Actuele vangstberichten tot dinsdag 27 mei 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 27 mei 2008

De wind blijft maar in de Noord-en Oosthoek zitten en de temperaturen blijven hoog. Het is maar de vraag of de vis dat ook zo op prijs stelt en de roofvisvissers beginnen toch met een serieuze achterstand aan het nieuwe seizoen. Volgende week zal moeten blijken of de hoge temperaturen nadelige invloed op de vangsten zullen hebben


Broedende koolmees…..


......En het resultaat enige tijd later…Foto’s Piet Driessen.

Zout door Arthur van Tienen/Joop Folkers

 Ondanks het feit dat de zeewatertemperatuur opgelopen is tot ruim 14 graden lijkt een groot deel van vorige zeebaars populatie compleet van de aardbodem te zijn verdwenen! De vangsten zijn momenteel dan ook meer dan slecht. Oke, zo nu en dan vang je 5 of meer vissen binnen een uur en zo sta je 2 dagen voor Jan met de korte achternaam.

De beste vangsten die momenteel worden gemeld worden geboekt op de “Good old ” salt&pepper shads van Culprit. Ik denk (en hoop) dat de vangsten de komende weken zondermeer beter zullen worden omdat de afgestorven algen langzaam maar zeker uit ons kustwater verdwijnen en het zeewater iedere dag weer wat schoner wordt!

De gulvangsten in de Waterweg laten momenteel ook behoorlijk te wensen over. Een enkel klein gulletje of steenbolkje  moet je dag momenteel goed maken. Wel vangt men op slikzagertjes véél kleine zeebaarsjes. Zet deze mini stekels aub snel weer terug want er vindt momenteel al weer een ware veldslag plaats op dit kleine spul op de Brouwersdam en rond de uitlaat van de Centrale aan de Maasvlakte! De nachtvisserij levert zo nu en dan mooie vissen op. Joopp Folkers

Arthur doet verslag vanuit het WK kamp voor de korpsen in Montalivet

Na een lange maar vlot verlopen reis arriveerden we via de pont van Royan naar Le Verdon sur Mer langs de kust in Montalivet, een rustig kustplaatsje direct aan het strand. Normaal is het dorpje zo goed als verlaten en wonen er buiten het zomerseizoen slechts een handvol mensen. In de zomer echter bivakkeren hier 40.000 mensen die hier van de rust en de zee genieten.

Montalivet is het naturisten centrum van Frankrijk dus wel even aanpassen met al die blote mensen. Na aankomst op het park werden we in een soort barakken gehuisvest, 3 man per huisje is wel erg klein en er is geen koelkast of ander comfort aanwezig. Ook is er geen koelgelegenheid op het park dus het was goed dat we koelkasten zelf meegnomen hadden. De prijs van 40 Euro per man per nacht is wel duur voor de kwaliteit die je krijgt en het is haast onmogelijk om met het materiaal van 3 man in een huisje te verblijven.

Op de eerste avond ( donderdag avond na de aankomst) eerst bij het Spro team gaan kijken die er al een dag eerder waren) om een indruk van het strand en de visserij.
Het strand kun je vergelijken met de stranden van s-Gravenzande alleen de vissoorten zijn verschillend, dorades, gladde haaien, trekkervissen, pietermannen, zeebaars en Franse zeebaars (gestippelde), goudharders en gewone (dunlip)harders.
Arjan Rijnberg had al 2 gladde haaien gevangen van over de meter en voor de rest was het wat kleine zeebaars, dorades en harders wat de klok sloeg, Ja Stam ving nog een tongetje.
Na een vermoeiende eerste dag van de reis en de eerste indrukken van de visserij gingen we om 23.00 naar bed

Vrijdag 23 mei
Vroeg uit bed en de hengels gepakt om te gaan voorvissen op het wedstrijdparcours met de meegenomen slik en kweekzagers.
Prima visweer en de vangsten waren redelijk, zeebaarsjes,zowel de normale als Franse zeebaarsjes, een paar harders, dorades, pietrmannen en een trekkersvis, geen gepen.Eric Goossens ving nog een mooie gladde haai van over de meter en Jan Stam raakte op het laatste moment nog een haai kwijt
S’ avonds weer gaan vissen met de een dag later afgereisde maar veilig gearriveerde Erik en Edwin, maar dat leverde weinig op.

Zaterdag 24 mei
Met de nu complete korpsen van Fishtales Greys en Spro Gamakatsu gaan vissen op het wedstrijdparcours, moeilijke visserij op zeebaarsjes, harders en een enkele dorade, de visserij is minder dan de dagen ervoor maar we weten nu wel ongeveer hoe te vissen.
Na de gebakken tarbotten en tongen van Edwin de hengels wederom gepakt en gaan vissen op het strand van de camping, prima visserij op pietermannen en zeebaarsjes tot 30 cm. Geen grote vis gezien.
Om 23.00 terug op de camping met een voldaan gevoel en tot in de late uurtjes met elkaar en diverse andere teams geborreld

Zondag 25 mei
De officiële openingsdag en geheel in de nationale outfit opgetuigd in colonne naar Montalivet gereden alwaar geparkeerd werd op het dorpsplein. In lopende optocht naar het stadhuis alwaar er diverse toespraken werden gehouden door allerlei mensen van de organisatie en de burgenmeester, helaas alles in het Frans dus klapten we maar na iedere toespraak zonder eigenlijk te beseffen waarvoor we klapten.

Na het spelen van de volksliederen en het voorstellen van de teams werden we in het dorpshuis getrakteerd op wijn, noten en diverse hapjes, heel gezellig maar na een uurtje namen we afscheid en gingen de teams weer vissen op het zonovergoten strand.

Wederom taaie visserij op zeebaarsjes en harders, Erik Remijn pakte nog een mooie harder.
Toon Marijnissen en Arthur van Tienen moesten naar de captainvergadering en de plaatsloting, om 17.30 een Mediterrane borrel en na een uitstekende maaltijd om 23.00 naar bed gegaan met de wetenschap dat de kleine details het verschil gaan maken op dit W.K.. Morgen de officiële trainingsdag. Groet, Arthur

Witvis door Willem Stolk
Een redelijk goed weekend als we het hebben over de ‘vangsten’.
Zowel op de rivieren, kanalen en plassen is er leuk gevangen.
Op de IJssel, Waal en Rijn is er redelijk tot zeer goed gevangen. Met de feeder vooral – maar ook diverse matchliefhebbers melden ons hun vangsten. Ron de Wit ving bijvoorbeeld 12 mooie windes met de matchhengel in Ewijk. Maar helaas ook weer mindere berichten zoals hieronder van Martien Optendrees;

Martien Optendrees; Twente Kanaal
“Zaterdag nog een wedstrijd vervist in het Twente kanaal. Laatste stuk nabij
Zuthen. Normaliter een van de betere stukken. Ik was tweede in het vak met
680 gram, waar hebben we het over! In totaal was er 10 kg gevangen met 20
man. Twente kanaal dus nog steeds niet het ‘je van het’.

Regge
Diezelfde Martien ging een dag later naar de Regge waar hij wel leuk vis wist te vangen. Martien viste met de matchengel en ving zowel brasem, voorn en winde.

Karper
In Altforst gaat het goed met de karpervangsten. Met de feeder, matchhengel en de vaste stok, is het werken geblazen. Karpers tussen de 2 en 3 kilo zijn erg sterk.
Inmiddels zijn er verschillende technieken ingezet en heeft Gerard Bakkenes van Shimano ook de eerste vissen gevangen. Gerard (Marketing Manager Shimano Europe) overhandigde tevens materialen aan het bestuur van de  vereniging, zodat ze kennis kunnen maken met nieuwe technieken en methoden.  
 
 
Gerard Bakkenes ving mooie karpers met de stok in Altforst…

Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week,
Natuurlijk geen vangsten vanaf het roofvisfront in Nederland maar in het buitenland zijn er aardig wat vissen aan het kunstaas blijven hangen al was het op enkele plaatsen nog hard werken daar het weer vaak te goed was om te vissen (veel zon, kraak helder water, windstil) en dan word het er vaak niet gemakkelijker door.
 
Maar niet getreurd, zaterdag kunnen we weer aan de bak in Nederland en dan zullen ongetwijfeld weer de nodige rovers gevangen worden.
 
Groot water zal zeker de nodige grote vissen in de boot of aan de oever brengen daar er dan nog veel grote vissen in de buurt van de paaiende vissen zijn te vinden. Dus even de witvis opzoeken en daar rondom heen goed uitvissen. Ook de rivieren zullen de nodige snoekbaarzen naar boven toveren en dan vooral de grote vissen heel kort in de oever. Vis lekker ondiep met jerkbaits of shads met een 10 grams loodkop en dan zullen hier ook diverse snoekbaarzen op toe slaan.

Roofblei staat ook meteen in de picture daar hij de oppervlakte op veel plaatsen onveilig zal maken. Probeer dan ook al meteen poppers daar deze nu gretig zullen worden genomen. Kijk even je papieren na of alles in orde is, lijnen controleren boten en motoren in orde en dan voor alle roofvissers een prima start gewenst van het roofvisseizoen, succes.


Welke keuze maken we straks bij de opening…..


 “Voor veel roofvisvissers is der lijdensweg van het gesloten seizoen bijna ten einde. Vissen vanuit de boot op brasem kon het leed soms aardig verzachten…”

  “Beste mensen,
 Afgelopen woensdag 21 mei heb ik aan de Waal bij Zaltbommel een wel heel aparte bijvangst gedaan tijdens het feederen. 2 maden en 2 casters werden verorbert door een mooie roofblei. Mijn eerste roofblei ooit!! Hij / zij had een lengte van 65 cm. roeten, Berty Kuijpers, Middelbeers  „

  “Martin viste afgelopen weekend op de Waal met de feeder en ving behalve een tiental windes…”


”….Ook een groepje van 5 beresterke kolbleien…”


 “..En een aantal prachtige voorns”


 “Hallo
Zoals bijna elke dag viste ik in de lunchpauze(werk)in de Gantelhaven.Ik heb dan ff een half uurtje en die gebruik ik om even een penhegeltje uit te gooien.Normaal vang je dan vaak mega brasems of karpers met mais.Maar dit keer kwam er een kroeskarper in het net!!

Het was voor mij meer dan 20 jaar geleden dat er een kroeskarper aan mijn hengel hing!!Voor mijn gevoel net alsof ik een zware dertigpluskarper ving!! Greetzz van Bonkie!!”


“Gespot op het water.
Ben geen insecten kenner, maar dit is volgens mij toch wel een meivlieg.
In Zutphen op een zandgat zat deze op het water. Groetjes, Synco”


 “De vissen van het Oostvoornsemeer blijven, zoals Jean F. het zegt,  UNIEK in heel Europa….“


 “….Moet je die staart zien ! Hans Wynant”


 “  In mei was het eindelijk zover op Alligator gar vissen in Amerika met Captain Kirk. Na al vissen van 1.9 meter plus en 2 meter plus gevangen te hebben kwam op de vierde dag deze zich melden. 

Met 87.5 inch (222 cm) en 170 pond (ongeveer 76.5  kilo) was dit de grootste van een zeer geslaagde visvakantie. Met vriendelijke groet, Adriaan Tuintjer.”


” Vanmiddag even kort de Rijn opgezocht in gezelschap van de camera. Het water staat erg laag momenteel, zoals deze foto laat zien. Hopelijk stijgt het peil iets komende week. We wachten af! Groet, Bard


 “De Engelsman Simon O’Brien beleefde vorige week een supertrip naar Margot Lake in Noord West Frankrijk. Hij ving daar behalve de 25lb Koi op de foto….”


 “…Ook een echte topvis en wel deze schub van maar liefst 30 kg. met DD baits Halibut pellets…”


 “…Als bonus ving hij daar ook nog eens een megagraskarper  van 37 lb”


 “ Fransman Olivier Boucher, lid van het Prologic team is zojuist terug gekeerd van een geweldige sessie op een Zuid Frans Meer waar hij voor het eerst viste en met veel succes…“.


“…..De start was erg moeilijk omdat de karper volop aan het kuit schieten was maar toen hij zijn aas dicht bij de waterplanten aanbood…“


 “…Leverde dat een serie schitterende vissen op van respectievelkijk 18, 20 en 21 kg.“


 “Mooie sfeerplaat ingezonden door John”


 “Hoi Tf,
 Ben ik weer, haha. Ook deze week wist ik weer een paar mooi graskarpers te vangen. Donderdag met 65cm een kleintje, zaterdag was het weer feest met een ongelooflijk dikke vis van 87cm. Waarschijnlijk mijn zwaarste vis ooit…..”


 “….Komt helaas niet zo mooi uit op de (slechte) foto’s, maar hij zat waarschijnlijk nog helemaal vol met kuit. Vanaf volgende week zal ik weer roofvis insturen, eindelijk mogen we dan weer!
Gr, Michiel Wateler”


  “Hoi T.F
Weer een aantal mooi vissen op de pen ...“


 “…..Waaronder deze 2. Gr Wesley van Toledo ”


 “Beste redactie en lezers van totalfishing,
 Het was weer eens tijd voor een sessie te houden met mijn broer
en het is niet voor niets geweest. Want ik wist 4 mooie vissen te vangen
waaronder deze hele mooie dubbele rijen karper! Deze vis heb ik op een
afstand van 150 meter mogen vangen met nylon. De vis kon
blijkbaar de 2 tijgernoten niet weerstaan waardoor mijn Bart van de Hurkrig
prima in de onderlip zat gehaakt.
 Groetjes Jeroen Evers ”


“Johan Caneel ving prachtige graskarpers: ´ Gisteren was ik op uitnodiging van Ton Wels in Noord Holland. Daar heeft hij me getrakteerd op twee flinke graskarpers….”

  “….Helemaal te gek zo’n privé chauffeur, iemand die voor je voert, iemand die voor je schept en iemand om de foto’s te maken! Hoezo verwende vissers? Groet Johan”

Nominaties deze week voor de forel van Hans Wynant en de Alligator gar van Adriaan. Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -