Actuele Vangstberichten tot dinsdag 27 maart 2012


... tot dinsdag 27 maart 2012

Wat een einde van het roofvisseizoen! De vangsten liegen er ook niet om en samen met het prachtige weer worden de roofvissers op hun wenken bediend. Aanstaande zaterdag de laatse dag. Zorg er voor dat je deze dagen niet mist!


Gered van de verdrinkingsdood. Groet, Johan Caneel.

Visma Ahoy!

Ondanks de kleinere opstelling (2 hallen) toch wel een leuke dag gehad zaterdag. Jammer dat de recessie roet in het eten heeft gegooid. Shimano was er niet, Wout van Leeuwen niet, en ga zo maar door. En dat zijn toch bedrijven die al jaar en dag op de Visma staan. Laten we hopen  dat het economische tij keert en we weer volle zalen gaan trekken bij deze toch wel unieke beurs.

Kantvangsten
Zeeuwse stranden worden iets beter, nog niet in overvloed, maar wat schar, al wat bot en een enkele tong zijn er al gevangen. Scholen baarsjes ook al. Er gaan berichten over geep, maar die zijn nog niet echt geloofwaardig en algemeen erkend. Maar toch, waar rook is, is vuur!
 
Europoortgebied redelijk. Het blijft eentonig, maar de diepe havens zijn gewoon het beste en geven wijting, steenbolk en gulletjes. Waterweg slecht. Richting Rotterdam de beste kansen op wat gul, hoe gek het ook klinkt. Zaterdag de eerste van 5 wedstrijden van de Penn Korps Competitie 2012, zal een geweld worden! 30 Korpsen  gaan ertegenaan op de stranden van Noordwijk waar de Sportvisser al haar kundigheid en organiserend vermogen in de strijd zal gooien om er net als verleden jaar een perfecte dag van te maken. Ik kan er door familieafspraken helaas niet bij zijn, de volgende keren zal ik er zeker bij zijn, allemaal veel succes daar!


Mooie platvissen.

Vangsten van de stranden van Hoek van Holland tot aan IJmuiden wisselend, soms mooie botten en wat scholenbaarsjes, ook wat spiering. Frans Ras maakte melding van leuke scharren op de Zuidpier van Scheveningen. Van de wedstrijd van Brittenburg te Katwijk van afgelopen weekend nog geen uitslagen, komt volgende week wel.


Strandvisserij trekt wat aan.

Bootvisserij
Grevelingen matigjes, ook in de avonden nu teruglopende vangsten. Oosterschelde redelijk, soms aardige vissen erbij maar veelal klein spul. Westerschelde redelijk, Spijkerplaat af en toe mooie gullen. Wrakvissen op de Noordzee slecht. Als je kijkt hoeveel boten er uitvaren en hoeveel er werkelijks scoren, is dit gewoon slecht te noemen. Geankerde visserij komt weer wat tot leven, vooral schar, maar wel veel klein spul. Zondag as. de eerste selectiewedstrijd boot vanuit Scheveningen. Reken op schar.

Allemaal succes daar! Tot volgende week. Arthur 



Wat een weertje, met zomerse temperaturen bijna, maar nachten nog veel te koud en daar kunnen vissen wel eens trager door worden. Verder nadert het einde van het roofvisseizoen weer.
 
Snoek
Nog altijd bij de bijvangsten, en daar zijn nog vele snoeken bij die nog niet zijn afgepaaid door de op vele plaatsen nog lage watertemperaturen.
 
Snoekbaars
Er worden nog vaak mooie snoekbaarzen gevangen en ook hier nog lang niet allemaal afgepaaid door de watertemperatuur die nog niet goed op kan warmen door de lage nachttemperaturen die nog vaak rond het vriespunt liggen. Daardoor ook vele foto’s van zware snoekbaarzen op dit moment.


Onze zwarte visdief.

Ze beginnen wel wat ondieper te komen, maar afgelopen week nog vele meldingen tot 11 meter diepte. Grotere shad leverde vaak nog mooie vissen op. Dat was wel opvallend als men klein of groot viste,  voorkeur ging duidelijk uit naar groot spul. Groen en bruin/wit vaak op de vangstlijsten en natuurlijk ook doodaas wat vaak tussen de kaken werd genomen.


Mooie snoekbaars voor vismaat Piet.

Baars
Ook hier hetzelfde liedje: vele vissen nog helemaal vol kuit en ook de aanbeten vaak heel voorzichtig. Vele meldingen van staartbijters en kwam er dan een klein takeltje achter op de staart, dan duidelijk meer vissen op dit moment. Rood en geel duidelijk in het voordeel en shads langzaam aanbieden was de sleutel tot succes (lichte loodkopjes).


In vogelvlucht deze gans.
 
Het weer blijft goed, al zou de temperatuur wat naar beneden gaan, maar ga er zeker het laatste weekend nog opuit en dan volgende week de afsluiting voor dit seizoen op onze roofvissen. Stuur jullie foto’s maar door, en natuurlijk veel succes. 

Met roofvisgroet, Piet.

Mede door het goede weer en de eerste vangsten van barbeel, trokken er afgelopen week velen eropuit om ook hun eerste poging te wagen dit jaar. Dat het niet meteen raak is, getuigen de vele blankmeldingen. Sporadisch werden er al weer meer barbelen gevangen dan de week ervoor.


Benny de bock en gevangen op de Roer.

Toch de meesten moesten genoegen nemen met een enkel exemplaar. Gezien de lengtes die gemeld werden lijkt het erop dat de oudere exemplaren dit jaar eerder wakker zijn. Een paar mooie 60+ barbelen en al een handvol dikke 70-ers hebben menig hengel al krom getrokken. Zowel van de Waal en IJssel alsmede de Roer en Grensmaas kwamen diverse meldingen.


Martijn Snoeren met een 75 Waalbarbeel

Langzaam maar zeker komen ze los. Het prachtige voorjaarsweer doet natuurlijk ook zijn werk en de watertemperatuur ligt al rond de 12°C. Allemaal ideale omstandigheden voor knallende toppen en gierende molens. De barbeel is weer wakker! Groeten.

Groet en tot volgende week, Frans Vogels.


Jakob Lindberg met zijn vijfde kabeljauw ooit en gelijk over de 30 kilo! 33.2 kilo om precies te zijn. Photo credit: Jakob Lindberg.


Troels Bill mocht er een vangen van maar liefst 30.5 kg, gevangen op de Nordic Sea Anglings camp. Photo credit: Jakob Lindberg.


Tijdens de pilottrip naar de nieuwe Tight Lines Visreizen bestemming Guinee Bissau, Bijagos Archipel wist Ed van den Berg deze schitterende Guinean Barracuda aan boord te brengen. De vis werd gevangen aan een diep gesleepte plug en woog 27,7 kg.


Hallo Vissers, mijn visvriend Nico Opdebeeck woont in België en gaat regelmatig met zijn vader en een aantal visvrienden aan de andere kant van het kanaal vissen om te kijken of ze weer eens iets speciaals kunnen vangen. Ze pakken dan de veerpont van Calais naar Dover en in Dover ligt de boot van Andy Culllen van
www.reecerfishingcharters.co.uk al op hun te wachten voor 1 dagje vissen in Engelse wateren.

Zij doen dit al jaren en eigenlijk altijd wel met goed succes. De combinatie van een heerlijk dagje vissen op een charterboot en zomaar mooie blonde roggen en gewone stekelroggen vangen is natuurlijk een heerlijk vooruitzicht voor de mannen. Dover is een prachtige uitvalshaven om 1 dagje te gaan vissen in Engelse wateren, ook al is het vanuit mijn woonplaats in Noord-Holland net iets te ver om dat te doen…


...Vorig jaar heb ik wel een drietal dagen daar vertoefd. Ik heb het hartstikke naar m’n zin gehad toen, ook al lieten de roggen het toen afweten vanwege het seizoen en moesten we het met zeebaars doen. Ook niet erg natuurlijk, maar die visserij aldaar was toch aanzienlijk zwaarder dan ik verwacht had door de zware stroming in het kanaal. Zie mijn verslag in het “archief” van Lucky luc op zout” over mijn belevenissen te Dover. In Dover heb je het Premier Inn Hotel welke een prima accommodatie biedt…


...Ik heb weer met genoegen de foto’s van Nico bekeken. Zijn visverslagen met foto’s ondersteund zijn te lezen op zijn blog:
http://www.dekleinebootvisser.blogspot.com/. Hopelijk kan ik deze week weer een keertje naar de waterkant als mijn hechtingen eruit zijn. U leest het wel weer. Even rustig aan beginnen en kijken of het gaat. Veel plezier en geniet van het totaalgebeuren aan de waterkant. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Hallo Vissers! Hè hè, er begint weer wat leven in de brouwerij te komen op de zeebodem. De wrakvisserij is nog steeds niet top, maar het begint iets toe te nemen qua vangst. Maar de schippers van de Nautilus moeten nog steeds zeer ver varen om wat knappe vissen te kunnen vangen. Maar dat doen ze graag, want ze zijn allemaal verwoede zeevissers dus ze willen zelf ook graag een visje vangen. En ze zien het liefst kromme hengels bij hun klanten…


...In ieder geval weet je als het niet zo loopt als dat je gedacht had, dat de schippers hun uiterste best hebben gedaan. Afgelopen weekend 24-25 maart werd er opeens weer leuk schar gevangen. En niet van die kleintjes ook zoals deckhand Jan toont op de foto. Er kwamen zelfs weer een drietal tongen boven, dus dat belooft wat voor de nabije toekomst.

Dus als vervanging van de wrakvisserij die nu nog mager is maar opeens wel kan loskomen, kunt u een heerlijke platvisdag boeken op 15 minuten varen van de haven van Vlissingen. Genieten geblazen! Kijk voor boekingen en info op www.wrakvissen.net. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Ze hebben de eerste eieren alweer gelegd.


Hoi TF, de laatste sessies mooie barbelen gevangen! Waarvan deze 76-er de mooiste was. Groeten, Jos Raaijmakers.


Hallo TF, vooruitlopend op de gesloten tijd heb ik vast wat gevoerd om na het werk wat op zeelt te kunnen vissen. Groeten, Frans Oomen.


Hallo TF, afgelopen donderdag met de korst op pad geweest…


...Alle vissen lagen aan de oppervlakte en daarvan heb ik er 3 weten te vangen; 1 schub en 2 spiegels.


Even later werd het nog vreemder toen er na een pittige dril een mooie karper boven kwam. Hij had de lepel vol gepakt en zat mooi in de bek gehaakt. Nu helaas weer bijna gesloten tijd. Ga alvast maar kaas en boillies kopen! Groeten, Sieward Letterie.


Beste TF, ondanks dat het geen monsterkarper is, is het zo vroeg in het seizoen wel een bijzonder mooie lederkarper die super in zijn velletje zit…


...Hoe ik deze schubloze karper heb mogen landen staat beschreven op mijn blog
. Groet, Fer.


Sinds deze vangst, in plaats van roofvis, ben ik weer helemaal aan de karper!! Complete uitrusting aangeschaft en dag en nacht hunkerend naar meer… Sterkte Benno!!


Hallo TF, de eerste karper voor mij een feit! In de eerste lentezon van dit jaar kon deze karper het niet weerstaan om te gaan azen. Mogen er nog veel volgen dit jaar! Visgroet, Bram.


Krakeenden lekker dobberend in het zonnetje.


Ondanks de hoge luchtdruk kwam er tijdens het gidsen toch een schitterende baars van 45 cm uit. Groet, Visgids Johan.


Dit is genieten van een echte gezinsuitstap! Tom Boeckx.


En als toetje nog deze mooie stekel. Groeten, Ronald -
www.ronaldsvisblog.blogspot.com


Gisteren (maandag 26/3) met maatje Arno Hartgers het grote water opgeweest. Heerlijk gevist, dikke baarzen en mooie snoekbaarzen in paaikleed gevangen. Vis was te vangen tussen 6 en 9 meter, ondiep kregen we niks gevangen. Groeten, Maurits -  Fishing-Direct.


Beste Total Fishing, mMet het prachtige voorjaarsweer aan de slag gegaan met de dropshot en niet zonder succes. Een prachtige 40+ baars ging vol voor mijn Hawg shadje. Met vriendelijke groet, Marcel de Ruyter.


Beste Total Fishing, afgelopen week sinds lange tijd de bellyboat weer opgezocht en het grote water opgegaan. Ondanks de windkracht 4 en schuimkoppen op de golven wilden de vissen meewerken! In totaal wisten we met z’n tweeën 15 vissen te landen.

De snoekbaarzen waren allemaal ruim aan de maat en ik mocht een nieuw PR baars bijschrijven. Een geweldig mooie Perca van 53cm en dat werpend met een Salt Shaker shadje vanuit de bellyboat!! Heerlijk deze visserij. ‘s Middags lag de vis dieper, naarmate er meer zon kwam. Toen konden we ze diagonalend goed vangen. Groet, Sander Paans.


Het bruine water van afgelopen winter wordt snel afgevoerd.


Hallo TF, na zes keer deze snoek van 80 cm gemist te hebben, bleef ie bij m’n laatste worp wél hangen!!! Groeten, Remco van Engelen.


Hoi TF! Vandaag kwam ik dit mooie nest eieren van een grauwe gans tegen. Moeders had een rustig plekje op de kop van een afgezonderde krib gevonden. De lente is écht begonnen! Groet! Tim Puts, Deventer.


Beste TF, hier een foto van afgelopen week. Tijdens het “snoekbaarzen” met 100 grams zware lepels beet er een leuke meerval van 1.12m. Voor een verslag zie
www.roven.nl.


Kleinste hengelsportzaak in Hanoi…


...Vissen bij de stad van de keizer in Hue. Groeten, Maarten.


Daar wij goeie geluiden hadden gehoord betreffende het Veluwemeer was ons vertrouwen op voorhand groot. Om half 7 (zomertijd) kwam Siebe Hiemstra bij mij voor een uurtje rijden richting het Veluwemeer. We waren de eersten die konden traileren…

 
...Na 4 uur zonder vis getrold te hebben over de ondieptes bedachten we een ander plan. De eilandjes werden rondom bestookt en al gauw wist ik de eerste vis te landen. Het snoekje zal een kleine 60 cm geweest zijn. Hierna gingen we de opkomende plantenbedden naast de vaargeul bestoken met dieplopende jerkbaits. Helaas leverde dit niks op.


...Het was inmiddels al 15:00 uur en we moesten nog een heel eind varen om weer bij de helling te komen. We besloten naast de vaargeul terug te gaan trollen met grote shads op zware loodkoppen. Dit bleek al gauw het “ei van Colombus” te zijn. Totaal hebben wij deze dag nog 5 snoeken weten te vangen waarvan de grootste 101 cm mat en bijna 10 kilo zwaar was. Nu is het tijd om de vissen 2 maanden met rust te laten. Met vriendelijke groet, Gosling Nicolai - Sneek.


Beste Total Fishing, van de week de laatste visdag van het seizoen gemaakt. Na deze bijzondere ervaring mocht Anne haar eerste snoek in handen nemen. 101 cm, wat een heerlijke dag! Groet, Leo.


Prachtige vis van een Zweeds meer.


Afgelopen weekend genoten van het heerlijke weer en toen aan het eind van de dag deze snoek mijn dode aasvis pakte, was het plaatje compleet! Mooie vis om het roofvisseizoen mee af te sluiten. Groet, Arend.


Op het water zagen we een roze verschijning die wij…


...nog nooit in het ‘wild’ gezien hebben. wat een heerlijke dag! Groet, Leo.


Another one bites the DULL! Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste Total Fishing, het weer was al super en deze vissen maakten de dag helemaal compleet. Groetjes, Ann-Christin van Ingen-Weigel.


Beste Total Fishing, afgelopen week sinds lange tijd de bellyboat weer opgezocht en het grote water opgegaan. Ondanks de windkracht 4 en schuimkoppen op de golven wilden de vissen meewerken! In totaal wisten we met z’n tweeën 15 vissen te landen…

 
...De snoekbaarzen waren allemaal ruim aan de maat en ik mocht een nieuw PR baars bijschrijven. Een geweldig mooie Perca van 53cm en dat werpend met een Salt Shaker shadje vanuit de bellyboat!! Heerlijk deze visserij. ‘s Middags lag de vis dieper, naarmate er meer zon kwam. Toen konden we ze diagonalend goed vangen. Groet, Sander Paans.


Afgelopen woensdag een dagje vrij, een mooie dag om er met de Hobie opuit te trekken. Met de zijdrijvers eraan kon ik staand vanuit de kajak vissen en zo werpend op het ondiepe deze mooie snoekbaars op een salmo slider 7 vangen. Groet, Ronald Traas.


Beste TF, ondanks dat het geen monsterkarper is, is het zo vroeg in het seizoen wel een bijzonder mooie lederkarper die super in zijn velletje zit. Hoe ik deze schubloze karper heb mogen landen staat beschreven op mijn blog
. Groet, Fer.


Machtig mooie zoetwaterstekel. Greetz, Joop.


Prachtige zware glasoog. Groet, Eddy De Rijck.


Voorvissen NKS op Volkerak met nieuwe boot enkele weken geleden, maar deze vissen konden we jullie niet onthouden… 


...Grootste is 88cm en gevangen door Stephane. Groetjes Peter, Pierre, Stephane en Dave.


Hallo Total Fishing, vorige week nog een nieuw PR snoekbaars gevangen…


... van 101 cm. Groeten Frank Doetsch.

Deze week de nominaties voor de barbeel van Jos, de karper van Bram en de natuurfoto van Leo en de snoekbaarzen van Stephan, Dave en  Frank. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2009-2010

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -