Actuele vangstberichten tot dinsdag 25 november 2014

... tot dinsdag 25 november 2014

De herfst draait op volle toeren, hoewel de temperaturen pas langzaam beginnen te dalen. In zout als zoet water is er gemiddeld prima gevangen.


De vogeltrek is in volle gang.

Wisselend tot zeer goed 

Mooie week wederom achter de rug met als toetje de 1e Topcompetitiedag Heren Kust 2014 gehouden afgelopen zaterdag op de stranden van Kijkduin.

Maar eerst de vrije vissers aan de beurt. Prima vangsten van schar en wijting vanaf Vlissingen tot aan Oostkapelle, naar de Banjaard toe wel mindere vangsten.

Met het blik op zaterdag 29 november waar de Krabbe haar grote wedstrijd houdt op de stranden van Westenschouwen is het maar afwachten. Wisselende berichten over vangsten maken het er niet makkelijker op. Het is een prima georganiseerde wedstrijd waar door de organisatie een hoop moeite wordt gedaan om het iedereen naar haar/zijn zin te maken, een aanrader dus!


Mooie botten vanaf het strand.

De Europoort is onverminderd prima, veel vis in de kanalen en in de Waterweg zijn er dikke steenbolken en wijting, de tong en de zeebaars zijn wonderwel ook nog niet weg.

De stranden van Hoek van Holland zijn redelijk. Maatje Erik Remijn is zaterdagavond op Ter Heijde wezen vissen en heeft prima vis gevangen: bot, wijting en spiering.

Echter de avonden van 80 wijtingen aan het Hoekse strand zijn verleden tijd. De Zandmotor en het opspuiten hebben van deze eens zo mooie visstranden een ondiepe visloze vlakte gemaakt waar alleen de bot en de zeebaars zich nog enigszins thuis voelt.

Kijkduin was het toneel van de eerste dag van de Topcompetitie. Voorafgaande aan deze dag is er veelvuldig voorgevist met uitstekende resultaten. Ver weg was er haast geen vis te vangen maar kort onder kant des te meer: platen van botten, scholenbaars een enkele schar en wijting waren de te vangen vissen. De zaterdag van de Topcompetitie viel niet eens tegen, zie verslag op www.sportvisserijnederland.nl


Kort onder de kant moest je wezen.

De pieren van Scheveningen en Wijk aan Zee brachten niet veel soeps in het afgelopen weekend. De aflandige wind zal hier wel mee te maken hebben gehad. De stranden van Noord-Holland zijn prima door vangsten van schar, wijting en bot.

Zondag 30 november de St Nicolaaswedstrijd van de Snoek op de stranden van Groote Keeten, vissen van 09:30 tot 13:30 uur, verzamelen in de bekende Sporthal in Den Helder waar ook de Sint ons na afloop van de wedstrijd de deelnemers zal ontvangen.
 
Over de bootvisserij is niets nieuws te melden: topvisserij overal waar geankerd mag worden voor de kust. Schar is de hoofdmoot met wijting op een goede tweede plaats.

De wrakvisserij is redelijk tot goed. De Oosterschelde is vooral bij de Zeelandbrug en richting Oosterscheldedam prima: schar, wijting en steenbolk.

Vrijdag tot en met zondag de Hengelsportbeurs in Utrecht. Vrijdag ga ik er met de Noorwegenmaten even heen.
 
Tot volgende week!

Arthur

Tijd voor stroming 

Het wordt tijd dat er weer wat water gaat stromen door de meeste rivieren zodat de roofvis weer een stuk actiever wordt. Dit is in ieder geval zeker op de Maas het geval: hoe harder de stroming, hoe gemakkelijker er gevist kan worden. En dan vooral op de snoekbaarzen daar ze bij stroming minder plaatsen hebben om te vertoeven. Je moet deze plaatsen dan wel alleen nog even weten te vinden natuurlijk…
 


In kanalen, vaarten en polders en in diverse plassen wordt redelijk snoek gevangen en ook zitten daar vaak nog mooie dames tussen. Opvallend dat afgelopen week werpend met shads mooie vangsten werden geboekt en dat het slepend wat moeizamer was.


The show must go on.

Kunstaas tussen 14 en 20 centimeter kon nog diverse snoeken tot aanbeten verleiden met de kleuren rood en grijs als de echte toppers. (tip: werp eens vaker met bladpilkers en draai deze gewoon als een spinner binnen.)

Ook kwamen er weer redelijk wat meldingen binnen van snoekbaars, maar zoals ik hierboven al vermeldde zijn de rivieren heel slecht. Op de Waal na, daar zijn nog mooie vangsten te boeken, maar dan wel iets dieper dan normaal.

Op de plassen komen wel al wat meer concentraties van snoekbaarzen, maar hier liggen ze ook al duidelijk wat dieper. Dood aas is gewoon goed, maar langwerpige shads konden de snoekbaarzen ook wel verleiden. Groen en bruin was de topkleur van afgelopen week.


Gaaf snoekengebit.

Niet te geloven wat er het laatste jaar aan grote baarzen wordt gevangen en deze week kwamen wederom enkele 50+ baarzen. De havens herbergen op dit moment veel witvis en daar pikt onze vriend Perca ook wel even een graantje van mee.

Vaak liggen ook nog enkele grote baarzen bij elkaar. Dat is topsport op licht materiaal kan ik zeggen. Bladpilkers worden momenteel ook goed genomen door deze zware baarzen.


Mooi slag baarzen.

Van overige roofvissen heb ik nagenoeg geen meldingen ontvangen.

Het wordt wat kouder met het weer volgens de verwachtingen. Nu zijn vooral in beken, kanalen en polders prima vangsten te boeken nét voor de vorstperiode, profiteer daar zeker van.


Op de streamer.

Vooral op een dag met veel wind is het op deze plaatsen vaak heel goed. Dus pak je kans in deze periode nu enkele rivieren nog nagenoeg weinig stroming hebben.

Veel succes op onze Nederlandse rovers,

Piet.


Hallo vissers, een heerlijke visdag beleefd op de Noordpier…


…Rond het getij ging het het beste met de schar. Daarna af en toe bij vlagen…


…Het formaat van de schar was groter dan verleden keer dus aan het eind van de dag een prima maal verzameld…


…Lekker veel kromme hengels van mijzelf en mijn visburen van deze dag…


…Onder de kant aardige gulletjes maar de meeste onder de maat. Mijn visburen wel een paar leuke van over de 40 centimeter...


…Let u even op de maten van uw vis? De schar heeft geen minimummaat maar andere zeevissoorten wel…


…Vergewis u hiervan want dat is uw eigen verantwoordelijkheid!..


…U mag ondermaatse vis wel vangen maar niet in uw bezit houden. Ook al is hij of zij niet meer levensvatbaar. Dat is geen criterium…


…Er is nu ook af en toe controle op de Noordpier. Dat u het maar even weet want anders wordt het een duur dagje. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Hallo vissers, bij het vissen op snoekbaars deed Rik van de bekende hengelsportzaak Rik's Hengelsport te Beverwijk een bijzondere vangst.
Een dikke paling vergreep zich aan de shad en dat had hij niet verwacht. Een shad is natuurlijk een visimitatie en paling eet vis maar ga hem maar eens proberen te vangen op deze manier!...


...Yvo Bindels zit vaak op de rivier en vangt tot de verbeelding sprekende vissen. Maar deze zeeforel gaat toch de aardse (Nederlandse) maatstaven te boven.
Niet normaal !  Maar wel verdient. Wie veel uren maakt vangt ooit iets byzonders ( garantie tot de deur haha)!...


...Vismaat van vroeger Fons Geytenbeek was op het zoute water al moeilijk te verslaan met zijn vangsten. Maar nu deed hij deze zomer rond Amsterdam toch wel een hele speciale vangst die ik u niet wil onthouden.
Een goudachtige schubkarper of vrijgelaten koi karper van 80 cm en 20 pond zwaar vergreep zich aan de boilie van Fons. Met stomheid geslagen zag hij deze geschubte fan van het oranje elftal boven water komen. Je staat er toch echt met open mond naar  te staren. Wat een vangst ! Groeten van Lucky Luc Mom.


Hallo, hierbij een foto van toch wel een opmerkelijke vangst, zeker omdat ik hem gevangen in de IJssel rondom Zwolle. Een zeeforel van 77 centimeter en 5.9 kilo. Ik moest het thuis toch nog even opzoeken omdat het verschil tussen een zalm en zeeforel niet groot is, maar ben er toch zeker van dat het een zeeforel is.

Gevangen tijdens het doodaasvissen op snoekbaars vanaf de kant. Snel opgemeten en gewogen en een foto genomen, ben benieuwd waar die nu naar toe zwemt. Groet John Roz


Hallo, deze heb ik afgelopen zaterdag gevangen. Groeten Nick.


Hele natte baarzen voor Jan-Philipp afgelopen zondag.


Najaarsbaars.


Tom met een prachtige baars 47 centimeter. Gevangen op de dropshot. Groeten Harjan Rumpf.


Verslavende baarzen.


Beste Total Fishing, afgelopen sessie leuk mogen vangen. In totaal 19 baarzen en 3 snoeken in de boot. Dit keer heeft mijn vader voor het eerst de magische grens van 50 centimeter gehaald...


...Een dikke hoog gebouwde baars van exact 50 cm kwam nader kennis met hem maken! Ook hadden we nog een “double strike”. Je kon al merken dat de vissen steeds meer bij elkaar in de buurt liggen. Groeten Remco en Henk van Hal


Willemijn Schonenberg, wat een kanjer voor de dames hengelsport. Ik had haar al eerder mee genomen en toen hadden we een top dag. Nu werd het zelf beter. Vergezeld door vriend Maurits. Werpend ving Willemijn snoek, snoekbaars. Deze baars greep op de sleep de Salmo hornet 6 cm midden op het grote Hollandsdiep. Voor haar een nieuw pb...


...werpen op snoek, kreeg ik een schitterende aanbeet en zag een flinke donkere vlek onder de boot omhoog komen. Wat een verrassing toen bleek dat deze 50 plus baars deze mega twister van @Rt baits te grazen had genomen. De tussen maat Creeper van 23 centimeter is werpend een goed kunstaas dat me al menig knappe rovers heeft bezorgd. Met groet Pim (dutchfishingadventures.com).


Deze puntgave snoekbaars kon de good old culprit, die van ondiep naar diep werd teruggetikt, niet weerstaan...


De Giant Flapper heeft een dun opstaand randje op de sikkelstaarten, waardoor hij niet veel snelheid nodig heeft om te gaan wapperen. In combinatie met een "scatterblade" is-ie zeer langzaam te vissen. Ook deze ondiep liggende snoekbaars kon er niet van af blijven! Groeten van Wilfred van Nunen.


Jeroen beleeft veel plezier aan het leren van het verticaalvissen.


Beste Total Fishing, afgelopen zondag mijn pr snoekbaars weer iets scherper gezet. Deze van het talud geplukt met een firetiger wobshad. Een 'droge knal' en een mooi gevecht, resulteerde in mijn eerste 90 centimeter snoekbaars. Groet, Arjan.


Zaterdag een dagje met Hein de veenplassen op geweest. Het viel niet mee om ze te vangen, daarom veel kunstaas gebruikt...


... aan het einde van de dag hadden we toch nog zes vissen in de boot en de nodige missers gehad.  Groet,  Eddy.


Ik ving deze mooie snoek op een zelfgemaakte streamer (gurgler stijl). Met dank aan de vliegvisclub de Hunzepalmer. Groet, Bram Buitenwerf.


Het meest fanatieke duo wat ik ooit in de boot gehad heb. Maurits Vollebrecht en Willemijn Schonenberg aan boord op een van de grootste wateren van Nederland. Ze hebben kei hard gewerkt en met resultaat. Werpend op roofvissen en dat 8 uur lang. Met schitterende record vissen baars, snoekbaars en een mooie afsluiter voor Maurits. Deze super vis in het laatste half uurtje voor hem. op een Mohawk van Mato baits. Wat een dag!


...Het gaat moeilijker worden, maar nog steeds kunnen we onze roofvissen zeer ondiep vangen. Zowel snoek, baars als snoekbaars kun je nu op 2 meter water aan de schubben komen. Alles werpend. Deze vis kon de Creeper van @Rt baits niet weerstaan. Met groet Pim (dutchfishingadventures.com)


Wat een mooie tekening...


Het plezier is er niet minder om,


Luus weet ze vrijwel overal te vinden.


...ook kleinere vis aan dit aas.


Meine Suierveld en Patrick Wielenga zijn zaterdag 15 november even op pad geweest en heeft Meine er twee gevangen, een van 65 centimeter en een van 87. Zondag 16 november is Evert Kluitenberg ook nog mee geweest. Dit keer had Meine er vier ( 76/77/78 en 80 centimeter ) waarvan een dubbelhitter 76 en 78 centimeter, op het laatste moment pakte Evert er nog eentje van 89 centimeter. Zijn nog geen meter snoeken, maar de 90 grens is in zicht...


...76 en 78 centimeter...


...77 centimeter..


... 77 centimeter...


... 80 centimeter...


...87 centimeter.


...89 centimeter. Met vriendelijke groet, Evert.


Hallo Total Fishing, Hierbij een foto van een beresterke snoek (117 centimeter) gevangen op de dropshot(klein visje). Topsport op een licht dropshothengeltje. Groeten, Eric Peters.


Erik werd tijdens het snoekbaarzen verrast door een brute aanbeet van een prachtige snoek!


Een van de drie snoeken die bij Remco en Henk in de boot kwamen.


Mooi weer, mooie vis.


Na een vijf baarzen en twee kleine snoekbaarsjes was deze snoek van 103 centimeter aan de beurt, gevangen op de saltshaker. Groeten, Rudy.


Samen met vismaat Henk Broers een heerlijk dagje op groot water vertoefd. De vis was niet los, maar de nieuwe Giant Flapper van Spro wist met zijn uitbundige actie toch enkele fraaie vissen te verleiden!


Hallo Vissers, Steven Vandendriessche ving deze prachtige snoekdame van meer dan één meter op een stuk kunstaas (4play)  van 18 centimeter waarvan hij de zwemlip had verwijderd.
Een zeer taaie visserij waarbij super traag gevist moest worden. Maar het resultaat  loonde uiteindelijk. Gelukkig kon een voorbijganger de vangst vereeuwigen voor ons om van te genieten. Visgroet van Lucky Luc.


Beste TF, Soms kan één vis het verschil maken tussen een verschrikkelijk taaie dag, en een superdag. Deze snoek werd gevangen op een grote dode voorn onder de dobber, en bracht op de plank 122 centimeter op. Ik heb haar niet gewogen, maar ze was verschrikkelijk zwaar gebouwd en in topconditie. Echt een supervis. Met dank aan vismaat Joost voor assistentie en de benodigde nazorg. Voor mij dan, de dame in kwestie ging ongeschonden terug. Geert Fiolet.

Deze keer de nominaties voor de graskarper van Nik, de baars van Tom, de baars van WIllemijn en de snoek van Geert. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -