Actuele Vangstberichten tot dinsdag 26 juni 2012


... tot dinsdag 26 juni 2012

De zomer is van start gegaan maar we hebben nog steeds het onstabiele weer. Voor de zeevissers was het een goede week met mooie meldingen van tong en zeebaars.


Verscholen onder de klimop een nestje van een winterkoninkje. Gr. Jelle.

Hallo waterlanders!

Ja, kun je wel zeggen, wat een waardeloze zondag was het afgelopen zondag: regen en wind, het leek wel herfst. De wind was toch de spelbreker van afgelopen paar dagen.

Bootvisserij
Wéér werd het N.K. Boot afgelast omdat de weergoden het niet best met ons voor hebben de afgelopen weken. Ik denk dat de deelnemers hier ontzettend van balen, al dat aas wat je hebt gestoken of besteld, hopla, het vuilnisbakje in of terug in het water. Ontzettend jammer maar helaas niets aan te doen. Hopen op betere tijden.

Wrakvisserij 
Is prima tot goed, leuke aantallen mooie gullen, ponen en zeebaars worden er gevangen.
Makreelvisserij perfect, ze zitten er dik en vaak vlak aan de kust dus niet ver varen. Bij de zandmotor lagen de kotters zowat op het strand!

Geankerde visserij
Buitengaats en in de monding van de Westerschelde goed. Mooie visserij op zowel zomer- als nog wintervis als schar en gul tussen de tongen en schollen in. Gladde haaien nu ook prima te vangen. Onze trip met Dré Vriends ging afgelopen vrijdag helaas niet door, ook hier was de wind spelbreker.

Oosterschelde matig tot slecht, niet zo lekkere visserij nu qua bodemvisserij, pelagische soorten als geep, zeebaars en makreel kun je daarentegen wel redelijk vangen op de Oosterschelde.
Grevelingen slecht, slechts de haringvisserij is redelijk tot goed.

Kustvisserij
Vlissingen tot Westkapelle niet goed geweest afgelopen week, matig zeebaars en wat platvis en makreel. Westkaplle tot Domburg wat mooie zeebaarzen. Banjaard redelijk met zeebaars, af en toe een gladde haai en wat tong in de avond. Hoe dichter bij de dam, hoe beter maar ook vaker vast. Leuke berichten  van  Renesse ( Zeeuwse stromen richting Haamstede) leuke zeebaars vangsten vanaf het strand daar met wind op de kant. Vooral de geul tussen het (zeehondeneiland) scoort bij laag water best.

Maasvlakte 2 strand een gekkenhuis, mooie zeebaarzen en makrelen zijn hier te vangen maar niet altijd, je moet geluk hebben en het weer mee. Wind op de kant is meestal goed maar geen garantie, veel last van surfers en kite-surfers hier, veel problemen en scheldpartijen, gaat uit de hand lopen. Er moet snel iets gebeuren anders wordt het straks met het “sportstrand” helemaal bingo. Te weinig parkeerplaatsen bij het “Sportstrand” en verschillende partijen die denken recht te hebben is dan iets waar we niet op zitten te wachten. Reguleren die hap: Verenigingen in Europoort, sla de handen ineen en ga in overleg met de (kite-)surfclubs! 

Beerkanaal oké. Mooie baarzen gevangen met de dobber aan zager en steurgarnalen, nieuwe Papegaaienbek is uitgegroeid tot een wereldstek; schar, dikke tongen en bot werden afgelopen week hier gevangen. Waterweg bot, paling en tong.

Hartelkanaal en Dintelhaven redelijk. Afgelopen zaterdag avond een clubwedstrijd gehouden in het Hartelkanaal bij de windmolens brede stuk. Je kunt zien dat de visserij hier stil ligt, mooi aantallen bot werden er gevangen. Tom van de Pol wist er 36 in vier uur tijd te vangen, prima gedaan! Pier van Hoek van Holland redelijk zeebaars, wel druk hier. Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn geven zeebaars en bot. Zandmotor prima visserij, veel makreel op werpafstand hier.

Ik ga donderdag a.s. een dikke week naar Noord Noorwegen dus volgende week geen vangstberichten van mijn zijde. Tot over twee weken!


Even een platvisje scoren in noord Noorwegen de komende weken.

Veel visplezier de komende week! Arthur.

Ik kan er een algemeen verslag van maken dit keer daar het eigenlijk met alle roofvissoorten redelijk gelijk was.
 
We beginnen met de melding dat er grote snoek, snoekbaars, roofblei en meerval is gevangen op super klein kunstaas tot maar 2 cm en ook nog mooie aantallen wat op klein kunstaas is gevangen.
Dit komt wel eens vaker voor, maar kijkend naar mijn vangstgegevens is het vaker het geval als in deze periode de temperatuur van het water nog vaak onder de 20 graden is, zijn de vangsten met klein kunstaas veel beter (hou dat dus even in gedachten).


Poppers zijn top op dit moment.
 
Eigenlijk is het heel positief dat de watertemperatuur nog niet te hoog is; veel vissen zijn dan wat langer actief op een dag. Wel meldingen dat de vaak grote vissen tussen 5 en 9 uur in de ochtend en tussen 21.00 en 22.30 uur in de avond zijn gevangen, dit komt duidelijk naar voren bij de gegevens (doe ook hier je voordeel mee).

Ook wederom veel meldingen van veel meer waterplanten dan afgelopen jaar en dat op vele soorten water. Dit is natuurlijk wel een voordeel voor het jongbroed wat zich massaal kan verschuilen tussen de planten. Is het vissen dan nog wel gemakkelijk? Ja hoor, gewoon aanpassen.


Zo willen we de ochtend meemaken.
 
Wat bedoelen we met aanpassen? Vele vissers vissen nog vaak te diep bij de waterplanten of helemaal niet omdat ze vaak vast zitten tussen de planten. Neem nu eens een popper mee en heb je er er geen? Gewoon halen (tot een cm of 10 lengte)! Felle kleuren vaak in het voordeel. Gewoon lekker over de planten jerken en er zijn weinig vissen die de popper zullen negeren.


Deze grauwe ganzen in vogelvlucht.
 
Het weersvooruitzicht is redelijk te nomen, dus weer snel eropuit aankomende dagen en in het weekend als je de kans krijgt. Veel wisselen met snelheid, vaker eens snel vissen is op helder water vaak veel beter, dus gewoon eens doen. 

Succes en met roofvisgroet, Piet. www.pietdriessenfotografie.nl

Wederom een goede barbeelweek

Op vele plekken aan de Waal, IJssel, Grensmaas en Roer werden mooie vangsten geboekt. De laatste 2 weken wordt er alom kleine barbeel gevangen. Het zijn vooral derdejaars barbelen zo rond de 20-25 cm.


Theo Vlot met zijn Waalbarbeel.

Afgelopen week steeg het water op vele kribben tot aan de lippen. Alleen de wat hogere kribben konden op dinsdag en woensdag nog bevist worden. Daarna zakte het snel en in het weekende was er van het hoge water al niet veel meer te merken. Het lijkt kenmerkend te worden voor dit jaar: doordeweeks mooie droge dagen en in het weekend veel regen en wind en kille temperaturen. Zeer vervelend als je het van de zaterdag of zondag moet hebben…


Harold Zeebregts met een groene Ardenner.

Naast barbeel werd er ook nogal wat winde genoteerd als bijvangst. Ook winde pakt een pellet of een stukje kaas wat in de stroming aangeboden wordt. Deze twee aassoorten waren het die afgelopen week voor de meeste vangsten zorgde. Halibut, krab en Robin red waren de toppers.


Mooie kieuw.

Aankomende week beginnen in het zuiden de vakanties zal er aanmerkelijk meer gevist worden. Voor diegene die het gaat proberen op barbeel is het geen straf, er wordt alom goed gevangen. Deze week was een topvangst van 17 stuks in één sessie een uitschieter. Gemiddeld werden er 4-8 barbelen gevangen per krib. Goede vooruitzichten dus zou ik zeggen…

Groeten en tot volgende week, Frans Vogels.


Eindelijk lieten de weergoden zich vandaag weer eens van de goede kant zien. Pakken zo’n dag dus, want ze zijn er tegenwoordig sporadisch! Moeilijke visserij, een enkele dikke zeebaars. Beste kunstaas vandaag was de lichtblauw gebonden jigkop voorzien van een parelmoer gekleurde Gator. Opvallend veel missers trouwens. Stekel ze, Joop.


Mooi weer en grote vissen, wat wil je nog meer? Groeten van Tom Overveen en Tom de Bruijn.


Hey TF, afgelopen dinsdag een dagje met de Nautilus naar de wrakken…


...Prachtige visserij bij geweldig weer! Groet, Mark Verhoeven.


De kluut ijverig op zoek naar een snack.


Prachtige Oostvoornse knokker.


Beste Total Fishing, vandaag een bijzondere vangst gedaan op de rivier de Beneden Merwede. Samen met een maat gevist, die nog maar een paar keer in zijn leven gevist had. Na een half uur deze vis gevangen, waarvan wij niet weten of het een zalm of zeeforel is. Vriendelijke groet, Joeri Verhoef en Dennis Wanrooij.


Soms lekker zomers.


In de avonduren nog een mooie karper…


...weten te vangen. Groetjes uit Friesland!


Het karpervissen vanuit een boot is geweldig! Van het weekend een prachtige karper van 28.5 pond gevangen op een Secret Fish boilie. Neem ook eens een kijkje op:
www.dekarperboot.nl.


Hallo Total Fishing, het is altijd leuk om een oude bekende terug te vangen. Voor de complete verslagen zie:
http://koenverweij.blogspot.com/ Groeten, Koen.


Hoi TF, zaterdagavond een brute grootwaterschub weten te landen! Vriendelijke groet, Remond van Dijk
http://realcarps.blogspot.com.


De Canadese Gans - Branta canadensis.


Hallo TF, (bij)vangsmelding van een 3-tal palingen op kaas (?) tijdens een avondje karperen…


...Gevangen in een bosvijver in noord Groningen. Op de foto buurman Tijs. Groet, Jaap Dijkhuis.


Deze polsdikke paling is gevangen door mijn vismaat Jos in een stadswater op maïs! Het moet niet gekker worden! Jos kreeg een paar flinke klappen op zijn top en dacht eerst aan een karper. Al gauw voelde het toch anders, met als resultaat deze mooie vis. Natuurlijk zwemt ie weer om wellicht nog groter te worden. Groet, Marcel de Vries uit Amersfoort.


Verliefde houtduiven.


Een zonnig begin van de zomer, mijn eerste meerval tijdens het dropschotten. Groet, Jan Salden.


Mijn broer Marc ging afgelopen weekend even met zijn zoontje Bram slepen met een 8cm. lange salmo perch. Plotseling werd Bram bijna van het jachtje gerukt en na een dril van een half uur (papa moest uiteraard wel even helpen) kwam er een zeer dikke meerval van 145 cm. aan boord.Groetjes Eddy te Mebel.


Let op de uitgebogen haak dankzij enkele snoeiharde roofblei-attacks! Groeten van Wilfred van Nunen.


Beemdkroon - Knautia arvensis. Foto: Jan althof.


Werpen naar het ondiepe bracht onder andere deze fraaie baars. Groeten van Wilfred van Nunen.


Hey TF, op het einde van een winderige en natte zondag klaarde de hemel op en begon het zonnetje te schijnen. Op de Maas wist ik op minder dan 10 minuten een baars van 49 cm en deze fraaie baars van 52 cm te vangen. Het was een prima afsluiter van de dag en ik kon zo blij als een kind huiswaarts keren. Vissende groeten, Kim en Frank.


Een spijkerharde aanbeet vol in de stroming resulteerde in een nieuw pr. baars van maarliefst 53,5cm! Catch and Release. Groet, Roel en Freek.


The Big Beamer again.


Hallo TF, afgelopen zondag een winderige en regenachtige dag beleefd vanaf de kant op de Waal. Bij deze hoge waterstand was een waadpak een must. Frank en ik wisten enkele leuke glasogen bij elkaar te vangen. Groeten Kim en Frank.


De rivier stroomde op zijn best! Henk met twee gretige snoekbaarzen die precies tegelijk op onze shadjes klapten. Groeten van Wilfred van Nunen.


Hallo TF, we zijn gaan vissen vanaf de kant op de rivier op snoekbaars. Deze snoekbaars kon mijn shadje niet voorbij laten zwemmen. Groeten van Levin.


Beste lezers van Total Fishing, afgelopen week met Hans en mijn vaste vismaat Pie vanaf de kant op de snoekbaars geweest. Al met al een heldere avond zonder actie. Toen de zon echt achter de Biesbosch was verdwenen, toch nog een voorzichtige aanbeet op een dood aasvisje dat op amper 10 meter van de kant  statisch op de bodem lag aangeboden.

Beugel open, een paar meter lijn geven , beugel dicht, strak laten lopen en klabam. Hengel krom en het zware bonken van een stevige snoekbaars van net geen 70 cm. Ik ben weer reuze tevreden!  Groeten, Jacques de Gruijter.


Hallo TF, het was weer eens taai, met 7 vissen geen superdag. Harde stroom, maar toch met heel veel concentratie en een stilhangende Wob onder m’n St. Croix nog een paar onder een brug vandaan getoverd op een paar m2!! Groeten, Twan van Berkel.


Hoi Total Fishing, afgelopen zaterdag weer eens het water opgegaan. Gekozen voor een rivier die goed stroomde. Het begon taai maar in de loop van de dag wisten we de snoekbaars toch te vinden waaronder deze mooie dikke snoekbaars. Groet, Robert Noorland.


Een van de mooiere snoekbaarzen van afgelopen week, tijdens een van onze trips van
www.eendagjevissen.nl. Deze was goed voor 86 hele centimeters.


Mooi weer, dus Marlou gaat mee op de boot en vangt 4 snoeken en 3 snoekbaarzen, waaronder deze van 75 cm. Ik zelf had er slechts 2. Groet, Vries.


Ze hadden er weer trek in, zowel Luus als de snoekbaarzen! Vriendelijke groet, Johan.


Wederom een schitterende dag op een grote, snelstromende rivier met mooie aantallen en dito vissen….


...Na een minutenlange dril kwam deze extreem sterke stekelridders een kijkje nemen wie hem dit kunstje geflikt had…


...Groet, Roel en Freek.


Zomer in Nerderland?


Met Joyce 4 snoeken en ik twee baarzen, was het een mooi visdagje…

 
...Dit snoekje werd gepakt door een dikke 90-er snoek!!! Helaas bleef ie niet hangen, het snoekje heeft de aanval niet overleefd. Groeten, Remco en Joyce.


Hallo TF, met vismaat Frank nog een dagje naar de plassen geweest…


...Ondanks de harde wind hadden we…


... flink wat actie op onze zwarte creepers van Art-baits. Groet, Frans.


Deze snoek plukte regelmatig een voorn van mijn vaste stok. Zo ook weer vandaag. Vlug even een horsmakreel aan de werphengel en binnen 2 minuutjes was mijn dobber weg. Na deze 80-er gevangen en teruggezet te hebben, heb ik de rest van de dag rustig kunnen witvissen! Groetjes, Harm.


Hallo TF, hierbij een sterke poldermetersnoek van 102 cm gevangen met een Replicant wobble van Fox Rage, Groetjes JMB.


Deze dame kreeg de aandacht toen er een beginnend roofvisser raad kwam vragen waarom ik zo tikte met mijn hengel in het water, waarop ik beleefd antwoordde: “Kijk jongen, zo slaat hij uit en loopt de jerk recht voor je uit… en bam, en zo knallen ze erop…”


...Hij keek me verbaasd aan en even later het resultaat van 104cm op de kant. Zo, en nu trek ik naar het noorden richting Vurrusjoen, Noorwegen. U hoort nog van me! Groet, Jefke Distra.


To the professional fishing guide Ronny Andén the season peaked last week, when one of his clients caught a huge pike measuring 124 cm and weighing 12.7kg. Like several other big pikes this year, it was caught on a Westin Platypus.


Afgelopen weekend heeft mijn maat Jorn zijn PR mogen verzetten naar 117 cm….


....Na eerst vier kleintjes van rond de 30 a 40 cm te hebben gevangen, kreeg hij een gruwelijke aanbeet op een plek waar wij het alle twee niet hadden verwacht. Wat een mooie vis en wat een mooie dag! Groet, Leo.

Deze week de nominatie voor de zeeforel van Joeri , de meerval van Salden en Bram, de snoekbaars van Freek, en de snoek van Leo. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

               

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

             
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  •          
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
  •        

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -