image description

Actuele vangstberichten…

... tot dinsdag 29 mei 2018

Het eerste weekend van het roofvisseizoen zit er al weer op, er werden redelijk tot goede vangsten geboekt ondanks de zomerse tempraturen en de drukte op het water.

De opening van het roofvisseizoen zit er weer op. Wat een temperaturen overdag, en al op veel plaatsen een watertemperatuur van 21 a 22 graden, 2 a 3 graden boven gemiddeld.

De vangsten zijn ook niet slecht te noemen. Veel snoeken die even aan het aas gingen hangen, en die waren al mooi afgepaaid en weer bezig hun gewicht aan te vullen. Bij de snoekbaars vissers opvallend dat de aanbeten nu al weer vaak kegelhard waren, en daar doen we het dan ook voor.

Verder ook al weer mooi wat baarzen bij de meldingen. Roofblei werd er ook wel overal in het land gevangen, maar ook de meerval was met dit warme weer in de vroege ochtend of late avond uurtjes actief, en is in ons Nederlands water ook niet meer weg te denken.

Aankomende week zullen de vangsten ook nog wel goed blijven, al denk ik dat je op de rivieren al weer iets verder uit de oever moet gaan vissen, daar het water al behoorlijk helder is geworden.

Vis nu ook eens behoorlijk snel met jou kunstaas, dan is is kans op roofblei op de wateren waar ze zitten zeker aanwezig. De watertemperatuur zal ook nog verder oplopen, dus vangen en snel de foto maken en weer terug naar moeder.

Denk ook aan jezelf, omdat je met dit weer zeer snel kunt verbranden, dus goed insmeren en neem genoeg water mee.

Veel succes deze week op het water, Piet.     


Wanneer het hier goed loopt op de pallets kun je rond de 45 vissen per dag vangen afwisselend met karper en meerval tot echt grote exemplaren. Juni/Julie schijnt de beste tijd te zijn voor aantallen.


Deze  grote meerval 2.43cm den geschat gewicht van 90 á 100 kilo heb ik gevangen tijdens het trollen met grote diep lopende pluggen.


Iedere dag wel wat aanbeten van karper en kleine meerval. Word gevist met heilbot pallets.


Morgen de laatste dag, we gaan het nog een  keer proberen door de hele dag te trollen.


Mooie karpers gevangen tussen de 20 en 32 pond. De groeten uit Catfish Camp Caspe, Spanje!

Gisteren lekker een dagje weer wezen vissen met me vader hier vanuit Malaga aan de Costa del sol met goede warme temperaturen.

Twee hengels op de bodem met aan een zager en aan de andere een gamba. Opeens een mooie beet op de gamba en op de kant gehaald deze mooie Sargo van rond 1 kilo. Vlak voor de zonsondergang nog beide met pilkers staan gooien en horsmakreel, makreel en pieterman gevangen. Groetjes Michael en Antonio


Een avond je zeelt vissen....


Nok nok nok een zware Tinca Tinca onder de top. Pfff kon niet in het schepnet ingang schepnet is 57 cm.


Wat een knots van een zeelt.


En snel weer terug. Groetjes Sjak.


Vlak onder het kantje gevonden, een stevige snoekbaars.


Ondanks de hitte zijn ze gelukkig toch te vangen, deze sierraden. Visgids Johan


De jaarlijkse vaderzoon dag leverde weer mooie herinneringen op.


Moet je dit eens zien, na een indrukwekkende dril in het stromende water.


Zaterdagochtend stond de wekker om 04.00 en tegen 7.30 konden we de eerste worpen van het nieuwe seizoen maken.

Na 4 uur ondieptes afwerpen later zagen we de bui al hangen, 1 tik op een Jerk van Stiefs Full moon Baits en een zwaar gehavende Mann's twinler waren de enige bewijzen dat er snoek aanwezig was. Plan B dan maar; Trollen.

Na een dik half uur de eerste vis, en onmiddelijk van mooi formaat. een Rapala magnum van 20cm deed zijn werk waar groter kunstaas genegeerd werd.


Met de moed der wanhoop schakelden we dan maar over op kleine plugjes om wat baars en snoekbaars te verleiden, ik liet echter 1 grote shad hangen om een toevallig passerende snoek ook van dienst te kunnen zijn... mis dus

Lang verhaal kort: er werd op Kunstaas groter dan 20cm enkel snoekbaars gevangen, en op kunstaas van onder de 20 cm vrijwel uitsluitend snoek. 

Maar we waren er niet minder blij om! 20 stuks op 1,5dag vissen, 4 maal 90-plussers en tevreden terug naar huis. Groeten uit België,  De Smitsjes


De snoekvisserij op het grote meer Lough Derg in Ierland kende dit voorjaar een moeizame start vanwege de extreem koude winter en de lage watertemperaturen. Maar inmiddels wordt er weer goed gevangen door de gasten van de nederlandse visgids Ferdinand Heijerman. Hier Christiaan met een mooie metersnoek.


Ook Loek kan tevreden zijn met deze schitterende snoek van 114 cm, trollend gevangen.


Ferdinand met een zware bak die hij op de Tybrid jerkbait ving.


In Ierland is spektakel gegarandeerd, acrobatische sprongen en snoeiharde runs zijn hier dagelijkse kost. Informatie over een snoekvisvakantie bij Ferdinand en veel foto’s vindt je op www.pike-ireland.net  

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de 'Vis van de Week' en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 10 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Rivier in het vizier nr. 334
rudy.van.duijnhoven -
image description
Informatie en producten op Roven.nl
rudy.van.duijnhoven -