Actuele vangstberichten tot dinsdag 26 mei 2015

... tot dinsdag 26 mei  2015

De lente blijft onverminderd fris maar is, ook onder water, wel degelijk op stoom gekomen. Aan zee beginnen de lente- en zomergasten zich te vertonen. De roofvissers staan in de startblokken om het nieuwe seizoen te starten.


Moeder roodborst tapuit is terug met voer voor haar jong. (foto Piet Driessen)

Vangst tot 25 mei 15 

Door Hans Hendriks

De vangsten zijn zeer wisselend van ongekend goed tot hier en daar een visje.

Aan de binnenkant van de zuidpier werd vrijdagavond het clubrecord van de IJZZV gebroken.

Tom van der Pol wist namelijk in vier uur 144 vissen te vangen. De vangst was bijna allemaal maatse wijting, schar en bot. We waren met 13 deenemers en wisten en wisten 957 vissen te vangen.


Bot, schol, schar en wijting.

En zeven soorten waar onder ook enkele schollen en tongen.


Zondag was ik even op de pier en daar draaide Ellen twee mooie botten binnen.


John ving nog een mooie geep en enkele scharren.


Ook zijn er steeds meer meldingen van rode poon die gevangen worden

Groetjes en tot volgende week
Hans


Hallo vissers, het gaat weer helemaal los met de tong aan het Noordzeekanaal…


…Soms begint het al goed in het licht en soms pas diep in de nacht….


…Er is vaak geen pijl op te trekken. Maar het is een super leuke bezigheid…


…Cees van Dongen en Frank Pulles zijn bekende barbeelspecialisten uit het zuiden des lands …


…Maar dat is niet het enige wat ze goed kunnen want ze zijn van meerdere (vis)markten thuis…


…Ze kwamen helemaal uit het verre zuiden om een heerlijk maal bij elkaar te vangen…


…En dat is ze prima gelukt...


...We hadden een heerlijke zwoele avond en hebben heerlijk "getongd" met elkaar. Meer voor mannen Rtl 7! Lucky Luc Mom.
 

Arjan van Drunen kan natuurlijk wel een potje vissen. Dat weten zijn vismaten natuurlijk als geen ander. Tijdens een wedstrijd van "De Zeenaald" op de Maasvlakte ving hij deze dikke baars van 60 centimeter. Hij staat er gekleurd op. Mede door zijn waadpak. Een heerlijke visserij om zo'n baars vanaf het strand te vangen. Ik krijg er ook weer zin in om ze op deze aloude manier te gaan belagen. Mooie vangst Arjan. Lucky Luc Mom.


Eindelijk een dag met weinig wind.gelijk het water op. Hier koos met een mooie zeebaars op de x rap op het moment dat de stroom er even uit was. Groeten Jac roofvisgids4you.nl.


Deze fazant met prachtig verenkleed in beeld. (foto Piet Driessen)


Record snoekbaars gevangen bij Roven.nl, het complete verslag is hier te lezen.


In het gesloten roofvisseizoen weer veel met de vliegenhengel gevist. Deze keer mijn nieuwe A&M vliegenreel getest. Een grote Large Arbor reel met een spoeldiameter van bijna 10 centimeter. Een zeer hoge inhaalsnelheid...


...is zeker belangrijk bij sterke forellen en karpers die op de reel gedrild moeten worden...


...met diverse vismaten gevist...


...en nog een paar karpers is het aanstaande zaterdag weer tijd om achter de roofvis aan te gaan. Groetjes Eddy te Mebel.

Deze keer de nominaties voor  . Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -