelen in 1 uur en drie kwartier, die avond  ving ik een Barbeel van 75 cm en deze woog 3.880 gram een zeer geslaagde Barbeelavond.
Groeten Rinko Oosterveen.“


 “Hallo totale vissers…van de week een voerplek gemaakt met 10 mm boillies,met deze 2 zeelten als resultaat. Gr. Dennis”


 “Zaterdag 4 augustus wezen vliegvissen op de Ourthe in de Ardennen.
Laat in de middag een vreemde vangst,waarvan ik ook even vreemd moest opkijken,op een nimf namelijk een sneep,zelf nog nooit eerder gezien of gevangen met de vlieghengel.
Volgens de gegevens van diverse sites blijkt het nog een groot exemplaar te zijn maar hij heeft mijn visdag helemaal goed gemaakt. MVG. Klaas van Rijn”


 “Canada  juli 2007, Groet, Henk Mik”


“Goede middag
Onze vakantie in frankrijk was top na mooi karpers te hebben gevangen. vingen wij ook nog een merelval van 1m10. super om zoiets voor het eerst te mogen vangen. een hele belevenis”


 “Hallo TF
Hier onze grootste van vier meervallen in Mequinenza, 229cm en 197 engelse
pond (89.5kg?) voor mijn maat Niels. Ik ving er nog een van 227cm en 71 kilo
met een telescoophengel aan z’n staart na welgeteld 3 seconden vissen!
Goei stekkie! Freek.


” Hallo redactie T.F,
 Ik ben nog niet aan vissen toegekomen i.v.m. mijn vijverwerkzaamheden. Wel even aan de waterkant gekeken vlak bij huis. Zag ik daar ineens een mooie rug van een karper, welke net als mijn vrouw aan het zonnen was! ....“


“….Snel naar huis om mijn digitaaltje te halen en er een foto van maken. Daarna met een stok nog wat groen weggeschoven om zijn “vroetneus” te kunnen zien. Warempel, ze bleef gewoon liggen, tenminste voor enkele minuten. Toch even aan de waterkant genoten. Groetjes, Ed“


 “Beste T.f
afgelopen weekend zijn 2 vrienden en ik gaan nachtvissen
er zijn geen groten gevallen, maar wel aantallen gescoord
o.a de eerste double hook-up die ik ooit meegemaakt heb.
groeten, Arthur Vicioso”


 “Mooie 8 kilo plus voor Tom”


 “72 cm, leuke sport voor op de vliegenlat grin
nog een kleinere gevangen en 1 gelost,helaas.
mooie dingen gezien, en dat allemaal in 2 uur tijd.
Niels”


“Hoi redactie TF,
Hierbij stuur ik jullie een paar foto’s van een schub en een
spiegeltje….”

  “…..Die ik van de week op een grote rivier heb weten te vangen!
Mvg,  Remond van Dijk”


 “Hallo T.F
Hierbij stuur ik u een paar visfoto’s
Deze heb ik afgelopen week gevangen in zeeland “Heinkenszand de Stelleplas”
na 20 uur vissen gemiddeld 5 uur per dag , vooral s’avonds pakte de karper genaamd “Snuitje”
eindelijk mijn aas en wel een zeewierbal voor de hond welke ik gekocht had in het plaatselijke dierenspeciaalzaakje in het dorp…..“


“….Dit aas 2 kleurig geel en groen lijkt overigens precies op een boilie.
Een moeilijk watertje voor een onbekende zoals mij dus des temeer tevreden met deze vis!!!
De vis weegt 18 pond en heet snuitje heb ik mij laten vertellen door de lokale visbevolking die hem of haar eerder hadden gevangen. Met vriendelijke groet, Sander Land/ Holwerd Friesland””


 “Ik had nog een paar leuke fotos…... ”


 “Met m’n persoonlijk record van zeker 20 pond. Gr Wilco Bekkema”


 “Behalve vissen heeft Jack van de Mortel ook oog voor de natuur zoals uit deze fraaie foto blijkt ”


 “Beste redactie,
 Dat het ontzettend leuk is voor de jeugd om te vissen en te vangen bewijst bijgaand foto. Robin vangt hier de eerst vis van de dag en aan alles is te zien dat hij dit ontzettend leuk vindt!!
 Groet, Roger en Robin Grinwis  ”


“Hoi beste TF
 Samen met een vriend van mij heb ik afgelopen 3 dagen flink lopen vissen in een kanaal bij mijn vriend in de buurt. Het resultaat: 55 baarzen 2 snoeken en 2 snoekbaarzen… Groeten Bram“


 “Beste TF,
Hier een foto van mijn schoonbroer Filip die een prachtige baars van 46 cm wist te vangen.Omdat hij nog maar net begonnen is, is het zijn derde verticaal gevangen vis ooit en dan zo’n mooie…Groeten “


“De rivier had afgelopen week wederom een schitterend vis voor mij.
Deze keer in de vorm van een prachtige baars met een bijna niet te overtreffen lengte van 51 cm !
 Groeten, Hans Jouta ”

  “Bokkers sr. Met een dikke Perca”


” Beste visvrienden,
 Zoals jullie kunnen zien ben ik super blij met deze snoek van net geen meter gevangen op een spinner in de IJssel. Groeten, A.van der Weg.“


“Beste Total Fishing,
De temperatuur vloog vrijdag omhoog  De snoek deerde het blijkbaar niet, deze kwam vlak voor het
strand vandaan. Mvg, Ruben”


“Hallo Total Fishing,
 Hierbij enkele foto’s van
vangsten van afgelopen vakantie op de Maas.
Hoop dat het is iets voor jullie, Trouwens een goede site blijf zo door gaan!
 Mvgr. Pieter de Putter.”


 “Hoi T.F,
Hier een foto van mijn eerste meter snoek, gevangen aan de roodwitte Screaming Devil
Groeten, Paul van Leeuwen ”


 “Beste Total fishing,
 Op zaterdag 28 Juli ben ik met mijn vismaat, met zijn nieuwe Marcraft Pikemaster (absolute topboot), het grote water op geweest. In de ochtend weinig succes beleefd, echter vanaf 12:00 begon de wind te draaien en nam flink toe. Een typische zomersnoek van 1.14 meter dook op mijn kunstaas, supersterk maar uiteindelijk toch de klos! Ondanks de watertemperatuur binnen de minuut weer met een knal de diepte in. Heerlijk! Frank Bosma  ”


 “Mooie gave vis”


Beste Total Fishing,
Afgelopen donderdagmiddag wist ik niets te doen dus ben met m’n neefjes even wezen vissen.Binnen een kwartier had Jan (7jaar) al een snoek van +/- 80 á 85 cm te pakken maar aangezien wij geen schepnet bij ons hadden verspeelde wij deze vlak voor de kant op het moment dat ik hem uit het water wilde pakken. Helaas net niet op de foto kunnen zetten. Dit was wel even balen voor dat ventje.Nog geen half uur later had hij weer al beet en met een enorme run werd de spoel van het hengeltje haast leeg getrokken.

Na ongeveer een kwartiertje is het gelukt om deze snoek uit het water te pakken en mee te nemen om hem op het gras te onthaken.  Dit zagen die jongens niet echt zitten dus heb ik dat maar even gedaan. Ieder plekje inclusief de steen waarop mijn neefje stond op het moment dat hij de aanbeet kreeg werd gefotografeerd. Gr S vd Niet ”


“Visdiefjes kunnen je veel vertellen over de aanwezigheid van speldaas en daardoor ook roofblei…Rob Kraaijeveld legde deze prachtvogel op foto vast ”


“Voor een snoeiharde aanbeet hoeven het echt geen  megavissen te zijn.En dat maakt het vissen op roofblei ook zo mooi. ”


 “Samen met mijn zoon Djustin lekker het water opgeweest.
Onze vangst was niet slecht ondanks het warme weer afgelopen zaterdag…”


“....We wisten 9 baarzen 4 roofbleien (51 en 42 cm voor mij en 67,5 en
nogmaals 67,5 cm voor Djustin) en een snoekbaars te vangen op kleine
pluggen.Djustin zijn eerste roofblei vangsten waren een succes en dat smaakte
naar meer smile.
Groetjes  Lucien”


 “Hallo TF, zondag 29 juli was het weer bar en boos. Voor wie houdt van vissen is dit minder erg dan voor zonaanbidders en mooiweerfietsers. Mijn vismaat Tonnie beweert altijd dat ik alleen foto’s van mezelf opstuur en de nare gewoonte heb om bij het meten van de vangsten voor mezelf af te ronden naar boven. Ongein en flauwekul natuurlijk tussen twee vismakkers…..”


“….Maar goed, terwijl half Nederland vanachter de geraniums de regen aanschouwde trokken wij er op uit en beleefden een mooie dubbelslag, met twee schitterende roofbleien van mooi formaat. Groeten, Willem.”


 “Zondag 29 juli weer op de Maas gevist. Een aantal fraaie popperbaarzen en een snoekje waren ons deel. Hier en daar een stukje speedtrollen ontlokte nog twee loeiharde roofblei-aanbeten! Deze fraaie zeventiger “viel” voor een rapala dives-to-4ft. Groeten van Wilfred van Nunen. ”


“Afgelopen zondag ben ik op uitnodiging van Arno Hartgers (houder ned. record meerval) op de waal wezen vissen op snoekbaars en roofblei, het weer was niet best maar ik wist naast een leuk aantal voornamelijk kleine snoekbaarsjes toch nog een mooie roofblei van 70 cm te haken. Groeten, Maurits ”


“Hallo,
 Dit zijn een paar vakantiefoto’s van mij en mijn vrouw Alice .
we hebben een paar fantastische visdagen beleefd waar we prachtige rovers hebben gevangen waaronder een aantal mooie roofbleien ...”


 “….Alice is ondertussen helemaal weg van vissen dus dat zit wel flink snor voor de toekomst. Groetjes, Staf en Alice.”


“Net voordat het “gifschandaal”in de Maas toesloeg ving Han nog deze schitterende roofblei van 83 cm die zorgde voor een enerverende dril ”


“Deze moddervette paling is gevangen door men zoontje tijdens onze vakantie
 Bij de schemering verticalend op 7 m.diepte op een bruine pafex
shad.Moest de hengel overnemen vanwege de hevige rukken die deze kanjer
uitdeelde.Naar strandje gevaren om foto te kunnen nemen van deze slang.  Gr. Wout ”


“Heerlijk (vakantie)genietend op het water door Wiep Simonsz en haar hondjes, die zich daar ook als een vis in het water voelen. Ze vragen nog nét niet om een kunstaasstokje.. ”


“Pap, wanneer mag ik nou eens mee vissen. Zoon als het mooi weer is gaan we en dan mag je de hengel vasthouden. Mooi weer? Dat is een tijd geleden maar afgelopen zondag was de wind gunstig en konden we gauw een paar uurtjes het Gooimeer op. Dochter ook mee en varen maar. De wind wakkerde echter al snel weer aan dus na 2 1/2 uur weer terug naar huis. Zoon heeft meegeholpen deze snoekbaars te vangen al was het best wat eng om zo’n grote vis vast te houden. Groeten, Erik Stobbe visvinder.nl


“Bertus met een mooie strakke vis,ondanks de harde wind zaterdagmiddag, toch een flink aantal vissen gezien. ”


“Donkere vis van de rivier voor Piet ”


 “Afgelopen week ben ik met mijn vader het grote water opgeweest. Het was puffen met soms meer dan 25°. Hij kon die dag slechts een snoekbaars vangen. Maar wat voor één, ruim 82cm lang. Mvg Joffrey Vanalken.”


“Chris met een pracht van een snoekbaars ”


 “Hallo T.F.
Vis-maat Ton met een echte bak van een snoekbaars! 90 cm geweld!!
gr. Ger Smets ”


 “Wat een voorgevel!!  zijn dag kon niet meer stuk.
gr.  Ger Smets ”


“Hoi T.F
Weer een dagje op het grote water gemaakt met werkelijk hele mooie vangsten waaronder deze prachtige snoekbaars. Gr Wesley van Toledo ”


“Prachtige vis gevangen door Diane Uitenwerf op een 6 cm redheadshadje ”


“Op de achtergrond zie je nog de dreigende lucht die typisch was voor de voorbije week: zwaar onweer afgewisseld met mooie opklaringen. Het weer heeft “deze gekke Belg” ( zoals sommige Nederlandse collegas me wel eens plegen te noemen ) echter nog nooit tegengehouden. Samen met pro-staff collega, Marcel Asbroeck, wisten we de juiste plaatsen te lokaliseren waar best mooie vissen huisden..Groeten Metske. ”


 “Perry met zijn 102 cm megasnoekbaars gevangen op de Waal ”


 “Pracht foto gemaakt door Bram Bokkers tijdens zijn zeebaarstrip naar Ierland waarvan binnenkort een verslag op Total Fishing  ”


“Beste mensen van Totalfishing,“Laat mij eens proberen!” vroeg ik aan mijn zwager die met een vriend en aan het snoeken was bij ons achter in het park. Dit vond hij best. Even later vroeg hij op zijn beurt weer de hengel van zijn vriend. Die stond 3 minuten laten met lege handen toen mijn zwager aan zijn hengel zijn eerste metersnoek (precies100cm) ving. Zo zie je maar…  ”


 “Hallo, Marja krijgt het steeds meer naar haar zin met het vissen op roofvis. Zeker nu ze afgelopen week weer een paar mooie vissen heeft weten te vangen….”


.....
“Waaronder deze twee, één van 93 en één van 104 cm.
 Groeten Jack van de Mortel.”


 “Geachte redactie,
Wout is mijn vismaat, samen “zitten” we vaak de karpers achter de schubben aan. Echter ben ik in de winter, zomer en herfst ook regelmaat bezig met het vissen op alles met tandjes en/of stekels. Wout vindt die tandjes maar niets dus houdt het bij zijn self made bolies, die bijten tenminste niet terug. Afijn Wout wilde toch wel een keer mee. Omdat we allebei nog geen vakantie hebben zouden we s’avonds gaan trollen met een dood voorntje. Na alle bekende plekken afgevaren te hebben kreeg Wout een flinke dreun op de oude karper hengel.

Na een paar seconden was het duidelijk dat er een behoorlijke vis aan de andere kant van het lijntje hing. Deze vis trok de boot al snel naar het diepe stuk van het water en regelmatig zagen we hem met behulp van de dieptemeter op zo’n 10 meter. Na een minuut of 5 kwam de vis, een flinke snoek, voor het eerst boven. De snoek zag nu de grimas van een verwoed karpervisser en nam meteen weer een sprint naar het diepe want zij wilde toch even aangeven dat snoeken ook enorme sport kunnen geven. Wout zag voor het eerst een karper hengel van 2,5 lbs in een parabool staan. Na weer zo’n 5 minuten kwam de vis boven en gaf zich gewonnen.

Omdat er 1 dreg een beetje link zat heb ik de snoek eruit gehaald met het schepnet ipv de kieuwgreep, uit ervaring weet ik hoe vervelend het is om met je hand vast te zitten aan een metersnoek. Op de onthaakmat gaf de snoek een lengte aan van 116,5 cm. Na een paar foto’s hebben we de oude dame in het water gelegd en even bij laten komen, na zo’n 1,5 minuut gaf ze met een frisse douche aan dat ze onze aanwezigheid niet meer op prijs stelde, en vertrok ze richting de diepte.  Het zou leuk zijn als jullie de foto van Wout met zijn eerste snoek willen plaatsen. Met vriendelijke groet, Stefan   ”


 “Een dagje vissen met mijn maat leverde deze prachtige dame op van 109
cm. Mike Reinders s `Heerenberg 11-08-2007 ”


 “Hallo TF
Zaterdagmorgen lekker wezen vissen in totaal 6 snoeken gevangen. Als laatste deze prachtige dame van 1.12cm. Groeten Machiel en Kees ”


 “Beste Totalfishing, Afgelopen zaterdag was het weer raak, een bijzonder mooie meterdame was de afsluiting van een heel gezellige visdag met mijn vader. Vriendelijke groet, Geert Fiolet.  ”


 “Mooie meterbak gevangen vanaf de kant door Chris ”


 “Onze Duitse sportvriend  Marius Krauza van myBait.de  kreeg tijdens een 3 daagse Boddentrip een giga aanbeet waarna er een enorme dril volgde”


“De snoek bleek maar liefst 133 cm lang en werd gevangen aan een klein 6 inch Shalty shaker shadje…. ”


“..Ook gaan inmiddels bij heel wat Duitse sportvissers de snoeken weer terug in het water waar zij thuishoren. In deel 2 van deze vangstberichten van a.s. donderdag een andere 130 plus snoek gevangen in Nederland….  ”

 

Deze week nominaties voor de barbeel van Rinko, de snoekbaars voor Stobbe jr. en Steven Mets en  de megasnoek van Marius

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 

 



ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -