Actuele Vangstberichten tot dinsdag 25 september 2012


... tot dinsdag 25 september 2012

Het is aan alles te merken; onstuimig weer, vochtige ochtenden en veelal woelig water: de herfst is geariveerd! Voor de roofvissers zullen de betere tijden weer aanbreken.


Kleine, kleurrijke aanwezige…


...Een ijsvogel. Foto: Jan Althof.

Herfst komt eraan!

Ik kijk er al naar uit, winderig weer met dikke wintervis en,  de eerste tekenen zijn goed!

Kant- en kustvisserij
Een week geleden kwamen de Nationale selecties van België, Engeland en Nederland bij elkaar in Hotel Westduin om daar de jaarlijkse Interland te vervissen. Prima weer en toch nog aardige vangsten, zeebaars en bot voerden de boventoon.

Engeland werd nipt eerste voor Nederland welke de drie beste vissers had onder leiding van Frank Peene die de eerste plek voor zich opeiste, prima Frank! Volgend jaar organiseert Engeland deze Alan Gilbert Memorial.

Afgelopen zaterdag was de eerste grote open wedstrijd van het najaar, de bekende wedstrijd van Westkapelle, altijd gezellig en meestal goed weer. Zo ook nu. 160 Vissers stonden klaar om de aanwezige vis te verschalken en dat lukte vrij aardig. Geep, makreel, zeebaars en platvis was het credo en topper Kees Westdorp wist met 6 gepen, 5 scharren en een makreel de hoofdprijs binnen te slepen.

Bij de korpsen won het jonge team ‘Invisible Fishing Team’, bestaande uit Adriaan Dronkers, Niels Dingemanse, Jarno Minderhoud, Joeri Minderhoud en Mart Verhage voor het korps van Westkapelle 1 een het Grauvell team.

Zaterdag a.s. vindt in de Dintelhaven de Nederlandse Kampioenschappen Kustvissen voor Dames en Junioren plaats van 12.40 tot 16.30  op het brede stuk aan de Markweg te Rotterdam-Europoort.

Vangstberichten kant
Veel garnalen en krab maken het op de ondiepe stranden lastig tot moeilijk vissen. Zeeuwse stranden redelijk, zeebaars en platvis, schar komt er al aan en is te vangen, nog wat geep en makreel.


Zeebaars op de Zeeuwse stranden.

Domburg in de avond en nacht wat tong, ook hier is het wachten op de wintervis. Banjaard matig, wat tong en wat bot, soms een mooie baars ertussendoor. Schouwen Duiveland maar vergeten, slechte vangsten vanaf de stranden, hopelijk brengt ook hier de herfst wat soelaas.

Rockanje slecht, veel garnaal en krab. Maasvlakte 2 redelijk wat zeebaars, Stenen Glooiing idem: plugwerk is het beste. Papegaaienbek prima, al redelijk wintervis en nog dikke tongen. Beerkanaal volop kleine wijting en steenbolk, hopelijk komen de grote gauw. Calandkanaal idem.

Hartelkanaal brede stuk met opkomend water prima visserij op bot. Tijdens een competitiewedstrijd van de Eurovissers afgelopen zaterdagavond, wist de winnaar Mark Huijps er 23 te vangen in 4 uur tijd. Dintelhaven goed; grondels, harders, finten en kleine wintervis en bot.

Waterweg zeer goed richting en in Rotterdam; dikke tongen van tegen de 40 cm. in overvloed, wel te hopen dat de regen niet doorzet want dan is het gebeurd met de koopman. Waterweg richting Hoek van Holland, hier al mooie wijtingen gevangen, ziet er dus goed uit!!

Pier van Hoek van Holland nog wat zeebaars, hetzelfde geldt voor de stranden van Hoek van Holland tot aan Scheveningen, wat zeebaars en wat platvis. Vanaf de Pieren van IJmuiden betere berichten over aantrekkende gulvangsten, hopelijk zet deze trend door daar!

Bootvisserij
Westerschelde tong en betere scharvangsten daar gemeld van de 3 piraten daar; Wiesje, Pirate en de Nautilus vissen er stevig, een aanrader! Oosterschelde slecht tot matig, veel groen en kleine vis gevangen afgelopen week daar, hoofdzakelijk wijting en steenbolk.

Grevelingen goed, leuke visserij met al redelijk mooie wijtingen ertussendoor. Wrakken Noordzee slecht tot matig. Geankerde visserij weer wat aantrekkend door toenemende vangsten van schar en wintervis.

Tot volgende week, Arthur

Temperatuur van het water gaat al redelijk door met zakken. Dit komt natuurlijk vooral door de lage temperaturen in de nacht. Op veel plaatsen is het water al rond de 17 graden en de 15 graden zal snel worden bereikt. Waren de vissen nog actief? Ja hoor, en ook nog redelijk verdeeld over de dag.


Even in het zonnetje…

Alle roofvissen waren redelijk actief afgelopen week en ook nog redelijk te vangen. Wel weer de nodige meldingen van diverse roofvissen die het kunstaas bleven volgen en niet toehapte op het aas en ook weer diverse vissen die het kunstaas vakkundig wisten te lossen. 

Snoek - Hele mooie grote vissen bij de meldingen en deze ook nog vaak op klein kunstaas of doodaas. Doodaas word momenteel heel veel gebruikt en voorn en baars als doodaas vaak op de lijst van vele roofvissers.


Pol ving deze snoek met zijn vreemde bek…


... maar zo te zien heeft hij zich goed aangepast.

Snoekbaars - iets minder met de meldingen maar had je ze gevonden, dan kon je er ook vaak enkele bij elkaar vangen en hier ook af en toe een mooie maat snoekbaars tussendoor. Doodaas ook hier goed, maar ook nog diverse meldingen van snoekbaars op jerkbaits. Dus deze weer lekker ondiep, maar met doodaas en shads al vaak tussen de 6 a 8 meter diepte te vinden. 

Baarzen - liggen nog overal goed verspreid en zijn nog gemakkelijk te vangen en heb je ze gevonden, dan kon je er heel wat kort bij elkaar vangen. Ook hier vele grote vissen tussendoor tot 52 cm.


Wat een wirwar van masten in de havens.

Roofblei - meldingen van vissen tot 85 cm en vaak ook nog redelijke aantallen. Lokale kennis is hier heel belangrijk en heel veel wisselen met snelheid is vaak de sleutel tot succes. 

Winde - ook redelijke vangsten bij de meldingen en ook vaak vissen tot een cm of 55, dus prachtbakken en keiharde aanbeten van deze rovers. Kleine plugjes en spinners blijven gewoon goed op deze vissen. 

Meervallen - duidelijk minder en als er werden gevangen, dan vaak vissen tot een centimeter of 80 (natuurlijk geen straf om deze te vangen). Ruim de helft van de gevangen meervallen op groot doodaas wat bestemd was voor de snoek.


Jaarlijkse TF-dag prima geslaagd. Verslag volgt binnenkort.

Het weer blijft een beetje kwakkelen, maar om er even opuit te gaan heel goed natuurlijk. Blijf veel wisselen van snelheid en doodaas van een 10 a 15 cm top op de roofvissen. Ga er lekker op uit en probeer er wat te vangen! 

Met roofvisgroet, Piet. www.pietdriessenfotografie.nl


Jurgen met zijn gemerkte blauwe haai…


...weer een rog gemerkt en klaar om teruggezet te worden. Groet, Mark.


Beste Total Fishing, deze zeetong werd begin september gevangen van op een boot ter hoogte van Oostende (op enkele zeemijl in zee). De zeetong was aan beide kanten wit! Grootte: 40 cm en gewicht 1 Kg. Visgroetjes, Rudy Laforce.


Beste TF, deze week opnieuw met Rene eropuit getrokken. Het was taai maar met geluk nog een harder kunnen vangen. Een hard vechtende 60 cm vis was kort de klos. 1 cm kleiner dan vorige week maar wat kunnen ze knokken op de matchhengel!...


...Het zullen wel de laatste loodjes zijn wat het vissen op harder betreft met de kouder wordende nachten. Groeten, Rolf.


Dreigende luchten achter de Maasdijk.


Hoi Total Fishing, de laatste keren. Geen grote aantallen, maar…


...wel mooie groten en dikke barbelen. Klaar voor de winter? Groet, Jos Raaijmakers


Lantaarntje met ochtenddauw. Foto: Jan Althof.


Beste TF, afgelopen weekend met een maat een negenklapper gemaakt. Klik hier voor het verslag. Groet, FER.


Beste TF, deze week weer met vismaat Lodewijk op pad geweest. Hij wist een paar mooie roofbleien uit het water te toveren…


...Mijn grootste vis loste voor de boot, maar uiteindelijk toch redelijk goed gevangen. Groet, Simon Torenbeek.


Vlinder in een vochtige ochtend. Foto: Jan Althof.


Hallo TF, we zijn dit keer naar Frankrijk, aan de Lot om precies te zijn, getogen om op jacht te gaan naar karpers. De vangsten vielen een beetje tegen en we verspeelden veel materiaal door de ruwe bodem en vele obstakels onder water. Om toch niet met lege handen thuis te komen hebben we toen maar besloten het over een andere boeg te gooien; de ‘meervalboeg’ wel te verstaan.

Na zeer goede aanwijzingen van de eigenaar van de plaatselijke hengelsportwinkel, hebben we er uiteindelijk 6 weten te landen, alle exemplaren boven de meter! Met als uitschieter een loeisterke meerval van 1.71m! Met vriendelijke groet, Robert van der Kamp -www.visgidsgroningen.nl.


Beste Total Fishing, vanavond in een meertje in de omgeving van Zwolle een aantal goud/gele baarzen gevangen. Toevallig wel op een goudkleurige spinner. Alle baarzen die ik gezien heb hebben dezelfde kleur. Nagenoeg geen strepen, wel de kenmerkende zwarte stip op de rugvin. Het water was kraakhelder, dan zijn ze toch meestal heel donker? Heeft iemand hiervoor een verklaring? Met vriendelijke groet, Cor van der Haar.


Beste Total Fishing, afgelopen zondag is Juul voor de eerste keer wezen baarsvissen bij Robin in de boot. Als eerste vis ooit, wist ze meteen een 34-er baars te vangen en daarna nog een aantal mooie baarzen op de salmo hornet. Ze vond het schitterend en het zal niet lang duren voor ze ook met haar eerste snoek op de foto gaat. Groet, Rob - www.roven.nl.


Na een flink aantal visloze uren toch nog een paar baarzen kunnen vangen. Groeten van Wilfred van Nunen.


Een dikke herfstbaars uit de rivier, met 43 cm een nieuw PR. Groeten, Johan.


Tijdens het vissen kwam er een jong egeltje bij ons lopen…


… De 3 gevangen snoeken waren makkelijker vast te houden dan dit egeltje met stekels die net zo scherp zijn als de snoeketandjes. Groetjes, Eddy en Robin.


Hallo Total Fishing-lezers, de Jan kon een paar mooie riviersnoekbaarzen scoren. Groet.


De heren Jan en Theo (70-ers) zijn een dagje met PML Pro staffer Hans Ruigrok het water op geweest om te snoekbaarzen. Theo ving op de Sizmic FluGo slug een schitterende snoekbaars van 93 cm. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Afgelopen zondag 23 september moest het er van komen. Vaker het water in omgeving van De Rijp gezien vanaf de weg en nu moest het er maar een keertje van komen om deze te bevissen, samen met mijn oom. Fluisterbootje gehuurd, waterkaart meegekregen en trollen maar om de roofvis te lokaliseren.
Zeer mooie polder voor karperliefhebbers (veel karperactiviteit in de ochtend gezien), maar op de grotere en iets diepere stukken ook voor de roofvisliefhebbers.

Het water was nu wel zeer troebel en veel vuil (dood blad) bleef aan de dreggen zitten. Maar gelukkig ook deze zeer mooie en puntgave snoekbaars van 86 cm die wat lekkers zag in een 10cm Fatso in de baarskleur. Ben benieuwd wat het in de winter gaat opleveren als de witvis vanuit de polders het iets diepere water is opgetrokken. Met vriendelijke groeten, Haakon Nadorp.


Schitterende jagers. Foto: Jan Althof.


M’n neefje Rick met een leuke snoek uit de Buurserbeek in Haaksbergen. Groeten, Remco van Engelen.


Mooie snoek van 73 cm op dood aas. Gaat de laatste tijd goed hier aan de oostkant van het land met de snoekvangsten. Heb ook al een paar flinke 80’ers gevangen, en allemaal op dood aas. Verveelt nooit. Groeten, Remco van Engelen.


Pieter met een mooie snoek.


Hoi TF, zaterdag met Gerjan gevist, trollen vanuit de boot op snoek. Resultaat: 3 snoeken waarvan deze snoek de Bulldawg wel erg graag wilde hebben. Groeten, Jan-Marten Otterman.


Hey Total Fishing, zaterdagmiddag even een paar uurtjes getrold, samen met mijn zoon Hylke en buurjongen Klaas Johan. Deze volhardende roofvisser scherpte zijn PR aan van 80 tot 92 cm. Hij heeft deze gevangen op de good old screaming devil in de natuurlijke kleur. Zal niet lang meer duren voor deze zijn eerste meter vast pakt. Groet, Jelte Bouma – Anjum.


Beste Total Fishing, zondag groot water op met 3 mooie snoeken…


...de grootste 88 en nog 1 van mijn vader van een 85 cm. Bedant voor het petje Marco. Groeten, Jordi en Wim.


Hallo Total Fishing, van het weekend weer eens met vismaat Hugo op pad…


...We wisten een aantal leuke snoeken te foppen waarvan dit de mooiste waren! Groeten, Simon Torenbeek.


Hallo Total Fishing, dit weekend eens van de kant gevist…


...Deze mooie dame wilde de @rtcreeper heel graag. Groet, Frank Mylle.


Sydney Hamstra van de Hedesunda Camping (Zweden) met zijn eerste metersnoek.


Beste TF, supersterke Waalsnoek van 1,20 m. Gevangen tijdens het verticalen op snoekbaars. Groet, Dennis.


Eerst had deze formidabele snoek zich aan mijn spinner/streamercombi vergrepen, maar bleef niet hangen. Na hem een uurtje rust gegund te hebben gingen we nog even terug. Vismaat Henk wist de vis alsnog te foppen met een Spro Triple Pikefighter! Groeten van Wilfred van Nunen.

Deze week de nominaties voor de harder van Rolf, de barbeel van Jos, de snoekbaars van Haakon en de snoeken van Jan-Marten, Dennis en Sydney. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

               

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

             
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  •          
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
  •        

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -