image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 25 oktober 2016

... tot dinsdag 25 oktober 2016

Het tweede deel van de terugblik op de afgelopen periode, maar ook alweer een paar 'verse' vangstmeldingen. Nu de kou een beetje het land in trekt komd de roofvis weer een los. De plantenbedden zijn aan het afsterven waar door er veel kleine snoek tevoorschijn komt.


Ze blijven mooi, die dambordjes. (FGJ)

Vangsten IJmuiden tot 24 oktober 2016

Door Hans Hendriks

De wintervissen zijn weer bij IJmuiden aangekomen. Rond de zuidpier zit weer volop vis.

De laatste week wordt er hier en daar weer schar en wijting gevangen. 

De scharren zijn nog niet zo dik, maar je vangt wat.

Bij de wijting moet je ook het geluk hebben dat er een aantal maatse vissen tussen zit.

Ook botjes en kleine zeebaarsjes vang je tussendoor.

Ik heb om me heen ook hier en daar een gulletje gezien, maar daarvoor moet je eerst een tiental steenbolkjes vangen.

Groetjes,
Hans Hendriks


Beste Total Fishing, op een avond begin september ben ik richting Waterweg gegaan om te zeebaarzen. Afgaand water en windstil dus mooie omstandigheden! Ik gooide met een 21 grams koppie met de beroemde paarswitte ringworm toen deze er op klapte. Vijf kilo en 84 centimeter. Groeten David


De één is groot de ander klein! Wisent en kwikstaart.(FGJ)


Barbeel gevangen ter hoogte van Borgharen op de grensmaas, gevangen door Nick Jongenelen op de feeder met mais als aas.


Controle vanuit de oever.(foto: Piet Driessen)


Hoi Total Fishing, met m'n oldschool Erik Bansberg penhengel…

...twee mooie vissen mogen vangen. Groet Stoffel.


Deze heidelibellen doen het gewoon in de lucht, vliegend. (FGJ)


Hallo, onlangs weer mooie brasems gevangen Thierry van der Marel.


Kraanvogels. (FGJ)


Beste Total Fishing, het afgelopen weekend met mijn maatje Martin weer eens op een van de grote rivieren gevist.  Bij een zijtak van de rivier waren de waterplanten nog volop aanwezig. Wat flinke baarzen maakte zich kenbaar door de spinnerbait te volgen, en deze van 45 centimeter greep de spinnerbait met volle overtuiging. Met vriendelijke groet, Dennis Caspers.


Gewoon weer zo'n moment om van te genieten, de atalanta. (FGJ)


Beste Total Fishing, tijdens het dropshotten een bijzondere vangst van een goudbaars. Groeten Marten de Gunst.


Het witte kalf zoek dekking achter de schouder van moeder hooglander.(FGJ)


De snoekbaarzen beginnen los te komen...


...Deze kastelen heb ik vrijdag...


...tegen de schemering...


...werpend weten te vangen.Groet, Rudy Michielsen


Vliegoefeningen doe je op het nest in de hoop dat je niet naar beneden valt. (FGJ)


Juist ja, óók het snoekvissen vanaf het kantje is weer volop aan de gang. Verschillende mooie snoeken zijn inmiddels al efkes aan wal geweest zoals deze prachtige kantsnoek, foto vismaatje Paul Swinkels! Groetjes Sjak.


"Herfst” I love this time of the year. Met vriendelijke groet, Mark van Laarhoven.


Niet het dier maar de setting is soms bijzonder. (FGJ)


Sterke slanke snoek voor Piet.(foto: Piet Driessen)


Luchten in allerhande kleuren en vormen, het blijft een boeiend schouwspel. (FGJ)

Er zijn op het Ierse meer Lough Derg afgelopen tijd weer beresterke snoeken gevangen. Visgids Ferdinand en zijn gasten vingen daarbij een paar grote vissen. Hieronder een selectie:


Dat de snoeken in Ierland nooit opgeven heeft Wieger ook kunnen ondervinden. Zoals op deze foto te zien is springen ze net zo makkelijk nog een paar keer als je na een lange dril denkt dat ze onderhand wel uitgevochten zijn!
 

Wieger met een Ierse 90-er, een snoek wiens uithoudingsvermogen en vechtlust gelijkenis vertoonde met dat van een Ierse voetballer op het EK…
 

Ook voor Marco was er afgelopen succes in Ierland. Hij ving met deze snoek van 107 centimeter zijn nieuwe PR.
 

Ferdinand ving deze zware snoek op een Whopper jerkbait.


Vorige week was het weer in Ierland zeer wisselvallig. Van een temperatuur van 24 graden en mooi rustig weer (zie foto) tot een dag met een ware zomerstorm! Jasper viste twee dagen op Lough Derg met Ferdinand en de tweede dag raasde er helaas een windkracht acht over het meer met windstoten tot 70 km/uur. Geen weer om je op open water in de volle wind te wagen, veiligheid gaat tenslotte voor alles!

Omdat Jasper maar twee dagen in Ierland was werd de boot waarmee Ferdinand zijn gasten gidst op een alternatieve locatie te water gelaten waar in de luwte van de bergen prima gevist kon worden.

Naast snoek en baars voor Ferdinand ving Jasper ondanks de omstandigheden toch nog vijf snoeken op die stormachtige dag waaronder een beresterke negentiger.
 

Drik en Andre visten afgelopen week ook twee dagen bij Ferdinand en met 17 snoeken in de boot en veel gemiste aanbeten was er genoeg actie maar de echt grote vissen lieten het een beetje afweten. Maar Drik was meer dan tevreden met deze mooie negentiger.


Cor kon door omstandigheden maar één dag vissen, maar het lukte hem op die ene dag vissen met Ferdinand wel om zijn droom waar te maken. Hj ving namelijk zijn tweede metersnoek van zijn leven en op de foto is te zien dat hij er blij mee is en terecht!
 

Ook Sander kon vorige week tevreden zijn met deze bak van 112 centimeter die minuten lang de ene na de andere run nam en maar niet van opgeven wilde weten!
 

Dat er ook grote Ferox forellen rondzwemmen bewees Ferdinand afgelopen week met deze forel van 73 centimeter. Meer informatie over een snoekvisvakantie in Ierland bij de Nederlandse visgids Ferdinand staat op www.pike-ireland.net

Gisteren ben ik samen met Roy gaan vissen. Na een waardeloze nachtrust (lees: niet geslapen) zaten we al om 06.15 uur op het water om achter de rovers aan te gaan. Helaas bleef het in de ochtend opvallend stil...
Lees het volledige verslag op: www.devisboot.nl

Deze keer de nominatie voor de snoekbaarzen van Rudy en de snoek van Roy. Gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -