Actuele vangstberichten tot dinsdag 27 januari 2009

Actuele vangstberichten tot 27 januari 2009

Het water is/was bijna overal weer open, goed voor de watervogels en voor de sportvisser! Helaas lijkt er weer een koude golf aan te komen en beginnen de kleine vaarten en sloten al weer dicht te vriezen. Hopelijk is het niet van lange duur, want anders valt er weer weinig te vissen de komende tijd op het zoete.


Dit jaar schijnen er (veel) meer buizerds te overwinteren in Nederland dan andere jaren. Bjorn Janssen heeft een nieuwe camera aangeschaft en dat zullen we weten….Prachtige opname van een landende buizerd.


Zout door Arthur van Tienen.
De kou begint nu wel haar sporen achter te laten, het is net de kredietcrisis, het heeft later toch meer invloed dan je zou wensen.

Strand/kantvisserij
Alle grote rivieren blijven goed vis geven. Waterweg is en blijft het de koploper met goede vangsten van gul en schar voor de kering vanaf Hoek van Holland gezien en vooral de diepe stukken rondom de kop van de landtong van Rozenburg is hier goed.

Wel voldoende lood meenemen en ruim afstand houden van elkaar is hier het devies, 200 gram geankerd is hier de allerbeste optie en werk met breeklijntjes of een jojo systeem. Pieren van IJmuiden, Hoek van Holland en Scheveningen hetzelfde verhaal, schar en gul en wat kleine wijting.


Luc Mom was afgelopen maandag op de pier wat een absolute topdag was 

Stranden matig, alleen vanaf de strekdammen in dieper water nog wel schar te vangen en gul. De diepere stranden van Vlissingen tot aan Westkapelle vormen hierop een uitzondering hoewel de wijting daar ook grotendeels weg is en wat gul en schar de dienst uitmaken. Mooie berichten vanaf de overkant daar (Cadzand) leuke aantalen gul vanaf het strand daar in het donker.

 


De scharren waren helemaal los en ook enkle mooie gullen ,echt van ouds !!

Calandkanaal matig, wel verrassend schar in leuke hoeveelheden, dikke wijting is weg, soms lopen er mooie gullen doorheen. Beerkanaal matigjes, reken op gul en schar, kleine vis in de Amazonehaven, Dintelhaven bar slecht met wat bot(jes)

Shakespeare Cup trok afgelopen weekend 350 deelnemers verdeelt over 3 vakken, Dintelhaven, Calandkanaal en Waterweg, slechte vangsten deden de wedstrijd niet hard maken en aangezien er op ruim maatse vis werd gevist was de uitslag vooraf niet te voorspellen

Ik zelf kon niet te lang blijven om de uitslag mee te maken want Junior moest weer vroeg weg om de zee op te gaan en brood te verdienen maar ik denk dat binnen een paar dagen de uitslag wel op de site van SVV De Slufter zal staan.


De Shakespeare Cup van afgelopen zondag in de Waterweg vanaf de landtong van Rozenburg

Deze nieuwe opzet is best goed maar ook deze organisatie had de pech dat de vorst de grote en vele vis deed verdwijnen, jammer maar zeker voor herhaling vatbaar.

Bootvisserij
Jaja, Grevelingen weer aardig geweest afgelopen week, wrakvisserij door de harde wind jammer maar helaas en hetzelfde gelde voor de geankerde visserij voor de kust. Oosterschelde ook nog goed maar dikke vis is hier ook weg.
Let Op!!!
Woensdag hoorzitting 2e kamer over de staandwand visserij, allemaal op naar de 2e kamer en stem voor een 250 meter nettenvrije zone!! Voor meer info zie deze site of
www.sportvisserijnederland.nl
Tot volgende week,
Arthur



Kees v/d Velde met een gul uit de Waterweg tijdens de Shakespeare Cup

Witvis door Willem Stolk
Gelukkig is het ijs op veel plaatsen verdwenen en kon er weer worden gevist. De rivieren stijgen gestaag hetgeen vaak goed is voor de vangsten.

Rivieren
De Waal, IJssel, Rijn en Maas moeten veel water afvoeren. Op de Waal is er van het weekend gevist met de feeder. De heren Ruijs en Hartogs hebben niet veel gevangen, maar wel een aantal fraaie vissen. Opvallend was de melding van ´missers´… veel aanbeten werden gemist. Oorzaak: onbekend!

Op de Maas bij Lith werd ook gevist met de feeder. Jan en Gerben melde ons, dat ze een aantal fraaie voorns en enkele brasems hebben gevangen op 8 meter water. Door de harde stroming was het echter een moeilijk potje. Ook hier veel missers.

Havens
De visserij op voorns in diverse havens is ook weer op gang gekomen. Jan Willem Nijkamp vertelde me dat er goed voorn is gevangen. Waar? Uit angst voor beroepsvissers vermeld ik dit niet!  In de havens van Rotterdam was het redelijk. De vis kwam laat op gang… op zaterdag pas na de middag. Maar ook hier werd vis gevangen.

Plassen
De visserij op diepe plassen is en blijft een apart verhaal. De vangsten zijn sterk wisselend en erg afhankelijk van de stek. De vissen lijken ook veel te zwemmen. Snel beet, een paar vissen vangen en daarna uren geen beet meer. Van roofvissers hoor ik ook dat er grote scholen vis rondtrekken –en dus niet op een bepaalde plaats blijven hangen.

Gemiddeld genomen was het beter dan vorige week. Maar er kan nog van alles gebeuren…

 
De visserij op voorns in diverse havens is ook weer op gang gekomen

Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

Prima weer om op of langs het water te vertoeven, daar de temperaturen goed waren, en omdat er ook niet te veel wind was in het weekend, en de zon kwam er ook diverse uren even uit. Wel nog meldingen op zaterdag en zondagmorgen van licht dichtgevroren vaarten en polders, en dan moest je wel even wat stekken opzoeken rondom bruggen. Is er ook nog gevangen?

Snoekbaars
 vangsten waren gemiddeld goed. Diegenen die meteen ondiep begonnen met vissen scoorde vaak nog mooie aantallen snoekbaars, en ook vaak nog hele mooie maten daarbij. De meeste vissen kwamen van 5 a 8 meter en of dit met de zeer lage barometerstand te maken had van afgelopen week weten we natuurlijk niet, maar dat blijft ook vissen gelukkig. Langwerpige shads genoten de voorkeur op de rovers, en bruin en wit bovenaan op de lijst van goede vangkleuren afgelopen week. Opvallend dat men veel moest bewegen om ze actief te maken, maar als ze eenmaal los waren konden er ook verschillende op een plek gevangen worden.
 
Snoek ook redelijke vangsten en ook vele grote vissen daarbij. Doodaas nummer 1 op de vooral grote snoeken. Ook opvallend dat de Voorn en baars het beste scoorde en de zeevissen een stuk minder afgelopen week, en zo zien we maar weer hoe snel het kan wisselen van aas, en dat betekend dat we ook van alles moeten proberen. De meeste snoeken ook maar tot een meter of 6 diepte, en veel vissen al op weg naar de paaiplaatsen.
 
Baars nog volop aanwezig in de havens, en er zaten weer mooie exemplaren bij die werden gevangen en dan bedoelen we vissen boven de 35 cm. Shads hadden de voorkeur, maar op pilkers ook diverse meldingen onder het verticalen. Zilver en rood bovenaan op de vangstlijsten wat baars betrof.
 
Het weer ziet er redelijk uit en ze zullen aankomende week zeker weer actief zijn, dus gewoon lekker gaan natuurlijk. Waterstanden in de rivieren lekker hoog, en dan zijn de ingangen van plassen en havens vaak heel succesvol op de roofvissen, succes op de rovers


Langwerpige shads deden hetgoed afgelopen week


Aan zee was er nog prima te vissen.


Wat een supervisdag is het geworden maandag de 26e januari…...


......Nu blijft de schar dus wel heerlijk hangen en hebben ze voldoende te eten, waaronder ons aangeboden aas…....


......Tussen de vele vele scharren door had ik opeens rond het hoge water nog twee mooie gullen van 55 cm.
Groet Luc Mom


Veel water is alweer ijsvrij, maar hoe lang nog?  Foto: Piet Driessen


Geachte redactie. Zaterdag 24 januari heb ik even lekker een hengeltje uitgegooid en na een uurtje vissen was dit het resultaat!!! een mooie dikke karper van 78 cm wat mijn dag weer goed maakte! Groeten Kevin Tode


De Maas was afgelopen zaterdag snel aan het stijgen…...


Frank pakte verschilende mooie baarzen. Groet Bertino


Hallo TF Hier een mooie baars van afgelopen week  Groet Vincent Collette


Weer een fraaie creatie van de natuur…..vastgelegd door Piet Driessen


Marc met een mooie bellyboot snoekbaars.


Een snoekbaars van 94 cm ...beresterke vis zorgde voor een superdril  Groet Willie


 Marco Giudici van Savage Gear ving deze 9kg+ snoekbaars met de 4Play liplure Groet Mads Grosell
 


Zaterdag middag met Daan Verbruggen op een van de vele bekende wateren geweest. Het was niet echt makkelijk maar er kwam met de regelmaat toch een mooie stekel binnen. ........ 


......Waaronder een hele mooie dikke snoekbaars van 94 cm op het einde van de middag. Op de terugweg nog wat plekjes uitgeprobeerd en daar vingen we er ook nog een paar. Allemaal mooie vissen tussen 50 en 60cm. Met vriendelijke groet, Frank en Daan


Bij een klein beetje zon zitten de knobbelzwanene al weer achter elkaar aan zoals mooi vastgelegd door Bjorn.


Beste Total Fishing afgelopen zondag in de namiddag nog even anderhalf uurtje  vanaf de  kant gevist op een kleine plas dicht bij huis, die nog half dicht lag met ijs. Een traag geviste spinner werd zeven keer gepakt. Leuk, die  lichte visserij!   Groeten van Wilfred van Nunen.


Zaterdagmiddag heb ik Robin ´´visles´´ gegeven .......


......en zondagmiddag hij mij. De vissen zitten na de koude periode flink onder de bloedzuigers en het is
nog steeds hard werken voor een paar snoeken…....


.......Jong geleerd, oud gedaan…Groeten Eddy


De start van 2009 is lekker begonnen  Groet Erwin Nonner


Beste T.F. Gister weer voor het eerst dit jaar een snoeksessie gehouden in een uurtje vissen 2 stuks waarvan  een mooie 94er…....


.....Vandaag nog maar een keer gegaan en na een heel stel missers eindelijk een mooie 90er.Allemaal op een 4play van savegear gevangen Greets Stephan


Beste T.F.Afgelopen zaterdag weer eventjes aan het jerken geweest en weer een mooie snoek gevangen van 85cm aan een X-Buster van Strike Pro. Groetjes Rinus Hertogh


Mad Grosell van Savage Gear stuurde ons 2 foto’s van een mooie tiger muskies. Je moet er verschrikkelijk veel worpen voor maken maar als je er dan ook eentje hebt….


Michael D. Floyd ving ze in de Vernigde Staten op een free styler jerkbait van Savege Gear.


Jack pakte deze op doodaas, zijn specialiteit.

 
Beste Total Fishing, Dat je niet alleen op het ‘grote water’ metersnoeken vangt, werd op deze eerst echt ijsloze zondag van 2009 bewezen. Meteen maar m’n polderrecord verbroken met deze mooie donkere snoek van 104 fraaie centimeters. Goed begin van t nieuwe jaar…  Groet Hans Valentijn


Ruud met een dikke vette super vis….

Deze week nominaties voor snoekbaars van Daan, de baars van Vincent en de snoek van Ruud. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -