Actuele vangstberichten tot dinsdag 24 september 2013

... tot dinsdag 24 september 2013

Met het prachtige najaarsweer was het een drukte van jewelste op het water en er is weer veel gevist én nog redelijk tot goed gevangen ook! De zeevisserij trekt ook heerlijk aan met een variatie van zomer- en wintervis door elkaar.


De Meerkikker - Rana ridibunda

Wintervis al in aantocht!

Kust en strandvisserij
Er wordt al redelijk wat wintervis gevangen in Waterweg rond Hoek van Holland! Naast redelijk mooie wijtingen zo nu en dan ook al wat gul, nog geen grote aantallen maar toch!! Ook noordwaarts op de stranden worden  hier en daar al wat  wijting en mini gul gevangen, dus als het even mee zit wordt het misschien een mooi najaar met hopelijk betere wijtingvangsten dan verleden jaar toen het echt een drama was!

Verderop in de Waterweg grove bot en nog redelijk wat tong op de geijkt stekken, DZV Eurovissers bestaat al weer tien jaar en vierde dit  jubileum met een wedstrijd inde Waterweg nabij de “ parkeerplaats” . Erik Remijn wist deze wedstrijd te winnen met een aantal grondels.


Wibo Boone, hier op de foto  in Weymouth op het Chesil Beach, wist de Grote wedstrijd van Westkapelle te winnen afgelopen zaterdag

Dintelhaven goed, bot, kleine wijting en grondels, soms wat zeebaars en fint, Beerkanaal het toneel van de zeebaars die jaagt op binnen trekkende wijting, de komende weken tot eind oktober een prachtig schouwspel, voor de rest hopen op schar die weer haar intrede doet, Papegaaienbek prima, Stenen Glooiing nog niet best, komt wel goed de komende tijd.

Zaterdag a.s. de Federatie kampioenschappen Zuidwest Nederland op de tweede Maasvlakte, voorvissers vingen afgelopen week wat zeebaars en bot. Calandkanaal ook al wat mooie wijtingen en steenbolk, soms nog wat tong. Zeebaars met de dobber langs de stenen kant.

HSV  Westkapelle organiseerde afgelopen zaterdag haar grote wedestrijd en met een prima weertje en goed vangsten was het weer een geslaagde dag, Wibo Boone van het Shimano Team en lid van de Nationale selectie wist deze wedstrijd te winnen voor Kees van de Velde en Shimano team maatje  Tino Stuijts  , bij de korpsen ging het Zeevis Team Zuidwest met de eer aan de haal voor het gerenommeerde Zeehengelsport Zeevisteam.

Voor de rest is de kustvisserij redelijk met natuurlijk de bekende uitschieters, verwacht vooral overdag zeebaars en bot, hopelijk komt midden oktober de wijting onder de kant en kunnen we weer leuke avonden verwachten.

Zaterdag a.s. ga ik met het W.K. Team heren een laatste sessie vervissen voordat het W.K. in Torremolinos begint, kijk ook even op de site van Sportvisserij Nederland naar de verrichtingen van onze W.K Juniorenploeg, die vissen vandaag (dinsdag 24 09) hun  eerste wedstrijd in Mellina te Marokko (enclave van Spanje)


Ellen van Es met een fraaie bot tijdens het proefvissen voor het N.K.op 5 oktober te Domburg.

Bootvisserij
Grevelingen redelijke vangsten, met al redelijk wijting , Oosterscheld boordevol mini wintervis zoals wijting en steenbolkjes, geankerde visserij is nog wat magertjes maar zal steeds beter worden naarmate september naar haar einde loopt, vrijdag a.s. ga ik met de Valkery naar de wrakken voor de zeebaars, ben benieuwd!!


Hoi hier Roos, met mijn vader ben ik voor het eerst met een charter wezen zeevissen en won gelijk de prijs aan boord met meest gevangen lengte. Heel veel Scharren.....Yummie! Groetjes, Roos.

Overige wrakvisserij is redelijk, soms wat leuke gul en een enkele zeebaars. De  makreelvisserij is zowat over.

Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen week

We krijgen nog een paar mooie dagen terug, tegen het weekend weer iets frisser en wat meer regenkans, maar mooi om er toch op uit te trekken.

Temperatuur ruim 2.5 tot 3.0 graden minder dan 10 dagen geleden en dat heeft op diverse wateren toch wel in vloed op de vangsten.

Snoek - Redelijk wat vangsten van grote snoeken die de winterplaatsen al aan het opzoeken zijn en de conditie is al best goed te noemen, deze vissen kunnen soms al behoorlijk actief zijn en ook met meerdere aanwezig zijn op een plaats, dus alles goed uitvissen als je de eerste te pakken hebt. Doodaas, grote pluggen en grote shads redelijk succesvol op ESOX op dit moment.


Lekker in het ochtendlicht.

Snoekbaars - Mooie exemplaren weer afgelopen week en dat op vele wateren in het land, ook op de rivieren al weer meer grote vissen en vaak in een prima conditie. Ook al meer aantallen die bij elkaar liggen en vaak nog niet dieper dan een meter of 5. Opvallend veel vissen op gele kleuren (shads en ratelpluggen) en dit ook in helder water en zo zie je maar weer dat er soms geen peil op te trekken is.

Baars - Op vele plaatsen al weer mooi actief en dat zowel op shadjes, kleine plugjes en spinners. Op de rivieren al vaak op de 3 meterlijn deze baarzen en dat heeft natuurlijk ook nog met de hoge watertemperatuur te maken van gemiddeld 17 graden nog op dit moment. Ook afgelopen week weer diverse meldingen van 40+ baarzen en dat zijn echte bakken hoor.


Met verticalen veel zwartbekgrondels.

Winde - Nagenoeg geen meldingen meer van deze rover.

Roofblei - Zijn er toch weer diverse gevangen en ook weer mooie 70+ vissen van deze zilveren pijl, ook de diepte van vangsten heel verschillend, met poppers in de oppervlakte en ook met slepen tegen de bodem dus vaak een verassing deze roofbleien.


Mooie slag snoekbaarzen nu.

Meerval - Weinig meldingen afgelopen week, al waren er wel enkele gevangen onder het vissen op karper (moet niet gekker worden) De planten beginnen nu wat af te zakken en dat betekend dat je nu heel mooi over de plantenbedden met jerkbaits en poppers kunt vissen, dit zou ik zeker het eerste uur van de dag doen en vaak succes verzekerd.

Ga er lekker op uit en geniet nu ook nog van de omgeving die al wat van kleur aan het veranderen is.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.

We naderen al weer de laatste dagen van september.

De zeebaarsvisserij is hier rond het Europoort gebied redelijk tot goed.



Overal wordt er wel wat baars gevangen al moet ik toegeven dat de vangsten minder zijn dan het afgelopen seizoen!!



Toch wisten we de afgelopen dagen best nog wel wat mooie dikke vissen te foppen aan zowel de plug als de gebonden jigkoppen!

Stekel ze,
Joop.


Beste TF, afgaande op de berichten is het in eigen land peuteren voor een barbeel. De Rijn in Duitsland kent een goed barbeelbestand. Deze fraaie zeventiger, met een gewicht van 5 kilo, kwam afgelopen week uit die mooie rivier. Groet, Frank Pulles www.barbeelperikelen.nl

|
Ochtend web.


Soms kan je ook zeer goed instant vangen...


...je moet wel weten...


...waar je moet zijn...


...Groet, Johan van Liere.


Toch maar in de struiken gezet en meteen zie je de mimicry.

|
We waren eigenlijk op andere soorten aan het vissen op de grote rivier, maar soms krijg je erg leuke verrassingen aan de haak. In dit geval had een winde van 50 centimeter en twee kilo een klein plugje gepakt. Dat zijn toch verrassingen waar je alleen maar blij van kunt worden. Met vriendelijke groet, Ed


Zo één had papa nog niet eerder gevangen....


...Al die verschillende soorten maken het extra spannend. Visgids Johan


Samen met Jeroen weer eens als vanouds een heerlijk visdagje beleefd. Naast snoek, baars en snoekbaars wilden ook de roofbleien wel meewerken!..


...Stevig gebouwde roofblei, die vocht voor wat-ie waard was. Heerlijk! Groeten van Wilfred van Nunen.


Ook ik kon weer feest vieren met deze blei, en weer op de Ikiru. In sterk stromend water blijft deze kleine ééndelige plug ontzettend recht zwemmen. Bij het roofbleivissen onmisbaar voor ons. De bleien zijn er dol op...


Beste Total Fishing, hier de roofblei van Mark Schoonderwoerd. Op een stuk snelstromend water was de Spro Ikiru serie weer kampioen. We wisselen de achterste dreg door een dreg waarop een wit pluimpje hackles met twee draden spectra flash is ingebonden en merken een opvallend verschil in aanbeten ten opzichte van de originele. Iets voor Spro om over na te denken als het om roofbleivissen gaat. Groet, Pim Busker.


Hallo Total Fishing,eindelijk was daar die volle stroming op de Lek/Rijn bijna 400m3 per seconde, daar hebben we lang op moeten wachten. En wat zijn ze zwaar en sterk in deze periode van het seizoen. Groetjes, Hennie.


Paardenbijter (v) Foto Jan althof.


Blijven mooie vissen. Gr. Remco.


De maanden met een R zijn gearriveerd....


...een betere peoide voor de roofvissen kunnen we ons niet wensen. Grt Koen Lemmens  (Predator-Experience.com)


Caterpillar from Aglais Io - Rups van Dagpauwoog.


Een middagje met Tripples en Quatros van SPRO gevist...


...al snel volgden de aanbeten elkaar op...


...ook Jesse wist hiermee 3 snoeken te vangen en zijn PR te verhogen naar 78cm...


...en uiteraard alle snoeken weer snel retour!!  Groetjes Eddy te Mebel.


Hier een mooie dikke snoek in de boot.  Gr. Jan Versteeg.


Beste Total Fishing, hier mijn vangstfoto. Topsite hebben jullie. Met vriendelijke groet, Wesley Douma.


Mega Fish medewerker Steve met een mooie snoek, alweer gevangen op de Spro Pikefighter.


Mega Fish teamlid Jurgen met een metersnoek (101 centimeter) op de Pikefighter


De quatro devil in de redhead kleur van Sando was vandaag onze absolute topper!


We hadden 11 aanbeten van snoeken erop waarvan 7 in de boot kwamen. Gr Sando en Yvo.


Een fantastische visdag beleefd afgelopen zondag, met als klapper deze snoek van 106 cm! Vriendelijke groet, Mark Bouwhuis.


Bijna oktober en dan nog een koppel van 12 jonge nijlganzen. Visgids Johan.


Beste TF, een weekend met grote verschillen. Zo keken we vrijdag tegen de nul aan en zaterdag konden we een paar mooie vissen bijschrijven. Deze snoek had me flink te pakken en haalde bij het terugzetten de grote tanden door mijn duim...


Maar deze snoek van de Amer was een ware strijdster en bezorgde me een mooie dril. Groet, Pim Busker. Dutch fishingadventures.


Ook afgelopen week zijn er weer snoekvissers afgereisd naar Ierland om daar bij de Nederlandse visgids Ferdinand Heijerman te vissen. Het weer varieerde sterk met eerst een paar dagen zeer harde wind en regen en daarna zonnig weer en hogere temperaturen. Remco ving meteen op zijn eerste visdag met Ferdinand onder barre omstandigheden deze snoek van 102 centimeter...


...Zijn vismaat Peter kon natuurlijk niet achterblijven!...


...De eerste dag dat Harold en Daniel met Ferdinand mee gingen werden er veel snoeken gemist en gelost, maar gelukkig kwamen er ook genoeg in de boot waaronder twee negentig-plus snoeken en een snoek van 105 centimeter. De snoek op de foto werd door Harold gevangen op een Tyson....


Ook met blauwe luchten en veel zon werden er mooie vissen gevangen zoals bijvoorbeeld deze van 114 centimeter voor Ferdinand. Voor meer informatie en foto’s over een snoekvisvakantie in Ierland kun je terecht op www.pike-ireland.net


Hey TF, hier een mooie Belgische snoek van 125 centimeter!


Hallo, afgelopen Zondag 15 september samen met goede vismaat Leon naar de Oude IJssel geweest en daar de boot te water gelaten. We wisten dat als er vis gevangen werd dat ze groot zouden kunnen zijn. Nadat we een kwartiertje getrold hadden riep ik 'beet', maar het was de bodem die de 25 centimeter lange shad raakte. Even controleren of er geen waterplanten aan zaten en verder trollen.

Nog geen 25 meter verder was daar de actie die je hoopt te krijgen. Bam, kromme hengel. Ik dacht dat de shad weer vast zat tegen de bodem, maar nu kwam er beweging in. Een log gewicht aan de andere kant van de lijn had de shad vol in de bek genomen.

Na de geweldige assistentie van mijn maat die de vis met de hand landde, hebben we snel een paar fotootjes geschoten van een fantastische grote snoek. Mijn PR was ineens met behoorlijk wat centimeters verbeterd. Helaas zijn we vergeten de vis nauwkeurig te meten en te wegen. Met vriendelijke groet, Erwin Mossel.


Afgelopen zondag met het voorvissen voor de nks wedstijd op het hollandschdiep als bijvangst een snoek van 132 cm. Met vriendelijke groet, Ad van der Stel.

Deze keer de nominaties voor de barbeel van Fran en de snoek van Ad . Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -