image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 27 maart 2018

Actuele vangstberichten tot dinsdag 27 maart 2018   

De lente is op gang aan het komen met stijgende temperaturen. Nu maar hopen dat april ook een beetje wil meewerken.  


Meerkoeten al lekker actief (Piet Driessen).

Vangst IJmuiden  

Door Hans Hendriks

Rond de pier is het erg wisselend met de vangsten. Toch komen er met regelmaat mooie scharren boven.

En rond het hoge tij ook gulletjes in redelijke aantallen en formaat. Doordat ik afgelopen weekend op de Visma stond heb ik daar geen foto’s van.


Ton met een schar op de Zuidpier.

Zelf heb ik de eerste Nationale Korps Competitie wedstrijd mee gevist op het strand van Hoek van Holland. Berichten waren dat er wijting bot en schar op afstand te vangen zou zijn. 

De afspraak was binnen ons NIPRO team: geclipt vissen en zo ver als je kan. Maar zo als veel vaker is de wedstrijd een beetje anders. Bijna twee uur heb ik nog geen vis gezien. 

Maar toen het water op zijn laagst was, kon ik met ver gooien en een stukje waden mijn eerste vis binnen draaien. En de daarop volgende draaien ook nog schar en bot. 

Ook anderen zag ik een botje vangen, alleen minder ver weg. Ben ver blijven gooien, wat om twee uur in zeven vissen op de wedstrijdkaart liet zien. Was genoeg voor een tweede plaats in mijn vak.

Samen met de mannen van mijn nipro team een mooie vierde plaats. 28 april de volgende op het strand van Grote Keten Noordholland. Kijk voor een volledige uitslag op Korpsvissen.nl 

Groetjes, 
Hans Hendriks


Overige vangsten


De eerste van het seizoen is weer binnen. Groetjes van Roel.


Afgelopen zaterdag samen met mijn schoonbroer naar de waterkant geweest om nogmaals een poging te wagen om onze targetvis te vangen. Eenmaal aangekomen zag de stek er veelbelovend uit, de zon deed goed haar werk en zou de ondiepe kant waar we tegen visten wel al iets opgewarmd hebben was ons idee. 

De hengels werden op de beoogde stekken geplaatst en het wachten kon beginnen, na een kleine twee uur kreeg mijn schoonbroer een aarzelende aanbeet. Na een korte dril kon ik het net onder de vis schuiven en dit bracht een vis die ouder was dan de vanger hemzelf! een leuke bijkomstigheid. Op naar de volgende sessie. Met vriendelijke groet, Glen Willems. 


Wat nevelig in de laatste dagen voor de gesloten tijd. (Piet Driessen)

Beste Total Fishing, zondag 25 maart al heel vroeg op het water. In de eerste uurtjes lekker gevangen. Daarna viel het stil... heel stil. 's Middags kwam de beet er weer in... 

...In totaal vijf snoekbaarzen, een baars en een snoek gevangen... 

...Helaas is er een wat grotere ontsnapt. Dat was de laatste keer zoet voor de gesloten tijd. Vanaf nu ga ik lekker verder op het zoute. Vriendelijke groet, Gijs Schalij.

Zij was alleen op pad. (Piet Driessen)

Daar sta je dan met het resultaat van je verjaardagscadeau, een dag met een visgids mee. De grootste tot nu toe in een jong vissersleven

Een prooi zonder oogjes is mogelijk een gewilde prooi

Ieder keer weer genieten van alles. Heerlijk in de boot, alle spullen en bovenal mooie vis

Kerngezond en een buik vol beloften voor de toekomst

Yes! De grootste ooit.... tot nu toe dan.

Zowel op de hand - als de steunhengel kwamen de aanbeten van minimale tikjes tot keiharde beuken Gr, Visgids Johan


Beste TF, Na een lange tijd geen actie gehad te hebben knalde deze prachtige stekel rakker vol over de Effzett Longhorn heen...

...Het waren koude/ijzige omstandigheden waardoor de vis muurvast lag. Supertraag vissen met een lichtgewicht loodkop was de sleutel. Met vriendelijk groet, Mark van Rijssen.

Die met de Vis van de Week gewonnen Westin Jerkbait...

...hangt nu in iets heel zwaars onder water...

...Wel heb ik deze twee dames er nog op kunnen vangen. Groet, Vincent.

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de 'Vis van de Week' en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
IJsland 2020 voor de prijs van 2019!
Willem Moorman -
image description
Reglementen Skills and Stripes
Willem Moorman -