Actuele Vangstberichten tot dinsdag 26 januari 2010


... tot dinsdag 26 januari 2010

De komende week zal de vorst toch weer aanhouden en met een noordwesten wind zal het guur zijn.  Jammer genoeg komen er veel meldingen binnen over vissterfte. Het is te hopen dat de vorst niet al te lang zal heersen en zoals het er nu naar uitziet zal het einde van deze week de temperatuur weer omhoog gaan.


Foto: Luc Mom

Zout - door Arthur van Tienen


Bootvisserij
Op de wrakken wordt het weer goed toeven, als er tenminste geen netten omheen staan zoals verleden week waar menig sportvissersboot meerdere wrakken moest afvaren om eindelijk eens een wrak te vinden waar geen netten omheen stonden.


Hallo vissers. Het visbloed kruipt waar het niet gaan kan.

Maar eenmaal een wrak gevonden was het raak, de gul zit er weer dik en er worden mooie exemplaren gevangen, februari is altijd een topmaand dus wanneer ze eind januari er ineens weer zitten zal dit wel weer uitkomen.


Wederom hadden we pech toen we op het eerste wrak aankwamen. De wind nam toe en de we besloten om het er niet op te wagen. Toen begon de gratis kermisattractie weer van het terugvaren. Voorlopig hoef ik niet meer gekraakt te worden, want alle wervels en ingewanden zitten weer op hun juiste plek…...

Geankerde visserij is hoofdzakelijk gericht op schar, ze zitten er hoogpolig tapijt dik en werkelijk overal vang je ze, de bot komt ook al weer wat beter in beeld. Grevelingen fantastisch geweest afgelopen week, dikke wijtingen in mooie aantallen, Oosterschelde redelijk met ook hier weer de noemer schar!


Gelukkig lekker onder de pieren bij de “Baloeran” gaan ankeren, alwaar we bijna de enige waren. Er kwamen leuke scharren naar boven van een knapper formaat dan vorige week. Wat een heerlijke vis is het toch! Visgroet van Lucky Luc Mom

Kantvisserij
Vlissingen tot aan Westkapelle matig, noordelijk vanaf Europoort beter met vooral schar. Zaterdag op het strand van Ter Heijde gestaan en veel moeite moeten doen voor 12 scharren en 1 bot, verder naar s’-Gravenzande was het beter, Erik Remijn ving afgelopen vrijdagavond 17 scharren, wat meun en bot.


Knappe scharre vanaf de stranden.  

Dus per definitie zijn de avondsessies beter. Zaterdagavond alweer de eerste competitiewedstrijd van de Eurovissers op het strand van ter Heijde. Pieren van Scheveningen en IJmuiden redelijk tot goed.

Ook hier schar evenals de stranden van Petten en verder Noordwaarts. Zondag is de Slufter Beach Caster Cup vervist in het Calandkanaal, slechte vangsten bepaalden het beeld, uitslag volgende week.


Mooie maatse vis en geweldige visserij vanaf de Nederlandse kust

Dintelhaven matig, wat ondermaatse wijting en dikke bot. Amazonehaven redelijk,wel veel kleine vis, Calandkanaal matig, wat wijting, steenbolk en bot, af en toe een schar. Waterweg in de diepe stukken prima, het relatieve warme water van de Waterweg nopt kleine spul met koude vinnen naar het warmere Waterwegwater waar uiteraard ook de predators als wijting en gul op afkomen.

Tot volgende week,

Arthur


Mooie schar op de stranden!

Roofvis - door Piet Driessen

Er waren wat meer vissers op pad dan het vorige weekend, maar de vangsten waren over het algemeen op veel plaatsen heel slecht. De wakken die hier en daar open waren leverden afgelopen jaar nog geregeld wat snoeken op, maar afgelopen weekend was het hard bikkelen op de snoeken.

Er werden er hier en daar wel wat gevangen maar dat waren vaak de kanalen en beken waar wat stroming op stond en dan was de snoek wel een stuk actiever dan bij de wakken.
 
De snoekbaarzen zitten op vele plaatsen nog veel te diep maar dit zal echt niet lang meer duren hoor, dat ze zich gaan verplaatsen naar hogere lagen.
 
Dit geldt ook voor de baarzen die nog vaak heel diep zitten. De havens waarin ze zich normaal ophouden in de winter die al een beetje ijsvrij zijn, ook veel minder meldingen tot nu toe. De temperatuur blijft natuurlijk ook nog behoorlijk laag, en nu wachten we even af wat het vriezen nog gaat doen.

Ik denk grote verschillen van vangen in noord of zuid Nederland daar hier nog vaak dagelijks wel verschillende graden verschil in zit. Dus is het redelijk weer zou ik het zeker proberen op vooral water waar stroming op zit. Succes op de winterrovers.


Witvis - door Willem Stolk

Langzaam maar zeker proberen ook witvissers het weer. Door de aanhoudende vorst is de keuze aan wateren niet groot. Op de rivieren kan altijd wel worden gevist, maar ook hier zijn de vangsten niet altijd goed. Zo viste Ton Ruijs het afgelopen weekend op de Maas bij Megen – en helaas met een slecht resultaat. Hij kreeg slechts 1 aanbeet!

Waal en IJssel
De Waal en IJssel zijn gelukkig nog wel goed voor een visje. Wel moet er met de feeder worden gevist – en volop in de stroming. Vooral de diepere gedeelten blijken in de praktijk vis op te leveren. De vis aast echter ook niet volop. Vaak zijn het aasperioden van een uur hooguit twee uur. Maar ja, beter dan niets.

Havens
De havenvisserij is bijna niet mogelijk omdat er op veel plaatsen nog ijs ligt. De grote havens in Rotterdam is een uitzondering. Hier wordt steevast redelijk gevangen, zowel met de stok en de feeder. Je moet wel weten waar je gaat zitten, maar dat is overal het geval.

Diepe plassen
Op de diepe plassen is het ook moeizaam. In Lith, Megen, Kerdriel en Kraayenbergse plassen ligt plaatselijk ook ijs, waardoor vissen niet altijd kan. Toch is er de afgelopen weken gevist op die stukken waar het nog kan. Helaas waren de resultaten niet best.

Het is dus nog even wachten totdat de dooi definitief invalt – pas dan kunnen we massaal weer aan de gang. In de tussentijd kunnen we onze spullen pimpen en klaarmaken voor wat komen gaat. Elke dag wordt het een paar minuten eerder licht… Het kan niet snel genoeg gaan…

Overige vangstberichten:


Het nieuwe spro dull shadje was voor een snoek bedoeld…..


......maar een karper in de staart gehaakt gaf ook een stevige dril. Gr. Eddy


Het franse teamlid Matthieu Faurisson bracht zijn eerste nacht in 2010 langs de waterkant door, en zie het resultaat. Gr. Mads Grossel.


Er is nog veel water dichtgevroren. Foto: Piet Driessen


Kris en Koen vissen de hele winter door op snoekbaars en baars. Gr Evert.


Hallo T.F. Een dagje gericht op grote baars vissen pakte goed uit…...


.....Na ruim een halve dag bikkelen in de sneeuw was daar eindelijk de verlossende tik op het shadje. 50cm prachtbaars! Gr. Michiel Wateler


Een dun laagje ijs is genoeg om de beste stekken met rust te moeten laten. Foto Piet. 


Beste T.F. Ik neem regelmatig gastvissers mee vanuit de kant op snoek! Zo ook vandaag weer een geslaagde dag met leuke roofvissers. Peter Loos ging er met de jackpot vandoor en ving aan een shad een zware snoek die prachtig getekend was, de glimlach op zijn gezicht zegt genoeg…....


......Ook mijn broer wist een zware wintersnoek te vangen. Zijn shad was muurvast komen te zitten, dacht hij, totdat zijn slip van de molen het uitgilde. Wat een power had dit beest. Mijn broer op de foto wist dat zijn persoonlijk record vandaag vet gesneuveld was, door deze geweldige kantvis! Groet Sjak Kroet.


Zaterdag ben ik nog eens met Sven de polders ingetrokken om de snoek te belagen. De meeste wateren lagen nog dicht en op de wateren die open lagen was het niet echt goed. Met 2 man 1 snoek en 2 gemist is niet om naar huis te schrijven…....


.......Wat wel opviel was dat de snoeken enorm traag het kunstaas namen en dat er niet echt sprake was van een aanbeet. De dril was al evenmin niet echt spectaculair, door het koude water zijn ze enorm passief geworden. Maar de Rapper had toch iets voor op het andere kunstaas. Groet Bart en Sven Mylle


Nog een wintersnoek voor Edje.


Gerrit, bedankt voor je hengel! 106cm op een rapala rood wit. Groet, Niels Wiechmann


Beste Total Fishing. Vandaag eindelijk weer eens met de boot het water op gegaan. De sneeuw lag er nog, maar het was heerlijk windstil. Echt ideale omstandigheden om een recordsnoek te vangen. Met een met visolie ingespoten sardien onder de dobber, kon deze voor mij record snoek van 112cm de geur niet weerstaan. Groeten, Arie Stein


Goedendag visvrienden, helaas was het nog niet overal “bevisbaar”. Hoop op toch wat warmere tijden, succes en groeten. Twan van Berkel.


Woensdag 20 januari…er stond een fris oostenwindje, maar dat kon de bijtlust van de snoekbaars en dus ook ons plezier niet drukken. Het werd een prima dag met veel harde aanbeten. Vismaat Erik met een van de snoekbaarzen die een stilhangende groengele dull-shad niet kon weerstaan! Groeten van Wilfred van Nunen.


Kris en Koen vissen de hele winter door op snoekbaars en baars. Dagelijks doen zij zoektochten naar stukjes water die open liggen. De resultaten zijn vaak erg goed en levert ook nog eens mooie vissen op. Gr, Evert.


Vandaag ondanks de koude toch nog even naar het Haringvliet gereden (140 km enkel) om te proberen een paar visjes te vangen….....


.....Dat dat goed is gelukt is te zien op de volgende foto’s. Bijna alle vissen hadden dit formaat en wat betreft de aantallen zaten we in de dubbele cijfers…...


......Bijna allemaal gevangen met bruine en groene shads en kreeftjes. Een enkele op het sleeploodje. Groeten Arie en Rene.


Een mooie windstille winterdag….. 


......en enkele mooie, dikke snoekbaarzen .......


... Allemaal op de “poep-shad”. Gr.Joop


Hallo TF, zaterdag 23 januari eropuit geweest, matige vangst maar deze maakte alles goed. 92 cm aan een Big Hammer Gr. Edje


Hallo T.F. Een 91 cm snoekbaars op een dullshad van spro. Groeten Roy.

Deze week de nominaties voor de baars van Chris en Michel, de snoek van Arie en de snoekbaars van Roy! Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -