Actuele Vangstberichten tot dinsdag 26 juli 2011


... tot dinsdag 26 juli 2011

De meeste onder ons genieten inmiddels van een welverdiende vakantie. Gelukkig klaart het weer voor de rest van de week redelijk op met in ieder geval veel minder regen en een zwakke westenwind, dus goed weer om buiten te zijn!


Een waterhoenjong scharrelt rustig op de plas rond.



Wat moet je ervan zeggen? Qua weer althans een slechte juli-maand, dus gauw vergeten en lekker gaan vissen aan het strand of pier, wind op je kop en lekker uitwaaien. Is ook fijn toch!

Bootvisserij
Wrakvisserij is redelijk, makreelvisserij is ook nog goed. Zoals gebruikelijk wel evenzoeken, maar als je eenmaal de school te pakken hebt, dan is het bingo. Veel makreel ook bij en op de wrakken. Geankerde visserij redelijk, schar en bot, tongetjes, veel ondermaats, maar er lopen redelijke lappen tussendoor.


Mooi kluitje platvis.

Gladde haaien worden er ook goed gevangen, vrijdag a.s. weer met de zaak de Big Marlin afgehuurd, gaan weer kijken of we er iets moois van kunnen maken. Oosterschelde begint een beetje smoel te krijgen wat tong aangaat, toch al iets betere vangsten, Grevelingen blijft wisselvallig.


Schrille contrasten in het afgelopen weekend, Maatje Sjaak Nuijt zaterdag op een zonovergoten Zeeuws strand en zondag…


 ...aan een druilerig Hoofd van Vlaardingen, maar wel tong vangen! Tsja…

Kantvisserij
Revival van de tong! Niet verwacht, maar afgelopen week prima vangsten van tong geweest in de Waterweg en het Noordzeekanaal, terwijl op Walcheren ook toch weer de nodige tongen zijn gevangen bij Domburg en Westkapelle. Waterweg uitstekend geweest van Maasluis tot aan Vlaardingen, flinke hoeveelheden tong. Wel veel klein spul, Arie de Ligt had er 17 vrijdag waarvan 9 meenemers.

Stalen afhouders met loodjes verzwaard, geven de beste resultaten. Ook al aardig wat gul gevangen ter hoogte van Maasluis west in de diepe stukken, pieren en tappen verdienen de voorkeur. Zeeuwse stranden redelijk, veel aas meenemen zie onder, reken op zeebaars, tong en wat bot.

Zelf zaterdag op een zonovergoten strand geweest in Zeeland. Garnalen (het zijn er miljoenen!!) vreten binnen een paar minuten je haken leeg, en de vis? Die zit er wel, maar je moet in de buurt van de vis werpen anders is het jammer maar helaas. Zelf een leuke rode poon, 3 zeebaarsjes en een bot gevangen. Vooral geduld en even wachten totdat de garnalen enigszins weg zijn, zonde van je aas. Voor de tong zijn de donkere avonden het beste, succes en tot volgende week.


Leuke rode poon vanaf Zeeuws strand en maaltje tong en bot uit de Waterweg.

Prettige vakantie, Arthur

Mijn vakantie zit er weer op en in de tussentijd zijn de barbeelvangsten goed aangetrokken. Op alle bekende Nederlandse rivieren wordt goed barbeel gevangen. Vorige week kreeg ik voor het eerst dit jaar, geen blankmeldingen binnen. Er kan gelukkig weer gericht op barbeel worden gevist. Eindelijk na het zeer slechte voorseizoen!!


Een mooie 72-er op de made met fluorocarbon 2400 en haakje 14.

Gisterenmiddag ben ik zelf ook weer op pad geweest na bijna 3 visloze weken. Bij aankomst aan de Waal zag ik dat het waterpeil lekker hoog stond. De stroomnaad lag kort aan de kop van de krib en de afvoersnelheid was met meer dan 1600 m3 per seconde ook weer ouderwets. In een paar uur kon ik 6 barbelen landen.


Henk met een mooie 60-er.

Allen gevangen aan kaas. Met de pellets kon ik geen aanbeet krijgen. Ook de zware montage lieten ze links liggen en met een lichtere (100-grams korf) montage lukte het wel goed. De komende dagen stijgt het water niet veel meer en zoals de weersverwachting eruit ziet blijft het redelijk droog. De kribben kunnen weer opgezocht worden!


Prachitge barbeel uit klein water.

Tot volgende week!
Groet,
Frans Vogels



Hard knokken voor een visje

Of je nu zeebaarsvissers uit het noorden of Zeeland spreekt, de vangstresultaten van zowel de boot- als  kantvissers zijn dit seizoen op zijn minst allerbelabberdst te noemen! Op een één of andere manier geloof ik niet dat de zeebaarspopulaties ineens zijn verdwenen.

Wel geloof ik dat de enorme slachtingen rond de overwinteringsgebieden de zeebaarsstand zeker geen goed hebben gedaan. Toch zijn er ook best wel weer goede vangstberichten van zeebaarsvissers die hun heil zoeken op de verre (Engelse) wrakken in en rond het Kanaal. Wat opvalt is dat ze in tegenstelling tot onze kustwateren, veel grote zeebaarzen vangen. Ook vanuit het zuiden van Ierland hoor ik regelmatig goede vangstberichten.


Natuurlijk zijn er altijd stekken waar zo nu en dan best wel een zeebaarsje gevangen wordt.

Neem the good old Pier van Hoek van Holland, een stek waar dagelijks (weer of geen weer) vele zeebaarsvissers hun geluk beproeven. De Subwalk scoort hier soms weer goed, zeker als het om dikke vissen gaat. De strekdammen in het noorden van het land leverde vorige week ineens een aantal mooie zeebaarzen op aan de plug.

Vanaf de pier van Scheveningen vangen enkele fanatiekelingen zo nu en dan mooie baarzen aan levende makrelen die ze middels een dobber rond de blokken aanbieden. Dit terwijl welke vorm van kunstaas niet of nauwelijks bekeken wordt. Daaruit blijkt dus maar weer dat vriend zeebaars wel degelijk aanwezig is!

Tot slot kreeg ik nog een aantal emailtjes van jongens die tijdens hun vakantie in Dishoek mooie zeebaarzen wisten te vangen rond de vele paalhoofden. Ook hier werden verreweg de meeste vissen aan de plug gevangen.

Laten we in ieder geval hopen dat het weer een beetje opknapt, want al die lage drukgebieden en draaiende winden hebben zoals bekend een slechte invloed op het aasgedrag van onze zeebaarzen!

Stekelze,
Joop.




Hallo Vissers, de Belg Nico Truijen ving afgelopen woensdag deze prachtige gul vanaf de Valkyrie die vanuit Stellendam vaart. Nico kan er wat van hoor, want laatst stond ik met hem op de Nautilus te vissen en toen hadden hij en zijn maat ook al hele mooie vissen. Verse mesheften waren dit keer onverslaanbaar en deden het werk! Visgroet van Luc.


Wrakvissen op de Noordzee met een mooie kabeljauw voor Emile…


... En een mooie poon voor Kees!


De wind was van het weekend kennelijk uitnodigend genoeg om de kyte erbij te pakken en de zijplassen van de Maas te pakken.


Pracht van een roofblei voor Nico.


Bruine Amerikaanse dwergmeerval van ongeveer 30 cm gevangen op de feeder met een maïskorrel en made als haakaas. Groeten uit het regenachtige België! Gertjan Smits.


Sofie’s eerste vis.


Afgelopen donderdag 21-07 met Arno Hartgers nog even de Waal opgeweest. Vangsten waren super te noemen, ikzelf had een mooie “double hookup”. Arno wist na brasem, meerval en een 30-ponds karper toch weer iets bijzonders aan zijn shad te vangen, deze keer was het een Barbeel van 71 cm. 16 Vissen in 3 uur tijd, echt super!! Groeten, Maurits Fishing-Direct Hengelsport.


De Grensmaas België. The Placeto Be op Vrijdagavond een paar uurtjes trotten.


6 Maal barbeel en 2 maal Sneep. Laatste Barbeel 78 cm nieuw pr. Super. Groet, Bert Geelen.


Twee jonge mannetjes zitten te wachten op wat moeders komt brengen.


Mijn naam is Mareno en ik ben 7 jaar. Vorige week ben ik met mijn vader meegeweest vissen op graskarper. We stonden om 5 uur op om de spullen te pakken en na een boterham zijn we gaan vissen. Het was erg spannend en ik begon al te springen toen de pieper ging, helaas was het een brasem.

Na een half uurtje begon mijn hengel te schudden en had ik mijn eerste graskarper. De tweede  was voor mijn vader en de derde die meer dan 90 cm was, mocht ik weer doen. Ik heb een hele leuke dag gehad en volgens mijn moeder stonk ik een uur in de wind. Op naar de volgende keer, Mareno.


Na 2 dagen te hebben gevoerd maar eens een dagje vissen, met als resultaat deze prachtige spiegel van 17 pond. Groet, Jasper Dol.


Samen met me collega ben ik een weekje naar Frankrijk geweest 1 van mijn mooiste karpers deze trip 14.9 kg gevangen op 20 mm ananas….


...van fish-mix/dc baits. Nog even terugkijken op de dag met een prachtige zonsondergang. Wat was er goed gegaan en wat kon verbeterd.


Hallo, het was soms hard werken voor een visje en tegen de middag was alle beet eruit. We mogen tevreden zijn goed weer dubbel nummers en een aantal mooie vissen op de Rumbler van @rt-baits! Tom & Johan.


Hierbij een mooie baars van 44 cm uit een haven in Rotterdam. Gevangen vlak onder de kant tussen de boten op een zinkende Salmo Hornet 5 cm. Een echt kasteel. Heel toepasselijk als je vlak bij voetbalclub Sparta vist.

Die bewuste dag kwamen er voor mij en mijn vismaat meerdere 30+ en 40+ baarzen uit, op maar enkele stekken was een school van grote baars te vinden welke dan een aantal vangsten opleverde, veel stekken leverde geen baars op. Groeten, Haakon.


Kalveren van de Hooglanders liggen lekker in het frisse gras en moeten nog even wennen aan voorbijgangers.


Beste TF, kom je helemaal uit Zuid-Afrika en dan vang je als enige die dag, van de vier Hollandse vissers, deze mooie snoek. Ik hoop dat u hem plaatst, zodat het thuisfront (Zuid-Afrika) hem ook kan bewonderen via Total Fishing. Bij voorbaat hartelijk dank. Groet,Peter.


Martin maakte deze mooie plaat nog van de springende snoek.


Kristof met een zomersnoek.


Hallo TF, ik ben een paar dagen…


...op groot water geweest. De eerste dagen was de vis los….


...maar de laatste dagen…


....was het zoeken naar een….


....snoekje. Groet, Frank Mylle.


Mooie Belgische snoek van 94 op ondiep lopende jerkbait. Gertjan Smits.


De Nederlandse zomer is in volle gang! In plaats van korte broeken en zonnebrand, het winterpak en laarzen aan. Afgelopen zondag was het weer toch wel echt extreem, maar zittend op de bank voor de open haard worden er geen snoeken gevangen.

Zodoende toch het water op gegaan met vismaat Richard Kuipers en we hadden een natte, maar zeer geslaagde en gezellige dag! De bekende Grinders waren weer zeer geliefd bij de groene rovers. Met vriendelijke groeten, Thijs van der Sanden.


Phillip pakte deze sterke rivierrover nog.


Hallo TF, hier een….
 

...paar mooie vissen….


....Groetjes uit Duitsland, Andre.


Hier nog een foto van een 116 cm snoek, welke ik gevangen heb…


...aan de Pig Jerkbait van nog…


....geen meter water pakte. Met vriendelijke groet, Leon Cramer Pike Master Lures.


Alsmaar op zoek naar wat kleins in het oppervlak dat meegevoerd wordt met het water dat nu goed van de rivier komt.


Op de FOX Rage Legend.


Hallo TF, zondag hebben Bart, Sven en Timur Mylle nog eens wat geoefend in het dropshotvissen….


...Een methode die niet door iedere verticaalvisser wordt ingezet bij het snoekbaarsvissen. Ze wisten af en toe een snoekbaars verschalken.


Hallo, het was soms hard werken voor een visje en tegen de middag was alle beet eruit.  We mogen tevreden zijn, goed weer dubbel nummers en een aantal mooie vissen op de Rumbler van @rt-baits! Tom & Johan.


Afgelopen donderdag 21-07 met Arno Hartgers nog even de Waal opgeweest. Vangsten waren super te noemen, ikzelf had een mooie “double hookup”.Arno wist na brasem, meerval en een 30-ponds karper toch weer iets bijzonders aan zijn shad te vangen, deze keer was het een Barbeel van 71 cm. 16 Vissen in 3 uur tijd, echt super!! Groeten, Maurits Fishing-Direct Hengelsport.


De snoekbaarzen waren…


...los op de grote rivieren. Groeten, Johan & Nick.


Hallo TF, hier een mooie vis. Groetjes uit Duitsland, Andre.


Hoi TF, afgelopen zaterdag was het best lastig om de snoekbaarzen te vangen op de grote rivier. De harde stroming maakte het lastig en tot halverwege de middag was het beten sprokkelen. We vonden een paar (voor ons) nieuwe kribben waar de stroming wat rustiger was en de bodem verzien van kuilen en mosselen.

Goed dus! We vingen meteen diverse vissen en toen we één van de kribben een tweede keer pakte voelde ik, nadat ik mijn shadje had laten zakken, meteen zware weerstand toen ik strak draaide. Zonder aarzeling sloeg ik mijn hengel meteen in een geliefde cirkelstand. Wat volgde was een rustige dril waarbij de vis gebruik maakte van haar gewicht en lang diep bleef stompen.

Geduld is een schone zaak en rustig won ik decimeters lijn terug van de 3,5 meter die onder de top hing. Mijn hart was het enige dat minder rustig bleef en toen de vis het oppervlak doorbrak ging er toch een aardig stootje adrenaline door mijn lijf! Een heerlijke hoge bak van 95 cm met een grote kop! Weer een momentje toegevoegd dat niet snel uit mijn gedachten zal verdwijnen…. Groet, Jesse Hebing.

Deze week de nominaties voor de sneep van Bert, de karper van Jasper, de snoek van Phillip en de snoekbaarzen van Andre en Jesse. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -