Actuele vangstberichten tot dinsdag 26 mei 2009

.... Tot dinsdag 26 mei 2009

De wind gaat in het weekend vanuit de Noord-Oosthoek komen en de temperatuur gaat weer omhoog. De roofvisvissers beginnen in ieder geval met heerlijk weer. Volgende week zal blijken hoe de vangsten zijn geweest!


Everzwijn met jongen blijft altijd gevaarlijk maar levert wel dit soort superplaten op! Foto: Bjorn Janssen


Zout door Arthur van Tienen

Aantrekkelijke visserij aan en op zee met zomerse trekjes!

Geepvisserij op haar hoogtepunt en zoals al eerder gezegd geven de stenen en betonnen dijkwerken en lichamen de beste kans, Westkapelle zeedijk, Stormvloedkering Neetje Jans, de Ooster en Westerschelde zeedijken etc. Zeebaars is ook nu overal te vangen, steurkrab, zager, zachte krab en mesheft zijn de aangewezen natuurlijke aassoorten, shads, twisters en lepels zijn de artificiële aassoorten, vis zo licht mogelijk voor totale sensatie!


We vertrokken Om 6 uur vanuit Wommelgem naar onze “The Island” Ronny met super weer en nauwelijks wind. Na een half uur hadden we al een 20 gullen gevangen waarna Dirk ineens een sterke aanbeet kreeg en bij het landen bleek het te gaan om een mooie zeebaars van 4.7kg ......

De kantvisserij met de gewone strandstokken is ook nog super geweest, vooral de Stenen Glooiing aan de noordzijde van de Maasvlakte met laag water en in het donker bracht fantastische vangsten van schar, bot en zeebaars, ook al een enkele tong.


.......Klap op de vuurpijl was dat Luc een aanbeet kreeg van een pijlinktvis. “Nooit eerder gezien!”, wist Ronny te zeggen. Groet Robby

Hoek van Holland strand ook al zo’n mooie stek waar je in relatief diep water veel vis kunt vangen, vooral ook hier weer de avonden die het beste scoren, bot, wijting en een enkele zeebaas en tong. Pier van Hoek van Holland zeebaars, en schar en wijting. Geep nog niet te zien maar de fint is gearriveerd in de Waterweg, dus ook hier weer deze leuke sportvis met licht materiaal te pakken zien te krijgen, lichte lepels met zilver/rood doen het het beste.


Afgelopen week ben ik met de Dageraad mee geweest om te gaan wrakvissen en de vangsten waren goed! Na een paar minuten een paar kleine tikjes op de top, ja een vissie dacht ik, dus ophalen, dat ging wel erg zwaar dat zijn er meerdere dacht ik….....

Waterweg mondjesmaat paling, visserij op gul loopt zienderogen terug, afgelopen zondag een clubwedstrijd gehad en het was taaie visserij, slechts wat bot en wat zeebaars werd er gevangen, wij visten overdag, dus niet echt goed te noemen, beter is het om te gaan vissen als het donker wordt.

Pieren van IJmuiden stonden de afgelopen week in de picture voor fantastische scharvangsten van meer dan 50 stuks per persoon! Kortom, ga nu vissen anders mis je de boot, binnen een week kan het afgelopen zijn.


........Tot mijn grote verbazing hing er een mega Schol van 52 cm aan mijn onderlijntje!

Bootvisserij

Oosterschelde redelijk met schar, schol  en bot, nog wat gul en wat tong, geankerde visserij zeer goed, grote schar en wijting vangsten,bot, gladde haai in de monding van de Oosterschelde, makreel is er ook al.
Wrakvisserij uitmuntend, niet echt grote biggen maar wel veel kabeljauw tot 80 cm.

Tot volgende week, Arthur



Witvis door Willem Stolk


Brasems die volop paaien… dan wordt het moeilijk! Maar, toch is er redelijk gevangen. Zo viste Jan Brouwer op ‘het meer’ in Alphen aan den Rijn met de matchhengel en ving 41 kilo…

Rivieren
Op de Waal en IJssel is ook redelijk gevangen met daarbij enkele uitschieters. Marc en Kay hebben 21 windes gevangen op de Waal. Alles aan maïs. Jan Willem Nijkamp viste op een strekdam aan de IJssel en ving ruim 30 kilo – bijna allemaal kolblei. Op de Maas is het moeilijker. Nog altijd helder water boven de stuw – en het lijkt erop of de vis hierdoor niet aast. Alleen vroeg of later op de dag.


Een zwartbekgrondel gevangen in de Waal.  Foto: Martin Brouwer

Plassen
De verschillende plassen langs de rivieren doen het redelijk tot zeer goed. De Strangen vooral. In Boven Leeuwen is vorige week al aardig gevangen. Winnaar ruim 35 kilo met de stok. Wel paaien de vissen op de ondiepe stukken volop. 


Jan Brouwer ving ruim 40 kilo met de matchhengel…

Barbeel
De visserij op barbeel gaat nog steeds goed. Hoewel erg plaatsgebonden… wie er tijd in steekt wordt beloond. Wederom op de IJssel, Waal en Grensmaas. Drie rivieren waar men gericht op barbeel kan vissen.


Deze mooie blankvoorn ving ik op mais tijdens het penvissen op karper. hij/zij was +- 25 cm. Mvg, Rick kamperman.

Carpfisheries
De visserij op karper gaat ook goed. Diverse berichten van tevreden mensen, die aardig hebben gevangen. Wel werd er gemeld, dat er zeer secuur moest worden gevist om de vis te blijven vangen. Veel voeren was absoluut dodelijk.

Al met al dus weer een redelijke witvis-week…



Roofvis door Piet Driessen

Natuurlijk nog geen vangstmeldingen, maar vanaf volgende week wel natuurlijk. Nog wel enkele zaken waar we rekening mee mogen of moeten houden, zodat we een goede start hebben van dit roofvisseizoen. 

Natuurlijk eerst een keer nog goed door de vergunningen kijken of alles in orde is, daar er nog eens veel verschillen zijn per vereniging of bepaalde trajecten.



Ook zijn er nog vele wateren waar nog niet op roofvis gevist mag worden. Dus kijk hier even goed naar, daar de bedragen van de boetes er niet meer om liegen.



Dan is het voor de botenbezitters natuurlijk ook van belang dat de boot en trailer weer goed in orde is. Vooral de lagers in de wielen willen nog wel eens stuk gaan, daar er diverse trailers nog niet tegen het water kunnen als de wielen helemaal onder water komen. Ook de verlichting en staalkabeltje als de boot los zou schieten goed nakijken. Ook hier vaak dure boetes.



Een pluspunt is dat we geen 80 kilometer per uur meer hoeven te rijden op de autoweg daar dit verhoogd is naar 90 kilometer per uur, en zo kunnen we weer redelijk met het normale verkeer meerijden.



Trailerhellingen worden ook hoe langer hoe meer een probleem daar er vele gesloten zijn de laatste jaren, of het zijn vaak betaalhellingen geworden met fikse bedragen daarvoor. Een voorbeeld van een helling langs de Maas waar we per jaar 125 Euro betaalde, en dit is nu opgehoogd naar 250 Euro per jaar… dat zijn ook flinke bedragen.



Openbare hellingen zullen binnen 2 jaar allemaal weg zijn en betaalhellingen worden, en daarom is het initiatief van enkele roofvissers om daar wat aan te doen natuurlijk een prima zaak, en deze zullen we dan ook blijven volgen hier op de site hoe alles verloopt, en zeker niet dood laten bloeden.

Ook natuurlijk rekening houden met de beroepsvaart, en hou je aan de regels die er zijn. Het zijn vaak enkele lieden die de zaak verzieken, en dit betreft ook de rommel die wordt achtergelaten langs de oever en bij de hellingen.



Ook is al duidelijk aangegeven dat de controle wordt opgevoerd op papieren en overtredingen. Afgelopen weekend ook hier op de Maas diverse verbalen opgemaakt en fikse boetes uitgedeeld.



Verder even positief blijven natuurlijk, en geniet vanaf zaterdag weer van het vissen op alle roofvissen. Snoek mag nog niet, maar onder het snoekbaarzen zullen ze weer zeker gevangen worden maar dat is natuurlijk ook geen probleem, daar we ze weer netjes terugzetten in hun element.

Een laatste tip!
Blijft lekker ondiep vissen de eerst dagen als je de echt grote vissen wilt vangen, en wissel heel veel met snelheid en lichte of donkere kleuren van het kunstaas, en dan kunnen jullie weer mooie foto’s opsturen voor de vangstberichten.

 
Veel plezier en een prima roofvisstart voor een ieder die het goed voor heeft met onze hobby, en geniet ook van alles er om heen.


Denemarken report – week 21 - door Jesper Havshoi

Afgelopen week was weer behoorlijk goed. Vrijwel op alle verschillende plaatsen hier in de buurt rondom Fredericia zijn redelijke tot goede vangsten geboekt. Vejle Fjord deed het met name goed. Het gebied rondom Trelde zit bomvol met geep en kan voor leuke actie zorgen op de vliegenhengel.

Ook Lillebaelt bracht goede visserij en er zijn prachtige zeeforellen uitgekomen en ook op Gals Klint was de visserij goed te noemen. Kolding Fjord leverde zeeforel tot 65 cm op, er is dus eigenlijk overal gewoon goede visserij aan de kust te beleven!


Kolding Fjord gaf redelijk goed vis tot en met een zeeforel van 65 cm.

Donderdag heb ik nog gevist op de rivier, Skjern å. Heb 2 zalmen zien draaien en verder gebeurde er niets. Zondag heb ik op de Vejle å gevist met Kasper, het was de eerste keer dat we hier visten voor dit seizoen.
Kasper had een machtige volger achter de plug toen hij deze uit het water trok, echter hij bleef helaas niet hangen. Op de vlieg kreeg ik nog niets te pakken. Gedurende afgelopen week zijn er al diverse zeeforellen gevangen waarvan 5,1 kilo de zwaarste was.


Kasper op zoek naar het juiste kunstaas op de oever van de Vejle å.

Tot volgende week, Jesper Havshøi – info@fish-outdoor.dk  Evt. mail in Engles s.v.p.

 

Noorwegen report – week 21 - door Paul Christiaan (natuur- en visgids op de Glomma en Atna)

Eindelijk weer actie op de droge vlieg! De temperaturen zijn gestegen en het water is nu 6°C. Ik ben nu 3 keer wezen vissen en ze stegen nog niet, alleen wel naar mijn droge vlieg!

Dag 1: 8 vlagzalmen. 6 Stuks van 50cm en 2 vissen van 48 cm. In de ochtend gevangen in een drie kwartiertjes vissen met veel zon.

Dag 2: 7 vlagzalmen, 1x 51 cm, 3x 48 cm, 1x 43cm, 2x 38 cm. Ik viste dit keer in de middag met stevige wind, zo’n anderhalf uurtje.

Dag 3: 5 vlagzalmen, 1x 47 cm, 4x 38 cm. Gevangen gedurende het vissen in de avond met veel bewolking en zeer veel wind, desondanks was het toch niet koud. 2 Forellen gingen nog als een gek voor de droge vlieg, echter ze braken moeiteloos de 20/100 tippet af.


Stijgende (water-)temperaturen zorgen voor meer en meer leven in de rivier…

Het water is gedurende die 3 dagen maarliefst met 1 meter gezakt! Hierdoor verplaatst de vis zich en was het lezen van het water enorm van belang om toch in de vis te kunnen komen. Vergeleken met vorige jaren is er nu een enorme hoeveelheid vlagzalm de rivier opgetrokken.
 
Ik heb de vlagzalmen gevangen op de door mij onwikkelde droge vlieg, een toppertje die haast niet zinkt. Ik vis er nu al zo’n 14 jaar mee en doet het vrijwel altijd goed en het is geen klinkhammer… Het vliegvissen moet spannend blijven…

Vandaag gaan de temperaturen weer naar beneden en het gaat regenen… Ik probeer het nog wel even.

Tot volgende week, Paul Christiaan – paulc-n@online.no

Overige vangstmeldingen:


Wie de afgelopen maanden nog niet genoeg schar of wijting heeft gevangen kan nog steeds zijn hart ophalen. Visgroeten van Lucky Luc Mom


Hallo Total Fishing. Zaterdag 23 mei zijn we gaan wrakvissen op de Noordzee met de S135 vanaf Scheveningen met Jim Meere. Het was goed weer en de wind stond gunstig, de drift ging ook goed, naderhand gingen we voor het wrak ankeren. Met Vriendelijke groeten, Rene Hoogenraad


De jaarlingen zijn op nu hun mooist. Foto:Bjorn Janssen


Hans van der Kant met prachtige ruisvoorns van formaat….


...... gevangen op de vlieg.

 
Hallo Total Fishing. Deze kanjer gevangen aan de Maas bij  ‘s-Hertogenbosch. Hij mat 55cm en is gevangen met een onderlijn van 18/100 en haak 10. Als aas had ik een paar maden aan mijn feederhengel. Alleen twijfel ik nog sterk tussen een winde en een kopvoorn. Gr. Marco Manders - ‘s-Hertogenbosch


Menno met een knappe brasem die goed gedijen in de stadswatertjes ...... 


......en ook grote zeelten waren van de partij!


Groet, Bertino


Een avondje zeeltvissen met Hein leverde een 61cm. zeelt op. Dit is na vele 50+ zeelten de eerste 60+er  die we in de Achterhoekse beken vangen….....


........We vangen de laatste jaren steeds grotere zeelten in de kleinste beekjes en dat zijn leuke uitzichten voor de toekomst. Gr. Eddy te Mebel.


Hier een leuke bijvangst, een winde van 61cm. Groeten Martin


Hallo Total Fishing. Het Dutch Fishing Team was uitgenodigd op Hemelvaartdag bij Forellenvijvers “de Kool” om Bellyboat-demonstraties te geven. Zie hier zelfs een dubbel-strike….


........Ik kan jullie zeggen: er zijn veel gretige forellen aanwezig…......


........Later op de dag ging Volkmar met een torpedo aan de slag van 81 cm! Deze forellenput is een aanrader voor mensen die van spektakel houden. Met vriendelijke groet, Namens het Dutch Fishing Team


Een prachtig gebouwde reebok steekt het ondiepe gedeelte van de plas over. Foto:Bjorn Jansssen


Aan een sardien ving André deze forel van 68 cm, een dagje met Kjelle Lundberg in de boot…...


........met een zeer snel geviste punnisher wist ik deze 113cm te haken…..


.......Marco met een mooie dikke Zweedse snoek. Groeten André Koehoorn.


De snoeken in Ierland springen zoals bekend veelvuldig, zo ook deze metersnoek van Jan…....


........De snoekvisserij op Lough Derg in Ierland is dit voorjaar uitstekend verlopen met veel grote snoeken. Helaas was het de afgelopen week hard werken voor een paar snoeken. Niettemin vestigde Jan Bouman bij visgids Ferdinand in de boot zijn PR met deze fraaie snoek van 113 cm. Jan ving de snoek op de Bellybuster.  


Foto’s van mijn vader, Aad van Lent, met onze twee grootste van afgelopen week in Ierland (Lough Derg). Éen vis is over de meter de ander haalt de meter net niet…...


....... de aanbeet van beide vissen was spectaculair en echt zoals van tevoren van Ierse snoeken gezegd wordt. Beide vissen zijn trollend gevangen. Gr Rick van Lent


Hallo Total Fishing. Net terug van een prachtige visweek in Zweden. Mooie vangsten gehad met twee vissen boven de 1,20m. Deze Zweedse schoonheid van 1,23m maakte de week onvergetelijk, het hele verslag van de reis staat te lezen op www.snoeken.net Met vriendelijke groet, Pieter Nederlof.


Hallo Total Fishing. Deze foto van paaiende karpers heb ik genomen in mijn achtertuin. Gr, Peter

 
Beste Total Fishing. Deze karper heb ik gevangen op een pop-up van moore baits! superbollie’s. Groetjes Jordy


Hallo Total Fishing. Van de week een nieuw vliegvissetje binnengekregen. Eigenlijk voor de snoek, maar het seizoen is nog dicht dus dan maar op de karper. Stukje spons op een haak vastgemaakt….....


.......Na 20 minuten een grote plons en de lijn schoot door mijn hand. Het resultaat na 20 minuten drillen, een spiegel van 75cm. Dag ervoor ook met de picker nog een mooie karper gevangen. Grt Hugo


Een paar zonnige vrije dagen zijn ook voor Vlamingen een goed excuus om de Zuid-Hollandse polders op te zoeken voor wat mooie karpers….


........Zowel Frank als Bart Mylle slaagden daar in…


...... Maar de broers beginnen nu toch wel uit te zien naar de laatste zaterdag van mei. Gr Berend.


Deze karper is op de kattenbrok gevangen in, zoals jullie kunnen zien, het donker. 102 cm, 30,6 pond. Nog een paar dagen doorbijten en dan mogen we weer met kunstaas! Met vriendelijke Groet, Igmar


19-05-2009 van onze Franse Prologic testvisser, Jean-Baptiste Morel, ontvingen we een goed bericht: We zijn net terug van een 48 uur durende testsessie op een nieuw water…..


... Het water was zo ontzettend helder dat we veel kleine karpers konden zien paaien en het vissen begon dan ook slecht, toch was het zien van al die paaiende karpers prachtig!...


....Rene Muster, van Angel center Graz, onze Oostenrijkse Prologic fieldtester - met een prachtige spiegel die maarliefst 19,8kg woog! De vis werd gevangen op een enkele 16mm DDbait Scopex Strawberry boilie gevist met een Spectrum FC stiff rig gebonden met een C2 haak maat 4. Groet Mads Grosell.

Deze week nominaties voor: de zeelt van Hein, de snoek van Pieter en Marco en de ruisvoorn van Hans. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -