Actuele vangstberichten tot dinsdag 27 januari 2015

... tot dinsdag 27 januari 2015

Af en toe een laagje ijs en dan weer zuidwesterstorm, de winter laat vele kanten zien en vraagt doorzettingsvermogen en improvisatietalent van vissers. En zin om er op te trekken natuurlijk.

In de vangstrubriek Zout, waargenomen door Joop Folkers, voor het eerst aan het woord Hans Hendriks die wekelijks een update doet van de vangsten rond IJmuiden. Lucky Luc Mom zet onder andere de facebookpagina van Total Fishing even in het licht. Verder uiteraard het roofvis bericht van Piet Driessen, een 'zoete' Zeebaars van Joop Folkers en de ingezonden berichten.



Stuur ook eens uw vangstfoto of -film in. Niet elke foto hoeft een record te zijn. Een vangstplaat die het plezier en beleving van het sportvissen mooi weergeeft is ook meer dan welkom!

Prima vangsten 

Door Joop Folkers

Het Europoortgebied is momenteel nog steeds een hotspot. Het Callandkanaal is goed voor soms mooie wijting en kleinere steenbolk. Ook vanaf de Stenen Glooiing bestaat de vangst in hoofdzaak uit minibolken, wijting en schar.

De pier van Hoek van Holland is vanaf drie uur voor hoog tot drie uur na hoog water toppie voor vele vissoorten waaronder mooie maatse gullen.


Zo nu en dan een leuke maatse gul tussendoor!

Ook vanaf het strand voor de (bekende) klok in Hoek van Holland wordt regelmatig leuk vis gevangen.


Schar,bot wijting en gul een lekker bakzootje!

De hoofdmoot bestaat uit schar en bot met als bonus een mooie gul! Beste aas mesheften en pieren!


Drie uur voor hoog tot drie uur na hoog water toppie.

Je maakt hier de beste kansen van vier uur voor tot vier uur na hoog water. Dus zeker de moeite waard om je pieren zwemles te geven!

Vangsten rond IJmuiden

Hallo ik zal me even voorstellen: Ik ben Hans Hendriks en vis in mijn vrije tijd op alles wat er rond de pieren van IJmuiden zwemt. Samen met enkele andere zeevissers zal ik in de zoute vangstberichten van www.totalfishing.nl verslag doen van de vangsten rond de pieren en stranden van IJmuiden.

Uiteraard is het de bedoeling om aan te geven wat de mogelijkheden op een bepaalde stek zijn zonder dat ik hierbij vissers van hun “stekkie” zal beroven!


Hengels op de kop.

De afgelopen dagen werd er overdag trouwens slecht gevangen!


Twee gullen.

Hier en daar een enkele schar en bot aan de buitenkant van zowel de Zuid- als Noordpier. Verder wat gulletjes en meuntjes aan de binnenkant. Tijdens de invallende duisternis werden de gullen wat groter.

Verrassingen 

Het was mij een weekje met een diversiteit aan verassingen wat het weer betreft. Door de week nog redelijk en af en toe een flauw zonnetje maar toen op de zaterdagmorgen was Nederland weer wit gekleurd door de sneeuw die in voorgaande nacht is gevallen.

Ook diverse vissers zie op zondag eerst ijs moesten breken of rechtsomkeert konden maken doordat een behoorlijk stuk was dichtgevroren. Dus ook altijd opletten bij hellingen dat je ze eerst goed vrij maakt en een emmer zout bij je hebt in de auto.
 
Wilde de vissen nog wel bijten ? Ja hoor afgelopen week vooral in en in de buurt van havens veel grote snoeken gevangen en ook de baarzen waren weer prima aan de maat. Snoekbaarzen heel veel verschil met de wateren maar had je ze gevonden waren ze nog wel te vangen.


Geleideogen goed controleren om lijnbreuk te voorkomen.

 
Over het algemeen wilde de roofvissen groot aas en vooral bij snoek waren de doodaasvissen stukken beter dan kunstaas en ook de grote snoekbaarzen wilde wel een doodaasje.


Over de bodem rammelen blijft goed.

Baarzen waren nog vrij goed met kleine shadjes te vangen en op de rivieren kon het met ratelpluggen over de bodem lopend nog best wat leuke snoekbaarzen vangen.


Geen problemen met een grote hap.

De weersverwachting is niet al te best aankomende week met de nodige neerslag en ook weer wat meer wind en dat maakt het er echt niet leuker op, dus warme kleding aan en soep en koffie mee naar het water. De vangsten konden nog wel een best aardig zijn dus heb je de mogelijkheid ga er dan zeker even op uit.

Veel succes op de roofvissen, 
Piet.


Het uitgestrekte Haringvliet blijft boeien!


Zo nu en dan vergreep een snoek zich aan ons kunstaas.


Genieten van de natuur.


Helaas trok het rond een uur weer helemaal dicht!


Visgids Jac met een beauty!


Zo nu en dan liep er een prachtige vis tussendoor.

Hallo vissers,

Wist u dat de Facebook pagina van Total Fishing weer helemaal up to date is? U wordt dagelijks verrast met mooie vangsten van zowel zoet als zout. Het enige wat u hoeft te doen is de Facebook pagina van Total Fishing "leuk" te vinden door op de "vind ik leuk" button te drukken.

Ik ben er nu even een paar weken tussenuit om wat groot wild te gaan vangen maar de pagina wordt dagelijks bijgehouden.
Groet van beheerder Facebook pagina Totalfishing, Lucky Luc Mom.

Hieronder wat berichten van afgelopen week :
 

Frank Vossen wilde eigenlijk een "sneeuwbarbeel" vangen maar dat lukte helaas niet in de Ardennen. Maar als loon naar werken ving hij op het eind wel een grote kopvoorn.
 

Willemijn Schonenberg en haar vriend Maurits maakten Lough Dergh in Ierland onveilig afgelopen week...


...De snoeken waren niet veilig voor hun en ze deden beide prachtige vangsten...
 

...Wie durft er bij Willemijn in de boot om zijn ego te testen?
 

Wim van Vliet, de eigenaar/directeur van MacFishing bv is er op uitgetrokken naar Zweden om eens heerlijk te gaan ijs vissen...


...De vangsten zijn prima  en het plezier is groot.

Vrijdag 23 januari was een topdag op de noordpier....


...Het regent weer scharren en onder de kant regelmatig leuk gul. Het ijs lag op de sloten maar aan zee kun je gelukkig dan altijd nog vissen...


...De afgelopen maand was het erg slecht op de Noordpier behoudens wat gul onder de kant. Het getij viel heel vroeg in de ochtend dus het afgaande getij moest het gaan worden. En dat werd het ook!..


...De hengels hebben niet stil gestaan en het was weer op en top ouderwets genieten van heerlijk veel aanbeten op de toppen...


...De scharren waren van een heel mooi formaat...


...Ik had er legio van rond de 30 cm en hoger en dat zijn toch dikke vissen. De 6 gulletjes onder de kant haalden de maat niet, maar er liep gelukkig nog een mooie tussendoor van 45 centimeter...


...Daar kan je nog wat mee en kan ik Yvonne weer een zoenoffer brengen voor een romantische avond haha...


...De meunen waren ook goed aanwezig en zorgden voor wat afwisseling...


...Ik had een aardige vracht vis aan het eind van de sessie die met lekker veel zon begon maar met dichte mist eindigde helaas...


...Die maakte het wel weer koud. Maar als je er eenmaal staat maakt dat niet uit. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Beste Total Fishing, Maandag 19 januari onder moeilijke omstandigheden samen met Pim Busker naar het hd geweest om te vertikalen op snoekbaars. Op een diepte van 4 a 5 meter geen reactie, daarna op zo’n 8 a 10 meter volgden wel aanbeten. In dichte mist toch een paar mooie snoekbaarzen gevangen met de HT superswimmer fire tiger.


Na een aantal mooie snoekbaarzen met een shad gevangen te hebben, volgde er een dreun op de bijhengel( met daaraan een dropshotmontage met visje), en vingen we tot slot nog een mooie snoekbaars van zo’n 67 centimeter! Ondanks de mist, toch een mooie dag. Groeten, Chris (www.vissenmetchris.nl)


Marc kreeg er weer een te pakken..


...en ook de snoeken moesten uitkijken.


23 januari ben ik samen op het Hollandsdiep wezen vissen met mijn zoon Remco. Het was erg koud die dag het was 4 graden onder nul en ik zij al tegen mijn zoon wat zijn we toch gek.

Maar ja vissen is onze hobby en dan kijk je niet naar die kou.Eerst een paar uurtjes met dood aas en een dobber op de rivier gesleept maar helaas geen vis. Toen zijn we het maar in de haven gaan proberen en na een half uur Had Remco zijn eerste snoek te pakken niet zo groot 75 centimeter maar vis is vis.

We hadden hem net terug gezet en mijn dobber verdween ook. Na een dril van vijf minuten kwam er een prachtige snoek naar boven en gauw geschept en de boot in en gemeten 95 centimeter een mooie vis gauw op de foto en terug.Ondanks de kou niet voor niets geweest. Henk van Hal.

Deze keer de nominatie voor de kopvoorn van Frank. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -