Actuele Vangstberichten tot dinsdag 25 mei 2010


... tot dinsdag 25 mei 2010

Aftellen geblazen voor de roofvissers! Het nieuwe seizoen laat niet lang meer op zich wachten en het weer ziet er goed uit voor de start: 16-19ºC met een zuidwesten wind. Eindelijk, na een veel te lange winter, kan het roofvisseizoen dan weer beginnen! We hebben van een heerlijk ‘s zomers Pinksterweekend mogen genieten waarin vele mooie vangsten van witvis en karper binnengekomen zijn!


Het eten loopt letterlijk over zijn kop heen. Foto: Jelle.

Zout - door Arthur van Tienen

Topweek geweest!
Prachtig weer, zeer goede vangsten over bijna heel de linie. Wrakvisserij iets minder maar aan het einde van de week toch weer iets beter!

Kustvisserij
Gepen zijn duidelijk aanwezig maar vooral in de Zeeuwse wateren, en met name de dijk rond Westkapelle, is favoriet. Tot 30 stuks zijn mogelijk op een tij. Verderop op de Oosterschelde laten ze zich ook al meer zien, pakken dus die kans! Kantvisserij goed, vooral rondom ter Heide en Monster waren de vangsten afgelopen week weer top met ditmaal tussen het bottengeweld door, mooie vangsten van zeebaars en wijting.


Moeilijk vissen op de Westkapelle dijk afgelopen zaterdag. Wind N 3 en regelmatig sterke stroming maakte het met de drukte moeilijk sturen. Toch samen nog 25 gepen gevangen waarvan Tjerk hier met een mooi exemplaar op de foto gaat. Groet Franky.

Vlissingen tot aan Westkapelle matigjes. Wel komt de eerder genoemde visserij op geep en zeebaars ook langzamerhand op gang. In het Europoort gebied zijn de baarsvangsten ook al aan de beterende hand. Vergeet niet dat we qua temperatuur en paar weken achterlopen. Fint is nog niet gearriveerd in de Waterweg, wel veel bot en goede palingvangsten. Wel snel erbij zijn, want de paling is de laatste jaren slechts een paar weken goed te vangen om daarna slechts mondjesmaat aan de haak te verschijnen.


Een prachtige vleet die na een gevecht van 45 min. aan boord kwam. Groet, Mark Gannon Courtmacsherry.

De Hartwedstrijd die afgelopen zaterdag werd gehouden, trok bijna 150 deelnemers en het mooie weer werkte natuurlijk mee. De vangsten waren zeer wisselend en voornamelijk bot werd er gevangen, vooral in het smalle stuk. Piet de Kramer werd met 303 cm winnaar individueel, terwijl Remi Lindhout en Corne Westerlaken de winst bij de koppels pakten. Linda v/d Velde won bij de vrouwen.


Witjes, makreel en zager waren favoriet aas zaterdag jl. bij de Hartwedstrijd.

Bootvisserij
Wrakvisserij zoals gezegd slecht tot matig, de wrakken hebben ‘het’ totaal nog niet. Eef Hoek met zijn catamaran Valkery, heeft stad en land letterlijk afgestroopt en kon slechts op een paar verre wrakken wat gul vangen. Probeer niet tegen de berichten in en adviezen van de schippers toch te gaan wrakvissen, maar bouw voorlopig je wrakkentochten om in geankerde visserij op de platvis, scheelt je een hoop ergernis en kosten. Je moet er vanuit gaan dat de schippers het beste met je voor hebben, en wanneer zij zeggen dat het niets is op de wrakken… geloof dat dan.


Begin mei deze pollak gevangen. We vingen er drie achter elkaar op de sandeelpilker op een wrakje, 25 mijl uit de kust. Het was prachtig weer en ondanks de slechte vangstberichten toch nog wel wat gullen ook gevangen. Groeten, Bart Keus – Scheveningen.

Zelf afgelopen vrijdag wezen ankervissen met topschipper Dre Vriends en zijn Cycnus “Big Marlin” in het Meerkerk gebied. Zoals gezegd prima visserij en vooral schar was het credo. Ook maatse schol en wat poon wordt er gevangen en dikke botten.

Een vervelende bijkomstigheid is dat er weer veel ondermaatse wijting aanwezig is. Oosterschelde veel groen, afgelopen zondag hier de 2e selectie Boot vervist t.b.v. het N.K over twee weken. De uitslag is bij mij nog niet bekend omdat ik direct na de wedstrijd naar huis moest (wederom Opa geworden van kleindochter Esmee van mijn zoon). Uitslag in ieder geval vanaf 25 mei op de site van
Sportvisserij Nederland.

Prima wedstrijd in ieder geval met veel gezelligheid. Sportieve strijd en perfect weer met zon en weinig wind!  Vangsten bestonden hoofdzakelijk uit schar en bot, wat ondermaatse schol en een enkele geep. Grevelingen haring, niet echt denderend maar toch kun je een lekker maaltje vangen, af en toe nog een wijting erbij. Zondag a.s. weer een wedstrijd van de EFSA vanuit Scheveningen.

Tot volgende week, Arthur


Roofvis - door Piet Driessen
 
Ja hoor, het is weer bijna zo ver: zaterdag mogen we weer achter de roofvissen aan, en daar waren we wel weer aan toe natuurlijk. De hengels weer uit het rek en de molens uit het vet, en we kunnen van start. Hoe gaan we het aanpakken dit jaar? In ieder geval eerst zorgen dat we de juiste papieren bij ons hebben, daar de bekeuringen er wat de boete betreft er niet om liegen, en vaak nog een stuk hoger zijn dan een verkeersovertreding.


We mogen weer op de snoekbaars en baars zaterdag.

De watertemperatuur is nog een stuk lager dan afgelopen jaar en dat is iets wat heel positief is voor de snoekbaarsvangsten daar ze dan nog zeker ruim drie weken behoorlijk actief zijn. Dit komt uit de vele vangstgegevens die ik nog altijd heb. Ga zeker niet te diep vissen daar de grote vissen gewoon heel kort in de oever staan op vaak maar een halve meter water. Jerkbaits en shads zijn gewoon toppers gedurende de eerste weken op deze rover.


Vis de oevers nu goed uit de eerste weken.

Ook slepend kun je prima vangsten maken hoor, maar de boot is echt lang niet altijd nodig de eerste weken. Dus materiaal in orde, lijnen, stalen onderlijnen en kunstaas scherp en gewoon gaan. Het belangrijkste is als we met een boot vissen, de veiligheid op het water. Gedraag je als een sportvisser en hou je aan de regels op het water, zodat men weer niet nieuwe regels moet gaan verzinnen om van alles te verbieden.

Een klacht die we de laatste weken vaak horen is dat er veel trailerhellingen heel duur zijn geworden, en zelfs vaak verdubbeld in de prijs (dat is echt Nederland) Een lichte boot heeft dan ook weer op vele wateren het voordeel dat je hem er zo overal in kunt gooien zonder die hoge kosten. Een ieder die het goed voor heeft met de roofvisserij een prima start gewenst, en laat de foto’s maar naar de redactie komen, veel succes.

Groet, Piet Driessen

Overige Vangstberichten van afgelopen week:


Subwalk strikes again! Na ruim twee dagen gooien en smijten kreeg ik echt weer het idee dat ook de Subwalk een geldigheidsduur van één jaar had! We hadden na vele tientallen smijturen werkelijk nog niet één aanbeetje op dit grove en toch best wel ietwat “onnatuurlijke” stuk kunstaas mogen noteren.

Máár vandaag (dinsdag 25 mei) kon de vlag gehesen worden, want de eerste “subwalker” was een feit! En gek hè, ineens niks geen pijn in mijn arm meer, want alles loopt gewoon weer lekker soepel na zo’n aanbeet! Groetjes, Joop.


Hallo Vissers,Vandaag mijn laatste visaas opgemaakt op mijn laatste visdag in Nederland voor wij afreizen naar de lofoten - Noorwegen. Het getij HW viel om 10.15 en omdat de vis de vorige week op het afgaande getij prima deed, had ik dus alle kans op een leuke vangst. Ik was om 9 uur de eerste visser op de pier en dat is toch rijkelijk laat voor mijn doen. Meteen na de eerste ingooi begonnen de beide hengels, beaasd met zagers en zeepieren, goed te klapperen….


..... Dat ging dus lekker, maar de botten en de kleine wijtingen hadden de overhand.Maar gelukkig kwam er tussendoor ook een mooie schar naar boven, al waren die veruit in de minderheid. Het beroep begon voor mijn neus met een trek op waarschijnlijk schar. Dus daar moeten er nogal wat van zitten anders doen ze dit niet. Het viel me wel op dat vele botten zwaar beschadigd waren op hun lijf, maar dat weerhield ze niet om zeer fel aan te bijten in mijn aangeboden aas…..


.... Vorige week liepen de aanbeten prachtig door en de vangsten dus ook. Maar om twaalf uur in de middag draaide er iemand onder water een knop om en er kwam geen visje meer boven. Nog even wachten tot iemand de knop weer de andere kant op draaide, maar helaas dat gebeurde niet. Om twee uur kwam er binnen een kwartier een gigamistbank (zeedamp) de pier opwaaien en dat maakte het direct koud, terwijl ik in de ochtend nog wel van plan was om in mij blote torso te gaan staan. Het kan dus zeer snel veranderen.

Vismaat Leon van de Veen heeft het nog driftig geprobeerd op de zeebaars met een sleeplijn met zagers, maar het mocht niet baten. Bij de mist hield ook hij het voor gezien. Maar de vele duikende sterntjes beloven veel goeds voor de nabije weken!! Voorlopig staan de hengels even op rust hier in Nederland zodat ze even kunnen bijtrekken en zich kunnen klaarmaken voor als ik weer terug ben.

Ik hoop jullie bij leven en welzijn over een maand een mooi verslag te brengen over onze reis naar de Lofoten. Mijn vrouw Yvonne en ik gaan er alles aan doen om daar wat knaps boven water te halen. De dood of de gladiolen dus, of zoals de beroemde mentalist Louis van Gaal zei tegen een duitse intervieuwer: “Die tot oder die Gladiolen.” Goede vangsten gewenst door, Lucky Luc Mom.


Na een aantal brasems te hebben gevangen, ving ik deze prachtige winde van 52,3 cm! Ik viste met een voerkorfje en een aantal maden aan de haak. Was weer een prachtige avond aan de IJssel in Zutphen en een mooiere afsluiting kon ik niet krijgen. Joeri Salawan Bessie.


Een leuke bijvangst van 60cm. Gr. Martin


Dikke brasem met een paaikleed. Foto: Jelle


Na een aantal artikelen gelezen te hebben besloot ik om op barbeel te gaan vissen. Nieuwe hengel en molen gekocht omdat al mijn spul te licht was voor deze visserij. Vol goede moed zat ik met mijn broer aan de IJssel in Zutphen totdat ik mijn eerste aanbeet kreeg. Even voelde ik de vis en toen NIKS. De eerste aanbeet was een feit maar er was nog geen vis op het droge.

Blokje kaas aan de haak en die wierp ik weer vol in de stroming. Weer een aanbeet en toen was het raak! Het is geen grote vis maar mijn eerste barbeel is een feit en ben er niet minder blij om! Prachtige manier van vissen en nu maar hopen dat er een keer een grote barbeel zich op mijn blokje kaas stort. Tycho Salawan Bessie.


Het was reeds donker toen mijn geduld beloond werd met deze prachtige grensmaasbarbeel (72 cm). Groet, Jef Camps.


Hallo visvrienden. Op 1ste pinksterdag ving ik deze prachtige, 76cm lange en 5130 gram wegende barbeel dame op de madenclip in de Waal. Een spectaculaire drill ging eraan vooraf voordat ik met haar op de gevoelige SD kaart kon worden gezet. De net nieuw aangeschafte Zammataro Magna  Maestro 150 heavy feeder was daarmee meteen ingewijd in de wereld van de barbeel. Greetz, Ronald van Leeuwen -
www.barbeel.eu


Felle uithalen naar de concurrentie.


Hallo Total Fishing. Een dagje wezen vissen met mijn zoon Milan en we vingen een mooie Giebel. Groet, Carlo van Hees.


Mooie natuurfoto van meerkoeten die druk bezig zijn met hun nest. Met vriendelijke groet, Michel Dalmeijer.


Hallo Total Fishing. Hier een paar van de leukste vangsten van afgelopen Pinksterweekend, allen gevangen gewoon met maïs! Prachtig om zo het weekend door te brengen met mooi weer en mooie vangsten, de laatste was vol met kuit! Allen gevangen in de Zaanstreek! Groeten, Vincent Paeper.


Beste Total Fishing, Ik ben afgelopen zondag met mijn vader wezen pennen en ving deze slanke hommer. Na de aanslag heb ik deze torpedo ruim een kwartier moeten drillen voordat hij klaar was om te scheppen. Kijk eens naar die staart en vinnen, brute kracht! Groet, Frank


Een leuke graskarper…..


....met een vreemde knik in zijn rug…..


.....En een leuke schub, in een poldersloot gevangen met maïs. Groetjes, Martin.


Prachtschub, lekker dicht bij huis met het pennetje gevangen. Het kan zo simpel. Groet, Pascal en Frits.


Ruim 3 jaar geleden dat ik voor het laatst een karperhengel heb vastgehouden, maar nu moest het er toch maar weer eens van komen. Door omstandigheden is de nieuwe visboot nog niet gearriveerd en moest de meervaltrip naar Frankrijk worden uitgesteld.

Dan maar een paar dagen op bezoek bij een goede vriend in Duitsland. De barbecue ging snel aan en de Duitse biertjes waren heerlijk. Overdag nog een mooie run van deze karper van net geen 16 kilogram. Verder was het erg rustig maar gezellig en dat is toch ook waar het om draait! Erik Stobbe,
www.eendagjevissen.nl


Hallo Total Fishing. Hier enkele foto’s van 2 biggen die ik kon verschalken op een Frans circuitwatertje. Deze konden mijn hot-spot, aangezaaid met particels, niet weerstaan….


... Alvast mijn haakaas “de triple S” van pro line was een echte smaakmaker. De ‘big belly’ spiegel van 20.2 kg was zeker niet op dieet. Groet, Sven Dierickx.


Beste TF, Hierbij een kort verhaaltje en wat leuke visfoto’s van een weekje Caspe. In de week van 9 t/m 15 mei hebben wij, Bo en Ben, in Caspe gevist op meerval…


.....Nadat onze vlucht was geannuleerd (kl*te-vulkaan), hebben we met de auto een dikke 1600 km gereden. Eenmaal in Caspe aangekomen was de volgende teleurstelling al snel in beeld…..


.....De watertemperatuur was in 2 dagen 4 graden gedaald (van 17 naar 13 graden) én er stond een flinke stroming…..


....We hebben de hele week met pellets gevist die we aan de bodem moesten houden met 500 gram lood i.v.m. de sterke stroming. Al met al hebben we redelijk kunnen vissen…..

 
.....Met 23 meervallen en 6 mooie karpers (waarvan drie 30 pond en allemaal gevangen aan een grote meervalhaak met 4 25mm pellets op de hair) kunnen we toch terugkijken op een zeer geslaagde week. Groeten, Ben & Bo.


Heerlijk om te zien hoe trouw al het grut moederlief volgt.


Martin met een zware dame van 11,8 kg gevangen aan de Butch, de 21 cm versie….


...De” Joker” met zware vis van 13,1 kg. Gr. Mads Grosell.


Beste Total Fishing, pas geleden zijn we met zijn tweeën een week in Zweden op snoek wezen vissen. Dalende watertemperatuur door flinke nachtvorst en wat sneeuw, wind uit het noorden die af en toe helemaal wegviel maakte de omstandigheden allemaal wel wat moeilijker. Grote aantallen scoren in ondiepe baaien was er niet bij…...


....Aan de buitenkanten van baaien tussen 3 en 5 meter stond wel wat vis. Ook op het diepe water met onderwaterstructuren kon je mooie vissen tegenkomen. Heel langzaam vissen met de grootste spro BBZ-1 swimbait was de truc….


....Alle grote snoeken werden op dit fraaie stukje kunstaas gevangen. Mark Derks wist zijn PR met 1,5cm te verbeteren met een vis van 124,5 cm. Niet normaal wat een supervis. Na een week konden we de balans opmaken: totaal 58 snoeken waarvan 17 vissen boven de meter met als top 110cm, 116cm, 116cm, 117cm, 119cm en 124,5cm. Een rijtje om van te dromen. Groeten, Mark Derks en Piet van Kasteren….

Deze week de nominaties voor de winde van martin, de barbeel van Ronald en de karper van Sven en de snoek van Mark. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -