image description

Actuele vangstberichten

Actuele vangstberichten tot dinsdag 25 april 2017

Nog even door de frisse periode heen bijten, want beter gaat het zéker worden.


Al veel jonge ganzen. (foto Piet Driessen)

 

Vangsten IJmuiden 

Door Hans Hendriks

Helaas ben ik weer niet op de pier geweest maar had wel een federatie kampioenschap op het strand van Wijk aan Zee. Twaalf teams en totaal een 85 deelnemers hadden zich hier voor opgegeven. 8:00 uur verzamelen en wedstrijd kaarten ophalen. 09:00 uur richting strand waar een stevige bries uit noordwest waait.


10:00 begin signaal en de onderlijnen vliegen richting horizon.

Na 12 minuten ga ik draaien en heb meteen een botje. De gevreesde nul is weg. Bij de tweede worp zit de clip niet goed dicht, en ik gooi ‘m er af. Snel de oude onderlijn er weer aan met drie verse pieren en een nieuwe onderlijn uit koffer halen.

Als ik weer zo ver ben dan is het ook weer tijd om te draaien.

Er komen twee botjes omhoog. Bij mijn buren zie ik bijna geen vis. Hier na nog een botje.

Maar ik kan niet meer de afstand halen, want het water komt op en we moeten achteruit.

Dan moet het voor de bank gebeuren. Ik zie dat er om mij heen hier en daar ook bot binnen komt. Op de Teamapp lees ik dat Tom ook goed gaat vijf vissen en het is nog niet afgelopen.

Tegen het einde haalt Dennis Ooyendijk er twee dikke botten achter elkaar uit 31 en 43 centimeter mijn grooste 20 centimeter.

Dennis eindigt met zeven vissen als eerste in zijn vak en ik tweede met acht vissen.

Tom van de Pol wint de wedstrijd met acht botten.

Beste team was van De Snoek.

Ook de dames wisten vis te vangen.

Linda van der Velde ving nog een mooie zeebaars.

En Clarinda mocht ook nog het podium op.

Alles bij elkaar weer een mooie wedstrijd.

groetjes en tot volgende week,
Hans Hendriks

Overige vangstmeldingen 


Op de uitkijk deze roodborsttapuit. (foto Piet Driessen)

Ik en mijn vader zijn wezen vissen in Spanje in de plaats Malaga in een mooie baai. Prachtige omgeving. Met twee hengels op elke hengel een mooie zeezager en uitgooien.

Al snel had ik beet en bij binnenhalen had ik een mooie Salmonete (Mul) van 38 centimeter verder nog wat kleine vissen gevangen en netjes teruggegooid.

We zijn tot de schemering blijven vissen. Groetjes Michael.

Vandaag vanuit Stellendam naar verre wrakken geweest op 45 mijl. Geen grote vangsten maar enkele mooie vissen. Met vriendelijke groet, Edwin Poldervaart.

Na een aantal keer zonder succes met boilies gevist te hebben, besloten om het op de ouderwetse manier aan te pakken. Gevangen met de dobber en als aas hondenvoer uit blik. Groet Ralph.

Hoi beste Total Fishing , deze oude baars kon ik jullie niet onthouden, deze ouwe rukker dook vol overtuiging op de Puse shad van Berkley. Met alle zorg onthaakt en terug in zijn element gezet.

En dan zeg ik deze shad mag niet ontbreken in de viskoffer overal verkrijgbaar in de betere hengelsport zaak. Groetjes, de Pappie. België.

Strak in het pak deze zwartkop. (foto Piet Driessen)

Beste Total Fishing, deze snoekbaars is de enige vis die ik gevangen heb tijdens de Hobie Predator Open. Maar een heerlijk weekend was het. En weer een ervaring rijker!..

En voor de laatste keer van het seizoen op snoekbaars gevist met de kajak en dropshot.  Ze waren voorzichtig.  Eén weten te vangen, deze leverde goed strijd. Gehaakt aan de stinger. Vriendelijke groet, Gijs Schalij.

 

De winnaar van de "Vis van de Week" is Gijs Schalij. Gefeliciteerd!

 

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de “Vis van de Week” en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK