Actuele Vangstberichten tot dinsdag 25 januari 2011


... tot dinsdag 25 januari 2011

Vissend Nederland is er afgelopen week(end) weer massaal opuit getrokken! De inzendingen stroomden binnen en maken er weer een bomvolle Vangstberichten van. De nachtvorsten zullen weer terugkomen, terwijl de temperaturen overdag gelukkig nog ruim boven het vriespunt zullen blijven.


Hij kroop tussen de bramenstruiken en liet zich niet vangen. Na een paar rondjes om de boom heb ik het maar aan de natuur overgelaten. Foto: Jan Althof.

Vriezen en dooien!

Laten we de weersomstandigheden alsjeblieft zo houden, want een extra vorstperiode kunnen we niet gebruiken!
Allereerst wil ik jullie bedanken voor de vele reacties die we naar aanleiding van de “onbekende vis” van verleden week hebben gekregen. Ruim 50 e-mails kwamen bij mij binnen en zoals het er nu naar uitziet is het toch gewoon een koolvis.

Er zijn nog wat bedenkingen, maar komende week zal het beslissende woord eruit komen, met dank aan Peter Dohmen van Zeehengelsport, Hans van Loenen van de NRZC en Bert Zoetemeyer van Sportvisserij Nederland voor de determinatie.

Mijn vrouw zal van de week, nadat uiteindelijk de soort van de vis is vastgesteld, uit de goede inzendingen een gelukkige winnaar trekken en de Trabucco voorslagen komen dan zo snel mogelijk de kant van de winnaar op.

Bootvisserij
Blijft goed t.a.v. de geankerde visserij. Grevelingen weer op peil nu de watertempetaruur weer boven de 4 graden is. De vangsten zijn weer goed te noemen, dikke wijtingen etc. Oosterschelde niet echt erg wild, maar er wordt wel her en der een fatsoenlijke vis gevangen.

Geankerde visserij voor de kust goed, voornamelijk schar. Wrakvisserij redelijk, veel afgenette wrakken dus zoeken voor een “maagdelijk” wrak. Eenmaal gevonden dan is kabeljauw van 80 tot 90 cm mogelijk. Zelf ga ik bij goed weer vrijdag a.s. met de Spider mee vanuit Stellendam, ik heb er weer een keer zin in, jullie horen nog van de dag. Westerschelde redelijk, schar en gulletjes (Spijkerplaat) vormen de hoofdmoot.

Kantvisserij
Blijft een zaak van aftasten waar je gaat. Vlissingen tot aan Westkapelle is zeer goed, vooral bij Zoutelande worden grote hoeveelheden schar gevangen, per sessie tot 40 stuks! Overige stranden mondjesmaat. Hoek van Holland tot aan Kijkduijn matig. Zondag competitiewedstrijd met de Eurovissers gehad, 61 man/vrouw, matchwinnaar Cor Doeven had 4 botten (103 cm). Dus vooral bot, wat meuntjes en een enkele kleine gul.


Cor Doeven met 2 fraaie botten vanaf het strand van ter Heijde.

Havens Europoort goed. Beerknaal, Amazonehaven en Calandkanaal redelijke visserij, reken in het Beerkanaal op schar, wijting, steenbolk en kans op een maatse gul. Amazonehaven steenbolk, wijting van klein formaat, af en toe mooie scharren er tussendoor en een enkele dikke gul. Vanaf het strandje meer kans op bot. Waterweg af en toe een mooie gul, wat bot en dichtbij Hoek van Holland schar. Pieren van Hoek van Holland, Scheveningen en IJmuiden kans op schar en wat wijting, steenbolk en gul.

Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen week
 
Waterkoud afgelopen weekend, maar best veel vissers zijn eropuit geweest om nog een of meer rovers te vangen.
 
Snoek - De polders waren op veel plaatsen redelijk bezet door snoekvissers en er werd ook hier en daar wel snoek gevangen. De aantallen waren er vaak wel niet, maar het was weer een verademing om een aanbeet te krijgen en weer een vis op de foto te zetten. 

Havens en grotere plassen leverden wel hier en daar een zware snoekdame op die momenteel in een topconditie zijn. De meeste snoeken op groot rubber van minimaal 14 cm. Kleuren heel wisselend bij de opgave van de gevangen snoeken. Meeste snoeken uit de kantjes of tot 4 meter diepte bij de meldingen.
 
Snoekbaars - Duidelijk veel minder meldingen afgelopen week, maar op de rivieren staan ze nu vaak net in de scheiding van stroming en stilstaand water, en daar zaten nog op zijn tijd mooie vissen tussen. Zware loodkoppen waren hier vaak, in combinatie van ook weer grote shads, succesvol. Hier groen, geel of oranje duidelijk in het voordeel. Ook redelijk wat meldingen van het rubber dat gepakt werd als het even stil op de bodem lag.


Alhoewel het water iets gezakt is staat het nog steeds erg hoog, zoals hier langs de Lek. Foto: Frank.
 
Baars - Het is net of ze elk jaar groter worden en dat blijkt ook vaak uit de meldingen. Afgelopen week weer diverse 40+ baarzen en ook opvallend dat ze vaak op groot kunstaas werden gevangen. Hier geel en groen de toppers, en ook nog wat baarzen op grote twisters die voor snoek bestemd waren.
 
De verwachtingen zijn dat het nog wat gaat vriezen, maar overdag een lekker zonnetje, dus mijn advies is om gewoon niet te vroeg te gaan en lekker wat langer door te vissen, daar ook weer afgelopen week de meeste vissen na 14.00 uur werden gevangen.

Veel succes op de roofvissen, Piet

Niet alleen in Nederland is het water zakkende, ook in de Belgische rivieren zakt het water hard. De Waal en IJssel zijn nog niet te bevissen vanaf de kribben, dat wordt nog zeker een weekje wachten. Daarom zijn we afgelopen weekend weer uitgeweken naar de Ardennen om de barbeel te belagen.


De Korum Precission specialist werd een paar keer tot het uiterste gedreven.

Op zaterdag was de waterstand ideaal volgens onze specialist Leon Haenen. Ik kan je verzekeren dat hij geen letter heeft overdreven… de barbelen vochten als leeuwen en streden tot het uiterste.


Harold Zeebregts.

De Korum Precission specialist werd een paar keer tot het uiterste gedreven. Noch de hengel, noch de lijn gaf een kik!! Het waren werkelijk de perfecte barbeeldrillen die we meemaakten. De eerste twee uur na aankomst was alles nog wit aldaar en sneeuwde het ook gestaag. Daarna steeg de temperatuur net boven het vriespunt en werd de sneeuw regen… 


Nico Breevaart.

Dit weekend wisten we weer 12 stuks toe te voegen aan ons totaal. De teller voor de maand januari staat nu op 35…

Groeten en tot volgende week, Frans


Zit het voorjaar alweer in de lucht? Foto: Jan Althof.


Wat de roofvis niet lustte ging er bij de karper dus wel in…


... Deze biggen lustten in elk geval wel pap van onze shads! Groeten, Tom.


Ik zag hier vanmiddag een zilver-grijskleurige vogel in een wei zitten en dacht dat het een grote meeuw was gezien de kleur. Maar met een zwarte snavel?..


...Bleek het gewoon een kraai te zijn in een speciale kleur, misschien wel een kruising bonte-zwarte kraai? Nooit eerder gezien deze mutatie. Groet, Henk.


De baarzen gingen vol overgave op dit nieuwe stukje kunstaas van Strike Pro. Groet, Evert.


Het einde van de dag bracht toch nog enkele mooie vissen op. Groeten, Chris uit Averbode.


Marcel met een mooie baars van het Haringvliet. Groet, Joop


Deze 45+ baars kon de bewegingen van de nieuwe spro dolphin shad niet weerstaan en schrokte de 10cm lange shad in één hap naar binnen! Groet, Mario.


Alhoewel het water iets gezakt is staat het nog steeds erg hoog, zoals hier langs de Lek. Foto: Frank.


Beste TF, hierbij een foto van een snoek van 72cm. Ze pakte voor de 2e keer in 13 minuten op ongeveer dezelfde stek dezelfde Dull Shad(15cm) in dezelfde kleur(pearl black). Deze snoek had blijkbaar geen “last” van dressuur.

Heb later nog zijaanzichtfoto’s van beide vangsten bekeken en wist zo zeker dat het om dezelfde vis ging! Ik ving die ochtend 3x snoek (waarvan dus 2x dezelfde en later nog 1 van 80cm) en allemaal op dezelfde Dull Shad. Groeten, Jan Roos.


Zaterdag hebben Hein en ik weer vele kilometers Achterhoekse beken afgevist. De stroming, helderheid en waterstand is weer normaal in de beken…


... Het is nog steeds hard werken voor een paar beten, maar we wisten samen toch 4 snoeken te vangen….


...Dit is voor mij snoek nummer 11 van 2011 met een korte, stompe bovenbek. Groet, Eddy te Mebel.


Deze snoek, gevangen door Henk Broers, zag er zwaar gehavend uit met bloedende wonden… Verder was de vis in prima conditie. Zouden er nu al snoeken aan het paaien zijn? Dat lijkt ons toch erg stug met een watertemperatuur van nog geen 4 graden… Maar een andere verklaring hebben we niet. Groet, Wilfred.


Deze snoek van 93 cm heb ik al een paar keer zien zwemmen in de vijver bij mij in de buurt. Ze pakte een dode voorn op nog geen meter diep water…


... En waar ze last van heeft weet ik niet, maar het schijnt haar niks te doen. Vorig jaar pakte ze voor m’n voeten nog een klein snoekje van een cm of 40. Groeten, Remco van Engelen, Haaksbergen.


De Izumi swimbaits zwemmen al even mooi als ze er uitzien. De langzaam zinkende uitvoering is super langzaam te vissen. Een “must” in deze periode, zeker op afgesloten wateren. Groeten van Wilfred van Nunen.


Leuke dag testen op de snoek…


... De nieuwe kleuren Salmo Slider en de gloednieuwe “Soft 4 Play Savage Gear” waren zeer effectief! Groet, Vic.


Verdorie, net geen meter! Maar met nog een dikke baars en mooie snoekbaars erbij mag ik niet klagen! Met dank aan mijn vriendin voor de mooie foto’s! Groet, Rolf de Jong.


Ook voor mijn broertje is de eerste van 2011 binnen. Gevangen aan een roze SPRO Dancing Queen en was 74 cm. Groet, Joeri Salawan Bessie.


Hallo TF, zondag van 12:30 tot 16:30 uur wezen slepen op de plassen waarbij we 6 snoeken wisten te landen. Op verschillende stukken kunstaas, ze deden dus niet moeilijk vandaag….


... De aanbeten kwamen op dieptes van 1 tot 6 meter, de ‘Kneitebeiters’ lieten hun kunstaascollectie ook uit en wel netjes aangelijnd….


... Ook zij hadden actie gehad dus de roofvis had er wel zin was de conclusie aan het eind van de middag. Met vriendelijke groet, Dennis en Joost.


Afgelopen vrijdag even weggeweest en niet zonder resultaat. Ik heb 3 mooie snoeken weten te vangen op een 15cm shad. Ze waren 75, 80 en 100cm. Na wat foto’s mocht deze dame weer terug in haar element! Groeten, Erik.


Gister even een uurtje weggeweest, 4 snoeken en alles op de Screaming Devil. Groet, Willem.


Hallo Total Fishing, 8 snoeken: 102, 94, 93 en 87 cm, de rest zat in de 70. Groet, HM.


Kristof pakte er nog eentje op rubber.


Hans ‘de meteropnemer’ met een echte wintersnoek.


Goed volgevreten! Gevangen aan de twistershad van SPRO. Groet, Joeri Salawan Bessie.


Nico met een snoek in topconditie, wederom op rubber.


Beste TF, deze mooie lady nam mijn aasvis gewillig en zwom ermee weg….


... Een moddervette dame van 118cm die na enkele poses weer terug in haar element mocht. Toppie toch! Groetjes van Jefke Distra.


Hallo Total Fishing, in de tweede week van januari weer een mooie bijvangst van mijn vismaat Maik. Tijdens het verticalen in de buurt van Arnhem pakte hij deze mooie snoekdame van 106 cm op een bruine Hairy Mary shad. Groetjes uit Duitsland van Matthias.


Deze weg stond vorige week nog helemaal onder water. Groet, Piet Driessen.


Afgelopen zaterdag een leuke visdag georganiseerd voor de kayakvissers….


... Gekozen om het Haringvliet op te gaan om een snoekbaars vanuit de kayak te vangen….


.... Was een mooi gezicht met 13 kayaks op het water. Aan het einde van de middag werden er een aantal mooie snoekbaarzen gevangen….


... Beetje ondieper dan verwacht, tussen de 2 en 5 meter. Groet, Bram Hullekes.


Hallo TF, afgelopen zondag op het Volkerak gezeten. Het was super taai. We moesten het stellen met 1 baarsje en 1 snoekbaars…


... Beide vissen werden gevangen op een good old Pafex die stil aangeboden werd op 9 meter diepte. De snoekbaars zat volledig onder de bloedzuigers.Vissende groeten, Kim en Geert.


Er kon op veel plaatsen weer lekker gevist worden en ondanks het bruine water werd er ook nog gevangen. Groet, Stephanie.


PML prostaffers Hans en Mark zijn druk aan de slag geweest met de nieuwe Strike Pro bladpilkers. De snoekbaars en baars gingen vol overgave op dit nieuwe stukje kunstaas van Strike Pro… de vangsten waren echt goed te noemen met “double catches”. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Christophe Depouille met een strakke snoekbaars.


Mooie snoekbaars voor Henk op de roze Dull Shad van Spro. Greot, Wilfred van Nunen.


Vrijdag was een zeer mistige dag op het Haringvliet. Toch enkele mooie vangsten kunnen boeken op zeer ondiep water….


... Hierbij mijn vrouw Hanne met haar persoonlijk record van 66 cm gevangen op 2,5m diep water met een Woutshad…


... Vooral de bruine shadjes waren populair. Groetjes, Nick & Hanne.


Beste Total Fishing, dinsdag op pad geweest met Roger en Guy. Het was niet makkelijk, maar het einde van de dag bracht toch nog enkele mooie vissen op. Groeten, Chris uit Averbode.


Hallo beste TF, mijn nonkel wist een mooie snoekbaars te vangen op de spro fin s shad.


Vandaag wezen vissen met deze mooie snoekbaars als resultaat! Groet, Frank.


Op het moment dat het “koude”, kriekende winterzonnetje vrijdagochtend zijn koperen kop boven de bomen uitstak, besloop me al weer héél even dat heerlijke lentegevoel! Wat ben je toch rijk als je van dit soort taferelen kunt/mag genieten…


... Ondanks deze mooie zonsopkomst bleven de vangsten beperkt tot een enkele snoekbaars en wat mooie, dikke rode baarzen. Beste kunstaas was ook nu weer de gewone bruine “poep-shad” (brown scale) van Culprit met als goede tweede de Gotcha shad van de Hengel Discount Gigant. De vis was te vangen op redelijk ondiep water van circa 5 tot pakweg zo’n 10 meter. Groet, Joop.


Aan de struiken en bomen kunnen we precies zien hoe hoog het water heeft gestaan. Niet te geloven hoeveel troep de Maas weer heeft afgevoerd. Groet, Piet.


Beste Total Fishing, het was weer zeer taai dit weekend, maar toch nog een mooie snoekbaars van 78 cm. Groeten, Sven.


Danny met een mooie snoekbaars…


...van 70 cm gevangen met een dode voorn. Groet, Frank.


De grootste van vandaag was…


 voor Annick die…


...ook nog mijn hengel ving die even voordien in het water was verdwenen. Groet, Chris en Annick.


Beste TF, deze snoekbaars pakte ik tijdens het snoeken met dood aas. Echt een knalharde aanbeet. Dit soort afwisseling is natuurlijk altijd welkom! Groet, Ron.


Beste Total Fishing, maandag was het dan zover, nu eindelijk het ijs van het water af is, weer eens een doodaas-sessie doen samen met mijn vismaat Nico in een jachthaventje in het boerenlandschap tussen Vlaardingen en Hoek van holland. Rond 9.00 uur gingen de sardines het water in en we gokten op statisch op de bodem dit keer. Rond 11.00 uur kreeg ik een flinke run en bij het aanslaan voelde ik al dat het om een flinke jongen ging.

Na een dril van ruim 10 minuten waarin diverse malen flink door mijn slip heen werd getrokken, landden we een prachtige dikke snoekbaars van 94 cm en ruim 10 kilo zwaar! Mijn persoonlijk record tot nu toe! Na foto’s te hebben genomen is de vis weer teruggezet om hem hopelijk nogmaals te mogen vangen in de toekomst. De rest van de dag bleven de piepers stil, maar mijn dag kon al niet meer stuk. Groetjes Marcel van Oudheusden.


Denis Curot ving deze snoekbaars van 8,5 kilo aan de LB Grub.

Deze week de nominaties voor de baarzen van Mario en Marcel, de snoeken van Mark en Jefke, en de snoekbaarzen van Marcel en Denis. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -