Actuele vangstberichten tot dinsdag 26 augustus 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 26 augustus 2008

Tussen de buien door is het regelmatig mooi nazomerweer. Alles is nog enorm groen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De trekvogels zijn al zeer actief en sommige soorten zijn zich aan het verzamelen. De herfst begint officieel over een kleine 3 weken. Hopelijk krijgen we nog een periode met rustig droog weer


Wiljan Te Mebel keek uit het raam en zag deze, voor hem onbekende, vogel in zijn mooie tuinvijver zwemmen. Moet kunnen dacht hij, totdat hij zijn vissen wilde tellen. Die waren er niet meer….Slechts 1 dode, grote goudvis bleef achter. Net als de reigers trekken ook de aalscholvers steeds dichter naar de bewoonde wereld.

Zout door Arthur van Tienen

Wat een week geweest zeg, leek wel herfst!

Maarja, toch weer aardig wat broeders en zusters in Petrus trokken er weer op uit verleden week en er werd echt wel een aardig visje gevangen, onnodig te vermelden dat sportvis in de zomer nummer 1 de zeebaars het doelwit was afgelopen week en dat toch ook de visserij op tong in het slechtste seizoen wat ik heb meegemaakt ietsje aantrok afgelopen week, vooral de diepere stekken rondom Westkapelle gaven redelijk tong aan de vissers.

De Oosterschelde dijken zelfde laken een pak, zeebaars en wat makreel
Europoortgebied weer wat wintervis in de havens en rivieren, afgelopen week werden er in de waterweg al redelijke hoeveelheden gulletjes gevangen en ook de bot en tong waren redelijk aanwezig.


Voor zeebaars is dit weer prima op de westelijk gelegen stranden

Op het Slufterstrand was het bingo wat zeebaars aanging en hoe vervelend de herfstige wind ook was, voor de zeebaars is dit weer prima op de westelijk gelegen stranden Helaas zal dit voorlopig het laatste seizoen zijn wat vissen aangaat, in januari 2009  gaat de start van de 2e Maasvlakte in gang worden gezet en zal er een mega opspuitactie van zand gaan plaatsvinden, geeft wel weer andere kansen en ik hoop dat het voor de sportvissers en andere sport beoefenaars van de 1e Maasvlakte weer als vanouds en hopelijk nog beter gebruik kunnen gaan maken van de mogelijkheden van de 2e Maasvlakte over een paar jaar.


Voor de rest weinig enerverende dingen vanaf de kant te melden maar langzamerhand komt iedereen weer terug van vakantie en gaan de wedstrijden weer zo,n beetje beginnen, ik kijk er al naar uit, zaterdag a.s. eerst maar een competitiewedstrijd van de Eurovissers aan s’ Gravenzande.
De bootvisserij was natuurlijk pet met al die wind op de Noordzee, komende week gelukkig wat minder wind en misschien nog wat kansen voor de wrak en makreelvisserij, langzamerhand zal de wintervisserijweer terrein gaan winnen. Groet en tot volgende week, Arthur



Mooie zeebaarzen aan de popper


.....En oppervlaktepluggen.

 
In Ierland, in Courtmacsherry, was het weer raak met deze enorme vleet!


Witvis door Willem Stolk

De vakantie zit er voor de meesten van ons weer op. De afgelopen weken bereikten ons zeer wisselende berichten. De opvallendste was wel die van het afgelopen weekend, waar tijdens een wedstrijd op de Waal bij Vuren enorm is gevangen. De eerste 3 koppels vingen meer dan 200 kg per koppel! Maar ook hier weer grote verschillen. De eerste tien vingen heel wat vis, maar ook koppels die slechts enkele vissen vingen.

Poldergebied
Jaap van Dijk viste samen met Hans Hollestelle in het Zwet in Jisp.
“Mooi gebied, maar wel ondiep. Allebei met een korte stok gevist vanuit een bootje, maar wel op verschillende manieren. Het resultaat was dat we bijna evenveel hebben gevangen. Hans 5800 gram, ik 5200 gram. De vangst bestond voornamelijk uit kolblei en blankvoorn. Hans wist ook nog twee behoorlijk platten te vangen. Mooie visdag in een prachtig poldergebied”. Al met al twee tevreden vissers.

Grote meren
Op diverse grote meren was het moeilijk vissen de afgelopen weken. Vaak was het de wind die parten speelde. De laatste weken zien we in ieder geval meer wind dan we gewend zijn. Het lijkt erop dat windkracht 3-4 normaal is/wordt… We moeten ons hierop aanpassen – andere hengels, montages en strategieën bedenken. Wat dat betreft ben ik benieuwd wat de ontwikkelingen hiervan zijn.
 

NHK
De vangsten waren over het algemeen niet slecht de afgelopen weken. Bij sommigen zelfs goed. Door steeds maar weer te veranderen van aas en aaspresentatie lukte het regelmatig de platten aan de praat te krijgen. Voor de rest werd er heel veel kolblei gevangen. De gewichten varieerden tussen 3,5 en 17 kilo. Al met al dus geen verkeerde berichten.

Barbeel
Op zowel de Waal, IJssel, Maas en in mindere mate op de Rijn zijn de barbeelvangsten flink gedaald. Opvallend zijn alle meldingen van vissers die eerst redelijk eenvoudig barbelen vingen. Het lijkt er sterk op dat hier sprake is van dressuur, maar feitelijk is dit niet vastgesteld. Ze zijn heus niet verdwenen, maar ook in Uk is bekend dat barbelen erg dressuur gevoelig zijn. Misschien dus tijd om anders te gaan vissen; andere stekken, anders aas/voer en misschien wel veel verfijnder.


D. Vels pakte er nog eentje, en een hele fraaie!

Beste Redactie Total Fishing,
Hier weer een prachtige barbeel gevangen in de avondschemer aan een blokje kaas.
De lengte is 62 cm, en barbus barbus is gevangen in de mooie rivier de IJssel. Prachtige site trouwens, ga zo door mensen. Groet D.Vels


Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week. Landelijk veel verschillen met de neerslag en de windrichting ,en dat is dan ook meteen merkbaar met de vangsten op verschillende gebieden in Nederland.

Vers water maakt het vaak een stuk moeilijker en dat wat de vangsten op snoek betreft zeer zeker, hoe waren de vangsten?

Om met de snoekbaars te beginnen, ook veel wisseling wat de vangsttijden betreft. Er was gewoon soms uren geen aanbeet te bekennen en als ze actief waren moest je ze in een half uur vangen, en was het weer over. Ook opvallend minder grote snoekbaarzen en de meeste snoekbaarzen momentheel verticaal, en dan de meest opgegeven dieptes tussen 3 en 7 meter. Vroeg in de ochtend in de oever de zwaarste vissen afgelopen week. Kleur groen en lichtbruin het meeste op de vangstlijsten.

Hard werken voor wat snoeken afgelopen week. Wel weer opvallend aardig wat meldingen van snoeken op zeer klein aas en dan vooral onder het roofbleien en onder het baarzen. Groen/geel en oranje duidelijk het meeste op de ingezonden lijsten.

Ook hier vroeg in de ochtend in de oever de snoeken aanwezig, maar iets later op de dag al weer snel een stuk dieper.

Baars weer redelijk actief maar ook opvallend veel kleine vissen, dit op natuurlijk enkele bekende wateren waar wel weer wat meer grote baars werd gevangen. De meeste vissen op spinners en heel kleine shads, en de kleur wederom goudachtig tot rood. Ook al wat meer grotere groepen baarzen, en dit vooral op de rivieren in Nederland.

Winde en roofblei ook aardig wat meldingen maar dan vooral in de ochtend, en na 10.00 uur vaak geen vis meer te bekennen. Op half water vaak de grootste roofbleien. Ratelpluggen waren ook zeer productief op deze rovers.

De temperatuur gaat weer wat naar boven zijn de verwachtingen, en dat betekend vaak dat vooral de baars weer actiever word, dus neem eens wat vaker een licht spinhengeltje mee om op PERCA te vissen, succes op de rovers.



Perca belagen vanuit de bellyboot blijft superleuk


Piet Driessen maakte deze prachtplaat tijdens het jagen op de kleine rovers


Vandaag een paar uurtjes aan de oude Maas geweest.  Een aantal snoekbaarzen en gewone baarzen aan de (Culpritt bruin/wit). Groet Joop


Beste T.F
‘Een prachtige Roofblei vol op de shad. Groet: Rens v/d Linden,


Anders vissen en met succes, deze moddervette 70+ zag wel wat in de Sexy Shad
 Groet, Volkmar


Een enorm zwaargebouwde 78 cm roofblei voor Freek…..
 


.......En deze van een paar dagen eerder mocht er ook wezen. Alles op de Asp-spinner gevangen
 Gr Freek J


Hallo T.F. redactie,
Afgelopen vrijdagavond ving ik in een sloot in Barendrecht deze fraaie  karper van 76 cm, het gebeurde net in het donker en met een dobbertje  aan een lange werphengel en dan met een broodvlok op de bodem, dankzij  de zelfontspanner van mijn camera leverde het deze foto op, de groeten  van Michel uit Rotterdam.


schubkarper 27 pond gevangen in de Linge bij Leerdam
jeremia tumansery


Vanmiddag gevangen op de vlieg (geel zalmeitje), een mooie schub van rond de 70 cm.  Met vriendelijke groet,
Edwin Kerssies


Afgelopen zondag weer een dagje met Gio mee…...


 .......Waarbij ikzelf een snoekbaars van precies tachtig cm. ving…...


.......En  Gio een echte negentiger.  Gewoon weer op V-shadjes natuurlijk! groet,Vincent,Lelystad.


Hallo Total Fishing in onze vakantie in Limburg…...


hebben we verschillende mooie snoekbaarzen gevangen waarvan dit de grootste was, 104 cm….


Alle vissen konden gelukkig weer op eigen kracht wegzwemmen. Groet Elke Stroosnyder


Veel struiken beginnen al vrucht te dragen, zoals deze meidoorn


De snoeken zijn beresterk op dit moment…..


Piet pakte deze op een klein ratelplugje.


Hey TF!
Afgelopen week lekker vakantie gehad en de meeste uren ervan wel vissend benut. Ze hadden er goed zin aan, ik heb net zoveel snoeken kunnen landen als de maanden ervoor! Grt, Jasper esoxhunters.nl


Vrijwel direct aan het begin bij ingooien had ik al een mooie snoekbaars van 71cm op dood-aas, echter had ik nog niet het fototoestel+zelfontspanner klaar.
Een paar uur later na wat gemiste aanbeten, een mooie 98cm snoek. Tijdens de dril van deze snoek zat er nog een veel grotere achteraan uit nieuwsgierigheid… (heerlijk zo´n polaroid zonnebril waarmee je goed in het water kan kijken!) wat de dril dus extra spannend maakte…


Goedendag TF-Team
Hierbij stuur ik een 104 cm snoek gevangen in Duitsland. IK hoop dat ik er ooit een van 120 cm mag vangen. Groeten  Sebastian, jigfanatics.de, C&R


Hallo Total Fishing,
Een prachtige goed gevulde precies 100cm lange snoek kwam ons te deel!
Collegialiteit ten top! Groetjes Rob Hooftman


Weer een paar mooie vissen  voor….


Wesley van Toledo


Freek pakte deze 115 cm vis op een zwarte bulldawgh met rode staart
 


Hier een leuke foto  van onze  vangsten. Grt, Jasper esoxhunters.nl


Urenlange inzet op een taaie dag werd uiteindelijk toch weer beloond met deze beauty van 115 cm. Groeten van Wilfred van Nunen.
 


Hoi,
Bij deze een foto van een prachtige snoek die ik op 21 augustus wist te verleiden op 3,5 meter water.
Niet eerder heb ik een snoek meegemaakt die zo weinig onder de indruk was van de toch best aardig druk die op haar werd uitgeoefend. 10  minuten en ruim 200 meter verder kon het rubberen net onder deze schitterende dame worden geschoven. Een nieuw PR voor mij, 119cm en de  tweede succesvolle test van de HotChubbie Crank waar er maar 6 van in Nederland zijn! Sorry smile Gr.
Rolo a.k.a. de Peuteraar
 

Deze week nominaties voor de karper gevangen met de vlieg, de snoekbaars van Elke en de fraaie snoek van Rolo. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -