Actuele vangstberichten tot dinsdag 28 april 2015

... tot dinsdag 28 april 2015

Prima vangsten van platvis langs de kust. De zomervis staat op het punt van arriveren. In het zoete water begint de paai op stoom te komen. De karpers blijken al goede trek te hebben.


Mooi om op deze manier buiten te komen. (foto: Piet Driessen)

Veel bot en schar, af en toe een gul 

Vanaf de stranden tussen Hoek van Holland en Scheveningen wordt momenteel aardig bot en schar gevangen. Haaltjes van twee tot soms zelfs drie sterke voorjaarsbotten zijn geen uitzondering!

Ook meldt zich zo nu en dan een mooie gezonde gul tussendoor. Verder druppelen de vangstberichten van een enkele tong ook binnen. Kortom het voorjaar is een feit!


Af en toe een gulletje.

Laten we hopen dat de zeewatertemperatuur snel naar waarden rond de 14 graden zal oplopen want dan maken we langs de gehele kust weer een leuke kans op zeebaars.


Dit soort gullen zijn tegenwoordig zeldzaam!

De zeebaarsvangsten in en rond het Europoortgebied zijn nog dramatisch slecht! Ik denk dat dit mede te maken heeft met de (te) lage watertemperatuur die maar rond de 10 a 11 graden blijft schommelen.


Dit zou momenteel al een leuke zijn.

Gezien de weersverwachting van de komende dagen zal daar niet snel verandering in komen.


Goud van Oud!

Wel leuk om te vermelden is dat de kabeljauwvangsten rond de wrakken behoorlijk zijn aangetrokken. Vooral de verre wrakken (50 a 60 mijl!) zijn goed voor dikke gullen.

Vang ze,
Joop.

Wisselende vangst IJmuiden 

De vangsten zijn zeer wisselend en de overgang naar de zomer is in gang.

De eerste geep is al waargenomen tussen de pieren.


Harry met twee mooie botten.

Je moet echt op het tij vissen voor een gulletje, zowel aan de binnen- als buitenkant van de pier.


Robert met een bot.

Op het dooie laag is het voor de schar het beste de laatste dagen in de bocht.


Bot 41 centimeter.

Botten doen het altijd wel maar in het opkomende het beste en bijna overal.


Gul en bot in één haal.



Ik zelf ving mooie gulletjes 50 en 53 centimeter op afstand aan de binnenkant.

Tot volgende week,
Hans Hendriks

 


Hallo vissers, langs de gehele Noordpier ligt op dit moment een zwaar hoogpolig tapijt van platvissen...


...Iedereen vangt zijn visje en dat is wel zo leuk...


...De botten zijn af en toe van zeer groot formaat en daar heb je een prachtige hijs aan...


...De scharren zijn op sommige momenten niet even groot maar bij afgaand water bijvoorbeeld regent het dan opeens weer dikke scharren en zijn alle vissers doorweekt van de vis...


...Vorig jaar waren ze door een temperatuursstijging van het water eind mei weer helemaal vertrokken...


...Dus geniet er nog maar even van. Mijn visbuurman van deze dag Rob Rietdijk die bij de brandweer werkt had drie haken dus dan vang je drie vissen als je even wacht...


...Ik vis met maximaal twee haken  En vindt dat genoeg...


...Het is genieten geblazen en we zijn gauw verwend...


...Maar nogmaals het kan zo weer afgelopen zijn. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Een bekende voor de vissers. (foto:Piet Driessen)


Afgelopen zaterdag ben ik met Laurens en Roy naar de rivier gegaan om te gaan meervallen. Voor de mannen de eerste keer vanuit de boot. Dikke wormen, dauwpieren en kwakhout! Daar moesten we het mee doen. Eind van de middag ving Roy nog een mooie snoekbaars van 94 centimeter tijdens een mooie drift met een tros wormen. Geweldige bijvangst dus!..


...We hebben gevist op stekken waar we vanaf de kant ook al succes hebben gehad in het verleden. Nu alleen vanuit de boot. In de middag weinig actiegezien maar zodra het begon te schemeren kwamen ze los. Meerdere stijgers van mooie meervallen maar helaas maar 1 aanbeet voor Laurens. Daar bleef het dus bij. Volgende keer beter dus. Maar wat blijft het spannend zeg als je de meervallen naar je aas ziet komen. Superrrrr!!!! Groeten, uw Visgids Vincent Tobé, www.deVisboot.nl


Deze eend in het warme ochtendlicht (foto: Piet Driessen)


Schitterende vangsten in deze periode. Groetjes Errol Furth.


Ik ben met mijn maten Dennis, Barry en Bart een weekend naar Het Broek nabij Arnhem geweest. Het Broek is een klein betaalwater van The Carp Specialist. Eenmaal daar aangekomen een verdeling van de stekken gedaan. Na wat dieptes meten en stekken zoeken snel de hengels uitgevaren...



…En binnen een uur de eerste run op één van de hengels. Een mooie schub karper van 16 pond. Niet zo groot maar perfect om mee te beginnen…


...De uren daarop liepen als een trein de ene run na de andere. Binnen vijf uur stond de teller al op zes vissen waaronder een dikke spiegel van 36 pond…


…De avond viel en het bleef opvallend stil. Dit had als oorzaak de lage nachttemperatuur naar mijn idee, -2 graden. Wel de wat diepere plekken op het water bevist maar de vis hield zich erg rustig de nacht en de ochtend...



...De volgende dag zaterdag middag om 14.00 uur excact hetzelfde tijdstip als de dag ervoor kreeg ik weer een mooie run op één van de hengels. Dat ging weer even zo door totdat de avond wederom viel. Aan het eind van de tweede dag stond de teller inmiddels op 11 vissen. ( Dit was mijn  oude record in een weekend ). De nacht viel en wederom lekker kunnen slapen…


…De derde dag zondag begon weer goed met een mooie schub van 32 pond. Gedurende de hele dag bleven er mooie vissen op de kant komen. Om een uur of half 12 in de avond kwam de 17de vis op de mat. Dit was tevens ook de laatste vis die ik gevangen heb.Vrijwel elke vis die ik gevangen heb ving ik met mais. Het Broek van The Carp Specialist is echt een aanrader. Het is een leuk en uitdagend water met een schitterend bestand aan karper tot maar liefst 26 kilo.



Snor - Locustella luscinioid es (foto Jan Althof)


Ronny en Annick waren afgelopen week alweer voor de zesde keer in Ierland voor een snoektrip bij visgids Ferdinand Heijerman. Het was grotendeels warm (20 graden) , zonnig en windstil weer wat natuurlijk niet echt voorbeeldig snoekweer te noemen is... Niettemin werden er weer mooie vissen gevangen, waaronder vier metersnoeken en een handvol negentig-plus vissen...
 

...Tijdens het enige moment met donkere wolken meldde deze meterplusvis zich bij Ferdinand... 
 

...Maar ook tijdens de zonnige periodes en spiegelglad water waren er bijtperiodes, waarin Ronny onder andere deze vis ving...
 

Girlpower: Annick ving de grootste en zwaarste vis van de week. Meer informatie over een snoekvisvakantie in Ierland bij Ferdinand is te vinden op www.pike-ireland.net

Deze keer geen nominaties.

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -