Actuele Vangstberichten tot dinsdag 26 april 2011


... tot dinsdag 26 april 2011

Het leek afgelopen week wel hoog zomer! Dat zorgde er samen met de paasdagen voor dat velen weer lekker naar de waterkant gingen om van de visserij te genieten! De natuur is helemaal opgebloeid en ook de karpers en brasems zitten nu op de meeste plaatsen vol in de paai, prachtig om te zien!


Sinds kort weer explosief aanwezig langs vele wateren.

Hallo allemaal! Wat een heerlijke week geweest zeg, mooie temperaturen en weinig wind deed velen van ons aan de waterkant belanden!

Bootvangsten
Geankerde visserij is prima. Vanaf de kotters vanuit Scheveningen en het zuiden van het land, Roompot sluis, is het raak. Vlak voor de kust mooie aantallen scharren en verrassend veel schol, ze zijn aan een terugkeer bezig. De eerste tongen zijn ook al mondjesmaat gevangen, voor de rest nog wat mooie wijtingen en natuurlijk bot. Slechts een enkele gul op de vlakke grond.


Mooie visserij voor de kust!

Wrakvisserij slecht, bloei in het water. Wrakken zijn nog niet je van het. Zuidelijk is er wel vis te vangen in de vorm van zeebaars op de wrakken bij de Franse kust.Oosterschelde matig, wel aardig in de buurt van de Franse trap. Schar en bot, veel knorhanen.

Grevelingen in de ban van de haring, voor de rest niet veel te beleven anders dan wat ondermaatse schollen en wat scharretjes. Donderdag met de Hendrik 2 mee geweest, prima weer, maar zoeken naar de vis. In de middag werd zoals gebruikelijk weer de meeste vis gevangen.


Schol op de weg terug!

Kantvangsten
Noord-Hollandse en Zuid-Hollandse kusten vooral bot en de zeebaars komt er lekker aan. De vangsten waren afgelopen week weer prima wat de bot aangaat. Bij een competitiewedstrijd op Vlugtenburg wist Gilles Traas 16 vissen te vangen waaronder een mooie zeebaars van 40 cm. Goede berichten vanaf Ter Heijde, ook daar veel bot, wel veel klein spul, maar toch leuke visserij. Over 2 weken wordt daar de ‘Richard Solleveld-Bokaal’ vervist.


Het is nog geen eind april, maar toch worden de mannen die veel visuren maken regelmatig beloond met prachtige vissen. Geert ving deze beauty aan een lepel-twister combinatie. Groet, Joop.

Pier van Hoek van Holland in de ban van de zeebaars. Waterweg matig, probeer de diepe stukken, vooral bot, soms nog een leuk gulletje. Palingen zijn er ook al gevangen maar let erop: niet bewaren! De bekeuringen zijn pittig! Calandkanaal slecht, wat klein spul. Wachten is ook hier op de zeebaars en de makreel. Beerkanaal afgelopen week regelmatig schar, nog geen zeebaars van betekenis. Stenen Glooiing goed, bot en wat zeebaarsjes.

Zeeland in de ban van de geep, er zijn er al een paar gevangen, haringtakelaars bij het inlaatsluisje aan de Brouwersdam, de snackbar alhier doet goede zaken, ‘s morgens om 4 uur al helemaal vol met vissers. Zeeuwse stranden matigjes, er gaan al berichten dat er op Westkapelle al een enkel tong is gevangen, wachten is ook hier op de geep, makreel en zeebaars.


Ook mooie botten!

Bij het ter perse gaan van deze vangstberichten heb ik nog niet de uitslag van de Paaswedstrijd van de Edelkarper, wel weet ik dat bij de korpsen het Shimano team heeft gewonnen. Warm weer, zeer druk op de stranden en slechte vangsten kenmerkten dit keer deze wedstrijd. Ver werpen was er niet bij, mesheftbanken zorgden ervoor dat de meeste deelnemers gedwongen kort onder de kant moesten vissen.

Deze week het WK Korpsen te België op de stranden van Wenduine en omstreken, veel succes daar voor de 2 Nederlandse korpsen van de Edelkarper!

Volgende week geen vangstberichten, een weekje Rodos staat bij mij op het programma!

Groet, Arthur

Ook afgelopen week was het weer erg wisselvallig met de barbeelvangsten. De ene dag werden er vlot 5 gevangen, terwijl de dag erna op dezelfde plek geen aanbeet werd gezien. Op veel plekken werd nog geblankt, niet alleen aan de Waal, maar ook aan de IJssel.

Nu de watertemperatuur een hoogte van 17°C heeft bereikt, is de barbeel aan het paaien geslagen. De komende week zal het plaatselijk daarom stil zijn en plaatselijk erg goed. Een paar weken eerder dan normaal zal de barbeel uitgepaaid zijn en zullen de vangsten kort daarna weer naar het normale niveau stijgen.


De barbeel is aan het paaien geslagen.

Zodra bekend wordt dat de barbeelvangsten weer stijgen, zullen meerdere sportvissers eropuit trekken om achter de barbeel te jagen. Steeds vaker wordt er als bijhengel eentje voorzien van een blokje kaas op de stromende rivieren. Belangrijk daarbij is dat iedereen goed weet dat de barbeel niet alleen ijzersterk is, maar ook duidelijk een zwakke kant heeft.

Na te zijn gehaakt zal er een enorme strijd losbranden tussen vis en visser/materiaal. De barbeel geeft zich helemaal in deze strijd wat enorme topsport oplevert. Eenmaal geschept is de vis dan ook helemaal leeg om het goed te kunnen verwoorden. Belangrijk is dan om de barbeel minimaal 1 minuut te laten herstellen in het schepnet, onder water.


Mooie vis van formaat super sport!

Zie het zo: als wij een marathon lopen zijn we aan de finish ook leeg, meteen na de finish worden we 5 minuten onder water gehouden met ons hoofd. Dat overleven we niet. Hetzelfde geldt voor een barbeel. Laat hem eerst even herstellen voor je er eventueel foto’s van maakt of hem opmeet. Ook daarna laat je hem eerst helemaal bijkomen in het water voordat je hem loslaat.


Een 67cm. grote, gouden torpedo.

Let er ook op niet te dun te vissen. Een onderlijn van 25/00 tot 30/00 is helemaal niet overdreven. Vis ook met een dusdanige montage dat als je lijnbreuk krijgt, de barbeel niet hoeft rond te zwemmen met een zware korf of lood. Laten we ervoor zorgen dat we met zijn allen nog lang plezier kunnen hebben van deze enorme krachtige sportvis.

Groeten, Frans.


Mijn zonovergoten paasweekend kan niet meer stuk. Een mooie Zeebaars kon de de nieuwe Softbait van Storm, namelijk de Vertical Shad (kleur Olive Kiwi), niet weerstaan…


...De Shad laat zich perfect werpen met Ultra Minnow Shadkop. Iedereen een mooi seizoen toegewenst! Groetjes, Etienne.


Vorige week nog mooie zeebaazen gevangen. Meeste vissen met de pilker weten te vangen en toch belangrijk met een fluorocarbon voorslag. Gevist met verschillende hengels uit het St-Croix gamma. De nieuwe zeebaarshengel was super, gevoelige top en wat een power in die hengel…


...Goede opbouw van kracht waardoor je minder vis lost. Dit was een sample model van Bennie Muizelaar. Nog even wachten tot mei voor deze te koop is (staat op m’n verlanglijstje). Met sportieve groeten, Mike Ooms - www.robbyfish.be


Een harde en verkoelende landing met veel gespetter.


Beste Total Fishing, voor langere tijd gestationeerd voor mijn werk in de scheepsbouw in Nantong, China. Recht voor mijn deur een mooi (zoet) viswater waar dagelijks veel mensen bij elkaar komen om met mooie, geknutselde lijnen en handmade dobbertjes met een deegje op witvis peuteren. Dikke ruisvoorns, alvers en een voor mij onbekend voornsoort.

Verschil met ons is wel dat werkelijk alles wordt meegenomen om op te eten. Zelf inmiddels een hengeltje aangeschaft hier om eens een rover te pakken, maar het lijkt wel of dat er niets zwemt met tandjes. Hierbij een fotootje van een doorsnee zondagmorgen, Nantong, aan de waterkant. Groet uit China, Jan Houdijk.


Hoi TF, ondertussen zijn we weer thuis, maar hier nog enkele foto’s van bijzondere vissen uit Zanzibar zoals de trumpet fish, parot fish en nog vele andere vissen waar ik de naam niet van weet…


...De meeste van die vissen kon men vangen met kleine pilkertjes op licht materiaal. De laatse dagen hebben we toch nog mooie vissen kunnen vangen, niet qua kleur, maar van formaat…


...Vier mooie barracudas waarvan de grootste ongeveer 1,5 m en toch nog wat GT’s van redelijk formaat. Groet, Bart Mylle.


Zojuist terug uit Costa Rica en daar een aantal dagen vanuit de kayak gevist!...


...Loop nog steeds op wolken en kan niet wachten opnieuw die kant op te gaan…


...Vooral de poppervisserij met licht materiaal is echt een super ervaring. Groet, Bram Hullekes.


Het leven aan de waterkant is helemaal los.


Hoi Total Fishing, ben afgelopen zaterdag op de Waal bij Rossum wezen vissen. De vangst viel tegen, maar ik had wel 2 blauwneuzen gevangen waarvan ik er 1 op de foto heb gezet. Deze was 33cm en de andere was 30 cm. Heb er al meer gevangen daar, maar niet zo groot. Groeten, Han van Roosmalen.


Zoon Lex mocht voor het eerst mee op de zeelt. Na een handvol ruisvoorns ineens een bellenplakaat op zijn stek. De vis deed op typische zeeltwijze lekker lang over het oppakken van het aas, maar toen was het toch raak. Aan de vaste stok en met 16/00 lijn werd deze prachtvis van 51 cm met minimale hulp van pa (hengel niet te ver omhoog trekken en het schepnet eronder) geland. Beiden zeer trots. Groet, Peter van der Heijdt.


Het roofvissen staat op een laag pitje, voor de afwisseling maar eens tandloze visjes vangen… zeelten hebben toch ook best een fraai uiterlijk. Groet, Sander Ossevoort.


Deze snoek gespot dicht onder de kant, leek volop te genieten van het zonnetje!


Amelie is pappa Nico al aan het mee helpen met zijn voorbereiding op het roofvisseizoen.


Een snoekbaars tijdens het pennen gevangen. Keek wel effe raar op toen die snorkel aan de oppervlakte verscheen. Vangze! Groet, Jeroen Eijssens.


Bermen en slootkanten geven momenteel de ideale dekking aan broedende eenden.


Beste Total Fishing, afgelopen week ben ik enkele keren met mijn vriend gaan vissen. Tijdens één van onze sessies vingen we deze mooie schubkarper aan de korst. Voor mij de eerste karper die ik ooit gevangen heb. Groetjes, Laura van den Heuvel.


Prachtige opname van een tafereel dat zich nu op veel plaatsen afspeelt. Foto: Gerben Boersen.


Weer eens lekker wezen pennen in de polder met Remon….

 
...In een paar uur tijd een leuk aantal gevangen op zoete maïs, waar ze toch moeilijk vanaf kunnen blijven. Groeten, Gerard en Remon.


Beste Total Fishing, ‘s ochtends om vier uur ben ik uit mijn bed gekomen om lekker te vissen. Rond 6 uur had ik alles klaarstaan en kon het wachten beginnen….


...Nou ja… wachten? Binnen tien minuten had ik beet en mocht ik een mooie schubkarper landen van 26 pond. Niet veel later nog eens een mooie schub van 22 pond. Groet, Kyle.


Vissen met de pen is mooi, en al helemaal als je zulke vissen vangt! Groet, Jeroen Eijssens.


Na een zware dril…


...Pracht van een karper! Groet, Gertjan Smits.


Hallo mensen, eerste vissessie van het seizoen en meteen een dikke graskarper van 112 cm en 38 pond. En dat met wat maïs (brasemvoer). Groetjes, Martin.

Deze week de nominaties voor de zeelten van Sander en Lex, de karper van Gerben en de graskarper van Martin. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -