Actuele vangstberichten tot dinsdag 27 oktober 2015

... tot dinsdag 27 oktober 2015

Voor nu even een rustige herfstperiode met een mooie gevarieerde vangst. 


Herfsttafereel. (Foto Piet Driessen)

Vangsten IJmuiden tot 26 oktober   

Door Hans Hendriks

Er word veel wijting rond de pier gevangen. Hier tussen ook enkele scharren en botten en gulletjes.   

En dat er veel vis zit kwam tijdens de wedstrijd van de IJZZV wel weer naar voren. Tom v/d Pol werd eerste met 89 vissen en 2207 centimeter vis. In totaal werden er door 27 deelnemers 1077 vissen gevangen.


Tros wijting.

Als je niet snel binnen haalde, kwam je onderlijn in de knoop door drie wijtingen.

Er zaten mooie wijtingen bij tot in de 30 centimeter.


Mooie wijting.


Op de zondag was het niet veel anders, maar toen ook veel minigulletjes.


Haal met drie minigul.


En op zondag kwam er meer dikke schar en bot.


Schar.


Bot.


Een medevisser ving op een shad nog een zeebaars van 50 centimeter.


Zeebaars.


Groetjes en tot volgende week op de beurs in Utrecht.
Vangstberichten weer over 14 dagen
Hans Hendriks


Hallo Vissers, in het Noordzeekanaal deed mijn vismaat Jan Out een vangst van formaat afgelopen week. Hij ving een prachtige tong van (thuis gemeten) 48 centimeter. En dat is voor het Noordzeekanaal toch echt wel reusachtig te noemen. De 40 centimeter (gemeten en niet geschat!!) kan je daar af en toe net wel eens aantikken maar dat is het ook wel dan. Jan geloofde dan ook zijn ogen niet toen dit monster boven water kwam.

Op de Noordpier begint de bodemvisserij op gang te komen. Mijn visdag was zeer gevarieerd te noemen kwa vissoorten...



...Dus aanbeten genoeg. Nog steeds geen grote aantallen schar over de gehele pier op mijn sessie...

...Van vissers die een paar dagen later zijn geweest vernam ik dat het aantal scharren per persoon behoorlijk toenam...

...Als we nu stabiel weer houden met een wind uit zuidelijke richtingen kan het scharrenbal gaan losbarsten met alle festiviteiten van dien. We gaan het (hopelijk) zien deze week. Lucky Luc Mom


Vrijdag 23 okt samen met Richard zeebaarzen onder rustige omstandigheden. Het is altijd weer afwachten als je een paar dagen niet geweest bent of de zeebaarzen nog actief zijn. De tijd begint nu toch te dringen en de watertemperatuur is inmiddels gezakt naar rond de 14 graden. Maar we zijn niet voor niets geweest en de slip van de molen moest regelmatig aan de bak. Dikke vissen en supersterk. Groeten Jac. Roofvisgids4you.nl


Dat is pas mooi op het water aankomen.


Dinsdag 2 oktober samen met Ruben een dagje geweest forelvissen op een van de Limburgsche beken. Het begon met zoeken, zoeken en nog eens zoeken…


…maar toen de vis eenmaal gevonden was ging het los…

…Met eentotaal van twee snoekjes , een baars en…

…een tiental forellen waarvan de grootste 39 centimeter was het weer een heel geslaagd dagje.

Met vriendelijke groet, Rik Schouwenberg.


Explosie. (Foto Piet Driessen)


Gevecht om de vis.


Controles worden aangescherpt.


Iets om je altijd weer aan te vergapen.


Frank pakte echter elkaar een paar kapitale baarzen.


Deze baars heeft Jeroen helemaal zelf gevangen en teruggezet natuurlijk.


Gulzige rovers die baarzen.


Héél veel ganzen maken de veerboot bijna onzichtbaar.


Actie! Altijd benieuwd wat er weer boven komt. Nu is het een 1.02 meter snoek. Groet, Sicco.


Helemaal goed Yort, in de kieuwgreep!


Pappa blij voor zijn zoon.


Pappa blij voor zichzelf.


Toon haalt menige snoek binnen, althans na vele uren van stilte onderwater.


Frank pakte behalve knappe baarzen en een snoekbaars ook nog een forse snoek.


Vorige week werd de snoekvisserij op Lough Derg in Ierland op een aantal moeilijk gemaakt door dichte mist in de ochtend en windstil en zonnig weer in de middag.
 

Bij visgids Ferdinand Heijerman werden er toch weer mooie vissen gevangen. Deze dikke metersnoek voor Patrick sprong een keer of zes het water uit…
 

..maar uiteindelijk kon Patrick toch met deze vechtersbaas van 111 centimeter op de foto..
 

...ook deze meterplus vis kwam tijdens windstille omstandigheden in de boot. Voor informatie over een snoekvisavontuur bij Ferdinand in Ierland kun je terecht op www.pike-ireland.net

Deze keer de nominaties voor de tong van Jan en de baars van Jeroen. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -